Engie Review: ruim 7400 ervaringen van (ex-)klanten zorgen voor dit rapportcijfer.

Engie energie hoort bij de best beoordeelde energieleveranciers van Nederland!

Overweeg je om energie af te nemen bij Engie? Met onze Engie review kom je meer te weten over deze energieleverancier. Op basis van recensies van (ex-)klanten kun je beslissen of je bij Engie energie wilt afnemen. We delen een rapportcijfer uit op basis van duizenden Engie ervaringen. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaringen met deze energieleverancier zijn.

Engie scoort goed bij (ex-)klanten.

Bekijk nu wat ze jou kunnen bieden!

Ja, ik wil zien wat het aanbod van Engie is

Inhoudsopgave

Engie: het grootste nutsbedrijf ter wereld.

Engie is een Frans nutsbedrijf en is ontstaan in 2008 na een fusie van Gaz de France en SUEZ. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld en houdt zich bezig met de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas.

Engie vertelt op haar website dat het investeert in duurzame energie. Hiermee wil het groene stroom opwekken, omdat dit beter is voor het milieu. Met 16 miljard euro in de afgelopen 3 jaar is Engie internationaal naar eigen zeggen de grootste investeerder in duurzame energie. Daarbij wordt opgemerkt dat er wereldwijd voor 15 miljard euro aan fossiele installaties verkocht of ontmanteld zijn. Dat klinkt goed.

Op de website van Engie zien we dat je kunt kiezen voor 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Hiermee wil Engie in de behoefte van mensen die duurzame keuzes maken voorzien. In Nederland heeft Engie op het moment van schrijven 34 energiebronnen waarmee ze groene energie opwekt. Met de financiële steun aan de Stichting Trees for All zorgt Engie ervoor dat bij elke energiecontract met CO2-gecompenseerd gas een vergoeding overgemaakt wordt om een boom te planten. Bomen gebruiken namelijk CO2 en daarvoor komt zuurstof terug.

Engie heeft naast duurzame projecten waarin zonneparken en windmolenparken gecreëerd worden ook enkele samenwerkingen lopen. Met de KNVB komt het in actie om te bereiken dat er 20% minder CO2-uitstoot is rondom het vervoer naar en vanaf voetbalwedstrijden. Met BNR helpt het organisaties om duurzamer te werken. Verder verzorgt Engie ondersteuning aan energiecoöperaties om samen te werken aan lokale duurzaamheid.

Nu we meer weten over wat Engie over zichzelf vertelt zijn we nieuwsgierig naar de onderzoekscijfers van WISE Nederland, de Consumentenbond en Natuur & Milieu. Deze partijen onderzoeken elk jaar in hoeverre energieleveranciers duurzaam genoemd kunnen worden. Hier vind je de resultaten van het vorige onderzoek uit november 2020: https://energiebespareninfo.nl/groene-energieleverancier-duurzame-energie/

We zien in de ranglijst dat Engie een 7,7 scoort op duurzaamheid. Geen slechte beoordeling, maar er zijn wel 11 energieleveranciers die hoger scoren. In de verklaring over de uitgedeelde rapportcijfers wordt over Engie verteld dat investeringen het rapportcijfer voor 98% bepalen. Het cijfer is vergelijken met het onderzoek van 2019 2,3 punt gestegen.

De verklaring voor deze stijging én het cijfer van 7,7 in het onderzoek van 2020 is als volgt: ‘Dit komt doordat ENGIE meer is gaan investeren in zonen windenergie en sommige investeringen in fossiele energie niet meer meetellen voor dit onderzoek omdat ze langer dan vijf jaar geleden zijn gedaan. Tegelijkertijd is ENGIE de afgelopen jaren wel ook nog steeds blijven geïnvesteerd in kolen en gascentrales.’

Verder helpt Engie met het verduurzamen van huizen door isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en andere energiezuinige toepassingen.

Uitgelicht

Engie laadpas: elektrisch rijden zonder vaste kosten.

Een andere manier om duurzaamheid te stimuleren is het elektrisch rijden. Dit is veel beter voor het milieu dan het rijden op aardgas, benzine of diesel. Engie biedt een laadpas waarmee je bij 245.000 laadpalen in Nederland én het buitenland. De exacte locatie van de laadpalen kun je gemakkelijk vinden in de Laadpas App van partner Last Mile Solutions. De app laat ook zien welke aanbieder de laadpaal aanbiedt, wat het actuele tarief is, of de laadpaal wel of niet bezet is en biedt een overzicht van al jouw transacties.

Je hebt hierbij geen vaste kosten per maand. Je betaalt alleen €0,31 per laadbeurt bovenop de stroomkosten. Zo betaal je geen kosten voor de Engie laadpas wanneer je een tijd je auto niet hebt opgeladen. Wil je meer weten over elektrisch rijden? Lees dan dit artikel: https://energiebespareninfo.nl/elektrisch-rijden/

Natuurlijk wil je je auto ook thuis kunnen opladen. Op de pagina van de Engie Laadpaal heb je een keuze uit 3 verschillende laadpalen. Hiermee bespaar je veel geld, omdat thuis laden tegen een lager tarief gaat. Wanneer je zonnepanelen hebt is elektrisch rijden helemaal aantrekkelijk.

Engie Review: wat vinden duizenden (ex-)klanten?

Je hebt nu een beeld gekregen van Engie, maar om te beslissen of je wel of niet klant wilt worden is het fijn om te weten wat anderen van Engie vinden. De kans is ook groot dat je dit artikel hebt geopend vanwege de Engie ervaringen van (ex-)klanten. Wat is hun beoordeling en is het een aanrader om bij Engie energie af te nemen? We zijn voor je op zoek gegaan naar beoordelingen waarmee we een goed onderbouwd rapportcijfer kunnen uitdelen.

Overigens heette Engie voorheen Electrabel. Mocht je reviews lezen over Electrabel dan gaat het dus over de voorloper van Engie, maar weet je ook dat de review zeker 5 jaar oud is.

Engie ervaringen vormen dit rapportcijfer.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Engie. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. Onderstaande tabel is geüpdatet op 18-11-2022.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
8,34reviewgo.nl
7,4191Nederlandreview.nl
5,8460nl.trustpilot.com
8,2759Energiewereld.nl / gaslicht.com *
8,134Energievergelijk.nl
7,95Energievergelijker.nl
8,2701Pricewise.nl
7,8120easyswitch.nl
6,412Ervaringensite.nl
8,03389Feedbackcompany.com
7,010Reviews.nl
8,41771Opiness.nl

* hier is uitgegaan van de klantwaardering en de geverifieerde ervaringen.

Bij Pricewise kun je de klantbeoordelingen zien wanneer je de energie vergelijker gebruikt en in de resultaten bij Engie op ’tarieven & meer info’ klikt. Dan zie je het tabblad ‘klantbeoordeling’.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Engie Energie
74568,0

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Capterra heeft onderzocht dat er meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Met het geweldige cijfer van een 8,0 krijgt Engie Energie een mooie plek in onze Energieleveranciers Nederland Ranglijst.

Positieve recensies Engie.

Het kan niet anders of er zijn meerdere positieve punten te noemen waardoor mensen tevreden van Engie energie afnemen. Om je in deze Engie review meer inzicht te geven over Engie hebben we gezocht naar 3 positieve punten. In de positieve recensies zijn we een aantal punten vaker tegengekomen.

#1 Engie klantenservice heeft kennis van zaken.

Wanneer je tegen onduidelijkheden aanloopt is het fijn wanneer je kunt bellen met de energieleverancier. Een goede klantenservice is voor veel mensen belangrijk en de Engie klantenservice wordt in een behoorlijk aantal ervaringen positief benoemd.

We lezen dat mensen hebben ervaren dat de klantenservice vlot en duidelijk uitlegt en dat ze kennis van zaken hebben. Dat is erg fijn, want je wilt natuurlijk niet een heel lang telefoongesprek hebben waarbij je uiteindelijk nog niet echt geholpen bent. Andere positieve woorden als behulpzaam, vriendelijk en een goed bereikbare klantenservice worden ook vaak genoemd. Engie bellen blijkt niet iets te zijn waar je tegenop hoeft te zien vanwege lange wachttijden of een gebrek aan vakkundige hulp.

#2 Engie App zorgt voor een goed overzicht.

Tegenwoordig is het voor veel mensen belangrijk dat er een goede app is waarmee je inzicht hebt en zaken kunt aanpassen. De Engie App zorgt ervoor dat jij inzicht hebt in je energieverbruik en dat je wijzigingen kunt doorvoeren met je mobiele telefoon.

We lezen in de recensies dat de Engie app goed functioneert en dat hij de mogelijkheden biedt die klanten in deze tijd (mogen) verwachten. Je kunt ver terugkijken in je verbruikshistorie van zowel gas als stroom en daarbij zie je ook de opbrengst van je zonnepanelen mocht je die hebben.

De Engie App heeft de volgende functies:

  • Inzicht in verbruik en eventuele teruglevering per dag/week/maand/jaar.
  • Inzien én aanpassen van het termijnbedrag.
  • Bekijken van jouw betalingen.
  • Wijzigen van betaalwijze en rekeningnummer.
  • Boetevergoeding om de boete van je vorige energieleverancier in te dienen.
  • Bekijken van de facturen en die via de app betalen.
Engie App

De app is genomineerd voor app van het jaar 2021. Het is vaak zo dat mensen die bij een energieleverancier zitten met een goede app meer energie gaan besparen, omdat ze inzicht hebben in hun verbruik en daardoor getriggerd worden dit in de gaten te houden. In de Play Store zijn op het moment van schrijven zo’n 2700 beoordelingen en reviews die 4,3 van de 5 sterren als beoordeling vormen. Dit zou dus een 8,6 zijn wanneer je het omrekent naar een cijfer van 1 tot 10.

#3 Veel mensen verlengen bij Engie.

Wanneer je bij een energieleverancier energie afneemt en je contract ten einde loopt is op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier een verstandige keuze. In principe is het vrijwel altijd het verstandigste om elk jaar een nieuwe energieleverancier te zoeken om zo een welkomstbonus te kunnen krijgen.

We lezen echter een behoorlijk aantal reacties van mensen die hun energiecontract bij Engie hebben verlengd. Ze zijn tevreden over Engie als energieleverancier, maar er zijn ook mensen die aangeven dat Engie een goed verlengingsaanbod heeft gedaan. Normaal gesproken is een aanbod voor een klant minder goed dan voor iemand die nog geen klant is. Engie weet klanten vast te houden met een goede ervaring.

Negatieve recensies Engie.

Om een compleet beeld te geven van Engie zijn we voor deze Engie review ook op zoek gegaan naar negatieve ervaringen. Zoals bij elk bedrijf gaat niet altijd alles vlekkeloos en zijn er ook verbeterpunten te noemen. In negatieve recensies van (ex-)klanten zijn we de volgende 3 punten meerdere keren tegengekomen.

#1 Klachten na aangaan contract via tussenpersoon.

Wanneer we op nl.trustpilot.com reacties op 1 en 2 sterren filteren zien we klachten over tussenpersonen. Deze geven zo te lezen foute informatie waardoor het contract gunstiger lijkt dan dat het daadwerkelijk is.

Dit is misleidend en leidt tot lage beoordelingen, maar vooral veel frustratie. We adviseren dan ook om niet via een tussenpartij een energiecontract af te sluiten. Direct bij een energieleverancier is waarschijnlijk voor de duidelijkheid in de communicatie een stuk handiger. 

Daarbij is het vaak ook niet prettig om een contract af te sluiten waar je voor benaderd wordt, terwijl je geen tijd hebt om alles uit te zoeken. Neem hier juist de tijd voor en sluit een contract af wanneer jij je goed hebt ingelezen.

#2 Engie bellen kan lang duren.

Ondanks de vele berichten over de goede en vriendelijke klantenservice zijn er ook wat klachten. Deze gaan over de wachttijd bij het bellen naar Engie. Schrijvers van de ervaringen geven aan wel 20 minuten in de wacht te hebben gestaan. Dit is overigens bij veel energieleveranciers het geval. Er zijn momenten dat er niet genoeg klantenservicemedewerkers zijn ingepland om een piek in het aantal telefoontjes te kunnen beantwoorden.

Naast Engie bellen is het natuurlijk ook mogelijk vragen via de online chat of per e-mail te stellen. Sommige zaken kun je ook zelf inzien of veranderen via de mijnEngie omgeving of via de app.

#3 Tarieven ineens hoger na enkele dagen.

Een veel gelezen klacht is de verandering in energietarieven na een contractaanbod. Veel schrijvers hebben een aanbod van Engie gekregen en wilden hier over nadenken. Één of enkele dagen later bleken de tarieven fors verhoogd te zijn. Deze ervaring levert dan ook vaak een laag cijfer als beoordeling op. Zonde, want Engie doet hier niets bijzonders.

De reacties zijn vrijwel allemaal geschreven in de maand oktober 2021. In deze maand zijn de energietarieven fors gestegen. De prijzen voor stroom en gas veranderen dagelijks. Dit kan betekenen dat nadenken over een bod je tientallen euro’s per maand kost, omdat je niet een dag eerder hebt toegehapt. Hier kan Engie weinig aan doen. Elke energieleverancier heeft in oktober 2021 haar tarieven dagelijks aangepast met soms wel tientallen procenten.

Mensen vragen ook: FAQ.

Hoe betrouwbaar is Engie?

Engie is zeer betrouwbaar. Het is een groot bedrijf en de solvabiliteit van Engie is zeer goed. Je hoeft je geen zorgen te maken dat Engie failliet zou kunnen gaan. Er zijn geen grote misstanden bekend. Natuurlijk worden er wel eens fouten gemaakt, zoals bij alle energieleveranciers. Engie scoort een 8,0 als rapportcijfer op basis van ruim 7400 ervaringen.

Is Engie onderdeel van Eneco/Essent?

Nee, Engie is geen onderdeel van Eneco of Essent. Dit wordt vaak gevraagd, maar Engie is ontstaan uit de fusie van Gaz de France (GDF) en SUEZ in 2008. Engie was tot 2015 bekend onder de naam Electrabel. Engie is een internationale energieleverancier.

Is ENGIE een grote energieleverancier?

Ja, Engie is een zeer grote energieleverancier. Het is de energieleverancier die wereldwijd het meeste geld investeert in verduurzaming en het levert elke dag meer dan 100 miljoen mensen groene stroom. Engie is de grootste energieleverancier van Nederland wat betreft het bedrijf. Qua klanten is Engie niet de grootste in Nederland.

Engie energie: bekijk hier het aanbod.

Engie heeft zijn zaken goed voor elkaar wanneer we afgaan op het rapportcijfer. Wil jij weten wat Engie jou allemaal kan bieden? Neem dan een kijkje op hun website en wie weet krijg jij binnenkort van Engie energie.

Engie scoort goed bij (ex-)klanten.

Bekijk nu wat ze jou kunnen bieden!

Ja, ik wil zien wat het aanbod van Engie is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten