Zakelijke energie vergelijken : De goedkoopste energieleverancier voor ZZP, MKB en Grootzakelijk.

Goedkope zakelijke energie voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in enkele minuten op een presenteerblaadje dankzij de zakelijke energievergelijker.

Het vergelijken van energietarieven is een hele goede tip om geld te besparen. Je wilt natuurlijk niet bij een energieleverancier zitten waar je meer moet betalen voor dezelfde hoeveelheid gas en stroom. De goedkoopste energiedeal vinden met een energievergelijker levert voor particulieren vaak al honderden euro’s op. Klik hier om daar meer over te lezen en te kijken hoeveel jij kunt verdienen binnen 2 minuten. In dit artikel kijken we naar zakelijke energie. Levert zakelijke energie vergelijken ook zo veel geld op? Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel jij kunt besparen door een overstap.

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Inhoudsopgave

Zakelijke energie op een privé adres?

Wanneer je een eigen bedrijf kun je natuurlijk in een gigantisch pand zitten op een industrieterrein. Maar wanneer je je eigen zaak hebt aan huis is het goed mogelijk dat je je afvraagt of je ook zakelijke energie kunt afnemen? En wanneer dit kan; zou het goedkoper zijn dan energie voor de particulier?

Op je privé adres kun je een zakelijke energiecontract afsluiten. Wanneer je overwegend je energie voor privé gebruikt is het voordeliger een contract als particulier af te sluiten.

De makkelijkste manier om dit te controleren is door deze zakelijke energievergelijker en deze particuliere energievergelijker te gebruiken. Let er op dan bij de zakelijke energievergelijker prijzen vermeld worden zonder BTW, terwijl dit bij de particuliere energievergelijker al wel in de prijs is meegenomen.

Voordelen van zakelijke energie.

Zakelijk of particuliere energie? Die vraag heb je vooral wanneer je als ZZP-er een bedrijf thuis hebt. Dit zijn de voordelen van zakelijke energie:

 • Met een kantoor aan huis kun je de btw die je betaalt over je zakelijk energieverbruik aftrekken van de belasting.
 • Met een zakelijk energiecontract wordt de btw apart vermeld. Dit is fijn voor jouw administratie en bovenstaand voordeel.
 • Oude nadelen zijn weggepoetst voor ZZP-ers. Tot vorig jaar had je geen bedenktijd na het aangaan van een zakelijk energiecontract. Voor ZZP-ers is dit veranderd en heb je net als bij een particulier contract 2 weken bedenktijd. De boete bij het voortijdig opzeggen van een contract is niet meer 15% van de resterende waarde van het contract, maar gelijk met de opzegvergoedingen voor particulieren.
 • Zakelijke energie kan goedkoper voor je zijn afhankelijk van je verbruik. Daar lees je in dit artikel meer over.

Nadelen zakelijke energie.

Je wilt om een goed beeld te krijgen over zakelijke energie natuurlijk ook de nadelen weten:

 • Zakelijke energie is alleen goedkoper wanneer je heel veel energie verbruikt. Voor een bedrijf aan huis is particulier vrijwel altijd de betere keus.
 • Zakelijke energiecontracten voor Grootzakelijke klanten mogen nog stilzwijgend verlengd worden voor bepaalde tijd.
 • Opzegvergoedingen wanneer je een contract wilt opzeggen als MKB-er of Grootzakelijke klant lopen op tot 15% van de restwaarde van het contract.
 • Lagere welkomstbonussen dan bij particuliere contracten.
 • Wanneer je woonadres staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) kun je niet alle verbruikte energie van de belasting aftrekken. Alleen de energie die je zakelijk verbruikt kan je aftrekken. Het beste kun je een accountant/boekhouder op hulp vragen hoe dit in zijn werk gaat.

Zakelijke energiecontracten vergelijken: op welke details moet je letten?

Energie vergelijken is, als je het goed wilt doen, meer werk dan één keer op een knop klikken. Wanneer je op het startscherm bent van de zakelijke energievergelijker kun je eerst kiezen voor ZZP/MKB en Grootzakelijk. Wanneer je op Grootzakelijk klikt ga je naar een ander scherm en kun je je gegevens invullen voor een advies op maat. Zo krijg je de optimale energiedeal voor jouw bedrijf. We adviseren de zakelijke energievergelijker van Minder. Lees hier de overweldigende review van Minder.

Zakelijke Energie Vergelijken ZZP MKB Grootzakelijk Energie Besparen Info

Kies je voor ZZP/MKB dan vul je de postcode en huidige energieleverancier in. Je verbruik invullen kan door zelf te schatten of je verbruik van vorig jaar te gebruiken. Weet je niet hoeveel je verbruik ongeveer zal zijn dan kun je een gemiddelde kiezen. Je selecteert of je een bijvoorbeeld een winkel hebt of een eenmanszaak. Heb je wel ergens de gegevens van je verbruik van vorig jaar dan raden we je aan deze op te zoeken, want zo krijg je een energiedeal die het best bij je past en een goed beeld geeft van de kosten die je aan energie zult hebben.

Zoals we eerder in dit artikel al vertelden zie je op het volgende scherm de bedragen exclusief BTW. Gelukkig is er nu ook een optie om de bedragen inclusief te tonen door een knop bovenaan de lijst aan te klikken.

Je kunt natuurlijk meteen de bovenste deal kiezen, omdat die het goedkoopste is. Toch kun je beter ook de andere deals bekijken, want die kunnen toch interessanter zijn.

Wanneer wij gegevens invoeren en de vergelijking starten zien we tussen de beste deal en de nummer 2 een prijsverschil van €148 inclusief btw. Nummer 3 is slechts 4 euro duurder dan deal nummer 2. Deal nummer 1 en 2 zijn echter contracten voor 1 jaar, terwijl deal nummer 3 voor 3 jaar is.

Bij particuliere contracten is een welkomstbonus een flink bedrag ten opzichte van je energiekosten, waardoor je graag elk jaar overstapt. Daar kan je in dit artikel meer over lezen. Bij zakelijke energie is de bonus al lager en is het vaak veel kleiner ten opzichte van je totale energiekosten. Dat betekent dat het minder loont om elk jaar over te stappen.

De verwachting is dat de komende jaren de prijzen voor gas gaan stijgen. In dit geval zouden wij kiezen voor deal 3, ook al is die een beetje duurder.

Een deal die €88 duurder is dan deal 3 is een contract waarbij je groene energie afneemt. Het verschil met deal 1 is €236. Wanneer je toch liever energie afneemt dat opgewekt is zonder het milieu te schaden kies je misschien liever voor een deal waarbij je even naar beneden moest scrollen.

Kijk dus goed naar welk product je eigenlijk afneemt, wat de looptijd van het contract is en of je misschien of een andere reden voor een energiedeal kiest die niet de goedkoopste is.

Uitgelicht

Zakelijke energie voor de ZZP’er.

De zakelijke energiecontracten zijn verbeterd met het vaststellen van opzegvergoedingen die gelijk zijn aan particuliere energiecontracten. Ook de 14 bedenktijd is een welkome verandering. Ook het stilzwijgende verlengen is voor onbepaalde tijd per maand i.p.v. per jaar.

Wat dat betreft is het vooral de vraag of je als ZZP’er met een zakelijk contract goedkoper of duurder uit bent. Dat gaat niet alleen om de tarieven per kWh en m3, maar ook om het capaciteitstarief van jouw aansluitingen voor gas en stroom. Een particuliere verbruiker heeft eigenlijk altijd 3 x 25 ampère, terwijl een zakelijke verbruiker over 3 x 80 ampère beschikt. In dit artikel schreven we daar al over.

Het meestal gebruikte 3×25 ampère voor particulieren vergelijken we met de aansluiting voor ZZP’ers van 3×80 ampère:

Netbeheerder    3×25 ampère3×80 ampère
Enexis€232€1986
Liander€257€2140
Stedin€230€2017

Je kunt geen invloed uitoefenen of welke netbeheerder je hebt, maar je ziet wel het verschil in kosten van de aansluiting. De moeite waard om uit te zoeken of je echt zakelijke energie nodig hebt.

Er is een kantelpunt die je laat kiezen voor een particulier of zakelijk energiecontract:

Gebruik je minder dan 5000 m3 gas en 10.000 kWh stroom per jaar dan is een particulier energiecontract voordeliger.

Zakelijke energie voor het MKB.

MKB betekent Midden en Klein Bedrijf. Je bent hoort niet bij Grootzakelijk, maar ook niet tussen de kleinere ZZP’ers. Als MKB’er:

MKB Energie Vergelijken met Vergelijker Energie Besparen Info
 • Je krijgt elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
 • Je krijgt één factuur voor zowel energieverbruik als levering;
 • Je hebt een elektriciteitsaansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
 • Zit je in een pand met een zakelijke bestemming en daardoor moet je een zakelijk energiecontract afsluiten.

Als MKB’er kun je gewoon via deze zakelijke energievergelijker snel zien bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent. Vanwege de verplichting tot een zakelijk energiecontract hoef je dus niet een particuliere energievergelijker te raadplegen.

Zakelijke energie voor de grootverbruiker (Grootzakelijk).

Je bent een Grootzakelijk verbruiker als:

 • Je maandelijks voor de energie betaalt die je daadwerkelijk hebt verbruikt.
 • Je twee aparte facturen ontvangt voor energielevering en netbeheer.
 • Je elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère en/of je gasaansluiting groter is dan 40 m³ per uur.
 • Verbruik je meer dan 100.000 kWh en 170.000 m3 gas

Voor Grootzakelijk kun je kiezen uit 3 opties. Je kunt je gegevens invullen en zelf gaan vergelijken, je kunt na het invullen van je gegevens kiezen dat je wordt gemaild met de 5 scherpste energiedeals of je kunt je telefoonnummer invullen. Binnen 5 minuten wordt je gebeld door een Grootzakelijke energie-expert.

Klik hier om voor jou de beste Grootzakelijke energiedeal te vinden.

Gemiddeld bespaar je daarmee 20%!

Is zakelijke energie goedkoper dan energie voor de particulier?

Dit hangt af van je verbruik. Ook de kosten voor je aansluiting maken een behoorlijk deel uit van je totale kosten. Het verschil tussen bijvoorbeeld een G6 en G10 aansluiting is ongeveer €200.

Het beste kun je:

Als MKB of ZZP hoef je de particuliere vergelijker niet te gebruiken, want je moet (in tegenstelling tot ZZP) een zakelijk energiecontract hebben.

De zakelijke energievergelijker voor goedkope zakelijke energie!

Voor zakelijke energie is er een prima vergelijker. We vertelden al eerder dat je zelf kunt vergelijken, maar ook offertes kunt aanvragen. Je kunt ook nog kiezen voor een gesprek met een Grootzakelijk energie-expert om een aanbieding op maat te krijgen.

Welke optie je ook kiest: Bij minder.nl kun jij makkelijk en snel de beste zakelijke energiedeal vinden. Lees nu de review over de zakelijke energievergelijker van Minder en bespaar nu op je energiekosten!

Hier vind je de GOEDKOOPSTE energiedeals voor zakelijke klanten!

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden.

Laat mij de laagste tarieven voor ZZP, MKB en GrootZakelijk zien

Wil je ook graag weten waar je op moet letten wanneer je als particulier een energievergelijker gebruikt?

Met speciale dank aan http://zakelijk.links.nl/

Met speciale dank aan https://energie.expertpagina.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten