Wat is een dubbel tarief?

Is enkel of dubbel tarief voor jou het voordeligste?

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Dubbel tarief en enkel tarief elektriciteit.

Wanneer je je afvraagt wat het dubbel tarief is kom je ook automatisch uit bij het enkel tarief. Wanneer je een contract voor elektriciteit afsluit kun je kiezen tussen het enkel tarief en dubbel tarief.

Enkel tarief betekent dat je altijd dezelfde prijs betaalt voor een kWh stroom. Het maakt dus niet uit of dit doordeweeks om 15:00 is, om 02:00 ’s nachts of in het weekend.

Dubbel tarief betekent dat je twee verschillende tarieven hebt. De stroom die je doordeweeks gebruikt tussen 7:00 en 23:00 (21:00 in Limburg en Noord-Brabant) is duurder dan de stroom die je tussen 21:00/23:00 en 7:00 of in het weekend gebruikt.

Uitgelicht

Wanneer is het dubbel tarief voordeliger?

Wanneer je 50% of meer van je energie gebruikt in de uren dat je een langere prijs betaalt per kWh stroom is het dubbel tarief voordeliger dan het enkel tarief. Bij een gemiddeld verbruik zal dit verschil overigens maar 10 tot 20 euro zijn per jaar.

Meer weten over het dubbel tarief en het enkel tarief?

In dit artikel hebben we beknopt uitgelegd wat het dubbel tarief is en wat het verschil is met het enkel tarief. Deze tarieven worden ook vaak dagstroom en nachtstroom genoemd. In dit kennisbank artikel leggen we meer uit over het dubbel tarief en enkel tarief.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!