Wat is CO2 gecompenseerd gas?

CO2 gecompenseerd gas is een goed alternatief voor groen gas.

CO2 gecompenseerd gas is beter voor het milieu dan gewoon grijs gas.

Wil je het milieu en jouw portemonnee een goede dienst bewijzen? Verlaag dan je energieverbruik!

Doe de gratis woningscan om te weten met welke energiebesparende maatregel jij het meeste energie kan besparen!

Ja, ik wil gratis advies in welke energiebesparende maatregel ik het beste kan investeren

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

Wat is CO2 gecompenseerd gas? Dit is milieuvervuilend ‘grijs’ gas zoals het meeste gas dat geleverd wordt, maar dat met de afspraak dat er bomen gepland worden die de CO2-uitstoot compenseren. Bomen nemen CO2 op en produceren uiteindelijk zuurstof.

Het is dus niet zo dat je een speciaal soort gas geleverd krijgt wanneer je voor CO2 gecompenseerd gas kiest. Je krijgt regulier gas, maar dankzij het contract dat je afsluit wordt er iets gedaan om de milieuvervuilende CO2 te compenseren. Dit kan door het planten van bomen of een ander milieuvriendelijk project zoals windmolenparken.

Dat betekent dat je met het kiezen voor CO2 gecompenseerd gas met een omweg milieuvriendelijk gas gebruikt. Je zorgt ervoor dat duurzame energieprojecten worden uitgebreid.

Heb je interesse in CO2 gecompenseerd gas om iets goeds te doen voor het milieu ten opzichte van het gebruiken van grijs gas? Verlaag je energieverbruik en doe je portemonnee en het milieu een groot plezier. Met de gratis energiescan van jouw woning kom je er achter wat de beste energiebesparende maatregelen zijn en waar je het meeste mee bespaart.

Wat is het verschil tussen CO2 gecompenseerd gas en groen gas?

Met CO2 gecompenseerd gas zorg je er dus voor dat het grijze milieuvervuilende gas minder nadelige invloed heeft op het milieu door ergens anders juist iets heel duurzaams te laten ondersteunen door de energieleverancier. Maar wat is het verschil tussen CO2 gecompenseerd gas en groen gas?

Het verschil is dat bij CO2 gecompenseerd gas eerst milieuvervuilend gas wordt gewonnen en verbruikt om daarna de CO2-uitstoot op een andere wijze te verlagen. Bij groen gas is het gas uit hernieuwbare biologische bronnen opgewekt en komt er bij het verbruik geen CO2 vrij.

Wil je graag groen gas? Bekijk goed naar de omschrijving wat je nou precies voor gas afneemt. Je ziet regelmatig dat er wordt geadverteerd met ‘groen gas’ of iets waaruit blijkt dat het duurzaam gas is. Dit blijkt meestal CO2 gecompenseerd gas te zijn. De hoeveelheid groen gas dat opgewekt wordt is nog erg laag.

Uitgelicht

Hoe hoog is de CO2 uitstoot van gas?

De CO2-uitstoot wordt gewogen in kilogram. Hoe hoog is de CO2 uitstoot van gas? Per 1 m3 gas wordt er 1,78 kilogram CO2 uitgestoten. Bij 1 kWh stroom is dit 0,37 kilogram. Het minder gebruiken van gas is dus belangrijk voor het milieu. CO2 gecompenseerd gas is en goede keuze totdat echt groen gas meer beschikbaar komt.

Bomen nemen CO2 op en produceren zuurstof. Een goede manier om de CO2 uitstoot te compenseren, maar er zijn veel bomen nodig om de CO2 uitstoot van gas te compenseren.

Elke boom kan ongeveer 20 m3 CO2 per jaar opnemen. Een jaarlijks verbruik van 1400 m3 gas is realistisch. Dat betekent dat er 70 bomen nodig zijn om de CO2 uitstoot van één huishouden jaarlijks te compenseren.

Welke energieleveranciers leveren CO2 gecompenseerd gas?

Volledig groen gas is nog behoorlijk zeldzaam en wordt vrijwel niet geleverd. Powerpeers heeft dit wel op haar website staan als mogelijkheid, maar 100% groen gas is niet altijd beschikbaar.

CO2 gecompenseerd gas is bij bijna alle energieleveranciers beschikbaar, maar dat betekent niet dat alle contracten voor gas automatisch CO2 gecompenseerd gas bevatten. Kijk dus goed naar de productdetails wanneer je interesse hebt in een energiecontract.

CO2 gecompenseerd gas is beter voor het milieu dan gewoon grijs gas.

Wil je het milieu en jouw portemonnee een goede dienst bewijzen? Verlaag dan je energieverbruik!

Doe de gratis woningscan om te weten met welke energiebesparende maatregel jij het meeste energie kan besparen!

Ja, ik wil gratis advies in welke energiebesparende maatregel ik het beste kan investeren
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!