Pricewise ervaringen: fijn energie vergelijken?

Pricewise review: overstappen energie met deze onafhankelijke prijsvergelijker werkt makkelijk, betrouwbaar en snel.

Energievergelijkers zijn makkelijke prijsvergelijkers voor energie waarbij je in enkele minuten het goedkoopste energiecontract kunt vinden. Er is veel keuze en waar moet je dan energie vergelijken? In dit artikel lees je over Pricewise ervaringen. Laat onderaan dit artikel even weten wat jouw ervaringen met Pricewise zijn. In deze Pricewise review vind je ook 23 vergelijkers waarmee jij op vele vaste lasten kunt besparen!

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Pricewise energie vergelijken sinds 2008.

Pricewise is sinds 2008 online als energievergelijker. Tot eind 2014 heette het nog PrizeWize, waarna het is veranderd in Pricewise. Het is een bekende naam in Nederland, maar ook daarbuiten. In Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Polen, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Groot-Brittannië organiseren ze energiecollectieven. Daardoor zijn miljoenen mensen al via Pricewise overgestapt en hebben ze geld bespaard op energie.

Natuurlijk werkt zo’n grote energievergelijker, misschien wel de grootste en bekendste van Nederland, veel aan zijn service. Scherpe deals, een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool en advies op maat zijn de punten die geroemd worden door klanten. Pricewise geeft aan constant bezig te zijn met het verbeteren van hun energievergelijker en het verzamelen van data uit de energiemarkt.

De afgelopen jaren doet Pricewise goed mee in de verkiezing Website van het Jaar. In 2015, 2016, 2019 en 2020 werd Pricewise verkozen tot website van het jaar en in 2017 en 2018 scoorde ze een 2e plek in de categorie ‘Vergelijking’.

Pricewise reclame irritant?

Er zijn veel energievergelijkers. Veel zijn onbekend en er zijn enkele grotere namen die ook reclame maken op tv en radio. In dit artikel waarin we enkele energievergelijkers met elkaar hebben vergeleken vind je bijvoorbeeld overstappen.nl, gaslicht.com en easyswitch. Welke de grootste en bekendste energievergelijker is weten we niet precies, maar Pricewise is een van de grootste en bekendste van Nederland. Dit komt wellicht ook door de reclames van Pricewise. Maandelijks zoeken zo’n 800 mensen via Google naar informatie over de reclames van Pricewise!

Zoekgedrag naar de Pricewise reclames:

Zoekterm       Aantal keer gezocht per maand
Pricewise reclame390
Pricewise reclame acteur110
Reclame Pricewise110
Pricewise reclame 201970
Pricewise reclame Bob en Emmy50
Pricewise reclame irritant20
Acteur Pricewise reclame10
Acteur reclame Pricewise10
Pricewise reclame Bert10
Pricewise reclame stem10

Zelfs 20 mensen zoeken naar ‘Pricewise reclame irritant’! We maken uit deze resultaten op dat de reclame zeker bij mensen blijft hangen, waardoor ze op zoek gaan naar Pricewise op internet. Qua naamsbekendheid zal Pricewise ongetwijfeld in de top 3 energievergelijkers staan, al hebben we daar geen onderzoeksresultaten van.

Is Pricewise betrouwbaar en onafhankelijk?

Pricewise is dus een grote energievergelijker die mede dankzij de reclames bekend is bij vele Nederlanders. Betekent groot en bekend ook dat Pricewise betrouwbaar is? En hoe zit het met de onafhankelijkheid?

Wanneer je onbetrouwbaar bent zou je natuurlijk niet zo succesvol kunnen zijn in de verkiezing van website van het jaar. Pricewise zorgt ervoor dat het product dat je via hun site aanvraagt ook daadwerkelijk krijgt. Verder meldt Pricewise op haar site dat de prijsweergaven op de website up-to-date gehouden worden doordat de energieleverenciers al op tijd alle data omtrent producten aanleveren.

We kijken verderop in dit artikel naar de ervaringen van mensen met Pricewise. Onze ervaring is goed en we twijfelen geen seconde over de betrouwbaarheid van Pricewise.

En hoe zit het dan met de onafhankelijkheid?

Voor zover wij weten is Pricewise onafhankelijk. Dit melden ze zelf ook. Het is dus niet zo dat Pricewise eigendom is van een partij die er belang bij heeft om gunstiger uit een vergelijking te komen.

Vergelijkingssite Independer is bijvoorbeeld overgenomen door De Persgroep en Achmea. Toen dit in 2018 gebeurde vroegen mensen zich toch af of dit gevolgen had voor de vergelijkingen. Achmea is een grote verzekeraar. De onafhankelijkheid wordt in dit artikel ter discussie gesteld: https://nos.nl/artikel/203832-verzekeraars-independer-niet-onafhankelijk.html

Uitgelicht

Pricewise is meer dan gas en stroom. Vind een autoverzekering, zorgverzekering, woonverzekering, internet en tv en nog veel meer.

In de titel van deze alinea zie je al veel andere zaken die je kunt vergelijken en afsluiten via Pricewise. Maar er zijn nog veel meer diensten die je kunt vergelijken. Door dit te doen via Pricewise kun jij je ongetwijfeld flink geld besparen op deze lasten. In de tabel zie je 23 diensten die je via Pricewise kunt vergelijken en vind je een link die je direct naar de betreffende vergelijkingspagina stuurt. Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel geld jij kunt besparen!

Naam dienst.        Link naar vergelijkingspagina.
AutoverzekeringNu vergelijken en besparen op je autoverzekering.
WA-verzekeringNu vergelijken en besparen op je WA-verzekering.
All-risk-autoverzekeringNu vergelijken en besparen op je all-risk-autoverzekering.
Digitale TV vergelijkenNu vergelijken en besparen op digitale tv kosten.
Glasvezel vergelijkenNu vergelijken en besparen op glasvezel.
Internet + TV vergelijkenNu vergelijken en besparen op je kosten voor internet + tv.
Internet vergelijkenNu vergelijken en besparen op je internetkosten.
Energie vergelijkenNu vergelijken en besparen op je energiekosten.
Offertes zonnepanelen vergelijkenNu vergelijken en de beste deal voor zonnepanelen afsluiten.
Inboedelverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je inboedelverzekering.
Opstalverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je opstalverzekering.
Woonverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je woonverzekering.
Geld lenen : Geldleningen vergelijkenNu vergelijken en de gunstigste geldlening afsluiten.
Doorlopend krediet vergelijkenNu vergelijken en de beste deal voor doorlopend krediet vinden.
Persoonlijke lening vergelijkenNu vergelijken en een persoonlijke lening afsluiten tegen de meest gunstige voorwaarden.
Zorgverzekering vergelijkenNu vergelijken en de zorgverzekering die bij jouw wensen aansluit vinden tegen de laagste kosten.
Aansprakelijkheidsverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je aansprakelijkheidsverzekering.
Bestelautoverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je verzekering voor je bestelauto.
Brommerverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je verzekering voor je brommer.
Motorverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je verzekering voor je motor.
Pakketverzekering vergelijkenNu vergelijken en de meest gunstige pakketverzekering vinden.
Rechtsbijstandverzekering vergelijkenNu vergelijken en de meest gunstige rechtsbijstandverzekering vinden.
Reisverzekering vergelijkenNu vergelijken en besparen op je reisverzekering.
Alles-in-1 vergelijkenNu vergelijken en besparen op Internet,tv en vast bellen in de vorm van een totaalpakket.

Naast al deze vergelijkers biedt Pricewise informatie over bijv. slimme meters, geld lenen, polissen en veelgestelde vragen over alle categorieën waarin ze ook vergelijkers beschikbaar stellen.

Pricewise Ervaringen: Review op basis van 43000 meningen

Pricewise is dus meer dan alleen een energievergelijker. We willen nu weten wat mensen vinden van Pricewise. Leveren ze goede service of zijn er veel ontevreden geluiden? Op internet zijn ervaringen te vinden waarbij mensen Pricewise ook beoordeeld hebben met een cijfer. Deze hebben we verzameld om een goede indruk te krijgen van de ervaringen met Pricewise. De onderstaande tabel is geüpdatet op 29-12-2022.

Cijfer         Aantal beoordelingenBron
8,6403Google.nl*
9,02Opiness.nl
7,74123Klantervaringen.nl
5,859Nederlandreview.nl
9.02Ervaringensite.nl
3,422nl.trustpilot.com

Voor deze review hebben we de beoordeling met een 5-sterren systeem die op sommige websites gebruikt wordt omgerekend naar een rapportcijfer tussen 1 en 10. De beoordelingen op sommige websites staan nog in een artikel waarin PrizeWize wordt genoemd. Zoals je al hebt kunnen lezen is dat de oude naam van Pricewise en kunnen we die ervaringen/beoordelingen dus meenemen in onze totaalbeoordeling.

Let op! Op 29 december 2022 hebben we besloten de reviews van de Pricewise website niet meer mee te tellen. We willen graag de reviews en cijfers schrijven op basis van andere gegevens dan de eigen website. We beschuldigen Pricewise nergens van, maar het is bekend dat er bedrijven zijn die op hun eigen website het beeld over hun bedrijf iets voordeliger schetsen door negatieve ervaring weg te laten.

De beoordeling via Google reviews zie je door te googlen op ‘Pricewise’ en dan aan de rechterkant te kijken bij de bedrijfsgegevens.

Aantal beoordelingen en rapportcijfer.
492 beoordelingen
Eindcijfer: 8,0

Het eindcijfer is bepaald door elk cijfer te vermenigvuldigen met het aantal stemmen, alles bij elkaar op te tellen en te delen door het totaal aantal stemmen. Je kunt op de bron klikken om de ervaringen die bij de beoordeling hoort te lezen.

Hiermee maakt Pricewise haar klanten tevreden.

We gaan net als bij onze reviewartikelen over energieleveranciers kijken naar punten die ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn over Pricewise.

#1 Pricewise is duidelijk en makkelijk

We lezen meerdere ervaringen waarin wordt beschreven dat Pricewise duidelijk en makkelijk is om verschillende vergelijkingen te maken. Het gaat dus niet alleen over energie, maar ook om de andere vergelijkers. Wij ervaren zelf ook dat de vergelijker makkelijk in gebruik is. De knoppen om bijvoorbeeld meer informatie te krijgen over de tot stand komen van de berekende besparing weten we ook eenvoudig te vinden. We lezen tevredenheid over hoe overzichtelijk de deals worden getoond met de besparing en eventuele welkomstbonus.

#2 De Pricewise energie vergelijker bespaart je geld.

Misschien is dit wel het belangrijkste van een energievergelijker. Mensen zijn vooral op zoek naar een energiecontract waarmee ze geld kunnen besparen. Meestal is een vast contract van 1 jaar met vaste tarieven het goedkoopste, omdat je vaak een welkomstbonus krijgt en een jaar later weer naar een andere energieleverancier kunt overstappen om opnieuw zo’n bonus te kunnen scoren.

Pricewise laat duidelijk zien welke energieleverancier de goedkoopste is door deze welkomstbonus in de berekening te laten zien. Een energieleverancier met de laagste energietarieven hoeft niet de goedkoopste te zijn. Een energiecontract met iets hogere tarieven, maar daarbij een welkomstbonus kan het voordeligste voor je zijn. We lezen veel reacties waarin er vrolijk gemeld wordt dat er (veel) geld is bespaard door Pricewise te gebruiken. Het doel waarvoor veel mensen een energievergelijker gebruiken wordt gerealiseerd door Pricewise te gebruiken.

#3 Pricewise klantenservice is behulpzaam en vriendelijk

We lezen ook meerdere reacties waarin positief gesproken wordt over de klantenservice van Pricewise. ‘Snel, duidelijk en vriendelijk geholpen’ lezen we in een beschreven ervaring. Er schrijft zelfs iemand dat hij vriendelijk geholpen is terwijl het al buiten kantoortijd was. Weer iemand anders schrijft dat ze ervaarde dat de klantenservice moeite wil doen om alle probleempjes op te lossen en dat je niet hoeft te denken dat je een domme vraag stelt. Je voelt je zo echt op je gemak.

Waar Pricewise het in de beleving van sommige mensen nog laat liggen.

Zoals bij alle andere bedrijven op de wereld zijn er ook mensen die laten weten dat er minpunten zijn aan Pricewise. We kijken naar de punten waarop Pricewise het volgens sommige mensen laat liggen.

#1 Misleiding

Misleiding PriceWise Energievergelijker

We lezen enkele reacties waarin beweerd wordt dat Pricewise informatie over de kosten van de energiedeals niet goed heeft bijgewerkt. Het gaat om de overheidsheffingen en belastingen. Dit zijn verhogingen die altijd doorwerken in de prijs, dus ook wanneer je een vast contract hebt. Hier kan Pricewise niks aan doen. Dit wordt hun wel enigszins verweten door de schrijvers van de ervaringen. De nieuwe heffingen en belastingen gaan altijd in per 1 januari en zou dan ook doorberekend moeten zijn in de prijs. Dit is volgens de ervaringen niet meteen ingevoerd. Er is ook iemand die Pricewise verwijt dat ze een aankomende verhoging op 29 december nog niet hebben gemeld.

#2 Afwikkeling schade onvoldoende

We lezen ook enkele ervaringen waarin men niet tevreden is over de autoverzekering die ze via Pricewise hebben afgesloten. Iemand meld dat hij 5 jaar is teruggezet, maar verder nog geen duidelijkheid is en tot zijn frustratie meerdere keren hoort dat het nog in aanvraag en behandeling is.

We lezen een ervaring waarin er schade gemaakt is in januari, de factuur is opgemaakt in februari en er eind april nog geen geld is uitgekeerd. Ook dit levert een ontevreden reactie op. Pricewise laat de schade afhandelen door 112schade.nl.

Het is natuurlijk zonder de details te weten lastig om te zeggen hoe terecht deze klachten zijn. Het beïnvloedt in ieder geval wel het cijfer voor Pricewise.

#3 Ingangsdatum contract

Er zijn ook enkele ervaringen waarin problemen worden beschreven over de ingangsdatum van contracten.

Zo lezen we het probleem waarin een contract dat tot 30 april doorliep zonder toestemming eerder (6 maart) is opgezegd. We lezen niet over een overstapboete, maar bij een contract met vaste looptijd moet je wel een boete betalen wanneer je je contract niet uitdient. De schrijver van de ervaring vindt dat Pricewise niet goed op dit probleem reageert en dat Eneco aangeeft dat je beter via hun eigen site kunt overstappen dan via Pricewise. Een contract kun je altijd binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden annuleren, dus als je alert bent zou het geen echte problemen moeten opleveren.

Verder vertelt iemand dat hij een alles-in-1 pakket heeft afgesloten voor zijn moeder. Hij heeft een ingangsdatum ingevoerd op Pricewise en daarna de huidige provider ingelicht van de ingangsdatum. ‘vervolgens krijg ik een andere datum.dit gecommuniceerd met pricewise maar daarna kreeg ik een mail dat ze niets voor me konden betekenen.’ Het stukje dat hij vervolgens een andere datum krijgt zal wellicht een datum zijn dat hij kan overstappen. Er wordt misschien een opzegtermijn gehanteerd bij zijn huidige provider. Of we het goed interpreteren weten we niet, maar het klinkt alsof hij dit niet wist en teleurgesteld is dat Pricewise dit probleem niet kan oplossen.

Tot slot wordt er door iemand de situatie beschreven waarin hij gebeld heeft met de klantenservice van Pricewise. De vraag was of je een nieuw energiecontract moet laten ingaan op de laatste dag van je huidige contract of de dag erna. Het antwoord van de klantenservicemedewerker zou de einddatum geweest zijn en na het invoeren hiervan bleek de schrijver van de ervaring achterhaalt te hebben dat de levering 1 dag te vroeg is gestart.

Deze laatste situatie is inderdaad een fout antwoord geweest. Wanneer je contract loopt tot en met 16 juni bij een energieleverancier moet je 17 juni als ingangsdatum voor het nieuwe energiecontract invoeren.

Wat zeggen deze ervaringen over Pricewise?

Het was moeilijk om 3 negatieve punten te vinden die vaker dan 1 keer beschreven zijn. Van sommige lage beoordelingen kun je je afvragen of het terecht is. Zo is er een lage beoordeling gegeven door iemand die zich groen en geel ergerde aan de reclames van Pricewise, iemand die wat reclamemail heeft ontvangen en iemand die vindt dat een website goed weergegeven moet worden op de (volgens hem) 4 grootste internetbrowsers. Wij hebben Pricewise getest op deze 4 browsers plus nog 2 andere en de website doet het prima. Iemand anders heeft ook gereageerd dat de website het op alle browsers doet.

Dit soort beoordelingen hebben invloed op het totaalcijfer, terwijl ze eigenlijk niet echt van waarde zijn. Wij vinden dat ze niet echt daadwerkelijk wat zeggen over de kwaliteiten van Pricewise. En ondanks dat Pricewise altijd hoog scoort in de website van het jaar verkiezing is het best mogelijk dat ze zo nu en dan fouten maken, maar onze ervaring met Pricewise is altijd goed. Tel daar de verkiezingsuitslagen bij op van de afgelopen 6 jaren en de vele positieve reacties op de site van Pricewise en wij zijn overtuigd.

Mensen vragen ook: FAQ.

Waarom op Pricewise energie vergelijken?

Waarom op Pricewise energie vergelijken verstandig is: Je vindt op Pricewise energie met de laagste prijzen en Pricewise heeft met een 8,0 een mooi cijfer gekregen in onze review. Via Pricewise energie vergelijken kan jou 100’en euro’s op gas en stroom besparen!

Wat kan je allemaal met Pricewise vergelijken?

Op Pricewise kun je prijzen vergelijken van:
– Autoverzekeringen
– Digitale TV
– Glasvezel
– Internet + TV
– Internet
– Energie
– Offertes zonnepanelen
– Inboedelverzekeringen
– Opstalverzekeringen
– Woonverzekeringen
– Geld leningen
– Persoonlijke leningen
– Doorlopen krediet
– Zorgverzekeringen
– Bestelautoverzekeringen
– Brommerverzekeringen
– Motorverzekeringen
– Pakketverzekeringen
– Rechtsbijstandverzekeringen
– Reisverzekeringen
– Alles-in-1

Door de prijzen te vergelijken vind je de laagste prijs en kun je veel geld besparen op je vaste lasten.

Pricewise review: wat zijn de Pricewise ervaringen van klanten?

In deze Pricewise review lees je over de Pricewise ervaringen van bijna 500 klanten! Waarom krijgt Pricewise het hoge cijfer van een 8,0? Lees hier over de sterke en minder sterke punten van Pricewise.

Hoe betrouwbaar is Pricewise?

Pricewise is zeer betrouwbaar. Het is een landelijke prijsvergelijker die al enkele keren is verkozen tot website van het jaar. Pricewise scoort in onze review een 8,0 en klanten zijn zeer tevreden over Pricewise. De klantenservice is behulpzaam en kundig. De betrouwbaarheid van Pricewise is één van de redenen voor het hoge beoordelingscijfer.

Wat doet Pricewise?

Wat Pricewise doet is een service bieden voor consumenten en bedrijven om zo makkelijk en zo snel mogelijk de beste deals te vinden voor meer de 20 vaste lasten. Pricewise doet dit door prijzen van aanbieders te vergelijken en deze overzichtelijk te presenteren, waardoor je flink geld kunt besparen.

Goedkope energie vinden in 2 minuten met Pricewise.

Zelfs wanneer je denkt al in het bezit te zijn van de beste energiedeal raden we je aan 2 minuten de tijd te nemen om met de energievergelijker te zoeken naar de beste energiedeal. Het kan je honderden euro’s opleveren dankzij lagere tarieven voor stroom en gas en een eventuele welkomstbonus. Het is zeker de moeite waard om 2 minuten tijd te nemen voor het energie vergelijken.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!