Dakisolatie: houd de warmte in huis.

Dakisolatie binnenzijde en dakisolatie buitenzijde: Krijg 4 gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven uit jouw buurt!

Dakisolatie is een van de vormen van isolatie die je in je huis kunt toepassen. Wat levert het op en wat zijn de kosten van dakisolatie? We vertellen je over de verschillende soorten materialen voor dakisolatie en het vinden van de goedkoopste deal.

Wil jij precies weten hoeveel dakisolatie jou kost en geld bespaart?

Krijg gratis en vrijblijvend 4 offertes van bedrijven uit jouw buurt!

Ja, ik wil een gratis berekening voor dakisolatie

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal die ervoor zorgt dat warmte binnen blijft en de kou buiten. Je kunt besparen met dakisolatie doordat je de verwarming minder hoeft te werken. Dit betekent dat je minder energie verbruikt.

Dakisolatie is vooral erg interessant als je een verwarmde zolder hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een slaapkamer, studeerkamer of andere ruimte hebt gecreëerd waar je veel gebruik van maakt zal je de verwarming ook vaker aan hebben staan. Wanneer je dakisolatie overweegt zul je moeten kiezen tussen het isoleren van de binnenzijde of de buitenzijde. Daarnaast heb je keuze uit kunststof dakisolatie, minerale wol of ecologische materialen. Dit zullen we in dit artikel verder voor je beschrijven.

Welke dakisolatie is het beste isolatiemateriaal voor mijn situatie?

We zullen zo meer vertellen over de verschillende isolatiematerialen waar je uit kunt kiezen. Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen. Vochtbestendigheid, de kosten en de isolatiewaarde bijvoorbeeld. Maar hoe vind je na het lezen van al die informatie het beste isolatiemateriaal voor jouw woning?

Het beste kun je gratis en vrijblijvend advies aanvragen bij een isolatiespecialist die rekening houdt met jouw dak, jouw wensen wat betreft budget en de daarmee te realiseren sterkte van isolatie en beschikbare bedrijven bij jou in de buurt. Door 4 gratis en vrijblijvende offertes te krijgen kun je makkelijker een goede deal vinden.

Dakisolatie buitenzijde.

De plek om het materiaal aan te brengen is een keuze waar je goed over na moet denken. Er zijn verschillen tussen dakisolatie aan de buitenzijde en aan de binnenzijde.

We kijken eerst naar het aanbrengen van dakisolatie aan de buitenzijde van de woning met een schuin dak. Dit heeft namelijk enkele voordelen ten opzicht van het isoleren van de binnenzijde. Een dak dat aan de buitenzijde geïsoleerd is wordt ook wel een Sarkingdak genoemd.

Voordelen dakisolatie buitenzijde:

  • Je hebt isolatie zonder naden en kieren. Het sluit goed op elkaar aan en krijgt geen koudebruggen. Koudebruggen zijn plekken waar minder/isolatiemateriaal zit en het een stuk kouder is dan op de goed geïsoleerde plekken.
  • Aan de buitenzijde isoleren kan makkelijk gecombineerd worden wanneer je de dakbedekking wilt aanpassen.
  • De dakconstructie is goed beschermd tegen vocht en weersinvloeden (vorst, uitzetten en krimpen).
  • Er is geen ruimteverlies in tegenstelling tot het isoleren van de binnenzijde.
  • Je bespaart meer energie en geld in vergelijking met dakisolatie aan de binnenzijde.

Er zijn ook 2 nadelen aan het kiezen van het isoleren van de buitenzijde van het dak:

  • De kosten zijn een stuk hoger dan het isoleren van de binnenzijde.
  • Meestal worden isolatieplaten (ook wel panelen genoemd) gebruikt. Deze blinken niet uit wat betreft geluidswering.

Het isoleren van de buitenzijde van het dak begint met het weghalen van de dakpannen of andere dakbedekking. Daarna wordt het onderliggende houten regelwerk (panlatten en tengellatten) verwijderd. Ook worden eventueel oud isolatiemateriaal, folie en spaanplaten verwijderd.

Eerst wordt een dampdichte folie aangebracht, waarna het isolatiemateriaal bevestigd wordt. Er wordt gelet op het goed aansluiten met de eventuele spouwmuurisolatie en alle naden en kieren worden afgedicht.

Op de isolatie komt een dampopen folie. Deze heeft als functie om het isolatiemateriaal droog te houden en vocht vanuit de constructie wél door te laten. Doordat de folie waterdicht, maar dampopen is kan er geen regenwater doorgelaten worden en de waterdamp van binnen wel.

Er wordt daarna niet houtwerk geplaatst voor de dakbedekking en indien nodig worden de dakgoten versteld. De dakbedekking kan weer op het dak en daarmee is de klus afgerond.

Dakisolatie binnenzijde.

Dakisolatie Gratis 4 offertes

Dakisolatie aan de buitenzijde aanbrengen is een arbeidsintensieve klus en daarom prijzig wanneer je het vergelijkt met dakisolatie aan de binnenzijde van het dak. Aan de binnenkant van een schuin dak bevinden zich houten balken waar isolatiemateriaal tussen past. Zo hoeven er geen dakpannen of andere dakbedekking weggehaald te worden, maar kan het aanbrengen van het isolatiemateriaal vlot beginnen.

Bij het isoleren aan de binnenkant is het belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Je wilt niet dat er schimmels ontstaan en dat het dak of het isolatiemateriaal aangetast worden. Onder de dakbedekking ligt meestal een onderdak. Deze voorkomt dat vuil, vocht en kou zo de woning in kan. Heb je een oud huis zonder onderdak dan is het wel aan te raden deze te plaatsen. Een onderdak is dampopen zodat vocht naar buiten kan.

Bij het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenzijde van de woning volg je de volgende stappen wanneer je al een onderdak hebt:

Benodigde tijd: 6 uren.

Dakisolate binnenzijde aanbrengen stappenplan.

  1. Isolatiemateriaal kiezen.

    Bepaal welk isolatiemateriaal je wilt gebruiken.

  2. Meten is weten.

    Meet de te isoleren meters, zodat je weet hoeveel isolatiemateriaal je in huis moet halen.

  3. Isolatiemateriaal op maat.

    Zorg dat het isolatiemateriaal op de juiste maat komt. Is de breedte van het te isoleren deel bijvoorbeeld 80 cm? Zorg dat je 81 á 82 cm hebt bij zachtere materialen zoals glaswol. Die extra centimeter(s) zorgen ervoor dat het goed klem blijft zitten.

  4. De ruimtes kleiner maken.

    Plaats zo nodig extra balken/latten om het te isoleren oppervlak in kleinere stukken te verdelen. Het is mogelijk makkelijker om dan het isolatiemateriaal aan te brengen.

  5. Isolatiemateriaal aanbrengen.

    Plaats het isolatiemateriaal en doe daar dampdichte folie overheen indien nodig. Plak het vast met tape.

  6. Afwerken.

    Bedek het isolatiemateriaal met bijvoorbeeld gipsplaten. Dit ziet er mooi afgewerkt uit en laat de isolatiemateriaal goed op zijn plek zitten.

Wil je graag zien welke stappen je moet nemen? Kijk dan deze instructievideo en wie weet kan jij het isoleren aan de binnenzijde zelf doen:

Dakisolatie op plat dak.

Wanneer je een plat dak hebt en wilt isoleren heeft isoleren aan de buitenzijde nog een voordeel ten opzichte van de binnenzijde.

Het isoleren van een plat dak aan de binnenzijde is riskant, omdat er flinke temperatuurschommelingen in de constructie kan ontstaan. Dit kan leiden tot houtrot en schimmels. Ook moet je het plafond verwijderen om aan de binnenzijde te isoleren. Vraag de isolatie-expert naar de risico’s van een plat dak aan de binnenzijde isoleren. Ga je toch aan de binnenzijde isoleren? Bevestig het isolatiemateriaal dan niet direct tegen het dakbeschot, maar laat wat ruimte om vocht naar buiten te laten ontsnappen.

Dakisolatie bij een plat dak aan de buitenzijde levert veel minder snel problemen op. De isolatie ligt bovenop het dakbeschot. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen neerslag op het dak blijft liggen. Met de buitenzijde isoleren heb je niet het probleem van de flink temperatuurschommelingen zoals bij isolatie van de binnenzijde van een plat dak. Meestal wordt daarom gekozen om de buitenzijde te isoleren.

Is je dakbedekking is goede staat dan is het zelfs mogelijk om isolatieplaten bovenop de dakbedekking te leggen. Dit maakt de klus eenvoudiger en goedkoper. Een nadeel is dat het minder goed isoleert. Deze manier van isoleren wordt een “omgekeerd plat dak” genoemd. EPS-platen zijn populair bij het isoleren van een plat dak.

Uitgelicht

Dakisolatie: materiaal kiezen.

Behalve het kiezen van de binnenzijde of buitenzijde moet je ook nog een keuze maken voor het isolatiemateriaal. De vele mogelijkheden voor dakisolatie kunnen we onderverdelen in 3 groepen.

Kunststof dakisolatie

De chemische schuimen die je gespoten of in platen kunt laten aanbrengen zijn populair. Het heeft een hoge isolatiewaarde en geschikt voor een plat dak en een schuin/hellend dak. Van de soorten XPS, PIR, PUR en EPS zijn PUR en PIR de populairste. PUR schuim is zeer isolerend, gaat erg lang mee en is ongevoelig voor vocht. PIR isolatieplaten hebben deze eigenschappen ook én kunnen goed tegen druk. Hierdoor kun je er ook de zoldervloer mee isoleren. PUR en PIR zijn te verkrijgen in verschillende diktes. PUR kan ook gespoten worden. PIR is alleen in platen te krijgen.

PIR wordt gezien als een verbetering ten opzichte van PUR, omdat PIR iets beter isoleert en minder Chloriden bevat. Deze tasten na verloop van tijd roestvrij staal aan.

EPS is beter bekend onder de naam piepschuim. Dit is een goedkopere oplossing, maar isoleert ook minder goed dan PIR of PUR. XPS zijn platen die beter isoleren dan EPS en zeer geschikt zijn voor vochtige omstandigheden. Ze zijn wel duur in aanschaf, waardoor PUR en PIR populairder zijn.

Minerale wol.

Wanneer je minerale wol wilt gebruiken om je dak te isoleren heb je keuze uit twee soorten. Deze minerale wollen zijn te krijgen als platen en als dekens die je in rollen kunt kopen.

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, is een vezel die geproduceerd wordt door vulkanische gesteente te gebruiken. Met steenwol heb je een behoorlijke isolatie en een goede geluidsisolatie tegen een lage prijs. Het aanbrengen kan irriteren dus handschoenen en lange mouwen zijn aan te raden. Het kan goed tegen vocht en is erg brandveilig. De steenwol/rotswol heeft zo’n lange levensduur dat je je niet druk hoeft te maken over veroudering en prestaties die verminderen.

Een andere wolsoort is glaswol. Deze heeft een iets betere isolatiewaarde dan steenwol, maar de geluidsisolatie is minder goed. De bindmiddelen van glaswol zijn gevoelig voor water, maar wanneer het aanbrengen goed gebeurd is de kans op problemen klein. Het droog houden van de glaswol vóór het aanbrengen is heel belangrijk, dus koop geen glaswol wanneer je het pas veel later wilt aanbrengen.

Ecologische materialen

Er zijn ook nog verschillende natuurlijke materialen die gebruikt kunnen worden voor dakisolatie:

  • Hennepisolatie
  • Kurkisolatie
  • Vlaswolisolatie
  • Metisse-isolatie
  • Schapenwolisolatie
  • Cellulose-isolatie
  • Stro-isolatie
  • Vezelisolatie

Deze worden veel minder vaak gebruikt dan minerale wol en kunststof dakisolatie.

Naast de genoemde minerale wollen, kunststof dakisolatie en ecologische isolatiematerialen zijn er nog enkele andere materialen die minder vaak gebruikt worden.

Dakisolatie kosten: per m2 en per dak.

Met het verschil in prijs voor het isolatiemateriaal, de zijde van het dak die je laat isoleren, het verschil in kosten per bedrijf is het moeilijk om een hele precieze schatting te maken van de kosten. We kunnen wel een prijsbereik voor deze factoren beschrijven, waarmee je toch een goede indruk kunt krijgen van de kosten.

Kosten dakisolatie binnenzijde en buitenzijde

ZijdeKosten per m2
Isolatie binnenzijde dak€20 tot €35
Isolatie buitenzijde dak€40 tot €60
Isolatie binnenzijde plat dak€40 tot €50
Isolatie buitenzijde plat dak€75 tot €100

De kosten verschillen flink per m2. Het is dus de moeite waard om te onderzoeken of de binnenzijde isoleren met jouw dak haalbaar is wanneer je de kosten wilt beperken.

Er zit ook een flink verschil in de prijs van de verschillende isolatiematerialen.

Dakisolatie kosten materiaal.

IsolatiemateriaalPrijs per m2
Steenwol€20 tot €25
Glaswol€15 tot €20
PUR schuim€20 tot €30
PUR platen€20 tot €25
PIR platen€25 tot €30

Je kunt dus grofweg rekenen op €15 tot €30 per m2 isolatiemateriaal. Je maakt ook kosten voor arbeidersloon, voorrijkosten en kosten van machines en mogelijk andere kosten zoals een dampscherm (dampremende folie) of het verwijderen en terugleggen van de dakbedekking.

De materiaalkosten zijn ongeveer 30% van de totale kosten. Reken dus per m2 aan isolatie inclusief alle kosten op €50 tot €100.

Krijg je voor dakisolatie subsidie?

Om duurzame investeringen zoals dakisolatie aan te moedigen heeft de overheid een subsidie beschikbaar gesteld. Deze ISDE-subsidie moet helpen om de doelen van het Klimaatakkoord te bereiken. Je kunt ook voor dakisolatie subsidie aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Sinds 1-1-2023 krijg je ook voor 1 energiebesparende maatregel subsidie. Voor dakisolatie krijg je 15% subsidie.
  • Naast dakisolatie moet je nog een duurzame maatregel toepassen wanneer je 30% subsidie wilt ontvangen. Dit kan een andere vorm van isolatie zijn, maar ook een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Je moet minimaal 20m2 dak isoleren en je krijgt voor maximaal 200m2 subsidie. De isolatiekwaliteit moet een Rd-waarde van minimaal 3,5 hebben.
  • De subsidiebedrag is per m2 dakisolatie €15 subsidie en bij 2 energiebesparende maatregelen €30 subsidie per m2 dakisolatie.
  • Dakisolatie en zolder- of vlieringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.
  • Kies je voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR? Dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De dakisolatie moet aangebracht zijn door een bouwinstallatiebedrijf. Wanneer je de werkzaamheden zelf doet krijg je geen subsidie.
  • De aanvraag van de subsidie is maximaal 12 maanden na de eerste (isolatie)maatregel.

Hoeveel geld bespaar je met het isoleren van je dak?

Hoeveel geld je bespaart met dakisolatie word door verschillende factoren bepaald:

  • Heeft de woningen een schuin dak of een plat dak?
  • Wordt de zolder wel of niet verwarmd?
  • Wat voor soort ketel heb je? CV of HR?
  • Welk isolatiemateriaal kies je?
  • Isoleer je aan de binnenzijde of buitenzijde?

Met een schuin dak of plat dak is het bedrag dat je bespaart ongeveer gelijk. De kosten van het aanbrengen van het isolatiemateriaal zijn bij een plat dak hoger dan bij een schuin dak. Dakisolatie verlaagt jaarlijks je gasverbruik met zo’n 8 tot 12 m3 gas per m2 dakisolatie.

Afhankelijk van het aantal m2 dak dat je isoleert en de gasprijs kun je dit besparen met dakisolatie:

Besparing gemiddeld 10m3 gas per m2 geïsoleerd dak.€1,00 per m3 gas€1,70 per m3 gas€2,25 per m3 gas€2,80 per m3 gas
55 m2 dak (rijtjeshuis)€550€935€1237,50€1540
65 m2 dak (2-onder-1-kap)€650€1105€1462,50€1820
100 m2 dak (vrijstaande woning)€1000€1700€2250€2800

De gasprijs is sinds oktober 2021 flink gestegen. De prijzen lager in de zomer van 2021 bij veel energieleveranciers rond de €0,80 per m3 gas, maar op het moment van schrijven (februari 2022) worden er variabele contracten aangeboden met een gasprijs van wel €3,10! We hebben daarom voor 4 verschillende gasprijzen gekozen.

Het kan zijn dat je op het moment dat je dit artikel leest een lagere gasprijs betaalt. Dat komt door het aangaan van een vast contract met een gasprijs die voor een bepaalde tijd is vastgezet.

Wil je naast dakisolatie of in plaats van dakisolatie een andere energiebesparende maatregel laten toepassen? Met een energiescan van je woning krijg je advies voor 18 energiebesparende maatregelen! Zo weet jij precies waar jij het meeste mee kunt besparen. Lees hier meer over de energiescan van jouw huis.

Besparing dakisolatie afhankelijk van gebruik en aanwezige isolatie.

De afmetingen van het dak zijn gemiddelden. Het kan zijn dat jouw woning een ander dakoppervlak heeft. We hebben gekozen voor een besparing van 10m3 gas per m2 geïsoleerd dak.

Wanneer je de zolder niet veel verwarmd zal de besparing lager zijn. Ook zal je minder besparen ten opzichte van je huidige situatie wanneer je al wel isolatie hebt. Verouderde en minder goede isolatie kan een reden zijn om bestaande isolatie te verbeteren. Kortom: Er zijn veel factoren die de kosten en de besparing bepalen.

60% van de kosten voor dakisolatie zijn kosten voor het personeel die de dakisolatie aanbrengen. Je kunt misschien ook zelf het isolatiemateriaal kopen en aanbrengen.

Eerder in dit artikel hebben we een instructiefilmpje laten zien hoe je de binnenzijde van een dak kunt isoleren.

Heb je een plat dak? De voorkeur is om de buitenzijde te isoleren:

Mensen vragen ook: FAQ.

Wat is de beste isolatie voor het dak?

Voor schuine daken is PUR of PIR de beste keuze. De beste isolatie voor het dak is PIR, omdat deze nog iets beter isoleert. Voor een plat dak zijn EPS platen de beste isolatie.

Wat is beter: glaswol of steenwol?

Steenwol isoleert minder goed dan glaswol. De kostprijs van glaswol en steenwol is vrijwel hetzelfde, terwijl een dunner stuk glaswol dezelfde isolatiewaarde heeft als steenwol. Glaswol is beter dan steenwol.

Wat is het verschil tussen steenwol en rotswol?

Er zit geen verschil tussen steenwol en rotswol. Met beiden wordt hetzelfde product bedoeld.

Dakisolatie binnenzijde: Welk materiaal kies je?

Voor dakisolatie aan de binnenzijde van een schuin dak is glaswol met een dampremmende laag een goede keuze. Deze heeft een hoge isolatiewaarde en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wil je dakisolatie binnenzijde laten aanbrengen dan kun je hier gratis en vrijblijvend 4 offertes aanvragen van bedrijven uit jouw buurt. Zo kun jij de goedkoopste deal kiezen. Dakisolatie aan de binnenzijde van een plat dak heeft zeker niet de voorkeur. Bij een plat dak kun je het beter aan de buitenzijde aanbrengen.

Dakisolatie buitenzijde: Welk materiaal kies je?

Voor dakisolatie aan de buitenzijde van een schuin dak is PIR-isolatie een veel gekozen materiaal. Het isoleert zeer goed ondanks dat het dun materiaal is. Voor dakisolatie aan de buitenzijde van een plat dak zijn EPS-platen een populaire keuze.

Dakisolatie platen: alleen de isolatie of complete dakbedekking?

Dakisolatie platen zijn te krijgen als EPS-platen, PUR-platen, steenwol, glaswol en nog enkele materialen. Dit is alleen het isolatiemateriaal zelf. EPS-platen zijn populair als dakisolatie platen voor aan de buitenzijde van een plat dak. PIR-platen zijn populaire dakisolatie platen voor aan de buitenzijde van een schuin dak. Kijk hier wanneer je dakisolatie platen kopen zelf online wilt regelen en kies uit de vele verschillende materialen!

Offerte dakisolatie: Gratis en vrijblijvend aanvragen van 4 dakisolatie offertes in 1 minuut.

Wil je dakisolatie laten aanbrengen en wil je laagste prijs en goede kwaliteit? Een offerte dakisolatie aanvragen is heel makkelijk: vraag hier gratis en vrijblijvend 4 dakisolatie offertes in 1 minuut aan en kies de beste deal!

Dakisolatie advies: gratis en vrijblijvend !

Wil je zelf met instructiefilmpjes je dak isoleren? Zorg voor goed materiaal om veel energie te besparen. Bij de Isolatieshop is het aanbod erg ruim.

Wil je niet zelf de dakisolatie aanbrengen of durf je het niet aan, omdat verkeerd aanbrengen tot (vocht)problemen kan leiden? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie advies van 4 bedrijven bij jou uit de buurt aan en krijg inzicht in de kosten en besparing voor jouw specifieke situatie!

Wil jij precies weten hoeveel dakisolatie jou kost en geld bespaart?

Krijg gratis en vrijblijvend 4 offertes van bedrijven uit jouw buurt!

Ja, ik wil een gratis berekening voor dakisolatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten