Zakelijke energie vergelijken : De goedkoopste energieleverancier voor ZZP, MKB en Grootzakelijk.

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Het vergelijken van energietarieven is een hele goede tip om geld te besparen. Je wilt natuurlijk niet bij een energieleverancier zitten waar je meer moet betalen voor dezelfde hoeveelheid gas en stroom. De goedkoopste energiedeal vinden met een energievergelijker levert voor particulieren vaak al honderden euro’s op. Klik hier om daar meer over te lezen en te kijken hoeveel jij kunt verdienen binnen 2 minuten. In dit artikel kijken we naar zakelijke energie. Levert zakelijke energie vergelijken ook zo veel geld op? Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel jij kunt besparen door een overstap.

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Inhoudsopgave

Zakelijke energie op een privé adres?

Wanneer je een eigen bedrijf kun je natuurlijk in een gigantisch pand zitten op een industrieterrein. Maar wanneer je je eigen zaak hebt aan huis is het goed mogelijk dat je je afvraagt of je ook zakelijke energie kunt afnemen? En wanneer dit kan; zou het goedkoper zijn dan energie voor de particulier?

Op je privé adres kun je een zakelijke energiecontract afsluiten. Wanneer je overwegend je energie voor privé gebruikt is het voordeliger een contract als particulier af te sluiten.

De makkelijkste manier om dit te controleren is door deze zakelijke energievergelijker en deze particuliere energievergelijker te gebruiken. Let er op dan bij de zakelijke energievergelijker prijzen vermeld worden zonder BTW, terwijl dit bij de particuliere energievergelijker al wel in de prijs is meegenomen.

Voordelen van zakelijke energie.

Zakelijk of particuliere energie? Die vraag heb je vooral wanneer je als ZZP-er een bedrijf thuis hebt. Dit zijn de voordelen van zakelijke energie:

 • Met een kantoor aan huis kun je de btw die je betaalt over je zakelijk energieverbruik aftrekken van de belasting.
 • Met een zakelijk energiecontract wordt de btw apart vermeld. Dit is fijn voor jouw administratie en bovenstaand voordeel.
 • Oude nadelen zijn weggepoetst voor ZZP-ers. Tot vorig jaar had je geen bedenktijd na het aangaan van een zakelijk energiecontract. Voor ZZP-ers is dit veranderd en heb je net als bij een particulier contract 2 weken bedenktijd. De boete bij het voortijdig opzeggen van een contract is niet meer 15% van de resterende waarde van het contract, maar gelijk met de opzegvergoedingen voor particulieren.
 • Zakelijke energie kan goedkoper voor je zijn afhankelijk van je verbruik. Daar lees je in dit artikel meer over.

Nadelen zakelijke energie.

Je wilt om een goed beeld te krijgen over zakelijke energie natuurlijk ook de nadelen weten:

 • Zakelijke energie is alleen goedkoper wanneer je heel veel energie verbruikt. Voor een bedrijf aan huis is particulier vrijwel altijd de betere keus.
 • Zakelijke energiecontracten voor Grootzakelijke klanten mogen nog stilzwijgend verlengd worden voor bepaalde tijd.
 • Opzegvergoedingen wanneer je een contract wilt opzeggen als MKB-er of Grootzakelijke klant lopen op tot 15% van de restwaarde van het contract.
 • Lagere welkomstbonussen dan bij particuliere contracten.
 • Wanneer je woonadres staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) kun je niet alle verbruikte energie van de belasting aftrekken. Alleen de energie die je zakelijk verbruikt kan je aftrekken. Het beste kun je een accountant/boekhouder op hulp vragen hoe dit in zijn werk gaat.

Zakelijke energiecontracten vergelijken: op welke details moet je letten?

Energie vergelijken is, als je het goed wilt doen, meer werk dan één keer op een knop klikken. Wanneer je op het startscherm bent van de zakelijke energievergelijker kun je eerst kiezen voor ZZP/MKB en Grootzakelijk. Wanneer je op Grootzakelijk klikt ga je naar een ander scherm en kun je je gegevens invullen voor een advies op maat. Zo krijg je de optimale energiedeal voor jouw bedrijf.

Zakelijke Energie Vergelijken ZZP MKB Grootzakelijk Energie Besparen Info

Kies je voor ZZP/MKB dan vul je de postcode en huidige energieleverancier in. Je verbruik invullen kan door zelf te schatten of je verbruik van vorig jaar te gebruiken. Weet je niet hoeveel je verbruik ongeveer zal zijn dan kun je een gemiddelde kiezen. Je selecteert of je een bijvoorbeeld een winkel hebt of een eenmanszaak. Heb je wel ergens de gegevens van je verbruik van vorig jaar dan raden we je aan deze op te zoeken, want zo krijg je een energiedeal die het best bij je past en een goed beeld geeft van de kosten die je aan energie zult hebben.

Zoals we eerder in dit artikel al vertelden zie je op het volgende scherm de bedragen exclusief BTW. Gelukkig is er nu ook een optie om de bedragen inclusief te tonen door een knop bovenaan de lijst aan te klikken.

Je kunt natuurlijk meteen de bovenste deal kiezen, omdat die het goedkoopste is. Toch kun je beter ook de andere deals bekijken, want die kunnen toch interessanter zijn.

Wanneer wij gegevens invoeren en de vergelijking starten zien we tussen de beste deal en de nummer 2 een prijsverschil van €148 inclusief btw. Nummer 3 is slechts 4 euro duurder dan deal nummer 2. Deal nummer 1 en 2 zijn echter contracten voor 1 jaar, terwijl deal nummer 3 voor 3 jaar is.

Bij particuliere contracten is een welkomstbonus een flink bedrag ten opzichte van je energiekosten, waardoor je graag elk jaar overstapt. Daar kan je in dit artikel meer over lezen. Bij zakelijke energie is de bonus al lager en is het vaak veel klein ten opzichte van je totale energiekosten. Dat betekent dat het minder loont om elk jaar over te stappen.

De verwachting is dat de komende jaren de prijzen voor gas gaan stijgen. In dit geval zouden wij kiezen voor deal 3, ook al is die een beetje duurder.

Een deal die €88 duurder is dan deal 3 is een contract waarbij je groene energie afneemt. Het verschil met deal 1 is €236. Wanneer je toch liever energie afneemt dat opgewekt is zonder het milieu te schaden kies je misschien liever voor een deal waarbij je even naar beneden moest scrollen.

Kijk dus goed naar welk product je eigenlijk afneemt, wat de looptijd van het contract is en of je misschien of een andere reden voor een energiedeal kiest die niet de goedkoopste is.

Zakelijke energie voor de ZZP’er.

De zakelijke energiecontracten zijn verbeterd met het vaststellen van opzegvergoedingen die gelijk zijn aan particuliere energiecontracten. Ook de 14 bedenktijd is een welkome verandering. Ook het stilzwijgende verlengen is voor onbepaalde tijd per maand i.p.v. per jaar.

Wat dat betreft is het vooral de vraag of je als ZZP’er met een zakelijk contract goedkoper of duurder uit bent. Dat gaat niet alleen om de tarieven per kWh en m3, maar ook om het capaciteitstarief van jouw aansluitingen voor gas en stroom. Een particuliere verbruiker heeft eigenlijk altijd 3 x 25 ampère, terwijl een zakelijke verbruiker over 3 x 80 ampère beschikt. In dit artikel schreven we daar al over.

Het meestal gebruikte 3×25 ampère voor particulieren vergelijken we met de aansluiting voor ZZP’ers van 3×80 ampère:

Netbeheerder    3×25 ampère3×80 ampère
Enexis€232€1986
Liander€257€2140
Stedin€230€2017

Je kunt geen invloed uitoefenen of welke netbeheerder je hebt, maar je ziet wel het verschil in kosten van de aansluiting. De moeite waard om uit te zoeken of je echt zakelijke energie nodig hebt.

Er is een kantelpunt die je laat kiezen voor een particulier of zakelijk energiecontract:

Gebruik je minder dan 5000 m3 gas en 10.000 kWh stroom per jaar dan is een particulier energiecontract voordeliger.

Zakelijke energie voor het MKB.

MKB betekent Midden en Klein Bedrijf. Je bent hoort niet bij Grootzakelijk, maar ook niet tussen de kleinere ZZP’ers. Als MKB’er:

MKB Energie Vergelijken met Vergelijker Energie Besparen Info
 • Je krijgt elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
 • Je krijgt één factuur voor zowel energieverbruik als levering;
 • Je hebt een elektriciteitsaansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
 • Zit je in een pand met een zakelijke bestemming en daardoor moet je een zakelijk energiecontract afsluiten.

Als MKB’er kun je gewoon via deze zakelijke energievergelijker snel zien bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent. Vanwege de verplichting tot een zakelijk energiecontract hoef je dus niet een particuliere energievergelijker te raadplegen.

Zakelijke energie voor de grootverbruiker (Grootzakelijk).

Je bent een Grootzakelijk verbruiker als:

 • Je maandelijks voor de energie betaalt die je daadwerkelijk hebt verbruikt.
 • Je twee aparte facturen ontvangt voor energielevering en netbeheer.
 • Je elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère en/of je gasaansluiting groter is dan 40 m³ per uur.
 • Verbruik je meer dan 100.000 kWh en 170.000 m3 gas

Voor Grootzakelijk kun je kiezen uit 3 opties. Je kunt je gegevens invullen en zelf gaan vergelijken, je kunt na het invullen van je gegevens kiezen dat je wordt gemaild met de 5 scherpste energiedeals of je kunt je telefoonnummer invullen. Binnen 5 minuten wordt je gebeld door een Grootzakelijke energie-expert.

Klik hier om voor jou de beste Grootzakelijke energiedeal te vinden.

Gemiddeld bespaar je daarmee 20%!

Is zakelijke energie goedkoper dan energie voor de particulier?

Dit hangt af van je verbruik. Ook de kosten voor je aansluiting maken een behoorlijk deel uit van je totale kosten. Het verschil tussen bijvoorbeeld een G6 en G10 aansluiting is ongeveer €200.

Het beste kun je:

Als MKB of ZZP hoef je de particuliere vergelijker niet te gebruiken, want je moet (in tegenstelling tot ZZP) een zakelijk energiecontract hebben.

De zakelijke energievergelijker voor goedkope zakelijke energie!

Voor zakelijke energie is er een prima vergelijker. We vertelden al eerder dat je zelf kunt vergelijken, maar ook offertes kunt aanvragen. Je kunt ook nog kiezen voor een gesprek met een Grootzakelijk energie-expert om een aanbieding op maat te krijgen.

Welke optie je ook kiest: Bij minder.nl kun jij makkelijk en snel de beste zakelijke energiedeal vinden. Bespaar nu op je energiekosten!

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Wil je ook graag weten waar je op moet letten wanneer je als particulier een energievergelijker gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door deze site te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om pagina's sneller te laden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten. Cookies kunt u alleen zelf verwijderen, aangezien deze op uw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Onze cookies zijn 'standaard' cookies zoals vrijwel alle websites op de wereld inzetten. We kunnen niet zien wie onze website bezoekt en (dat zouden we ook niet willen) kunnen geen persoonlijke informatie doorgeven aan andere partijen. Let op! : Onze cookies zijn Technisch Noodzakelijke cookies volgens de EU-cookie wetgeving. Daarnaast zijn er niet noodzakelijke (maar voor ons gewenste) analyse cookies voor Google Analytics. Door deze website te bezoeken ga je hiermee akkoord.

Sluiten