57 Energie besparen tips: Energie kosten besparen met dit gratis e-book.

Energie besparen in huis en in de tuin kan snel en gemakkelijk!

Op deze pagina kun je ons gratis e-book bemachtigen. In dit handige e-book staan 57 tips voor energie besparen. Energie kosten besparen is makkelijker dan je denkt. Het kan je 100’en euro’s per jaar besparen! Wil je niet alleen met tips, maar ook met energiebesparende producten energie besparen dan is dit artikel iets voor jou! Het gratis e-book kun je hieronder bemachtigen. Lees voor het downloaden eerst de alinea Is het e-book echt gratis?

Dowload ons gratis e-book om energie en geld te besparen!

Waar kunnen we het e-book naar toe sturen?

Energie besparen in huis met bespaartips je direct kunt toepassen!

Energie kosten besparen kan met grote investeringen en andere producten die je kunt aanschaffen. Maar ook zonder energiebesparende producten is het mogelijk om je energierekening te verlagen. We hebben voor energie besparen tips verwerkt in een e-book. Energie besparen in huis is namelijk makkelijker dan je waarschijnlijk denkt. Krijg nu het gratis e-book en begin met geld besparen op energie!

Energie besparen tips: 3 voorbeelden uit het e-book.

In het het gratis e-book vind je voor energie besparen tips om zowel je portemonnee als het milieu een plezier te doen. Energie besparen draait niet alleen om geld besparen, maar ook de verlaging van CO2-uitstoot. Met de tips uit het e-book zal je je stroomverbruik en gasverbruik verminderen en zo een lagere energierekening hebben. Om je een indruk te geven wat je kunt verwachten zullen we 3 voorbeelden geven.

Tip #16: Duurzaam wassen.

De was is een klus die vaak terugkomt in het huishouden. Om energie te besparen is het daarom verstandig om precies de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken.

Gebruik je te veel, dan zal je wasmachine extra water gaan gebruiken om de was goed te spoelen. De machine zal dan ongeveer een kwartier extra moeten spoelen. Hij gebruikt dan niet de normale 10.000 liter per jaar maar het gebruik kan wel oplopen tot 17.000 liter. Dat is dus 70% meer. De juiste dosering voor wasmiddel kan je terugvinden op de verpakking.

Je hebt de keuze uit waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Elk van deze heeft zijn eigen voor en nadelen.

Waspoeder:

 • Is effectief op hoge temperaturen
 • Voordeliger in aanschaf
 • De was ruikt frisser
 • Er kunnen resten poeder in de wasmachine of afvoerleiding achterblijven
 • Bij het gebruik van korte programma’s kan het voorkomen dat waspoeder niet goed oplost. Het kan dan strepen op kledingstukken achterlaten

Vloeibaar wasmiddel:

 • Is effectief op lage temperaturen
 • Lost goed op, laat geen strepen of vlekken op kleding achter na het wassen
 • Tast minder snel de kleur van je kleding aan
 • Is in aanschaf duurder dan waspoeder
 • Je gebruikt snel te veel
 • Omdat je op lagere temperaturen wast kunnen er vetresten in de machine ontstaan

Door op lage temperaturen te wassen verbruik je het minste energie. Kies je ervoor om in plaats van 40 graden op 30 graden te wassen dan zal je elektriciteitsverbruik tussen de 25 en 65 % afnemen.

Wat een nadeel is van wassen op lagere temperaturen is dat bacteriën niet worden gedood. Daarom kan je eigenlijk niet anders dan af en toe op een hoge temperatuur wassen. Dit geldt onder andere voor vaatdoeken, beddengoed en ondergoed. Om te voorkomen dat er vetresten in je wasmachine achterblijven is het daarom verstandig om minimaal 1 x per maand een katoenwas op 90 graden te draaien. Door ook regelmatig de rand van de trommel en het zeepbakje schoon te maken zal de wasmachine langer meegaan.

Wil je nog meer energie besparen, gebruik dan de ecostand. Omdat dit een langer programma is denken veel mensen dat er dan juist meer energie wordt verbruikt. Dit is niet het geval. Bij een ecoprogramma wordt de was minder warm gewassen. Aangezien bij een normaal wasprogramma 80 % van de energie wordt gebruikt om het water op te warmen, kan je door voor een ecoprogramma te kiezen milieuvriendelijker en goedkoper wassen.

Na het wassen moet de schone was ook nog gedroogd worden. Vaak wordt daar de wasdroger voor gebruikt. Om was sneller droog te krijgen is het slim om deze op een hoog toerental te centrifugeren. De was zal droger uit de wasmachine komen zodat de droger minder tijd nodig heeft om de was droog te krijgen.

Buiten drogen is natuurlijk een stuk goedkoper dan je was in de droger te doen. Nog een voordeel, van buiten drogen ruikt je was een stuk frisser. Wil je de was binnen drogen op een wasrek, vergeet dan niet om een raam open te zetten. Zo heb je een goede ventilatie en voorkom je vochtproblemen.

Mocht je toch de droger gebruiken, dan is het verstandig om geen wasverzachter toe te voegen aan je was. Omdat wasverzachter een dun laagje achterlaat op je was kan de droger niet goed bepalen of de was al droog genoeg is. Hierdoor duurt drogen langer. Het apparaat zelf kan ook niet goed tegen wasverzachter, omdat er een laagje achterblijft in de droger.

Uitgelicht

Tip #31: Slim gebruik van de oven

In bijna ieder recept staat dat je eerst je oven voor moet verwarmen. Toch is dit echt niet altijd nodig. Als je ervoor kiest om je ovenschotel meteen in de oven te zetten bespaar je meer dan 10 minuten energieverspilling.

Je kan ook aan het einde van de oventijd nog tijd uitsparen. Dit doe je door de oven een paar minuten voor je gerecht helemaal gaar is alvast uit te zetten. Omdat de hitte gewoon in de oven blijft zal je cake of ovenschotel alsnog gaar worden.

Tip #45: Zuinig auto rijden.

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op een brandstof zoals gas, diesel en benzine. Je kunt echter ook al besparen op je rijgedrag. Schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling. Vanaf 2000 toeren kun je al naar een hogere versnelling schakelen.

De airco aan is misschien wel lekker, maar het kost je maar liefst 25% tot 30% extra brandstof. Meer tips vind je op: https://energiebespareninfo.nl/10-bespaartips-energie/

Is het e-book echt gratis?

Een waardevol e-book dat helemaal gratis is. Misschien klinkt dat te mooi om waar te zijn. Misschien verwacht je een addertje onder het gras, waardoor je toch moet betalen voor deze handleiding om energie te besparen. We willen je helpen energie besparen in huis, in de tuin en met je auto. Het e-book is dus echt compleet gratis!

Het enige wat je hoeft te doen is je naam en email adres in te voeren en wij zorgen ervoor dat energie kosten besparen een makkie wordt met de tips uit het e-book. We versturen in de toekomst meer tips en laten je weten wanneer we een nieuw artikel online hebben. Wil je dat niet? In elke (dus ook in de 1e e-mail) vind je een knop om je uit te schrijven. Begin nu met gas besparen en stroom besparen!

Ontvang nu voor energie besparen tips!

We snappen dat je niet langer veel geld wilt verliezen aan overbodig hoge energierekeningen. Ontvang nu voor energie besparen tips via ons e-book en bespaar honderden of zelfs duizenden euro’s! Niet alleen energie besparen scheelt veel geld. Ook de energieleverancier met de laagste energietarieven vinden scheelt veel geld. Bovendien kun je een welkomstbonus ontvangen tot wel €400! Vergelijk in 2 minuten de energieprijzen van tientallen energieleveranciers met een energievergelijker!

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie