Toshiba Haori review: airco voor elk interieur!

Over het vermogen airco berekenen, de mogelijkheden van de Toshiba Haori en de alternatieven.

Heb je interesse in airconditioning, omdat je kunt koelen en gas besparen met airco ook mogelijk is in de koudere maanden dankzij airco verwarming? We delen in deze Toshiba Haori review onze ervaringen met deze airco. Heb je na het lezen niet het gevoel dat deze airco iets voor jou is? We vertellen je ook hoe je een airco vindt die bij jou wensen past.

Toshiba Haori kopen?

Bekijk hier het aanbod bij verschillende online webshops.

Ik wil kijken hoe duur een Toshiba Haori is.

Toshiba Haori review: wat vind je in dit artikel?

In dit artikel beschrijven we een airco van Toshiba. De Toshiba Haori review begint met de mogelijkheden in vermogen. Je wilt natuurlijk een airco die krachtig genoeg is om te kunnen bereiken wat je wilt. Anderzijds wil je ook geen duurdere airco met meer vermogen kopen wanneer je helemaal niet zoveel vermogen nodig hebt.

We beschrijven de Toshiba Haori 4.6 kW. Wat zijn de eigenschappen van deze airco? We proberen je een zo’n goed beeld van de mogelijkheden te geven en delen daarnaast ook onze ervaringen. Dit beschrijven we over het koelen, het verwarmen en het geluid en de luchtstroom.

Tot slot houden we er ook rekening mee dat je misschien niet kiest voor een Toshiba Haori airco en je je afvraagt welke airco je nodig hebt. In dat geval kan je de keuzehulp gebruiken.

Toshiba airco: welke mogelijkheden zijn er in vermogen?

Voor een kleine ruimte is minder vermogen nodig om te koelen en te verwarmen dan in een grotere ruimte. De Toshiba airco is in de volgende vermogens te verkrijgen:

  • Toshiba Haori 2.5 kW
  • Toshiba Haori 3.5 kW
  • Toshiba Haori 4.6 kW

Dit vermogen staat voor het nominaal vermogen. Het nominaal vermogen is het maximale vermogen bij continu gebruik waarmee het maximale rendement wordt behaald.

Deze nominale vermogens die gebruikt worden om de verschillende Toshiba Haori’s te duiden gaan over het koelvermogen. Het verwarmingsvermogen is nog wat groter. Zo heeft de Toshiba Haori 2.5 kW een nominaal verwarmingsvermogen van 3.2 kW.

Je kan hier de verschillende Toshiba Haori airco’s bekijken met hun specificaties.

Vermogen airco berekenen.

Je wilt vast ook weten welk vermogen jij nodig hebt. Kan je het koelen en verwarmen goed genoeg doen met de 2.5 kW of heb je een airco met meer vermogen nodig? Het benodigde vermogen van de airco berekenen gaat op basis van de inhoud van de ruimte, de mate van isolatie en of de woning een schuin dak of plat dak heeft.

Bij een gemiddelde isolatie en een schuin dak kan je ongeveer rekenen op 40 watt vermogen per m3 inhoud van de kamer. Reken op 30 watt per m3 bij een goed geïsoleerd huis en op 50 watt per m3 bij slechte isolatie.

Bij een plat dak is er ook meer vermogen nodig. Wil je zelf het vermogen airco berekenen online uitvoeren?

Via de keuzehulp van CVTotaal kan je zelf de afmetingen van de kamer van jouw woning invoeren en aangeven of je een plat/schuin dak hebt en hoe goed de isolatie is. Je ziet gelijk het benodigde vermogen en de beschikbare airco’s die genoeg vermogen hebben. Geeft de keuzehulp 4320 watt aan? Dat zou 4.32 kW betekenen en daarmee is een 4.6 kW airco een aanrader. Klik hieronder om de capaciteit van de airco te berekenen die jij nodig hebt.

Toshiba Haori review: eigenschappen en mogelijkheden.

De Toshiba Haori review moet jou een goed beeld geven van deze airco. We beschrijven de eigenschappen en mogelijkheden.

We beginnen direct met het uiterlijk van de airco. Waar je bij de airco waarschijnlijk vooral aan de witte airconditioning in (buitenlandse) hotels is de Toshiba lichtgrijs van kleur, maar bedekt de kap bijna het hele apparaat. Aan de muur geplaatst is de onderkant nog zichtbaar en verder zie je alleen de kleur van de kap. Deze kap is met een stof bedekt en biedt de mogelijkheid tot het wisselen van kleur.

Standaard krijg je de 2 verschillende hoezen van stof bij de airco: (licht)grijs en antraciet. Blauwgrijs, zeegroen, chocoladebruin en beige zijn andere kleuren die je zou kunnen aanschaffen. Zo kan je de kleur van de airco laten passen bij jouw interieur.

Verspreiding van lucht in de ruimte.

De verspreiding van de lucht is met de afstandbediening met scherm en de app aan te passen. Je kan kiezen uit 5 verschillende standen waarmee je de blaaskracht instelt. Met 1 streepje is de blaaskracht minimaal. Hierdoor is zal bijvoorbeeld de ruimte verwarmen langer duren, maar heb je ook vrijwel geen last van geluid. 5 streepjes is het maximum. Dit zorgt voor betere verspreiding, sneller resultaat en ook meer geluid.

Behalve deze standen is er ook nog de automatische stand en de stilte stand. Met de automatische stand zal er automatisch gewisseld worden in de blaaskracht en met de stilte stand worden de prestaties geoptimaliseerd om minder geluid te produceren: slechts 19 dB(A)! Dit is laag genoeg om een goede slaapkwaliteit te behouden mocht je de airco in de slaapkamer willen hebben.

Niet alleen de kracht waarmee het apparaat werkt is in te stellen. De Toshiba Haori is ook flexibel wat betreft het instellen van de blaasrichting. De afstandbediening bevat 2 ‘fix-knoppen’. Met de één kan je de horizontale blaasrichting instellen en met de ander de verticale. Hierdoor kan je de lucht in elk gewenst richting laten blazen.

Verder is er ook nog de swing modus. De lamellen die zorgen voor de richting bewegen voortdurend bij de swing modus, waardoor de complete ruimte voortduren gelijkmatig van lucht worden voorzing. Wil je alleen dan de horizontale lamellen continu bewegen, juist de verticale of juist allebei voor optimale verdeling? Met de Toshiba Haori is dit zo in te stellen.

Wat de Toshiba Haori allemaal kan doen met lucht.

Bij een airconditioning denk je waarschijnlijk als eerst aan het koel maken van een ruimte. De Toshiba Haori kan de ruimte verkoelen tot vrijwel alle gewenste temperaturen. In de zomer blijkt de woonkamer waarin we de Toshiba Haori testen 26 graden, maar kan dit makkelijk naar 20 graden teruggebracht worden. Over onze ervaringen met het koelen lees je straks meer.

De Toshiba Haori is ook als airco verwarming te gebruiken. Verwarmen met airco bespaart je op gaskosten wanneer je nog met de CV-ketel en radiatoren verwarmt. Ook bij het verwarmen is elke gangbare temperatuur haalbaar. Dit is wel afhankelijk van de inhoud van de ruimte, de kwaliteit van de isolatie en de buitentemperatuur. Over onze ervaringen met het verwarmen lees je verderop meer.

Wil je een koel briesje in huis, maar niet echt koelen? Je kan deze airco ook gewoon instellen op de ventilatie stand. Hiermee verlaag je alleen de gevoelstemperatuur en moet je in de luchtstroom zitten om het te vernemen. Je bespaart hiermee energie ten opzichte van de lucht koelen met de airco stand.

Is het klam en vochtig in huis? Met de ‘dry-stand’ kan je de kamer ontvochtigen. Het maakt de Toshiba Haori tot een veelzijdige airconditioning.

Mogelijkheden via het menu.

Via de menu-knop op de afstandbediening heb je toegang tot extra mogelijkheden. Deze wordt aan de rechterkant op het scherm weergegeven. Bovenaan in het menu selecteer je de al eerder genoemde mogelijkheid om de lamellen verticaal en horizontaal te laten bewegen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht.

Als tweede vind je de ‘stille modus’. Het verschil met de eerder beschreven stilte stand is dat de stille modus niet gaat om het geluid in huis, maar het geluid buiten. Je regelt met de stilte stand de binnenunit en met de stille modus het geluid van de buitenunit.

Je hebt bij de stille modus 2 opties. Optie 1 is het verlagen van het geluid van de buitenunit met daarbij wel het voldoende koelen of verwarmen als prioriteit. Is er meer vermogen nodig dan loopt het geluid van de buitenunit enigszins op, maar zal het wel minder luid zijn dan zonder de activatie van de stille modus. Optie 2 is dat je de prioriteit geeft aan extreem weinig geluid. Je verlaagt het aan decibel van de buitenunit tot wel 4 dB(A)!

Met Hi-Power zorg je voor de meest krachtige koeling of verwarming van de ruimte. Deze stand is niet te gebruiken bij het ontvochtigen van de ruimte of de ventilatiestand.

Voor het koelen of verwarmen is er juist ook een zuinige eco-stand. Hiermee bespaar je automatisch energie en krijg je de kamer toch op een gewenste temperatuur. De temperatuur van het koelen loopt in 2 uur tijd per uur een graad op. Uiteindelijk wordt het dus 2 graden warmer als wat je hebt ingesteld. Zo wen je geleidelijk aan een iets warmere temperatuur. Bij verwarmen wordt het juist iets koeler en kan je zo geleidelijk wennen aan minder warmte.

Met de ‘fireplace-operation’ oftewel de open haard functie blijft de ventilator van de binnenunit blazen om warmte van andere warmtebronnen in een kamer rond te blazen.

Er zit ook een timer functie bij de airco. Je kan elke gewenste gangbare temperatuur instellen tussen een half uur en 12 uur.

Met de Plasma Ion instelling kan je ervoor zorgen dat er nog meer nadruk gelegd wordt op het opvangen van onzuiverheden in de lucht, zoals bacteriën, rook, geuren, stof en virusdeeltjes. Dit geldt niet voor de schadelijke bestanddelen van sigarettenrook.

Met de optie P-sel in het menu, dat staat voor power selection operation, kan je de kracht begrenzen waarmee de verschillende functies worden uitgevoerd. Dit zorgt voor minder belasting van de airco, maar kan er ook voor zorgen dat het koelen of verwarmen niet altijd goed genoeg lukt.

Druk 5 seconden lang op de menuknop om handmatig een defrost te starten. Een defrost is mogelijk is de winter nodig. Je zal zien dat tijdens het verwarmen in de winter na een lange tijd de airco zichzelf uitschakelt om ook een defrost te doen. Het systeem moet natuurlijk niet bevriezen.

Uitgelicht

Toshiba Haori app: al het gemak op je mobiel.

Met de Toshiba Haori app heb je de afstandsbediening op je mobiele telefoon. Via Wifi kan je de airco de opdrachten geven zoals koelen, verwarmen en eigenlijk alles waartoe de Toshiba Haori in staat is. Je kan ook het energieverbruik zien. Met handige staafgrafieken zie je het verbruik per dag, week, maand of jaar.

Toshiba Haori App Koelen
Toshiba Haori App Verwarmen

Onze ervaringen met de Toshiba Haori.

Nu je veel weet over de mogelijkheden van de Toshiba Haori airco zullen we je meer vertellen over onze ervaringen. We hebben de airco een volledig jaar getest. Zo hebben we ervaringen met koelen én het verwarmen van een woonkamer. Daarnaast delen we onze mening over het geluid en de luchtstroom, omdat dit voor mensen die twijfelen ‘een dingetje’ zou kunnen zijn.

We gebruikten de Toshiba Haori 4.6 kW in een 2-onder-1-kap woning met een redelijke isolatie en een oppervlakte van kamer en open keuken van 44 m2. Met een hoogte van 2,65 meter is de inhoud van de ruimte ongeveer 116 m3.

Ervaringen met koelen.

De ervaringen met de Toshiba Haori wat betreft het koelen zijn positief. De airco kan met stand 5 de ruimte in 20 minuten de temperatuur met zo’n 2,5 graad verlagen. Daarna is stand 1 of 2 genoeg gebleken om deze lagere temperatuur te behouden.

In de koele luchtstroom zitten is ook minder storend dan bij de warme lucht. Je hebt direct verkoeling wanneer je de airco aan zet. Wanneer je de airco in de slaapkamer plaatst kan je met de stilte stand heerlijk doorslapen. De Toshiba Haori krijgt de ruimte ook op elke gangbare temperatuur wanneer het buiten 35 graden is.

Het energieverbruik valt voor het koelen mee. Met 4 á 5 kW per dag kregen wij de temperatuur op de eco-stand op de gewenste temperatuur.

Ervaringen met verwarmen.

Het koelen met de Toshiba Haori werkt goed. In de herfstperiode is het makkelijk om de gewenste temperatuur te krijgen. Binnen een half uur is de temperatuur met enkele graden verhoogt en behouden we deze met stand 1.

In de winter is dit met temperaturen van 5 graden en lager een stukje lastiger. Wanneer we 20 graden in de ruimte willen is het noodzakelijk om de temperatuur op de airco in te stellen op 24. De temperatuur behouden lukt niet meer met stand 1 en ook met stand 2 koelt de ruimte langzaam af. Met stand 3 wordt de warme lucht wel zo verspreid dat de temperatuur om 20 graden blijft.

Bij temperaturen onder het vriespunt is het verwarmen wel mogelijk, maar moeten we vaker stand 5 gebruiken. De airco geldt hier als bijverwarming, want de airco gaat 2 keer per avond tijdelijk uit om te ‘defrosten’.

Het verwarmen van de ruimte heeft in een compleet jaar 2000 kWh gekost. Daarnaast was nog 150 m3 gas nodig om via de radiatoren te verwarmen. Op de meest koude dagen was er zo’n 13 kW per dag nodig om de temperatuur in huis op 19,5 graad te krijgen.

Voor meer informatie over de kosten en besparing van het verwarmen met airco kan je ons artikel over de airco verwarming lezen.

Ervaringen met geluid en de luchtstroom.

We begrijpen dat onze ervaringen met het geluid en de luchtstroom van de binnenunit subjectief zijn, maar vinden het toch nuttig deze te delen voor het volledig maken van deze Toshiba Haori review.

Allereerst zetten we de televisie op een volume die prettig is zonder het gebruiken van de airco. Met de fluisterstand, stand 1 en stand 2 is het geluid wat ons betreft nog zacht genoeg om van de volumeknop van de tv af te blijven. Bij stand 3 verandert dit, want de airco voert nu de boventoon. Bij stand 4 en 5 wordt de televisie nog iets harder gezet.

De luchtstroom voelt op elke stand prettig wanneer dit niet op de persoon zelf gericht is. Vanaf stand 3 begint het meer dan een briesje te worden en verkiezen we het gebruik maken van de ‘swing’ functie. De lamellen van de airco bewegen nu non-stop en verdelen de lucht in de ruimte.

Laat je de lucht graag naar beneden blazen? Wanneer deze in stand 4 of 5 op een plek gericht is waar een tijdschrift ligt kunnen de bladzijden door de luchtstroom omgeblazen worden. Een enkel a4-papiertje wordt van de tafel afgeblazen.

Door de snelheid van de Toshiba Haori in het verwarmen en koelen van de ruimte is het wat ons betreft niet nodig voor langere tijd een hoge stand wat betreft de blaaskracht te gebruiken. In de praktijk ondervinden we geen last van het geluid of de luchtstroom.

Het aantal decibel van de binnenunit ligt tussen de 19 en 43 afhankelijk van de blaaskracht. De buitenunit kan het beste op een garagedak geplaatst worden. Sta je ter hoogte van de buitenunit dan maakt hij tot 56 dB(a) geluid en dat hoor je goed. Zit je lager dan de buitenunit, bijvoorbeeld in de achtertuin met de buitenunit op het garagedak, dan hoor je deze niet ook al zit je op slechts enkele meters afstand.

We zijn zeer tevreden over de prestaties en het uiterlijk van de Toshiba Haori. We raden deze airco dan ook zeker aan, maar misschien wil jij toch kijken naar een andere/goedkopere airco. Hieronder vind je meer mogelijkheden.

Mensen vragen ook: FAQ.

Waarom zou ik voor een Toshiba Haori airco kiezen?

De Toshiba Haori ervaren wij als kwalitatief goed en biedt de mogelijkheid om ook je huis te verwarmen. Verwarmen met airco kan je veel geld besparen. De Toshiba Haori is met verschillend gekleurde hoezen aan te passen naar jouw smaak en interieur. Voor veel mensen die een airco in huis misschien niet zo fraai vinden is dat een hele mooie eigenschap van de Toshiba Haori.

Waar vind ik de Toshiba Haori handleiding online?

Heb je de Toshiba Haori handleiding niet meer of wil je hem voor je de airco koopt inzien? Je vind de handleiding hier: https://www.dsabeheer.nl/uploads/File/gebruikershandleiding_haori_model_10_13_16_ras_n4kvrg.pdf

Welke airco heb ik nodig? Gebruik de keuzehulp!

Bovenaan dit artikel vind je de knop waarmee je kunt zien waar je op dit moment de Toshiba Haori kan kopen. Veel mensen stellen zich echter de vraag: ‘Welke airco heb ik nodig?’, omdat ze niet precies weten welk vermogen ze nodig hebben en uit welke airco’s ze een keuze kunnen maken wanneer ze dit wel weten. De keuzehulp kan hierbij helpen.

Met de keuzehulp van CVTotaal kan je de afmetingen van de ruimte invullen waarin je de airco wilt hebben hangen. Zo wordt het benodigde vermogen berekend en zie je wanneer je wat naar beneden scrolt verschillende airco’s die hieraan voldoen.

Weet je niet welke airco in jou situatie passend is?

Gebruik de keuzehulp en bereken hoeveel kW jij nodig hebt.

Bereken in 1 minuut het vermogen van een airco dat in jouw situatie nodig is en krijg passende airco’s met de keuzehulp.

Eventueel zou je ook nog gratis en vrijblijvend 4 offertes voor airco’s kunnen aanvragen via Slimster. Zo krijg je meer inzicht in hoeveel een airco inclusief installatie zou gaan kosten. Je zit nergens aan vast.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!