Wat is een cv-ketel?

Je kunt tot wel 20% met de cv-ketel besparen op gaskosten door een zuinige hr-ketel te nemen.

Op zoek naar een CV-ketel die bij jou past?

Gebruik de ketelkiezer en voor gericht advies!

Ja, ik wil advies over CV-ketels

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel is een installatie die een pand voorziet van warm water. De cv-ketel warmt water op waarna het door leidingen wordt getransporteerd naar de verwarming.

De meeste mensen in Nederland hebben geen cv-ketel, maar een combiketel waarmee ook warm water gerealiseerd wordt om bijvoorbeeld mee te douchen of af te wassen. De moderne ketel heeft een hoog rendement en heet daarom een HR-ketel. Het water wordt verwarmt door gas te gebruiken. Met een jonge ketel kun je flink geld besparen.

Hoewel cv-ketel en HR-ketel dus verschillend zijn zie je vaak dat de term cv-ketel ook gebruikt wordt voor artikelen waarin juist HR-ketels besproken worden.

Wat kost een cv-ketel.

Er zit veel verschil in prijs tussen cv-ketels. De grootte van de ketel en het merk zorgen voor flinke prijsverschillen. Kijk goed of de installatie en een thermostaat ook inbegrepen zijn of niet.

Voor een cv-ketel betaal je tussen de €800 en €2500. Wil je weten welke cv-ketel het best past bij jouw woonomstandigheden? Gebruik dan de ketelkiezer van CVtotaal.

Onderhoud cv-ketel: Kosten besparend en veiliger.

Een cv-ketel heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Het is niet zo dat je de cv-ketel installeert en er geen omkijken meer naar hebt. Onderhoud plegen aan de cv-ketel is héél belangrijk. Er kunnen onderdelen slijten in de cv-ketel en hij zou daardoor defect kunnen raken. Ook zal hij meer gas verbruiken wanneer je niet elk jaar een onderhoudsbeurt laat plegen.

Ook voor je veiligheid is onderhoud aan de cv-ketel van groot belang. Regelmatig onderhoud verkleint de kans op brandgevaar en lekkage van koolmonoxide.

Plan nu een onderhoudsbeurt in bij Vattenfall om te voorkomen dat je grote bedragen voor reparaties moet betalen en voor je eigen veiligheid!

Uitgelicht

Meer weten over de cv-ketel?

In dit kennisbankartikel ben je meer te weten gekomen over de cv-ketel. Wanneer je nog meer informatie wilt verwijzen we je naar dit artikel. Zo leer je meer over cv-ketels, want want betekent een CW3 of CW4 nou eigenlijk?

Beste cv-ketel kopen?

Ben jij op zoek naar een betrouwbare leverancier en installateur van cv-ketels? En wil jij makkelijk en snel zien wat voor soort ketel bij jou huishouden past?

Gebruik dan de ketelkiezer:

Op zoek naar een CV-ketel die bij jou past?

Gebruik de ketelkiezer en voor gericht advies!

Ja, ik wil advies over CV-ketels
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!