Wat is het Contract Controle Protocol (CCP) en het Contract Einde Register (CER)?

Voor een vlekkeloze overstap.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Dit is het Contract Controle Protocol (CCP)?

Het contract controle protocol (CCP) is door energieleveranciers in Nederland in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat het ‘switchen’ voor de consumenten goed verloopt. Met switchen wordt het overstappen naar een andere energieleverancier bedoeld. In de CCP stonden de processen om een overstap te voltooien beschreven. Energieleveranciers konden er informatie vinden zoals de datum waarop een contract ten einde liep. Het CCP moest overstapboetes wegens contractbreuk helpen voorkomen.

De CCP werd tot halverwege 2010 gebruikt. Daarna werd de informatie bijgehouden in de CER.

Van Contract Controle Protocol (CCP) naar Contract Einde Register (CER).

In 2013 werd de Contract Einde Register (CER) in gebruik genomen om informatie over contracten te delen. Energieleveranciers konden hier de einddatum van contracten, opzegtermijnen en verlengperiodes vinden. Sinds januari 2020 hebben de energieleveranciers hier geen inzage meer in. Je zult zelf goed moeten aangeven wat de einddatum van je huidige contract is en per welke datum je wilt overstappen. Anders riskeer je een opzegvergoeding voor je huidige contract voor zowel particulier als zakelijk.

Uitgelicht

Overstappen naar een andere energieleverancier? Zo vind jij de laagste energieprijzen.

Je moet dus duidelijk aangeven per welke datum je wilt overstappen, want anders gaan energieleveranciers er gewoon van uit dat je per direct wilt overstappen.

Overstappen naar een andere energieleverancier is een hele verstandige keuze. In dit artikel lees je meer over de details waar je op moet letten wanneer je een energievergelijker gebruikt.

Ben je op zoek naar de laagste energietarieven en wil je ook een welkomstpremie verdienen van tot wel €400? Gebruik dan de energievergelijker om meteen de beste energiedeal voor jou te vinden!

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!