Energieplafond: compensatie energieprijzen scheelt 100’en euro’s!

Compensatie energierekening niet voor iedereen gunstig.

Na een lange periode van veel ongunstige ontwikkelingen rondom energietarieven en stijgende rekeningen is er nu goed nieuws. Het energieplafond dat op Prinsjesdag 2022 is gepresenteerd zal door veel mensen toegejuicht worden. Dat door deze compensatie energieprijzen begrenst gaan worden scheelt een aanzienlijk bedrag. Wil jij in deze dure tijden nog meer besparen? Lees dan ons artikel over vaste lasten vergelijkers, waarmee jij met 24 vergelijkers veel geld kan besparen op je zorgverzekering, autoverzekering en meer! Laat ons onderaan dit artikel weten wat jij van deze plannen vindt. De mening van andere Nederlands lees je in ons artikel over de enquête van het energie plafond 2023.

Blijf ook onder het energieplafond door fors energie te besparen!

Neem 1 minuut de tijd voor de gratis woningscan: weet waarmee jij het meeste geld kunt besparen!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen

Energieplafond per maand: Update december 2022.

Na het bekend maken van het energieplafond en het daarna definitief maken op 4 oktober leek de rekensom om binnen het prijsplafond te blijven zeer makkelijk. Je zou beneden 2900 kWh stroom en 1200 m3 gas moeten blijven om maximaal het tarief van het energieplafond te moeten betalen. Inmiddels zijn er meer details bekend. Zo wordt het energieplafond per maand berekend. In de winter verbruik je bijvoorbeeld meer gas dan in de zomer. Hieronder zie je de maandelijkse verbruikplafonds.

Energieplafond per maand Energie Besparen Info

In de bovenstaande grafiek kan je zien hoe de maandelijkse verbruiksplafonds verschillen. In de onderstaande tabel zie je precieze hoeveelheden gas en stroom voor het energieplafond per maand.

Energieplafond per maand tabel:

 GasStroom
Januari221339
Februari188280
Maart159267
April86207
Mei35181
Juni19159
Juli17161
Augustus17176
September24199
Oktober81266
November146306

Wanneer je boven het energieplafond zit in bijvoorbeeld februari kan je dat goedmaken. Verbruik je in februari bijvoorbeeld 200 m3 gas en dus 12 m3 boven het energieplafond? Wanneer je in maart bijvoorbeeld 147 m3 en dus 12 m3 gas minder dan het verbruiksplafond verbruikt kan je het tegen elkaar wegstrepen. Door het maandelijkse verbruiksplafonds bij elkaar op te tellen kom je alsnog op 2900 kWh en 1200 m3 gas per jaar uit.

Dat het energieplafond per maand wordt berekend is wel een belangrijk verschil met de eerder gedachte berekening voor het hele jaar 2023. Je hebt namelijk een verbruik tot je de jaarrekening krijgt of in het geval dat je verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. Daarna start een nieuwe periode.

Wanneer in mei de jaarrekening komt kan je in de maanden daarna niet een verbruik dat hoger was dan de plafonds in januari tm april goed maken in de zomer. Gas besparen en stroom besparen om zo élke maand onder het energieplafond te blijven is nog belangrijker en winstgevender. Overweeg ook om gratis een vrijblijvend voor je huis verduurzamen advies te vragen. Met een woningscan weet jij precies in welke grote energiebesparende maatregel zoals infrarood verwarming, hybride warmtepomp of zonnepanelen jij het beste kan investeren en op welke kosten en besparing jij kan rekenen.

Vattenfall heeft een duidelijke video gemaakt over het energieplafond per maand:

Prinsjesdag 2022: maatregelen om energie betaalbaarder te maken.

Veel mensen keken al uit naar Prinsjesdag 2022, maar in de week voor dinsdag 20 september werd het duidelijk dat het kabinet plannen had om de energielasten te verlagen. Energie betaalbaarder maken was ook hard nodig. Veel mensen die de energieprijzen niet vastgezet hadden betalen honderden euro’s meer dan voor de extreme prijsstijgingen.

Met de gevolgen de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen in het afgelopen jaar fors gestegen. In oktober 2021 kon je nog een jaarcontract afsluiten met een stroomprijs van zo’n €0,45 en een gasprijs van €1,10. Inmiddels zijn jaarcontracten waarin energieprijzen vastgezet worden zeer schaars en moet de consument het doen met een contract voor variabele tarieven én onbepaalde looptijd. De prijzen zijn opgelopen naar €1 per kWh stroom en wel €4 per m3 gas.

Op social media hebben veel mensen gedeeld welk termijnbedrag ze moeten betalen. Termijnbedragen van €800 per maand zijn eerder regel dan uitzondering. In onze verwachting energieprijzen 2023 hebben we geschreven dat we niet verwachtten dat de energietarieven zou dalen tot zeker halverwege 2023. Het kabinet heeft naast de compensatie energieprijzen in de vorm van een energieplafond nog meer gunstig nieuws gepresenteerd.

Energieplafond: maximale energieprijzen bij gemiddeld verbruik.

Het energieplafond is hét grote nieuws van Prinsjesdag 2022. Met het energieplafond zijn er maximale energieprijzen tot een bepaald verbruik vastgesteld. Het plafond voor energieprijzen is geaccepteerd, maar de exacte prijzen zijn nog niet 100% zeker.

Het energieplafond is op 4 oktober 2022 definitief bepaald op:

Stroomverbruik tot 2900 kWh per jaar€0,40 per kWh
Gasverbruik tot 1200 m3 per jaar€1,45 per m3
Stadswarmte tot 38 GJ per jaar€47,37 per GJ

Het energieplafond gaat in op 1 januari 2023. Voor elk verbruik boven de 2900 kWh stroom en de 1200 m3 gas betaal je de actuele marktprijs. Heb je een contract met een lagere prijs dan het energieplafond? Dan blijf je die prijs betalen.

Per 1 november is het mogelijk om het termijnbedrag al fors te verlagen. Dit geeft veel mensen wat lucht om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Het prijsplafond zorgt er wel voor dat de verlaging van de energiebelasting in 2023 niet wordt ingevoerd.

Als verlichting van de energielasten krijgen alle huishoudens en kleine mkb’ers een korting op de energierekening van 190 euro per maand in de maanden november en december.

Ook kleine en middelgrote ondernemingen die op basis van hun verbruik in aanmerking kwamen voor korting op de energiebelasting profiteren van het energieplafond. Voor grootverbruikers wordt nog gewerkt aan een pakket met maatregelen.

Het voordeel voor een gemiddeld huishouden is met het prijsplafond zo’n €2500.

Andere maatregelen rondom energie.

Het kabinet maakte niet alleen het energieplafond bekend. Naast de verlaging van de energieprijzen zijn er ook nog andere maatregelen rondom energie.

Brandstofaccijnzen blijven lager tot 1 juli 2023

De accijnzen voor brandstof wordt een half jaar langer verlaagd. Tot 1 juli 2023 is dat een accijnskorting per liter voor benzine van 17,3 cent, 11,1 cent voor diesel en 4,1 cent voor LPG.

Energietoeslag 2023: lage inkomens worden geholpen.

Energietoeslag 2023 Energie Besparen Info

Het kabinet maakte bekend dat er ook een energietoeslag in 2023 wordt verstrekt. Gemeenten kunnen, net in 2022, ook volgend jaar weer 1.300 euro uitkeren aan mensen met een inkomen van maximaal 120 procent van het sociale minimum. Daarvan mag €500 al in 2022 worden uitgekeerd.

Noodfonds: niemand zonder energie tm 31 maart 2023.

Met 50 miljoen euro heeft het kabinet een noodfonds in het leven geroepen. Met dit noodfonds kunnen energieleveranciers coulante betalingsregelingen afspreken met mensen die in de financiële problemen komen en de energierekening niet kunnen betalen.

Aanvullend is er ook afgesproken dat niemand afgesloten kan worden tm 31 maart 2023. Hoe fors de achterstand ook is: Iedereen is verzekerd van energie in de koude maanden.

Vaste energiecontracten keren terug.

Zoals we al eerder schreven zijn vaste contracten in september 2022 zeer schaars. Minister Jetten heeft met energieleveranciers afgesproken dat er in 2023 weer vaste contracten afgesloten kunnen worden.

Voor mensen die van voorspelbaarheid wat betreft de hoogte van de energierekening houden is dit erg fijn. Met een jaarcontract weet je dat je dat hele jaar een prijs voor gas en stroom betaalt die niet kan veranderen. Met variabele contracten kan dit wel en zou je dus meegaan in bijvoorbeeld een prijsstijging zoals afgelopen jaar.

Zo blijf je onder het energieplafond.

Je wilt natuurlijk graag de laagste energieprijzen betalen. Onder het energieplafond blijven zorgt ervoor dat je het veel goedkopere energietarief voor stroom en gas betaalt. Zorg ervoor dat je niet het actuele markttarief moet betalen door je energieverbruik te verlagen.

Onder het energieplafond blijven kan met bespaartips, grote energiebesparende maatregelen en kleinere energiebesparende producten.

Lees ook ons artikel over het prijsplafond energie waarin we kijken naar of met dit plafond investeren in grote energiebesparende maatregelen zoals een hybride warmtepomp nog rendabel is.

Uitgelicht

57 energie bespaartips: download ons gratis e-book.

Met bespaartips energie besparen is heel makkelijk. Ze zijn direct toe te passen en iedereen kan dit doen. Je bespaart vaak een kleine hoeveelheid stroom en gas, maar veel kleine beetje maken een grote hoop. Je kunt kijken bij ons artikelen over bespaartips.

Je kunt ook ons gratis e-book downloaden. Je hebt zo 57 energiebesparende tips die je op je gemak kunt lezen. Deze tips kun je direct toepassen, dus je kunt eigenlijk vandaag nog starten om minder energie te verbruiken en geld te besparen.

Grote energiebesparende maatregelen.

Wil je heel veel geld besparen op energie? Dan zijn grote energiebesparende maatregelen zeer interessant. De investering is ook niet klein, maar je kunt al snel meer dan €1000 besparen. Elk jaar weer!

Het probleem is misschien dat je niet weet of isolatie, zonnepanelen, een hybride warmtepomp, verwarmen met airco of een andere optie de beste is in jouw situatie. Waarmee bespaar je het meeste energie en welke kost juist het minst?

De oplossing: Krijg gratis en vrijblijvend energie besparen advies. Het invullen en aanvinken van de benodigde informatie kost je nog geen 1 minuut, maar je krijgt daarvoor wel een rapport welke grote energiebesparende maatregel voor jou de beste en meest winstgevende keuze is.

LET OP!

Door het definitieve energieplafond, bekend gemaakt op 4 oktober 2022 , is de gasprijs de eerste 1200 m3 die je verbruikt in 2023 vastgesteld op €1,45. Het energieplafond heeft de eerste 2900 kWh stroom van een maximale prijs van €0,40 voorzien.

 

HOGERE KOSTEN.

Door de coronacrisis en oorlog in Rusland zijn ook de energiebesparende maatregelen in aanschaf duurder geworden. Dit heeft samen met het energieplafond effect op de terugverdientijd.

 

ZONNEPANELEN!

Zonnepanelen besparen je veel stroom die je niet hoeft te kopen van de energieleverancier. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je onder de 2900 kWh verbruik blijft van het energieplafond. Heb je een energiebesparende maatregel zoals een hybride warmtepomp, infrarood verwarming of een airco die je huis verwarmt? Het apparaat verlaagt je gasverbruik, terwijl het zelf stroom verbruikt. In combinatie met zonnepanelen kun je dan voor een laag bedrag je woning verwarmen. Ideaal dus.

 

IS HET NOU WEL OF NIET VERSTANDIG OM TE INVESTEREN?

De beste manier om dit voor elke energiebesparende maatregel te controleren is offertes aanvragen, waarbij de kosten inclusief installatie en product berekend wordt voor jouw persoonlijke situatie. In onze artikelen vindt je schattingen van de energiebesparing in m3 gas of kWh stroom en hoeveel energie de energiebesparende maatregel eventueel gebruikt. Je kunt zo zelf die energiebesparing vermenigvuldigen met de energieprijzen uit jouw energiecontract.

 

 

Een andere optie is om de woningscan te doen. Hier krijg je gratis advies op maat en weet je preies welke onderstaande energiebesparende maatregel voor jouw het meeste geld bespaart:

 

Neem nu 1 minuut de tijd voor de GRATIS woningscan!

Zo weet jij van 13 energiebesparende maatregelen welke het meest bespaart in jouw situatie!

Ja, ik neem 1 minuut de tijd voor een gratis, vrijblijvende woningscan

Kleine energiebesparende producten: lage kosten, flinke besparing!

Kleine energiebesparende producten. Die zullen dat ook wel weinig besparen denk je misschien. Maar vergis je niet in de bedragen die deze producten jou kunnen opleveren. Met kleine energiebesparende producten bedoelen we producten die je online koopt en zelf makkelijk kunt toepassen.

Op onze website hebben we natuurlijk in het menu het categorie ‘besparen met producten’ en hebben een artikel met 21 energiebesparende producten met daarin de kosten en de besparing. In dit artikel staan ook de grote maatregelen genoemd.

Populaire kleine energiebesparende producten zijn:

Radiatorfolie

Radiatorfolie aanbrengen is heel eenvoudig. Knip het met een keukenschaar op maat en schuit het met de magneettape achter de radiator. De magneettape zorgt ervoor dat de folie op zijn plek blijft. De folie kaatst warmte die je normaal zou verliezen aan de muur waar de radiator aan hangt terug de kamer in. Het bespaart je zo’n €80 tot €100 per jaar.

Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop wordt er lucht toegevoegd aan de stralen. Je verbruikt zo minder water. De grote besparing is op gas dat je verbruikt om het douchewater te verwarmen. Je doucht nog steeds met een comfortabele straal, maar bespaart eenvoudig zeker €100 per jaar.

Douchetimer

Douchen kost ongeveer €1 tot €1,25 wanneer we als gasprijs €2,50 per m3 rekenen. We gaan dan uit van een douchebeurt van 10 minuten. Eigenlijk zou 5 minuten al genoeg moeten zijn om schoon te worden.

Je zou dus per douchebeurt makkelijk €0,50 tot €0,625 kunnen besparen. Wanneer we van de €0,50 uit gaan en er 4 personen 4 keer per week douchen is dat €8 per week die je kunt besparen. Doen we dit maal 52 weken dan is een jaarbesparing van €416 realistisch.

Een douchetimer helpt je na 5 minuten stoppen met douchen. Je denkt misschien nu vaak ‘sta ik er al zo lang onder?’ wat je met een douchetimer kunt voorkomen. Ze zijn erg goedkoop en verdienen zich ontzettend snel terug, wanneer je ook daadwerkelijk na 5 minuten stopt met douchen.

Radiator ventilator

Met een radiator ventilator zorgt je voor snellere verspreiding van de warme lucht van de verwarming. Hierdoor is de kamer sneller warm. Zo stopt de CV-ketel op tijd met warm water leveren en bespaar je op je stookkosten.

Een radiator ventilator maakt amper geluid en klik je makkelijk onder de radiator vast. Hiervoor moet het wel een radiator zijn met 2 verwarmingsplaten. Lees ons artikel over de radiator ventilator ook even, zodat je weet of je de gewone of de narrow versie voor smallere radiatoren nodig hebt.

Tip! Verlaag de standaard temperatuur van je CV-ketel. Deze staat vaak voor verwarmingswater en tapwater (wat uit de kraan en douche komt) op 80 tot 90 graden, maar kan best naar 60 graden. Zo houdt de ketel de watervoorraad wat koeler en dit spaart energie. Met een radiator ventilator krijg je het nog steeds heerlijk warm en bespaar je zo tot wel 30% op je gaskosten!

Compensatie energierekening ongunstig: energieplafond helpt niet iedereen voldoende.

Voor veel mensen is het energieplafond een goede verlichting van de energierekening. Na de bekendmaking van het energieplafond blijkt dat de compensatie de energierekening fors verlaagd voor slechts een deel van de Nederlandse bevolking. Het energieplafond zal voor heel wat groepen te laag zijn.

Groepen die nog steeds boven het plafond uit komen:

  • Mensen met een warmtenet. Deze gebruiken vaak meer stroom, terwijl er voor het warmtenet geen plafond is afgesproken.
  • Mensen die hebben verduurzaamd met een airco of warmtepomp. Zij hebben een investering gedaan om vrijwel geen gas te gebruiken om de woning te verwarmen in ruil voor een hoger stroomverbruik. Zij komen makkelijk boven het plafond van stroom uit.
  • Mensen met een slecht geïsoleerd huis. Deze gebruiken waarschijnlijk veel meer energie dan het gemiddelde. De onderstaande woningscan zal ze inzicht geven in welke energiebesparende maatregel het meeste winst opleverd.
  • Mensen die studentenkamers verhuren. Hier is 1 gasmeter en 1 elektriciteitsmeter, terwijl er meerdere mensen stoken en stroom verbruiken. Die komen vast boven het energieplafond uit.

Mensen die bijvoorbeeld een warmtepomp hebben aangeschaft of hun woning verwarmen met airco leken in eerste instantie, na Prinsjesdag, minder voordeel te hebben. Ze hebben een hoger stroomverbruik door deze producten, maar besparen daarmee op gas. Waar het verschil tussen stroom en gas zonder het plafond zeer groot is (gas is zeker 3,5 keer zo duur) leek gas met het plafond nog maar 2 keer zo duur te zijn als stroom.

De terugverdientijd zou daardoor langer worden. In eerste instantie was het plafond voor stroom €0,70 tot een verbruik van 2400 kWh en voor gas €1,50 tot 1200m3. Dat is op 4 oktober dus voor stroom aanzienlijk veranderd, waardoor mensen die die hun woning verwarmen met een toepassing die werkt op stroom toch voordeel hebben.

Wat kun je doen bij een laag gasverbruik en hoger stroomverbruik?

Het energieplafond is gunstig voor mensen met een hoge gasprijs of stroomprijs in hun contract. Er zijn 2 dingen die je kunt doen bij een hoog stroomverbruik om toch onder het energieplafond te blijven:

Verlaag je stroomverbruik. Met bespaartips kun je je stroomverbruik goed verlagen. Dit kan ook met producten zoals energiezuinige apparaten of led lampen.

Wek je eigen stroom op. Zonnepanelen kopen is een verstandige beslissing. Vraag hier een gratis offerte aan bij Zonnepanelencentra voor de beste deal. Heb je niet het budget voor het kopen van zonnepanelen? Kijk dan naar zonnepanelen huren via HalloStroom! Zo hoef je geen groot bedrag te investeren en heb je wel gelijk de besparing. Je kunt ook eerst onze HalloStroom review lezen.

Mensen vragen ook: FAQ.

Wanneer gaat het energieplafond in?

Het energieplafond gaat in op 1 januari 2023.

Hoeveel bespaart het prijsplafond energie?

Een gemiddeld huishouden bespaart dankzij het prijsplafond energie €190 per maand. Dit is €2280 per jaar.

Is met het energie plafond de warmtepomp nog een verstandig?

Je door het energie plafond de warmtepomp minder snel terug verdienen. Een warmtepomp is nog steeds een goede keuze wanneer je ook zonnepanelen hebt. Een alternatief voor de hybride warmtepomp of volledig elektrische warmtepomp is het verwarmen met airco. Deze airco is in feite een lucht-lucht warmtepomp en verbruikt minder energie om de kamer te verwarmen. Je kunt er echter niet mee besparen op gaskosten voor tapwater.

Wat is het energieplafond voor gas?

Het energieplafond voor gas is €1,45 tot aan een jaarlijks verbruik van 1200 m3.

Wat is het energieplafond voor stroom?

Het energieplafond voor stroom is €0,40 tot aan een jaarlijks verbruik van 2900 kWh.

Energie plafond op losse schroeven? Gaat het in per 1 januari 2023?

Energie plafond op losse schroeven: energieleveranciers kunnen hun systeem misschien niet op tijd aanpassen voor het prijsplafond energie voor 1 janauri 2023. Daardoor is het onzeker of het energieplafond in kan gaan per 1-1-2023. Als alternatief wordt er elke maand een geldbedrag ter tegemoetkoming voor de energierekening uitgekeerd. Dit zou €190 kunnen zijn, net zoals in november en december 2022 al uitgekeerd wordt. Op 8 december 2022 was daar het verlossende antwoord: het energieplafond gaat definitief per 1 januari 2023 in.

Blijf ook onder het energieplafond door fors energie te besparen!

Neem 1 minuut de tijd voor de gratis woningscan: weet waarmee jij het meeste geld kunt besparen!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen

Één reactie op “Energieplafond: compensatie energieprijzen scheelt 100’en euro’s!

  1. Wij zijn met twee mensen, hebben net een nieuwe boiler, die is nu 1 jaar oud! Het water wordt alleen met douchen gebruikt, dus 2 douches per dag! Ik heb de meter nu elke dag opgenomen en we gebruiken 10kwh per dag, die boiler gebruikt dus al 2600kwh per dag, dus dan moet ik ook nog wel eens wassen 3x per week, of afwasmachine aan, 3 x per week. Verder hier 1 computer, 1 I-pad, tv, en een paar lampjes….twee oude mensen van 76 en 74 en wij komen al tot een verbruik van 3650kwh per jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten