Zakelijke energie vergelijken : De goedkoopste energieleverancier voor ZZP, MKB en Grootzakelijk.

Zakelijke energiedeals voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in enkele minuten met de onafhankelijke zakelijke energievergelijker.

Het vergelijken van energietarieven is een hele goede tip om geld te besparen. Je wilt natuurlijk niet bij een energieleverancier zitten waar je meer moet betalen voor dezelfde hoeveelheid gas en stroom. De goedkoopste energiedeal vinden met een energievergelijker levert voor particulieren vaak al honderden euro’s op. We raden je aan om het MUST READ artikel over onafhankelijk energie vergelijken te lezen . In dit artikel kijken we naar zakelijke energiedeals. Levert zakelijke energie vergelijken ook zo veel geld op? En is zakelijke energie vergelijken 2023 anders dan voorgaande jaren? Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel jij kunt besparen door een overstap.

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Zakelijke energie vergelijken 2023

Zakelijke energie vergelijken 2023: is dit anders dan voorgaande jaren? De energieprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Met name na 1 oktober 2021 waren de effecten van de Coronacrisis op de energietarieven te merken. Daarnaast speelt ook de oorlog in Oekraïne een rol. Zakelijke energie vergelijken kan je nog steeds met de zakelijke energievergelijker uitvoeren. Het aantal aanbiedingen is echter een stuk lager dan eerder.

Een vast contract met vaste energieprijzen is ook steeds zeldzamer geworden. Energieleveranciers willen niet het risico lopen dat je een vast contract hebt met energieprijzen die niet kunnen veranderen en dat de energieprijzen voor de inkoop van energie dan stijgen. Hiermee schieten ze in hun eigen voet en maken ze forse verliezen. Wanneer je nog aanbiedingen ziet van energieleveranciers zal dit een variabel contract zijn met energieprijzen die meegaan in de prijswijzigingen.

Zakelijke energie vergelijken 2023 is dus nog net zo makkelijk en verstandig als in voorgaande jaren. Het kost je nog geen 2 minuten tijd en je ziet snel het beste aanbod. Wanneer je hieronder op de gele knop klikt kom je bij onze favoriete vergelijker voor het zakelijke energie vergelijken. Deze heeft ook de handige optie op de prijzen te laten zien waarbij rekening wordt gehouden met het energieplafond.

Wanneer heb je zakelijke energie nodig?

Zakelijke energie wordt geleverd aan panden die een zakelijke functie hebben. Denk hierbij aan kantoren, winkels, horecabedrijven en andere zakelijke invullingen. Als je vanuit huis werkt als ZZP’er kan je ook in aanmerking komen voor zakelijke energie. Voor zakelijke energie heb je een andere energieaansluiting nodig dan bij particuliere energie. Zo heeft de zakelijke kleinverbruiker de beschikking over een aansluitcapaciteit van maximaal 3 x 80 Ampere. Dit is bij particuliere huishoudens meestal 3 x 25 Ampere. Dit zorgt voor meer netbeheerskosten bij de zakelijke aansluiting t.o.v. de particuliere. Onderzoek goed of je daadwerkelijk een grotere aansluiting nodig hebt. Een voordeel van zakelijke energie is dat (een deel van) de btw-kosten aftrekbaar zijn van de belasting. Twijfel je tussen een particulier energiecontract en één voor het MKB? Lees dan ons artikel MKB energie vergelijken.

Zakelijke energie op een privé adres?

Wanneer je een eigen bedrijf kun je natuurlijk in een gigantisch pand zitten op een industrieterrein. Maar wanneer je je eigen zaak hebt aan huis is het goed mogelijk dat je je afvraagt of je ook zakelijke energie kunt afnemen? En wanneer dit kan; zou het goedkoper zijn dan energie voor de particulier?

Op je privé adres kun je een zakelijke energiecontract afsluiten. Wanneer je overwegend je energie voor privé gebruikt is het voordeliger een contract als particulier af te sluiten.

De makkelijkste manier om dit te controleren is door deze zakelijke energievergelijker en deze particuliere energievergelijker te gebruiken. Let er op dan bij de zakelijke energievergelijker prijzen vermeld worden zonder BTW, terwijl dit bij de particuliere energievergelijker al wel in de prijs is meegenomen.

Kan ik als eenmanszaak een zakelijk energiecontract aangaan?

Ja, dat kan. Wanneer je de tarieven van zakelijke contracten en particuliere contracten met elkaar vergelijkt kun je zien wat voor jou het voordeligst is. Denk eraan je bij zakelijke energie vergelijken een bedrag laat zien dat exclusief btw is. De vergelijker voor particulieren laat wel een bedrag inclusief btw zien.

Kantoor aan huis: Kies je een zakelijk energiecontract of particulier?

Je hebt inderdaad keuze uit beide soorten contracten. De overwegingen beschrijven we verder bij de voordelen en nadelen van zakelijke energie. Denk aan:

 • Aansluitingen
 • Verbruik
 • Tarieven en welkomstbonussen
 • Belastingvoordeel bij zakelijk contract
 • Opzegvergoedingen en stilzwijgend met een jaar verlengen

Staat de KvK-inschrijving op jouw huisadres dan kun je het zakelijke contract ook gebruiken voor de stroom en gas die je privé gebruikt. Het gedeelte die je voor de zaak gebruikt is alleen aftrekbaar van de belasting.

Wanneer je met de vergelijkers van particuliere en zakelijke contracten werkt kun je goed zien wat voor jou voordelig is. Is het verschil klein dan kun je de afweging maken of je het wel fijn vindt dat er bij zakelijke contracten hogere opzegvergoedingen zijn én dat deze contracten wel stilzwijgend verlengd kunnen worden. Voor een goede inschatting van het belastingvoordeel bij een zakelijk contract zul je een belastingadviseur moeten raadplegen. Op de site van de belastingdienst staan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de aftrek.

Voordelen van zakelijke energie.

Zakelijk of particuliere energie? Die vraag heb je vooral wanneer je als ZZP-er een bedrijf thuis hebt. Dit zijn de voordelen van zakelijke energie:

 • Met een kantoor aan huis kun je de btw die je betaalt over je zakelijk energieverbruik aftrekken van de belasting.
 • Met een zakelijk energiecontract wordt de btw apart vermeld. Dit is fijn voor jouw administratie en bovenstaand voordeel.
 • Oude nadelen zijn weggepoetst voor ZZP-ers. Tot vorig jaar had je geen bedenktijd na het aangaan van een zakelijk energiecontract. Voor ZZP-ers is dit veranderd en heb je net als bij een particulier contract 2 weken bedenktijd. De boete bij het voortijdig opzeggen van een contract is niet meer 15% van de resterende waarde van het contract, maar gelijk met de opzegvergoedingen voor particulieren.
 • Zakelijke energie kan goedkoper voor je zijn afhankelijk van je verbruik. Daar lees je in dit artikel meer over.

Nadelen zakelijke energie.

Je wilt om een goed beeld te krijgen over zakelijke energie natuurlijk ook de nadelen weten:

 • Zakelijke energie is alleen goedkoper wanneer je heel veel energie verbruikt. Voor een bedrijf aan huis is particulier vrijwel altijd de betere keus.
 • Zakelijke energiecontracten voor Grootzakelijke klanten mogen nog stilzwijgend verlengd worden voor bepaalde tijd.
 • Opzegvergoedingen wanneer je een contract wilt opzeggen als MKB-er of Grootzakelijke klant lopen op tot 15% van de restwaarde van het contract.
 • Lagere welkomstbonussen dan bij particuliere contracten.
 • Wanneer je woonadres staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) kun je niet alle verbruikte energie van de belasting aftrekken. Alleen de energie die je zakelijk verbruikt kan je aftrekken. Het beste kun je een accountant/boekhouder op hulp vragen hoe dit in zijn werk gaat.

Zakelijke energie vergelijken: op welke details moet je letten?

Zakelijke energie vergelijken is, als je het goed wilt doen, meer werk dan één keer op een knop klikken. Wanneer je op het startscherm bent van de zakelijke energievergelijker kun je eerst kiezen voor ZZP/MKB en Grootzakelijk. Wanneer je op Grootzakelijk klikt ga je naar een ander scherm en kun je je gegevens invullen voor een advies op maat. Zo krijg je de optimale zakelijke energiedeals voor jouw bedrijf. We adviseren de zakelijke energievergelijker van Minder. Lees hier de overweldigende review van Minder.

Zakelijke Energie Vergelijken ZZP MKB Grootzakelijk Energie Besparen Info

Kies je voor ZZP/MKB dan vul je de postcode en huidige energieleverancier in. Je verbruik invullen kan door zelf te schatten of je verbruik van vorig jaar te gebruiken. Weet je niet hoeveel je verbruik ongeveer zal zijn dan kun je een gemiddelde kiezen. Je selecteert of je een bijvoorbeeld een winkel hebt of een eenmanszaak. Heb je wel ergens de gegevens van je verbruik van vorig jaar dan raden we je aan deze op te zoeken, want zo krijg je een energiedeal die het best bij je past en een goed beeld geeft van de kosten die je aan energie zult hebben.

Zoals we eerder in dit artikel al vertelden zie je op het volgende scherm de bedragen exclusief BTW. Gelukkig is er nu ook een optie om de bedragen inclusief te tonen door een knop bovenaan de lijst aan te klikken.

Je kunt natuurlijk meteen de bovenste deal kiezen, omdat die het goedkoopste is. Toch kun je beter ook de andere deals bekijken, want die kunnen toch interessanter zijn.

Wanneer wij gegevens invoeren en de vergelijking starten zien we tussen de beste deal en de nummer 2 een prijsverschil van €148 inclusief btw. Nummer 3 is slechts 4 euro duurder dan deal nummer 2. Deal nummer 1 en 2 zijn echter contracten voor 1 jaar, terwijl deal nummer 3 voor 3 jaar is.

Bij particuliere contracten is een welkomstbonus een flink bedrag ten opzichte van je energiekosten, waardoor je graag elk jaar overstapt. Daar kan je in dit artikel meer over lezen. Bij zakelijke energie is de bonus al lager en is het vaak veel kleiner ten opzichte van je totale energiekosten. Dat betekent dat het minder loont om elk jaar over te stappen.

De verwachting is dat de komende jaren de prijzen voor gas gaan stijgen. In dit geval zouden wij kiezen voor deal 3, ook al is die een beetje duurder.

Een deal die €88 duurder is dan deal 3 is een contract waarbij je groene energie afneemt. Het verschil met deal 1 is €236. Wanneer je toch liever energie afneemt dat opgewekt is zonder het milieu te schaden kies je misschien liever voor een deal waarbij je even naar beneden moest scrollen.

Kijk dus goed naar welk product je eigenlijk afneemt, wat de looptijd van het contract is en of je misschien of een andere reden voor een energiedeal kiest die niet de goedkoopste is.

Uitgelicht

ZZP energie vergelijken.

De zakelijke energiecontracten zijn verbeterd met het vaststellen van opzegvergoedingen die gelijk zijn aan particuliere energiecontracten. Ook de 14 bedenktijd is een welkome verandering. Ook het stilzwijgende verlengen is voor onbepaalde tijd per maand i.p.v. per jaar.

Wat dat betreft is het vooral de vraag of je als ZZP’er met een zakelijk contract goedkoper of duurder uit bent. Voor zzp energie vergelijken gaat niet alleen om de tarieven per kWh en m3, maar ook om het capaciteitstarief van jouw aansluitingen voor gas en stroom. Een particuliere verbruiker heeft eigenlijk altijd 3 x 25 ampère, terwijl een zakelijke verbruiker over 3 x 80 ampère beschikt.

Het meestal gebruikte 3×25 ampère voor particulieren vergelijken we met de aansluiting voor ZZP’ers van 3×80 ampère:

Netbeheerder    3×25 ampère3×80 ampère
Enexis€232€1986
Liander€257€2140
Stedin€230€2017

Je kunt geen invloed uitoefenen of welke netbeheerder je hebt, maar je ziet wel het verschil in kosten van de aansluiting. De moeite waard om uit te zoeken of je echt zakelijke energie nodig hebt.

Er is een kantelpunt die je laat kiezen voor een particulier of zakelijk energiecontract:

Gebruik je minder dan 5000 m3 gas en 10.000 kWh stroom per jaar dan is een particulier energiecontract voordeliger.

Zakelijke energie voor het MKB.

MKB betekent Midden en Klein Bedrijf. Je bent hoort niet bij Grootzakelijk, maar ook niet tussen de kleinere ZZP’ers. Als MKB’er:

 • Krijg je elk jaar een afrekening en betaal je per maand een voorschot;
 • Krijg je één factuur voor zowel energieverbruik als levering;
 • Heb je een elektriciteitsaansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
 • Zit je in een pand met een zakelijke bestemming en daardoor moet je een zakelijk energiecontract afsluiten.
MKB Energie Vergelijken met Vergelijker Energie Besparen Info

Als MKB’er kun je gewoon via de zakelijke energievergelijker snel zien bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent. Vanwege de verplichting tot een zakelijk energiecontract hoef je dus niet een particuliere energievergelijker te raadplegen.

Zakelijke energie voor de grootverbruiker (Grootzakelijk).

Je bent een Grootzakelijk verbruiker als:

 • Je maandelijks voor de energie betaalt die je daadwerkelijk hebt verbruikt.
 • Je twee aparte facturen ontvangt voor energielevering en netbeheer.
 • Je elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère en/of je gasaansluiting groter is dan 40 m³ per uur.
 • Verbruik je meer dan 100.000 kWh en 170.000 m3 gas

Voor Grootzakelijk kun je kiezen uit 3 opties. Je kunt je gegevens invullen en zelf gaan vergelijken, je kunt na het invullen van je gegevens kiezen dat je wordt gemaild met de 5 scherpste energiedeals of je kunt je telefoonnummer invullen. Binnen 5 minuten wordt je gebeld door een Grootzakelijke energie-expert.

Is zakelijke energie goedkoper dan energie voor de particulier?

Dat ligt aan het verbruik. Bij contracten voor particulieren zijn vaak actie en welkomstbonussen die ervoor moeten zorgen dat de consument verleid wordt om voor een energieleverancier te kiezen. De tarieven zijn ook vaak scherp geprijsd. De zakelijke tarieven zijn meestal even hoog of je bent iets duurder uit. Daarbij is het wel zo dat je een deel van de btw kunt aftrekken van de belasting. Bij zakelijke energie aanbiedingen vind je minder vaak een welkomstbonus.

Wanneer je een verbruik hebt die flink hoger is dan een gewone consument (vanwege ‘de zaak’) kan een zakelijk energiecontract wel goedkoper voor je zijn. Dit komt omdat een energiecontract voor de particulier een leveringsgrens heeft. De tarieven zijn dan geldig wanneer je bijvoorbeeld maximaal 10.000 kWh stroom gebruikt in een jaar tijd. Wanneer je dus onderzoek doet of je een particulier of zakelijk energiecontract moet aangaan zul je goed naar de pakketdetails moeten kijken en kijken welke aansluitingen je hebt. Het beste is het zelf vergelijken van particuliere contracten en zakelijke contracten. Let op dat bij de bedragen voor zakelijke energie de btw niet is meegerekend en bij de particuliere energie wel.

Ook de kosten voor je aansluiting maken een behoorlijk deel uit van je totale kosten. Het verschil tussen bijvoorbeeld een G6 en G10 aansluiting is ongeveer €200.

Het beste kun je:

 • Deze particuliere vergelijker gebruiken en zo nauwkeurig je verbruik invoeren.
 • De zakelijke vergelijker gebruiken en zo nauwkeurig je verbruik invoeren.
 • Heb je bij de zakelijke vergelijker de button ‘prijzen exclusief btw’ aangeklikt? Hij wordt dan blauw en laat nu inclusief btw zien. De particuliere vergelijker doet dit sowieso al.

Als MKB of ZZP hoef je de particuliere vergelijker niet te gebruiken, want je moet (in tegenstelling tot ZZP) een zakelijk energiecontract hebben.

Zakelijk energiecontract afsluiten in 5 stappen met de zakelijke energievergelijker.

Benodigde tijd: 2 minuten

Zakelijk energiecontract afsluiten in 5 stappen met de zakelijke energievergelijker.

 1. Kies je zakelijke energie.

  Kies voor ZZP/MKB of Grootzakelijk.

 2. Vul je gegevens in.

  Bij ZZP/MKB vul je de postcode, huisnummer, huidige energieleverancier en het jaarverbruik in. Bij Grootzakelijk hoef je alleen je postcode en huisnummer en het product (stroom en/of gas) in te voeren.

 3. Vul je gegevens aan.

  Bij ZZP/MKB: Vink het vakje voor ‘dubbele meter?’ of ‘ik heb zonnepanelen’ aan wanneer dit het geval is. Bij Grootzakelijk voer je je e-mailadres, bedrijfsnaam en KvK-nummer in.

 4. Start vergelijken van zakelijke energie.

  Bij ZZP/MKB: Klik op de knop ‘start vergelijken’. Bij Grootzakelijk klik je op ‘Ga naar stap 3.’

 5. Sluit een zakelijk energiecontract af.

  Klik op de knop ‘aanvragen’ om voor het zakelijke energiedeals te zien en de aanbieding te kiezen die jij het interessantst vindt.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is zakelijke energie goedkoper of duurder dan particuliere energie?

Zakelijke energie is meestal even duur of iets duurder dan particuliere energie.

Waar is zakelijk energie vergelijken betrouwbaar?

Wil je zakelijk energie vergelijken bij een zakelijke energievergelijker die betrouwbaar is? Minder.nl is gespecialiseerd in zakelijke energie. Dat deze zakelijke energievergelijker betrouwbaar is blijkt wel uit deze review. Op basis van zo’n 1900 ervaringen krijgt Minder een 8,9 als rapportcijfer! Dat is nog eens betrouwbaar zakelijke energie vergelijken!

Hoe sluit je een energiecontract af?

Hoe je sluit je een energiecontract af? Dat kan op de volgende manieren: Via de telefoon, aan de deur, bij een verkoper in een winkelstraat en via internet. Op internet heb je de keuze uit een energiecontract direct bij een energieleverancier afsluiten of via een energievergelijker. Met een energievergelijker krijg je het goedkoopste energiecontract dankzij de concurrentiestrijd. Je sluit een energiecontract met een energievergelijker makkelijk en snel af binnen 2 minuten!

Welke zakelijke energievergelijker ervaringen hebben mensen?

We hebben ruim 1900 zakelijke energievergelijker ervaringen verzameld waarin mensen een 8,9 als rapportcijfer geven aan Minder, de energievergelijker die gespecialiseerd is zakelijke energie. Lees de review om te weten waarom je deze zakelijker energievergelijker zou moeten kiezen.

Wat is een onafhankelijke energievergelijker zakelijk?

Een onafhankelijke energievergelijker zakelijk vinden? Minder.nl is een zakelijke energievergelijker die onafhankelijk is: ze hebben geen voorkeur bij welke energieleverancier jij een contract afsluit. Zo krijg je een zakelijk energiecontract dat echt het beste en goedkoopste is. Lees hier over de onhankelijke energievergelijker zakelijk ervaringen van zo’n 1900 mensen!

Zakelijk energiecontract: in 5 stappen afsluiten.

Vind het zakelijk energiecontract dat het goedkoopste is met de zakelijke energievergelijker in 5 stappen:
1. Kies voor ZZP/MKB of Grootzakelijk.
2. Bij ZZP/MKB vul je de postcode, huisnummer, huidige energieleverancier en het jaarverbruik in. Bij Grootzakelijk hoef je alleen je postcode en huisnummer en het product (stroom en/of gas) in te voeren.
3. Bij ZZP/MKB: Vink het vakje voor ‘dubbele meter?’ of ‘ik heb zonnepanelen’ aan wanneer dit het geval is. Bij Grootzakelijk voer je je e-mailadres, bedrijfsnaam en KvK-nummer in.
4. Bij ZZP/MKB: Klik op de knop ‘start vergelijken’. Bij Grootzakelijk klik je op ‘Ga naar stap 3.’
5. Klik op de knop ‘aanvragen’ om voor het zakelijke energiecontract te kiezen die jij het interessantst vindt.

De zakelijke energievergelijker voor goedkope zakelijke energie!

Wanneer je een laag energieverbruik hebt dan is een leverancier met lagere vaste leveringskosten waarschijnlijk het goedkoopst. Bij een hoger verbruik heb je meer voordeel van lage prijzen per kubieke meter gas en kilowattuur stroom.

Voor zakelijke energiedeals is er een prima vergelijker. We vertelden al eerder dat je zelf kunt vergelijken, maar ook offertes kunt aanvragen. Je kunt ook nog kiezen voor een gesprek met een Grootzakelijk energie-expert om een aanbieding op maat te krijgen.

Welke optie je ook kiest: Bij minder.nl kun jij makkelijk en snel de beste zakelijke energiedeals vinden. Lees nu de review over de zakelijke energievergelijker van Minder en bespaar nu op je energiekosten!

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Wil je ook graag weten waar je op moet letten wanneer je als particulier een energievergelijker gebruikt?

Met speciale dank aan http://zakelijk.links.nl/

Met speciale dank aan https://energie.expertpagina.nl/

Met speciale dank aan https://energie.startmodus.nl

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!