NextEnergy review: stroom en gas voor de marktprijs!

Bij Next energie afnemen: dynamisch met lage energieprijzen!

In deze NextEnergy review vertellen we je meer over deze energieleverancier van dynamische energie. Een dynamisch energiecontract afsluiten wordt steeds populairder. Wat zijn de NextEnergy ervaringen van honderden (ex-)klanten en waarom zou jij moeten overwegen bij Next energie af te nemen?

Ook 15% tot wel 25% goedkoper uit zijn voor energie?

Bereken nu het aanbod van de dynamische energie van NextEnergy!

Ja, ik wil zien hoe goedkoop NextEnergy mij energie kan bieden.

NextEnergy review: wat kom je te weten over deze energieleverancier?

In deze NextEnergy review vertellen we je meer over deze energieleverancier die nog maar kort bestaat. We vertellen je eerst over NextEnergy en wat ze leveren: dynamische stroom en gas. We kijken naar de app en de mogelijkheid om een thuisaccu bij NextEnergy te kopen. Hiermee kan je meer voordeel uit je zonnepanelen halen wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd. Veel mensen willen weten over NextEnergy betrouwbaar is. Op basis van de NextEnergy ervaringen van honderden mensen concluderen we dat dit zo is.

We laten de beoordelingscijfers van schrijvers van ervaringen zien en wat het gemiddelde rapportcijfer is. Daarnaast bekijken we ook 3 positieve recensies die we meerdere keren zijn tegengekomen en 3 negatieve ervaringen met NextEnergy. Bovenaan en onderaan deze review vind je een knop om te kijken wat het aanbod is wanneer jij van Next energie wilt afnemen.

Wat is NextEnergy?

NextEnergy is een nog jonge energieleverancier op de Nederlandse markt. Sinds 2022 is het mogelijk op energie af te nemen bij NextEnergy. Hoewel veel mensen op Google zoeken op Next Energie review wordt de naam van deze energieleverancier op z’n Engels en aan elkaar geschreven: NextEnergy. De energie die je krijgt wordt niet in prijs verhoogd om zo winst te maken.

NextEnergy levert namelijk dynamische energie dat veel in prijs verandert. Gas verandert elke dag in prijs en stroom kan elk uur veranderen. Deze energie koop je voor de marktprijs van de energiebeurs. Je spekt dus niet de kas van Next, waar andere energieleverancier zonder dynamische energie de prijs nog wel verhogen.

NextEnergy heeft geen grote omvangrijke organisatie in dure kantoorgebouwen en gebruikt geen dure reclamecampagnes. Zo houdt het de kosten laag en kan het voor slechts 5 euro per maand per energieproduct de kosten van de organisatie dekken. Voor 10 euro per maand neem je dus gas en stroom af tegen lagere prijzen als van de traditionele energieleverancier. Van Next energie afnemen kan je dus veel geld besparen! Deze 5 euro per product zijn de vaste leveringskosten. Deze kosten verschillen per energieleverancier en zijn vaak nog hoger dan bij NextEnergy.

Met dynamische energie van NextEnergy heb je stroom dat elke dag per uur in prijs kan veranderen en vaak in die uren fors verschilt van prijs. Wanneer je je stroomverbruik goed plant kan je op sommige momenten zelfs stroom verbruiken en daarvoor betaald krijgen. Dat komt door een overschot op het energienet en door stroom te verbruiken help jij mee het net te ontlasten.

Termijnbedrag en het opzeggen van het energiecontract.

Je betaalt dus zeer vaak een ander tarief voor stroom en gas. De prijzen op de energiebeurs wisselen vaak en jij gaat daarin mee. Het termijnbedrag ligt bij NextEnergy wel vast. Je spreekt dus een bedrag af wat elke maand betaald wordt. Dit is niet zo bij alle leveranciers van dynamische energie. Je kan na de eerste maand telefonisch het maandbedrag laten aanpassen.

Wil je toch weer overstappen van NextEnergy naar een andere energieleverancier? Je zit niet vast aan een bepaalde contractsduur en kan per direct je contract opzeggen. Dit doet de nieuwe energieleverancier voor je, dus in feite hoe je niets te doen. Je loopt dus ook niet het risico dat je een opzegboete moet betalen. Next Energy heeft geen opzegtermijn.

Is bij Next energie afnemen goedkoper?

Veel mensen kijken bij hun keuze naar een energieleverancier vooral naar de prijs. Is van Next energie afnemen goedkoper dan bij andere energieleveranciers?

Het is zo dat bij NextEnergy tarieven gelijk aan de energieprijs van de energiebeurs zijn. Voor elke kWh stroom en m3 gas komt nog er een risicomarge en winstmarge bovenop bij de traditionele energieleverancier.

NextEnergy energieprijzen

Bij een traditionele energieleverancier, waarmee leveranciers die vaste contracten aanbieden worden bedoeld, moeten ze wel een hogere prijs vragen om negatieve gevolgen van vaste contracten af te dekken. Wanneer je in 2021 een vast contract had afgesloten voor de extreme prijsstijgingen betaalde je de gehele contractduur een veel lagere prijs als waarvoor energieleveranciers de stroom en gas moesten inkopen.

Zo was een gasprijs van €0,75 per m3 in april 2021 heel normaal. Een jaar later lag de prijs voor dezelfde m3 gas op zo’n €2,20. De energieleverancier moest de gas voor die hoge prijs inkopen, terwijl je met het vaste contract niet meeging in de prijsstijgingen. Overigens zet je de kosten voor het netbeheer en de energiebelasting nooit vast.

Gemiddeld gezien ben je bij een dynamische energieleverancier zoals NextEnergy goedkoper uit. Naar schatting scheelt dit 15% tot 25% aan kosten per jaar. Kies je wel voor een traditioneel contract? Dan kan je met een vast contract een stuk goedkoper uit zijn wanneer je deze afsluit in een tijd dat de energieprijzen laag zijn en daarna juist flink stijgen. Met een variabel contract of een dynamisch energiecontract ga je dan wel mee met de prijsstijging.

Sluit je een vast contract af en is de prijsstijging maar enkele centen of dalen de energieprijzen juist? Dan was je met een dynamisch energiecontract een stuk goedkoper uit geweest.

Kan je goed tegen de wisselende energieprijzen en wil je graag die 15% tot 25% goedkoper uit zijn? Dan is een dynamisch energiecontract iets voor jou en betaal je bij NextEnergy alleen nog €5 per product per maand extra. Een vaste verhoging betaal je ook bij energieleveranciers met een vast of variabel energiecontract en worden de vaste leveringskosten of vastrecht genoemd. Bij elke energieleverancier zijn de bedragen van vaste leveringskosten verschillend. Bij veel leveranciers is dat bedrag hoger dan bij NextEnergy.

Is NextEnergy betrouwbaar?

Veel mensen willen weten of een energieleverancier betrouwbaar is. Krijg je niet ineens onverklaarbaar hoge rekeningen? Stopt de levering niet opeens? Is de klantenservice wel goed? Dit soort vragen houden veel mensen bezig. Je wil natuurlijk geen gedoe.

Is NextEnergy betrouwbaar of is zo’n jong en wat onbekende energieleverancier een risico om klant bij te worden?

NextEnergy is nog jong, maar het is wel een energieleverancier die werkt met dynamische energieprijzen. Dat betekent dat ze de energie nooit met verlies verkopen en zo geen financiële risico’s lopen. Dit in combinatie met de beoordeling in deze NextEnergy review is voorlopig voor ons genoeg om te stellen dan NextEnergy betrouwbaar is en geen aanwijsbaar risico loopt om failliet te gaan.

NextEnergy App: Inzicht en hulp wat betreft jouw energieverbruik.

Veel energieleveranciers hebben een app. Op je mobiele telefoon heb je zo inzicht in je energieverbruik en zijn er soms ook andere inzichten en functies. Met de NextEnergy app kan je zien wat de stroomprijs per uur is. Je kan zo zien of de stroomprijs in de komende dag verschilt per uur. Je kan daardoor zien wanneer de stroomprijs laag of juist hoger is. Je kan veel elektrische apparaten met een timer laten werken op de momenten dat de stroomprijs laag is en de duurdere uren ontlopen. Hier haal je veel voordeel uit.

Je kan met de app je verbruik inzien. Per dag, week of maand heb je zo goed inzicht in de hoeveelheid stroom en gas wat je hebt verbruikt. Dit is mogelijk een stimulans om bewuster met je energieverbruik om te gaan, energie te besparen en dus nog minder geld kwijt te zijn aan deze vaste lasten.

De NextEnergy app is in vergelijking met de apps van andere energieleveranciers minder veelzijdig. Zo kan je op pagina van de financiën alleen de termijnbedragen inzien, maar niets wijzigen.

Uitgelicht

Thuisaccu voor meer verbruik van jouw zelf opgewekte stroom met zonnepanelen.

Met de NextBattery kan je als bezitter van zonnepanelen meer van je zelf opgewekte stroom gebruiken. Je verbruikt ongeveer 30% van je opgewekte stroom direct en overige 70% gaat eerst terug naar het stroomnet. Met de salderingsregeling is dat nu nog niet zo erg, omdat je de stroom die je later weer verbruikt kan wegstrepen tegen dat wat je aan het net hebt geleverd. Dat maakt in 2023 de rekensom nog eenvoudig. Het jaarverbruik en de totale opgewekte stroom kan met elkaar verrekend worden.

Dat de salderingsregeling per 2025 afgebouwd gaat worden betekent dat de stroom die je niet direct verbruikt, maar wel opwekt minder waard wordt. Je kan een steeds kleiner percentage van de opgewekte stroom die niet direct verbruikt wordt wegstrepen voor hetzelfde bedrag als dat je een kWh koopt. Uiteindelijk kan je vanaf 2031 niet meer salderen en krijg je voor de stroom die je niet direct verbruikt een terugleververgoeding die een stuk lager is dan het bedrag waarvoor je op een later moment, als de zonnepanelen niet of niet genoeg leveren, je de stroom weer moet kopen.

Doordat je minder stroom kan salderen is een thuisbatterij interessant. Je kan opgewekte stroom opslaan en op een later moment verbruiken. Zo behoud je meer financieel voordeel van je zonnepanelen. Met het batterij-systeem van NextEnergy zou je 80% i.p.v. 30% van je eigen opgewekte stroom verbruiken. Dit zou volgens Next energie kosten besparen tot wel €800 per jaar!

De aanschafkosten voor de NextBattery is wel fors. Bekijk de pagina van de NextBattery voor meer informatie en de actuele prijzen.

NextEnergy Review: ervaringen en recensies van klanten en ex-klanten.

Nu je meer weet over NextEnergy is het tijd om te kijken wat de ervaringen van klanten zijn met deze energieleverancier. Voor deze NextEnergy review zijn we op zoek gegaan naar bronnen waar (ex-)klanten in de vorm van een cijfer tussen de 1 en de 10 NextEnergy hebben beoordeeld. Bij websites waar een beoordeling tot 5 sterren gebruikt wordt hebben we de cijfers omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
101Goedkopeenergieengas.nl
8,09Ervaringenreview.nl
8,4494Nl.trustpilot.com
6,3863Energievergelijk.nl
6,843Reviews.nl
4,67Nederlandreview.nl
8,06Vergelijkwijzer.nl
8,2353Google.nl

* Google op ‘NextEnergy’. Aan de rechterkant zie je informatie zoals van NextEnergy met daarbij de Google Reviews.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer NextEnergy
17767,2

Met een ruim voldoende scoort NextEnergy een mooi cijfer. Dit lijkt een goede basis om met vertrouwen een energiecontract bij hun af te sluiten. Het rapportcijfer is gebaseerd op veel ervaringen en draagt daarmee bij aan de betrouwbaarheid van de NextEnergy review.

Positieve NextEnergy ervaringen: Wat gaat er goed?

Eerst kijken we naar de positieve NextEnergy ervaringen. Wat zorgt ervoor dat er met een 7,2 een mooi cijfer is gescoord? We hebben de ervaringen die mensen bij hun beoordeling schrijven gelezen en daaruit de 3 meest voorkomende positieve NextEnergy ervaringen geselecteerd.

#1 Bij NextEnergy tarieven die een stuk lager zijn.

We lezen veel ervaringen over de energieprijzen van NextEnergy. Die zijn een stuk lager als bij veel andere energieleveranciers. Hierbij worden de grootste energieleveranciers van het land genoemd en die bieden dat ook geen dynamische energie. We hebben al uitgelegd dat je bij NextEnergy tarieven hebt die gelijk zijn aan de marktprijs op de energiebeurs.

Één schrijver van een ervaring schrijft dat NextEnergy met dynamische energie hem/haar €2000 tot €3000 per jaar goedkoper zal zijn. We kunnen dit natuurlijk niet controleren, maar je kunt zelf de NextEnergy tarieven vergelijken met die van andere energieleveranciers.

Neem daar ook de vaste leveringskosten in mee. Die zijn bij NextEnergy ook behoorlijk laag. Je kan direct naar de website van NextEnergy gaan om het aanbod te bekijken of je kan met deze energievergelijker het aanbod van verschillende energieleveranciers inclusief alle kosten in 2 minuten vergelijken.

#2 Tevredenheid over het contact met NextEnergy.

Via de email of via de chatfunctie op de website is het mogelijk met NextEnergy contact te hebben. We lezen hier steeds meer tevredenheid over. Wil je gewoon bellen om je vraag of probleem voor te leggen? Ook dat is mogelijk. We zien ook steeds meer dat de hulp als snel er wordt ervaren. Ogenschijnlijk zijn de wachtrijen aan de telefoon kort en wordt er via de e-mail sneller gereageerd dan de 10 werkdagen die op de website gemeld worden.

Snel betekent in dit geval niet dat er te haastig te werk wordt gegaan en er niet serieus met je vraag of probleem wordt omgegaan. Meerdere reacties melden dat de vraag/probleem goed en deskundig is behandeld. NextEnergy zet stappen in de ontwikkeling van de klantenservice.

#3 Goede ontwikkelingen bij NextEnergy.

Het lijkt erop dat deze jonge energieleverancier zich op een positieve manier aan het ontwikkelen is. We zien steeds meer positieve berichten over de klantenservice en de bereikbaarheid. Ook de app krijgt meer waardering dan in de eerste maanden van 2023. De energieprijs werd eerder niet met alle kosten getoond, waardoor mensen dit onduidelijk vonden. Dat is nu opgelost.

Wat moet er beter bij NextEnergy?

De positieve ontwikkelingen zijn mooi, maar nog niet alles gaat perfect. Dat is natuurlijk bij meer energieleveranciers zo. Hoe zou NextEnergy zijn rapportcijfer nog omhoog kunnen krikken? Wat moet er nog beter om de recensies nog positiever te krijgen? We zochten naar de meest voorkomende verbeterpunten. 

#1 De eindafrekening laat lang op zich wachten.

Next energie eindafrekening wachten Energie Besparen Info

De meeste negatieve berichten die we tegenkomen over NextEnergy gaan over de eindafrekening. Mensen die overstappen naar een andere energieleverancier of verhuizen krijgen een eindafrekening. Hier wordt het energieverbruik en de betaalde termijnbedragen met elkaar verrekend sinds de vorige jaarrekening of, wanneer je in het eerste contractjaar zit, de start van je contract.

Je zou deze binnen 6 weken moeten ontvangen. We zien echter meerdere berichten dat de 6 weken al lang voorbij zijn en er geen eindafrekening is ontvangen. Bij sommige schrijvers van de ervaringen duurt het al 3 maanden.

#2 Geen reactie op mails en verzoeken tot contact.

Hoewel we ook heel veel goede ervaringen over de klantenservice hebben gelezen blijkt het met name via de e-mail nog niet zo vlotjes te verlopen. Niet iedereen krijgt reactie op zijn of haar mail en dat is frustrerend.

We lezen daarnaast ook dat enkele mensen teruggebeld zouden worden, maar dat dit niet is gebeurd. Een goede klantenservice is goud waard voor elk bedrijf en NextEnergy kan hier nog stappen in zetten. Dat dit de goede kant op gaat blijkt uit de overwegend positieve reacties op de klantenservice, maar ze laten nog wel eens steekjes vallen.

#3 Waarborgsom na ingang contract.

Meerdere keren lezen we over een waarborgsom die sommige nieuwe klanten moeten betalen. Het bedrag van €750 wordt genoemd en moet betaald worden om zo de ‘kredietwaardigheid’ van klanten te controleren. Dit is om te kijken of de klant aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Deze kredietcheck wordt uitgevoerd door een extern bureau en geeft advies of de klant wel of geen waarborgsom, die je bij de jaarrekening/eindafrekening terug zal krijgen, betaald moet worden. Enkele schrijvers van de NextEnergy ervaringen vragen zich af waarom zij niet ‘kredietwaardig’ zouden zijn.

We kunnen het niet controleren of de waarborgsommen terecht of niet terecht zijn, maar we kunnen ons voorstellen dan €750 voor veel mensen een fors bedrag is die je niet ‘zomaar’ wilt betalen.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is NextEnergy betrouwbaar?

Ja, NextEnergy is betrouwbaar. Er zijn geen verhalen bekend waaruit blijkt dat ze dit niet zijn. Er gaat natuurlijk wel zo nu en dan iets mis, maar dat is bij alle energieleveranciers zo. NextEnergy scoort op basis van 1776 NextEnergy ervaringen een 7,2 als rapportcijfer.

Hoe zit het met de solvabiliteit van NextEnergy?

Financieel lijkt het met NextEnergy goed te zitten. De solvabiliteit is bij NextEnergy waarschijnlijk goed, omdat het een dynamische energieleverancier is. Die verkoopt geen energie tegen een lager tarief als waarvoor ze het inkopen.

Bekijk het aanbod van NextEnergy!

Overtuigd van NextEnergy? Bereken dan het aanbod en betaal de lagere dynamische energieprijzen. Bevalt het niet dan kan je altijd zonder opzegboete snel weer overstappen! Met een 7,2 lijk je bij NextEnergy prima te zitten voor goedkope gas en stroom!

Ook 15% tot wel 25% goedkoper uit zijn voor energie?

Bereken nu het aanbod van de dynamische energie van NextEnergy!

Ja, ik wil zien hoe goedkoop NextEnergy mij energie kan bieden.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!