Wat is een welkomstbonus?

Welkomstbonus energie: Krijg cashback of een cadeau bij een energiecontract!

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Wat is een welkomstbonus energie?

Een welkomstbonus is een cadeau van een energieleverancier. Deze ontvang je wanneer je een contract bij hun afsluit. Voorwaarde is wel dat je het contract uitdient. Zeg je het contract tussentijds op dan vervalt vrijwel altijd de welkomstbonus.

Een welkomstbonus kan een cadeau of een geldbedrag zijn. Voetbalshirts, tablets en andere apparaten zijn vaak het fysieke cadeau die je kunt krijgen. Er is gebleken dat je bij deze contracten vaak wat hogere energietarieven hebt en daardoor eigenlijk zelf betaalt voor het cadeau. Welkomstbonussen in de vorm van een geldbedrag komt ook veel voor. Dit kan een bedrag van enkele tientjes tot wel €400 zijn. Aan het einde van je contract wordt deze verrekend met je verbruikskosten. De welkomstbonussen verschillen per energieleverancier.

Welke energieleverancier heeft de hoogste welkomstbonus?

Een hoge welkomstbonus is natuurlijk een mooie financiële meevaller. Wanneer wij onze gegevens invullen in de energievergelijker zien we op dit moment verschillende bonussen die tussen de €45 en €350 liggen. Niet alle energiedeals die we zien bevatten een welkomstbonus. De welkomstbonussen veranderen regelmatig. Net als de energietarieven. Wanneer je de energievergelijker gebruikt voor het goedkoopste particuliere energiecontract is het belangrijk om op de details te letten die we in dit artikel hebben geschreven. Zo pak je écht de beste deal. Wanneer je op zoek bent naar het goedkoopste zakelijke energiecontract is het belangrijk om dit artikel te lezen over de details bij de zakelijke energievergelijker. In het artikel kun je ook lezen wat je moet doen wanneer je twijfelt of je een particulier of een zakelijk energiecontract nodig hebt?

Uitgelicht

Lage energietarieven zonder welkomstbonus vs hogere energietarieven met welkomstbonus.

Je zal misschien denken ‘Nou dat is simpel. Je kiest natuurlijk voor die welkomstbonus van €350.’ In de lijst van alle energiedeals die wij te zien krijgen staat het aanbod met de bonus van €350 pas op de 45e plaats! De totale kosten zijn bij dat aanbod €1879,60 per jaar. Het aanbod met de welkomstbonus van €45 staat op de 22e plaats met de totale kosten van €1778,01. Ruim €100 goedkoper dus, terwijl de welkomstbonus veel lager is. De beste deal is voor ons op het moment van schrijven een aanbod met een bonus van €180 en totale kosten van €1651,66. Bijna €230 goedkoper als die met de hoogste welkomstbonus dus.

Of je kiest voor lage energietarieven zonder welkomstbonus of hogere energietarieven met welkomstbonus zal dus liggen aan de totale kosten. Je hoeft dit gelukkig niet zelf uit te rekenen.

Vind hier de goedkoopste energieleverancier!

Om de minste energiekosten te maken kun je invullen hoeveel kWh stroom en hoeveel m3 gas je verwacht te verbruiken. Er wordt dan een berekening gemaakt met de energietarieven, alle andere kosten die de energierekening opbouwen en de welkomstbonus. Zo zie je snel welke energiedeal voor jou de meest gunstigste is.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!