Huis verduurzamen advies: Energielabel verbeteren en energie kosten besparen met energiebesparende maatregelen.

Doe de energiescan en krijg gratis en vrijblijvend professioneel advies!

Wanneer je energie wilt besparen zijn er genoeg energiebesparende maatregelen voor het energie besparen in huis. Een woning energiezuiniger maken levert niet een flinke besparing op, maar verhoogt ook het comfort van je woning. Energiebesparende maatregelen kunnen een gunstig effect hebben op het energielabel van je woning en de woningwaarde. Maar met welke investering kun je in jouw specifieke situatie op energie kosten besparen?  Met huis verduurzamen advies investeer je in de juiste producten. Laat onderaan dit artikel even weten wat de uitkomst van jouw woningcheck is en wat je huis verduurzamen jou heeft opgeleverd. Naast besparen is een overstappen naar een andere energieleverancier met lagere energieprijzen en een eventuele welkomstbonus ook een goed idee. Lees meer in ons artikel ‘overstappen energie‘.

Wil jij weten welke energiebesparende maatregel jou het meeste oplevert?

Doe nu de GRATIS energiescan en weet waar jij het best in kunt investeren!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen

Inhoudsopgave

Energiebesparende maatregelen: Dit zijn de 9 effectiefste stappen om jouw huis te verduurzamen.

Energiebesparende maatregelen zijn aanpassingen die ervoor zorgen dat je minder energie zult verbruiken. Deze producten zijn een goede investering, maar de kosten kunnen flink oplopen. Dit zijn de 9 effectiefste stappen om jouw huis te verduurzamen:

LET OP: Onderstaande afbeelding is gemaakt voor de extreme stijging van de energieprijzen. Onderstaande bedrag die bespaart worden komen uit de tijd dat stroom per kWh zo’n 23 cent kostte en gas zo’n 80 cent kostte. De besparing is met de hogere prijzen dus ook veel hoger.

Huis verduurzamen met de 9 effectiefste stappen:

 1. Dakisolatie

  Besparing €700 per jaar. Afname 1600 KG CO2 per jaar. (Schuin dak met verwarmde zolder)

 2. Muurisolatie

  Besparing €650 per jaar. Afname 1650 KG CO2 per jaar.

 3. Vloerisolatie

  Besparing €210 per jaar. Afname 500 KG CO2 per jaar.

 4. Glasisolatie

  Besparing €390 per jaar. Afname 900 KG CO2 per jaar.

 5. Buisisolatie

  Besparing €90 per jaar. Afname 160 KG CO2 per jaar.

 6. Zonnepanelen

  Besparing €450 per jaar. Afname 1400 KG CO2 per jaar. (10 zonnepanelen 3000 WattPiek totaal vermogen)

 7. Zonneboiler

  Besparing €400 per jaar. Afname 330 KG CO2 per jaar. (150 liter voorraadvat, 2,5m² collector)

 8. Warmtepomp

  Besparing €500 per jaar. Afname 2900 KG CO2 per jaar. (5kW met HR-ketel)

 9. Tochtband en/of tochtstrips

  Besparing €170 per jaar. Afname 300 KG CO2 per jaar.

De besparing kan wel 100’en euro’s per jaar zijn per product. De besparing is natuurlijk afhankelijk van je energieverbruik. Naast deze grote investeringen kun je overigens ook nog met kleinere producten flink wat geld besparen. Over de kosten en kostenbesparing van alle producten voor energie besparen lees je in dit overzicht.

Met de energiescan van jouw woning door Slimster krijg je zelfs advies over 13 energiebesparende maatregelen (wanneer je ze allemaal selecteert tenminste):

 • CV-ketel
 • Infrarood verwarming
 • Groendak / sedumdak
 • Isolatie (6 verschillende vormen van isolatie)
 • Isolatieglas
 • Laadpaal
 • Pelletkachel
 • Thuisaccu
 • Ventilatie
 • Warmtepomp
 • Windmolen
 • Zonneboiler
 • Zonnepanelen

Wat is de invloed van het energieplafond 2023 op de aankoop van energiebesparende maatregelen?

LET OP!

Door het definitieve energieplafond, bekend gemaakt op 4 oktober 2022 , is de gasprijs de eerste 1200 m3 die je verbruikt in 2023 vastgesteld op €1,45. Het energieplafond heeft de eerste 2900 kWh stroom van een maximale prijs van €0,40 voorzien.

 

HOGERE KOSTEN.

Door de coronacrisis en oorlog in Rusland zijn ook de energiebesparende maatregelen in aanschaf duurder geworden. Dit heeft samen met het energieplafond effect op de terugverdientijd.

 

ZONNEPANELEN!

Zonnepanelen besparen je veel stroom die je niet hoeft te kopen van de energieleverancier. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je onder de 2900 kWh verbruik blijft van het energieplafond. Heb je een energiebesparende maatregel zoals een hybride warmtepomp, infrarood verwarming of een airco die je huis verwarmt? Het apparaat verlaagt je gasverbruik, terwijl het zelf stroom verbruikt. In combinatie met zonnepanelen kun je dan voor een laag bedrag je woning verwarmen. Ideaal dus.

 

IS HET NOU WEL OF NIET VERSTANDIG OM TE INVESTEREN?

De beste manier om dit voor elke energiebesparende maatregel te controleren is offertes aanvragen, waarbij de kosten inclusief installatie en product berekend wordt voor jouw persoonlijke situatie. In onze artikelen vindt je schattingen van de energiebesparing in m3 gas of kWh stroom en hoeveel energie de energiebesparende maatregel eventueel gebruikt. Je kunt zo zelf die energiebesparing vermenigvuldigen met de energieprijzen uit jouw energiecontract.

 

 

Een andere optie is om de woningscan te doen. Hier krijg je gratis advies op maat en weet je preies welke onderstaande energiebesparende maatregel voor jouw het meeste geld bespaart:

 

Neem nu 1 minuut de tijd voor de GRATIS woningscan!

Zo weet jij van 13 energiebesparende maatregelen welke het meest bespaart in jouw situatie!

Ja, ik neem 1 minuut de tijd voor een gratis, vrijblijvende woningscan

Woning energiezuiniger maken is goed voor het milieu

Naast het besparen van geld, het verbeteren van het energielabel van je huis en het verhogen van het comfort van je woning is er nog een voordeel van energiebesparende maatregelen.

Het milieu heeft te lijden onder het energieverbruik. Energie opwekken zorgt voor de uitstoot van CO2 (koolstofdioxide), wanneer er fossiele brandstoffen gebruikt worden. Dit is schadelijk voor de atmosfeer. Er wordt steeds meer groene energie opgewekt. Hierbij hoeft niets verbrand te worden om energie op te wekken. Hoewel de productie en de uiteindelijke verwerking van zonnepanelen ook enige schadelijke effecten heeft voor het milieu is de opgewekte energie duurzaam.

Door minder energie te verbruiken of door duurzame energie te gebruiken beperk je de CO2-uitstoot van je huishouden. Dit is beter voor de atmosfeer en het zorgt ervoor dat het broeikaseffect en de daarmee stijgende temperaturen minder snel stijgen. In de onderstaande afbeelding zie je de energiebesparende maatregelen die we eerder noemden en de besparing. Niet alleen in euro’s, maar ook in CO2 per jaar is je huis verduurzamen een goed keus. Ter vergelijking: Een gemiddelde benzine personenauto die per jaar 15.000 kilometer rijdt heeft een CO2-uitstoot van ca. 3.360 kg per jaar.

LET OP: Onderstaande afbeelding is gemaakt voor de extreme stijging van de energieprijzen. Onderstaande bedrag die bespaart worden komen uit de tijd dat stroom per kWh zo’n 23 cent kostte en gas zo’n 80 cent kostte. De besparing is met de hogere prijzen dus ook veel hoger.

Huis verduurzamen Energie kosten besparen thuis
©Powerly

Verduurzamen woning

De keuze voor energiebesparende maatregelen kan een moeilijke zijn. Ze kosten veel geld en je hebt veel keuze uit verschillende merken. Bij zonnepanelen zijn het niet alleen de zonnepanelen zelf die het verschil maken, maar de omvormer is net zo belangrijk. Lees zeker ons artikel over de beste omvormer kopen wanneer je overweegt zonnepanelen aan te schaffen.

Kun je door alle mogelijkheden maar moeilijk een keuze maken of twijfel je of jij de juiste keuzes maakt? Kies voor advies voor het verduurzamen van je woning van een onafhankelijke expert. Deze experts kunnen jou adviseren in je keuze voor energiebesparende maatregelen. Niet iedere woning is geschikt voor alle producten die we noemden. Je wilt niet investeren in iets dat qua installatie, ruimte of opbrengst een slechte keuze is.

Huis verduurzamen advies.

Wil je voor energie besparen advies? Via Slimster kun je een woningscan aanvragen waarmee er wordt gekeken naar 13 mogelijk investeringen voor jouw woning. Met het advies weet jij wat voor jou de beste investering is. Je ontvangt geheel vrijblijvende gratis offertes en weet dus precies wat de investering kost en wat de te verwachten obrengst is.

Met de energiescan krijg je inzicht in je slimste duurzame mogelijkheden inclusief een eerste indicatie van de besparing en kosten en krijg je gelijk inzicht hoe jij je woning energiezuiniger kunt maken!

Uitgelicht

Energielabel verbeteren: Wat levert dat op?

Wat een groot voordeel is aan het toepassen van energiebesparende maatregelen is dat het de energielabel van je woning zal verbeteren. Met elk product is het mogelijk een beter label te krijgen. Een energielabel verbeteren geeft aan dat je huis energiezuiniger is geworden.

Wanneer je de woning ooit wilt verkopen zullen potentiële kopers zeker daar het energielabel van je huis kijken. Een woning met een laag energielabel is een stuk minder aantrekkelijk, omdat de geïnteresseerden weten dat ze daar hoge kosten voor (met name) gas en stroom zullen hebben.

Een woning met een gunstig energielabel is veel interessanter, omdat de vaste lasten voor gas en stroom lager zullen liggen. Je zult gas besparen en stroom besparen in huis met de maatregelen de je woning verduurzamen én je woning aantrekkelijker maken.

Nog een voordeel is de woningwaarde. Een energielabel verbeteren kan je woningwaarde iets verhogen. Logisch, want een goed geïsoleerde woning met bijvoorbeeld een warmtepomp is meer waard dan een identieke woning die dit niet heeft. De woningwaarde kan met 1% tot 2% stijgen bij elke verbetering van het energielabel. Een woning van €300.000 kan dus zomaar €306.000 waard worden. Zo heb je gelijk een deel van je investering terugverdient.

Energiebesparende maatregelen Groene Energie afnemen

Behalve je huis verduurzamen is er nog een manier om het milieu te helpen en vervuiling tegen te gaan. Energieleveranciers verkopen groene stroom, maar niet al deze stroom zorgt voor duurzaamheid. In ons artikel over de duurzaamste energieleveranciers lees je meer over welke energieleveranciers nou echt meehelpen de klimaatverandering een halt toe te roepen door duurzame stroom op te wekken. Lees nu dit artikel met daarin de rapportcijfers voor duurzaamheid. Welke energieleveranciers scoren een 10 voor duurzaamheid?

Huis verduurzamen subsidie

Wist je dat je voor je huis verduurzamen subsidie kunt aanvragen? Een subsidie is een geldbedrag als aanmoediging voor het verduurzamen van je huis. De regering heeft klimaatdoelen opgesteld en ziet die graag behaald worden. Om mensen te stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen kun je een mooi bedrag terug krijgen. Deze subsidie dien je aan te vragen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De subsidie is in 2021 veranderd.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Tot en met 31 december 2020 bestond de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), waarbij je geld kon ontvangen voor energiebesparende maatregelen. Dit was 20 procent van de kosten en werd tijdelijk verhoogd naar 30% tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020. Bij de SEEH-subsidie bestond het zeer energiezuinig pakket (ZEP) nog. Voor het ZEP kwam je in aanmerking wanneer je koos voor:

Dit kon je een bonussubsidie opleveren van €4000. Helaas is het ZEP er niet meer sinds 1 januari 2021. Bij de subsidie energiebesparing eigen huis kon je ook subsidie aanvragen voor extra besparende maatregelen zoals een zuinige ventilatie-unit, een slimme thermostaat of voor maatwerkadvies. Dit is in de nieuwe regeling ook afgeschaft. Net als de subsidie voor pellletkachels en biomassaketels.

Je kon voor je huis verduurzamen subsidie aanvragen wanneer je minimaal 2 isolatiemaatregelen liet uitvoeren. Dit is aangepast in de nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie. Overigens kun je tot een jaar na uitvoering van de eerste maatregel nog subsidie aanvragen. Is de maatregel toegepast in 2020 en vroeg je hiervoor in 2021 nog subsidie aan dan viel je aanvraag ook onder de nieuwe ISDE-subsidie.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE subsidie)

De opvolger van de SEEH-subsidie is de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE-subsidie). Zoals gezegd zijn er wat zaken weggevallen ten opzichte van de SEEH-subsidie, maar er is ook iets veranderd wat fijn is aan de ISDE-subsidie.

Je hoeft voor het aanvragen voor deze subsidie niet meer minimaal 2 isolatiemaatregelen te treffen. Je mag nu ook één isolatiemaatregel combineren met een warmtemaatregel. Een warmtemaatregel is een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. De investeringssubsidie duurzame energie is niet alleen voor de particulier, maar ook voor het zakelijk toepassen van energiebesparende maatregelen.

Je kunt ISDE-subsidie aanvragen (klik op de maatregel om naar site van het RVO te gaan voor de voorwaarden en voor het aanvragen) voor:

Voor een warmtepomp, warmtenet of zonneboiler kun je ook een subsidie aanvragen wanneer je slechts één van die energiebesparende maatregelen laat toepassen.

Andere voorwaarden zijn:

 • Een installateur moet de maatregelen installeren. Wanneer je als doe-het-zelver aan de slag gaat maak je geen aanspraak op de ISDE-subsidie.
 • De woning moet voor juni 2018 gebouwd zijn. Sinds die datum moeten bouwbedrijven woningen aardgasvrij opleveren.
 • De subsidie wordt alleen toegekend wanneer er nog niet eerder gebruik is gemaakt van de ISDE-regeling.
 • De maatregelen moeten na 30 juni 2020 geïnstalleerd zijn.

ISDE 2022: hoogte subsidie energiebesparende maatregelen.

De ISDE-subsidie is het aanvragen zeker waard. Voor elke maatregel is de hoogte van  de subsidie verschillend. Er wordt dus nog meer gewerkt met een vast percentage zoals bij de SEEH-subsidie. We laten hieronder zien wat de hoogte van de subsidie is voor verschillende energiebesparende maatregelen voor zowel particulier als zakelijk:

ISDE-subsidie isolatie particulier

Als eerste laten we zien hoeveel je als particulier aan subsidie kunt verwachten. We laten met een voorbeeld aantal m2 een voorbeeldbedrag aan subsidie zien. Dit voorbeeld is telkens een aantal m2 dat in het midden ligt tussen het minimale en maximale m2 isolatie waar de subsidie voor geldt. Halve meters worden niet meegerekend. Dit zijn de subsidiebedragen in 2022:

Type isolatieMinimaal aantal m2Maximaal aantal m2Subsidiebedrag per m2Voorbeeld aantal geïsoleerde m2Voorbeeldbedrag subsidie
Dakisolatie20200€30112€3360
Zolder- of vlieringvloerisolatie20130€877€616
Binnen- of buitengevelisolatie10170€3892€3496
Spouwmuurisolatie10170€892€736
Vloerisolatie20130€1177€847
Bodemisolatie20130€677€462
Glas-, kozijnpanelen- of deurisolatie HR++ glas845€5327€1431
Kozijnpanelen samen met HR++ glas in kozijnen845€2327€621
Triple glas + nieuw isolerend kozijn845€15027€4050
Kozijnpanelen samen met triple glas en nieuw isolerend kozijn845€11527€3105
Nieuwe isolerende deur Ud max. 1,0845€15027€4050
Nieuwe isolerende deur Ud max. 1,5845€5327€1431

ISDE-subsidie zonneboiler particulier

Voor een zonneboiler wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende categorieën.

Type zonneboilerSubsidiebedrag
Zonneboiler <5m2€1500
Zonneboiler >5m2 en <10m2€3000
Zonneboilercombi <5m2€1800
Zonneboilercombi >5m2 en <10m2€3150

ISDE-subsidie warmtepomp particulier

Voor warmtepompen zijn verschillende subsidies die afhangen van het energielabel oftewel de energie efficiencyklasse en het type warmtepomp.

Type warmtepompEnergielabelSubsidiebedrag
Lucht-water <1kWA++ of hoger
A+
A tm G
€800
€650
€500
Lucht-water >1kW en <70kWA++ of hoger 1 kW = €1400, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8300
Lucht-water >1kW en <70kWA+1 kW = €1250, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8150
Lucht-water >1kW en <70kWA tm G1 kW = €1100, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8000
Grond-water <1kWA++ of hoger
A+
A tm G
€800
€650
€500
Grond-water >1kW en <10kWA++ of hoger
A+
A tm G
€2800
€2650
€2500
Grond-water >10kW en <70kWA++ of hoger10 kW = €2800, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8800
Grond-water >10kW en <70kWA+10 kW = €2650, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8650
Grond-water >10kW en <70kWA tm G10 kW = €2500, daarna per elke kW erbij €100 extra.70 kW = €8500

ISDE-subsidie aansluiting warmtenet particulier

Voor het aansluiten op het warmtenet ontvang je een subsidie van €3325

Voor alle maatregelen voor particulier gebruik, een stappenplan en het aanvragen kun je terecht op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

ISDE-subsidie warmtepomp zakelijk

Voor aanvragen van een subsidie voor zakelijke gebruikers van energiebesparende maatregelen gelden andere subsidiebedragen.

Voor een warmtepomp geld een subsidie vanaf €500. Voor de voorwaarden, de lijst met warmtepompen waar een subsidie voor uitgekeerd wordt, het stappenplan en het aanvragen van de subsidie kun je terecht op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/zakelijke-gebruikers/voorwaarden-zakelijk/warmtepomp

ISDE-subsidie zonneboiler zakelijk

Ook voor zonneboilers is het subsidiebedrag verschillende per merk en type zonneboiler. Het subsidiebedrag bedraagt tussen de €95 en €4037.

Voor de voorwaarden, de lijst met zonneboilers waar een subsidie voor uitgekeerd wordt, het stappenplan en het aanvragen van de subsidie kun je terecht op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/zakelijke-gebruikers/voorwaarden-zakelijk/zonneboiler

ISDE-subsidie aansluiting warmtenet zakelijk

Het subsidiebedrag voor een centrale aansluiting op een warmtenet bij verschilt afhankelijk van het vermogen.

VermogenSubsidiebedrag
Maximaal 100 kW€2925
Meer dan 100 kW tot en met 400 kW€12334
Meer dan 400 kW€21906

ISDE- Subsidie Windturbines Zakelijk

De subsidie voor kleinschalige windturbines bedraagt maximaal € 66,- per m2 rotoroppervlak.

ISDE- Subsidie Zonnepalen Zakelijk

De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

Voor alle maatregelen voor zakelijke gebruikers, een stappenplan en het aanvragen kun je terecht op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/zakelijke-gebruikers

Slimster: onafhankelijk advies voor energie besparen in huis.

Powerly Advies Huis Verduurzamen Energie Besparen Info

Zoals we eerder al vertelden krijg je bij Slimster onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen die wel én niet voor jou interessant zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Je kunt aangeven welke energiebesparende maatregelen jouw interesse hebben. Je kunt zoveel maatregelen selecteren als dat je wilt. Slimster is merk en leverancier onafhankelijk.

Slimster biedt jou:

 • Merk & leverancier onafhankelijk
 • Altijd één aanspreekpunt
 • Geheel vrijblijvende offertes
 • Woningscan is geheel vrijblijvend
 • Vind een totale verduurzamer
 • Coördinatie van alle installaties
 • Vind bedrijven die werkzaam zijn in jouw gemeente.
 • Onafhankelijk advies over merken en technieken.
 • Altijd inclusief hulp bij verkrijgen maximale subsidie.
 • Ontvang het rapport met alle adviezen vrijblijvend per e-mail

Mensen vragen ook: FAQ.

Welke regelingen zijn er om je huis te verduurzamen?

Landelijk is de ISDE-subsidie een regeling om je huis te verduurzamen. De subsidie kan oplopen tot duizenden euro’s. Andere regelingen zijn het terug kunnen krijgen van de btw op zonnepanelen en regelingen bij sommige gemeenten. Zo kunnen eigenaar-bewoners en huurders in de gemeente Amsterdam een cadeaubon van € 70,- aanvragen voor eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals radiatorfolie of een radiator ventilator.

Wat kost het om mijn huis te verduurzamen?

Wat kost het om een huis te verduurzamen? Dat hangt af van welke energiebesparende maatregelen te wilt laten toepassen. Wil je in zonnepanelen (€6000), een hybride warmtepomp (€6000) en verschillende soorten isolatie investeren dan is het mogelijk dat je zo €25.000 kwijt bent. Vraag altijd energie besparen advies aan om te weten welke investering voor jou het meeste oplevert. Vraag hier de gratis en vrijblijvende woningscan aan en weet de kosten en besparing van 18 energiebesparende maatregelen.

Wat kost een energieadviseur?

Een energieadviseur kost 200 tot 300 euro. Hij/Zij brengt een bezoek aan huis en maakt een erkend adviesrapport. Wil je geen geld betalen? Met deze gratis en vrijblijvende woningscan als online energieadviseur heb je van 18 maatregelen om je huis te verduurzamen de kosten en besparing in kaart.

Huis verduurzamen advies: Doe nu de woningscan met advies over 13 energiebesparende maatregelen.

Overweeg je energiebesparende maatregelen om het energielabel te verbeteren, energie kosten te besparen en/of het milieu een goede dienst te bewijzen? Onderneem dan nu actie en voorkom dat uitstel afstel wordt. De woningscan is zoals eerder gezegd heel snel geregeld. Je krijgt advies over 13 energiebesparende maatregelen als je ze allemaal selecteert.

Wil jij weten welke energiebesparende maatregel jou het meeste oplevert?

Doe nu de GRATIS energiescan en weet waar jij het best in kunt investeren!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen

Wil je niet alleen je woning duurzamer maken, maar ook energie en gas besparen met een kleinere producten zoals radiatorfolie en stroom besparen met bijvoorbeeld led lampen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten