Wat is een energie subsidie?

Energie subsidie: krijg geld terug van de investering in energiebesparende maatregelen!

Nog belangrijker dan een energie subsidie krijgen:

Welke energiebesparende maatregel is voor jou de beste keus?

Vraag een gratis energiescan aan en weet de kosten en besparing van vele maatregelen

Wat is een energie subsidie?

Een energie subsidie is een subsidie die je kunt aanvragen wanneer je investeert in energiebesparende maatregelen. De subsidie is een geldbedrag dat je krijgt op basis van de kosten die je moest betalen voor de aankoop en installatie van de energiebesparende maatregel.

De energie subsidie die we beschrijven is de ISDE-subsidie. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) is de afgelopen jaren verhoogd én makkelijker te benutten. Zo hoef je nog maar 1 energiebesparende maatregel toe te passen om de subsidie te kunnen krijgen.

De energie subsidies worden verstrekt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op de website van het RVO kun je de voorwaarden en mogelijkheden lezen én de aanvraag voor de subsidie indienen.

Welke subsidies zijn er?

Op het moment van schrijven, in juni 2023, zijn er ruim 31 subsidies die in categorie energie vallen. Ze zijn niet allemaal voor de particulier. Hier kan je ze vinden: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering?subsidyTarget=3015&subsidyTarget=3016&status=3294&status=3295

Wanneer je op zoek bent naar energie subsidies is de kans zeer groot dat dit om de ISDE-subsidie gaat.

Je kunt subsidie aanvragen (klik op de maatregel om naar site van het RVO te gaan voor de voorwaarden en voor het aanvragen) voor:

Wil je meer weten over deze subsidies en op 1 pagina de geldbedragen kunnen zien? In ons artikel over gratis huis verduurzamen advies lees je over de voorwaarden én geldbedragen!

Uitgelicht

Vind de beste deal voor verduurzamen: gratis energiescan!

Wil je weten in welke energiebesparende maatregel jij het beste kan investeren? Een gratis energiescan vertelt je precies hoe hoog de kosten én besparing is van verschillende mogelijkheden, zoals isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen.

Zo weet jij welke energiebesparende maatregel je het snelst hebt terug verdiend!

Nog belangrijker dan een energie subsidie krijgen:

Welke energiebesparende maatregel is voor jou de beste keus?

Vraag een gratis energiescan aan en weet de kosten en besparing van vele maatregelen
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!