Energie besparen: verlaag je energiekosten met 1000’en euro’s met deze 23 producten!

Energie besparende producten die jou gas en stroom besparen. Investeer verstandig en verlies niet onnodig veel geld aan energie.

Energie besparen met producten kost je in eerste instantie geld. Als je wilt investeren en er zeker van wilt zijn dat dit een winstgevende investering is dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Er zijn behoorlijk veel energie besparende producten om in te investeren. In dit overzichtsartikel zullen we korte beschrijvingen geven van producten die je (helpen) energie besparen. Zo kan besparen op douchen al 100’en euro’s per jaar opleveren. Wil je graag je huis energiezuinig maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Krijg gratis en vrijblijvend advies op maat, waarover je kan lezen in ons artikel over verduurzamen woning. Zo weet jij welke energiebesparende maatregelen voor jouw specifieke situatie écht winstgevend zijn.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Energie besparende producten: wordt minder afhankelijk van energie.

Energie besparende producten besparen jou geld. Door minder energie te verbruiken zal je energierekening lager worden. Het voordeel kan oplopen tot 10.000’en euro’s in de komende jaren, hoewel je er ook voor moet investeren. Je hebt de keuze uit vele energie besparende producten die ook in aanschafsprijs verschillen. Het goedkoopste product kost je enkele euro’s, terwijl je voor een warmtepomp praat over vele duizenden euro’s. Lees daarom goed onze artikelen en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Alle producten verdienen zich terug over hun totale levensduur. Wat je ook koopt: alles is winstgevend wanneer je het jaar na jaar blijft gebruiken.

We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van energie besparende producten. Je vindt een korte beschrijving en een link naar het volledige artikel. Zo kan jij je volledig inlezen en een goede keuze maken.

Twijfel je in welke grote energiebesparende maatregel je het beste kan investeren? Kies dan de gratis en vrijblijvende woningscan! Die vertelt jou waar jij het meeste energie en geld mee bespaart!

Kom nu gelijk in actie en wacht niet met het kopen van energie besparende producten. Elke dag die je langer wacht verlies jij geld aan energie die je moet kopen en teveel verbruikt. Beperk je energieverbruik en wordt minder afhankelijk van energie van een energieleverancier. Er zijn producten die zelf energie opwekken. Wanneer de energieprijzen verder stijgen in de komende jaren wil jij je daar minder/geen zorgen over hoeven maken. Koop dus energie besparende producten klein of groot en verlaag je energierekening!

Energie besparen met ledlampen?

Ledlampen zijn lampen die veel zuiniger zijn dan de oudere gloei- en halogeenlampen. Ledlampen gaan 7,5 keer zo lang mee dan halogeenlampen en verbruiken 75% minder energie. Ten opzichte van de gloeilamp gaat de ledlamp zelfs 15 keer langer mee en bespaart hij 85% stroom! Een ledlamp is wel een stuk duurder om aan te schaffen, maar zoals gezegd kun je er veel langer plezier van hebben.

Het is niet precies te zeggen hoeveel je per lamp kunt besparen. Dat ligt aan het feit of je een ledlamp koopt om een gloeilamp of een halogeenlamp te vervangen. Ook maakt de grote van de lamp in watt/lumen uit. Je zult gemiddeld op ongeveer 2 tot 10 euro per lamp per jaar uitkomen afhankelijk van de grote. Ledlampen verdienen zich zo ongeveer terug in 3 jaar.

Hoeveel geld kan ik besparen op mijn waterverbruik?

Je kunt met waterbesparende kranen en een waterbesparende douchekop een leuk bedrag per jaar besparen. Vanaf ongeveer 30 euro heb je al een waterbesparende douchekop. Gemiddeld leveren deze douchekoppen een besparing van zo’n 80 euro op! Zelfs de duurdere waterbesparende douchekoppen zijn dus binnen een jaar terugverdiend!

Met een doorstroombegrenzer voor de kraan kun je ervoor zorgen dat er minder water uit de kraan komt. In je gebruiksgemak merk je dit amper. Deze doorstroombegrenzers kosten ongeveer €15 en bespaart grof geschat €8.

Besparen met een warmtepomp. Verminder je gasverbruik!

Een warmtepomp in een hele goede manier om te besparen op gas. Deze pomp haalt warmte uit de bodem of de buitenlucht en vervangt daarmee het overgrote deel van je gasverbruik. Hoewel een waterpomp duizenden euro’s kost is het zeker de moeite waard om hierin te investeren. Je kunt namelijk een subsidie van €500 tot €3000 aanvragen en de besparing is ongeveer €700 per jaar.

Na ongeveer 8 jaar om je investering (lucht-water warmtepomp) terug te verdienen maak je dus daarna jaarlijks €700 winst! Dus blijf jij nog wel een tijdje in je huidige woning wonen en zoek je een goede investering? Dan is een warmtepomp zeker iets voor jou.

Met isolatie energie besparen? De moeite waard!

Isolatie Gratis 4 offertes Dakisolatie Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Isolatieglas

Warmte die verdwijnt. Een nachtmerrie als je denkt aan je energierekening. Maar daar kun je wat aan doen door te isoleren. Met isolatie blijft de warmte veel beter in huis en stook je niet omdat warmte weer verdwijnt. Grote isolatieprojecten zijn vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en glasisolatie. Ook hier betekent het dat je bereidt moet zijn om flink te investeren, maar de beloning in de vorm van minder gasverbruik mag er ook zijn. Als je al deze manieren laat toepassen kun je rekenen op een besparing van ongeveer €800.

Een nieuwe cv-ketel/hr-ketel. Wat levert dat op?

Een nieuwe ketel kan een goede investering zijn als je huidige ketel al wat ouder is. Vanaf 10 a 12 jaar kun je gaan nadenken om een nieuwe ketel te kopen, want dan wordt een ketel toch als een ‘oudje’ beschouwd. Je kunt met een nieuwe HR-ketel rekenen om een besparing van ongeveer 15%! Dit bespaart je ongeveer €200 per jaar.

Daarnaast zullen ketels ook steeds vaker mankementen hebben naar mate ze ouder worden. Onderdelen vervangen kost natuurlijk ook geld.

Energie besparen met zonnepanelen. Een gouden zet.

Deze manier is vergelijkbaar met 6 procent spaarrente. Goed voor het milieu en het verlaagt je energierekening met honderden euro’s. Stroom besparen met zonnepanelen is een gouden zet. Het is natuurlijk wel handig als het dak een gunstige ligging heeft ten opzichte van de zon. Zo haal je er het maximale uit en volgens de cijfers kun je rekenen op een besparing van ongeveer €600 per jaar! Hiervoor zijn gemiddeld 12 zonnepanelen nodig, die je (na btw aftrek) netto zo’n 4500 euro zullen kosten. In 8 jaar heb je ze dus terugverdiend en maak je daarna elk jaar flinke winst.

Uitgelicht

Energie van je zonnepanelen verkopen.

Het verkopen van de door jou opgewekte energie heet terugleveren. Wanneer je bijvoorbeeld met zonnepanelen energie opwekt, maar dit niet allemaal zelf verbruikt kun je dit teruggeven zodat anderen het kunnen gebruiken. Uiteraard krijg je hier een vergoeding voor. De hoogte verschilt per leverancier en is de moeite waard om uit te zoeken. Je moet denken aan 4 tot 12 cent per kilowattuur die je teruglevert.

Dus als je met je zonnepanelen 6000 kWh stroom opwekt en hiervan 4000 kWh daadwerkelijk verbruikt dan kun je 2000 kWh terugleveren. Bij een vergoeding van 10 cent is dit 200 euro!

A+ koelkast energiezuinig? Nee! Bespaar met huishoudelijke apparaten.

Misschien ben je heel blij met die oude betrouwbare wasdroger die al meer dan 10 jaar zijn werk voor je doet. Toch zou je kunnen kijken of je liever een zuinigere droger wil hebben. A+ is tegenwoordig het minst energiezuinige label voor koelkasten, wasdrogers, vaatwassers en vriezers. Ten opzichte van hele oude apparaten die in 2000 nog heel energiezuinig waren kun je nu per apparaat wel €50 per jaar aan elektriciteit besparen.

Let Op! De energielabels zijn gewijzigd in 2021. Een B-label is tegenwoordig al erg zuinig. Lees meer in onderstaand artikel.

Energiezuinige Huishoudelijke apparaten

De zonneboiler. Warm water dankzij zonlicht.

Van zonnepanelen weten heel veel mensen wat ze doen. Zonlicht opvangen en dat omzetten in stroom. Maar wat doet een zonneboiler? En hoeveel energie en geld bespaar je met een zonneboiler? Een zonneboiler zorgt ervoor dat water verwarmd wordt met zonne-energie. Een paneel op het dak verzamelt zonne-energie. Deze levert in de zomer vrijwel al het warme water dat je nodig hebt. In de winter lukt dit niet en zorgt de warmtepomp of ketel voor extra warm water. De gasbesparing van een zonneboiler wordt geschat op 180 m3 gas. Voor zonneboilers is de subsidie zo’n €300 tot €1750. De subsidiebedragen per type vind je op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/zonneboiler

Solar tuinlampen: Tuinverlichting op zonne-energie.

Solar tuinlampen zijn handig in gebruik en besparen je geld op je stroomkosten. Deze tuinverlichting op zonne-energie maakt gebruik van de zon en bevat een klein zonnepaneeltje. Dat betekent dat je helemaal niets aan energie betaalt voor deze lampen. Daarnaast zijn ze handig in gebruik, omdat ze zichzelf activeren wanneer het donker wordt en uitschakelen wanneer het licht wordt. Er is geen stroomkabel nodig, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen.

Solar tuinlampen zijn er in verschillende soorten en maten. De besparing van tuinverlichting op zonne-energie vergeleken met die op stroom is afhankelijk van de soort lampen die momenteel gebruikt worden. Ga je 5 tuinlampen vervangen die een gloeilamp hebben? Dan bespaar je per jaar ongeveer €117! Heb je 5 tuinlampen met spaarlampen er in? De besparen de solar tuinlampen je ongeveer €33 per jaar.

Warmte in huis houden met radiatorfolie.

Het is vervelend wanneer je de verwarming aan zet om de woonkamer (of andere ruimtes) lekker op te warmen en er warmte verloren gaat. Dit gebeurt aan de kant waar de radiator aan de muur is bevestigd. De warmte trekt in de muur en die geeft het weer af naar buiten. En jij blijft maar stoken. Wanneer de radiator onder een raam hangt is dit nog meer het geval.

Gelukkig kun je dit warmteverlies voor een groot gedeelte voorkomen door radiatorfolie te plaatsen. Afhankelijk van het soort folie en de manier van bevestigen is het mogelijk om tot wel 96% warmteverlies te voorkomen. In ons artikel zijn we in een rekenvoorbeeld tot ruim €40 besparing per jaar gekomen.

Energieverbruik onder controle met de slimme thermostaat.

Waar warmteverlies al zonde van het geld is geldt dat nog meer voor het verwarmen van je woning, terwijl je niet thuis bent. Hoe vaak gebeurt het je dat je vergeet de verwarming ‘lager te zetten’ wanneer je uren van huis bent? Een slimme thermostaat kan op afstand bediend worden. Met de app op je mobiele telefoon kun je ver van huis de temperatuur aanpassen.

Slimme thermostaten hebben verschillende functies. Zo kun je bij sommige je actuele energieverbruik zien. Bij een aantal slimme thermostaten is er ook ‘geofencing’ als functie. Deze functie koppelt jouw mobiele telefoon aan de slimme thermostaat. Wanneer je op een bepaalde afstand van je woning bent schakelt de thermostaat naar een lagere temperatuur.

Over deze en andere functies van de slimme thermostaat kun je in ons artikel over de slimme thermostaat meer lezen. De slimme thermostaat is een middel die jou helpt om energie te besparen. Wij schatten zelf in dat hij aanzet tot een besparing van 5%. In ons geval zo’n €100 per jaar.

Koude tocht voorkomen met tochtwering.

Tochtwering Energie Besparen Info

Waar radiatorfolie ervoor zorgt dat er geen warmte door de muur naar buiten trekt is tochtwering een middel om koude lucht die naar binnen trekt te voorkomen. Wanneer het comfortabel warm in huis is, is het niet fijn om ineens een koude tocht als een windvlaag te voelen. Tocht gaat door allerlei kleine kiertjes en valt eenvoudig te voorkomen. Met tochtwerende producten vul je kiertjes bij het raam, deuren en beperk je de koude lucht die via de brievenbusopening in de voordeur naar binnen trekt. Het bedrag dat je kunt besparen is van verschillende factoren afhankelijk, maar €30 zal ongetwijfeld haalbaar zijn.

Besparen met douchen dankzij de douchetimer.

Net als de slimme thermostaat is de douchetimer geen product die zelf energie en daarmee geld bespaart. Het is een product die jou kan helpen energie en geld te besparen. Simpel gezegd is een douchetimer een zandloper of een timer waarbij de tijd afloopt.

Deze douchetimer spoort je aan tot het verkorten van je douchebeurt. Een gemiddelde douchebeurt in Nederland duurt ongeveer 9 minuten, terwijl 5 minuten genoeg moet zijn om schoon te worden. De douchetimer helpt je te stoppen na 5 minuten en bespaart 4 minuten water en energie om het water te verwarmen.

In ons artikel vind je een voorbeeld waarbij er per jaar zo’n €150 bespaard wordt door korter douchen dankzij de douchetimer.

Zaklamp met dynamo: geen batterijen meer nodig.

Een zaklamp met dynamo heeft een groot voordeel. Je hebt geen batterijen meer nodig. Dit bespaart je geld, maar ook de ergernis wanneer je een zaklamp nodig hebt en de batterijen op blijken te zijn. Zeker in situaties waarin je de zaklamp direct wilt gebruiken en niet eerst naar de winkel wil/kan om batterijen te kopen.

Bij een fiets wordt de dynamo rondgedraaid door de wrijving met het wiel. Bij een zaklamp met een dynamo maak je zelf een draaiende beweging met een handvat. Je hebt dus geen batterijen meer nodig. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee.

Het is een product dat minder geld bespaart dan de andere producten. Het ligt eraan hoe vaak je een zaklamp gebruikt en daarmee bespaart op batterijen. Bij veelvuldig gebruik is een besparing van €20 per jaar mogelijk.

Sluipverbruik stoppen met de standby-killer.

Veel van de elektrische apparaten die we dagelijks gebruiken worden in de standby-stand gezet. Dit zorgt voor sluipverbruik en is makkelijk te voorkomen. Je kunt met een standby-killer enkele tientjes per jaar besparen. Dit is afhankelijk van de apparaten die je aansluit op de standby-killer. Daar lees je meer over in ons artikel over 3 kleine energiebesparende producten.

In dit artikel kun je ook lezen over de tijdschakelaar, oftewel de schakelklok, en zijn besparing en de solar powerbank. Ons conclusie is dat de aanschaf van de solar powerbank niet de moeite waard is wanneer je op zoek bent om geld te besparen op energie. De schakelklok bespaart je naar schatting slechts enkele euro’s per jaar.

Besparen met de verwarming: de radiator ventilator verspreidt de warmte in huis.

Soms wil je dat het snel opwarmt in huis en dan moet je lang wachten. Vooral in de winter geen pretje. Met een radiator ventilator blaas je de warmte snel de ruimte in. Comfort verhogend en ook nog eens energiebesparend. Je hoeft veel minder te stoken en hebt het comfort van een snel verwarmde ruimte. De radiator ventilator kan je een besparing op je gaskosten opleveren van wel 30%!

Buisisolatie voorkomt warmteverlies van water in je cv buizen.

Isolatie aanbrengen is vaak een behoorlijke klus, maar er is een type isolatie dat je zelf eenvoudig kunt aanbrengen. Wanneer je je cv buizen voorziet van buisisolatie, ook wel leidingisolatie genoemd, zal er veel minder warmte verloren gaan tijdens het transport van het warme water van je cv ketel naar ander delen in het huis. Er valt vaak een flink aantal meters buis te isoleren. Gemiddeld is een besparing van €60 per jaar realistisch.

Huis verwarmen met airco: hoog rendement!

Dankzij het hoge rendement van wel 400% is je huis verwarmen met airco zeer interessant. Je bespaart tot wel 75% op je gaskosten doordat de airco je volledige gasverbruik voor de verwarming kan overnemen. In de zomer geniet je daarbij van de veel bekendere koelende functie van de airco. De verhouding tussen aanschafkosten en besparing is bij de airconditioning een stuk gunstiger dan de hyrbide warmtepomp. Wanneer je ook zonnepanelen hebt is de besparing genoeg om de airco in 2 jaar terug te verdienen!

Infrarood vloerverwarming: warmte van de zon in huis!

Infrarood vloerverwarming is een fijne manier van verwarmen. De warmte die je ervaart is te vergelijken met die van de zon. Je hoeft geen duur gas meer te gebruiken voor het verwarmen van de woning en eenmaal gelegd heb je geen omkijken meer naar infrarood vloerverwarming. Het is onderhoudsvrij! Deze manier van verwarmen werkt snel en gelijkmatig en wordt als comfortabel ervaren. Haal jij de warmte van de zon ook in huis?

23 x Energie besparen in huis: zoveel kan het opleveren.

Voor details over de onderstaande berekeningen verwijzen we je naar de artikelen over deze producten. Zo kun je inschatten of jouw mogelijke besparing in de buurt komt van onze berekeningen. Of je nou vergelijkbare bedragen bespaart met deze 23 producten of dat dit wat lager ligt: De aanschafkosten van deze energiebesparende producten zul je terugverdienen. Daarna maak je jaarlijks pure winst.

Hier zie je de geschatte besparingen. LET OP! Deze zijn gebaseerd op de energietarieven van april 2021. Lees daarom ook deze update:

ProductGeschatte besparing per jaarGeschatte besparing in 15 jaar.Ga naar het artikelBekijk het product.
Led lampen (5 stuks)€20€300Besparen met led lampenLed lampen kopen
Waterbesparende kraan (mousseur)€10€150Besparen met mousseurMousseur kopen
Doorstroombegrenzer kraan€8€120Besparen met doorstroombegrenzerDoorstroombegrenzer kopen
Waterbesparende douchekop€80€1200Besparen met waterbesparende douchekopWaterbesparende douchekop kopen
Warmtepomp (lucht-water)€700* €10500Besparen met de warmtepompWarmtepomp kopen
Isolatie (dak)€500€7500Besparen met isolatie4 gratis offertes voor alle soorten isolatie krijgen van bedrijven uit jouw buurt.
Hr-ketel€200€3000Besparen met een hr-ketelHr-ketel kopen
Zonnepanelen (10 stuks)€600€9000Besparen met zonnepanelenZonnepanelen kopen
Energiezuinige huishoudelijke apparaten (droger + tv)€80€1200Besparen met energiezuinige huishoudelijke apparatenEnergiezuinige huishoudelijke apparaten kopen
Zonneboiler€200€3000Besparen met de zonneboiler5 gratis offertes van bedrijven uit jouw buurt voor een zonneboiler.
Tuinverlichting op zonne-energie (t.o.v. 5 spaarlampen)€33€500Besparen met tuinverlichting op zonne-energieTuinverlichting op zonne-energie kopen
Radiatorfolie (5m2)€40€600Besparen met radiatorfolieRadiatorfolie kopen
Slimme thermostaat€100€1500Besparen met de slimme thermostaatSlimme thermostaat kopen
Tochtwering€30€450Besparen met tochtweringTochtwering kopen
Douchetimer€150€2250Besparen met een douchetimerDouchetimer kopen
Zaklamp met dynamo€20€300Besparen met een zaklamp met dynamoZaklamp met dynamo kopen
Standby-killer€70€1050Besparen met een standby-killerStandby-killer kopen
Schakelklok€5€75Besparen met een schakelklokSchakelklok kopen
Radiator ventilator€250 €3750Besparen met een radiator ventilatorRadiator ventilator kopen
Buisisolatie€60€900Besparen met buisisolatieBuisisolatie kopen
Airco (voor verwarmen)€1000€15000Verwarmen met aircoAirco kopen
Vloerisolatie270€4050Vloerisolatie4 gratis en vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van vloerisolatie van bedrijven uit jouw buurt
Infrarood vloerverwarming€600€9000Infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming4 gratis en vrijblijvende offertes voor infrarood vloerverwarming
Totaal mogelijke besparing**€5026€75390  

* = Mogelijk haalt de levensduur van de warmtepomp de 15 jaar niet.

** = Bovenstaande bedragen zijn een indicatie en geen garantie dat je daadwerkelijk zoveel bespaart. De echte besparing hangt van heel veel factoren af. Je zult natuurlijk niet de €5026 per jaar kunnen besparen, omdat je bijvoorbeeld niet een warmtepomp, airco verwarming én zonneboiler zal gebruiken. Je totale energiekosten komen wellicht niet eens boven de €3000 per jaar uit.

Het is wel mogelijk dat je je energiekosten voor verbruik tot 0 euro per jaar kunt brengen. Wanneer je dan ook zonnepanelen hebt en stroom teruglevert is het mogelijk om jaarlijks niet te hoeven betalen aan energie, maar wel geld te ontvangen! Uiteraard blijf je wel altijd de netbeheerkosten betalen.

Energie besparen met isolatiefolie

Naast de bovenstaande producten is het ook mogelijk op te besparen met isolatiefolie. Het is onduidelijk hoeveel geld je hier precies mee kunt besparen, maar het is wel bewezen dat ze een isolerende werking hebben. De kosten om het aan te schaffen zijn laag en zullen zich zeer waarschijnlijk snel terugverdienen. Daarna bespaar je nog jarenlang zonder dat je er omkijken naar hebt! Lees hier het artikel over folie isolatie en bespaar met 5 verschillende folies!

Energie besparende producten 2022: Energie besparen levert nog meer op!

De bovenstaande tabel en de berekeningen zijn gemaakt in april 2021. In die tijd kostte een kWh stroom tussen de 20 en 24 eurocent. Na het herstel van de economie na de piek in de Coronacrisis en door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen flink gestegen. De besparing is in euro’s daarom nu veel hoger.

Stroomprijs april 2021Stroomprijs mei 2022Gasprijs april 2021Gasprijs mei 2022
€0,20 tot €0,24 per kWh€0,38 tot €0,48 per kWh€0,75 tot €0,85 per m3€1,80 tot €2,00 per m3

Er worden veel verschillende contracten aangeboden, waardoor het mogelijk is om in mei 2022 een contract te treffen met bijvoorbeeld €1,70 of €2,10 als gasprijs. Bovenstaande tabel is een goede indicatie. Het laat zien dat de prijzen zijn verdubbeld. Dit komt ook door het verhogen van de ODE. De besparingen genoemd in de blauwe tabel kunnen met de energieprijzen uit mei 2022 tot (bijna) het dubbele oplopen! Investeren in energie besparende producten is meer de moeite waard dan ooit!

Mensen vragen ook: FAQ.

Wat zijn energiebesparende producten?

Wat zijn energiebesparende producten? In dit artikel zie je 23 energiebesparende producten en de besparing die ze opleveren in 1 en in 15 jaar tijd! Grote energiebesparende producten zijn: Zonnepanelen, een Zonneboiler, een (hybride) warmtepomp en isolatie. Daarnaast is verwarmen met airco ook een zeer winstgevend energiebesparend product vanwege zijn hoge rendement.

Wat zijn kleine energiebesparende producten?

Wat zijn kleine energiebesparende producten? Dit producten die een kleine investering kost, maar toch tientallen euro’s per jaar besparen. Voorbeelden van kleine energiebesparende producten zijn: Radiatorfolie, een radiator ventilator, een waterbesparende douchekop, buisisolatie, isolatiefolie voor o.a. ramen, led lampen, een waterbesparende kraan en tochtwering.

Welk energiebesparend product moet ik kiezen?

Welk energiebesparend product je het beste kunt kiezen is misschien een moeilijke keuze. Moet je zonnepanelen kopen, is in jouw situatie spouwmuurisolatie het meest winstgevend of is een warmtepomp de beste keuze? Met deze gratis en vrijblijvende woningscan weet jij welk energiebesparend product jij moet kiezen om het meeste geld te besparen tegen een zo laag mogelijke investering. Lees hier meer over dit energie besparen advies.

Meer energie besparen met tips en overstappen naar een andere energieleverancier.

Wil je naast deze producten nog meer informatie over hoe je geld en energie kunt besparen? Kijk dan bij onze bespaartips over hoe je kunt besparen door je verbruik te veranderen.

Ook het overstappen naar een andere energieleverancier kan je honderden euro’s opleveren. Klik hieronder op de knop om direct te zien hoeveel jij kunt besparen op je energiecontract door goedkopere energietarieven en eventuele welkomstbonus tot wel €400.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Met speciale dank aan https://energie.links.nl/

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!