Welkom Energie review: ruim 6000 ervaringen maken een opvallend rapportcijfer.

Lees alles over positieve en negatieve Welkom Energie Ervaringen.

Wil jij graag weten hoe tevreden andere mensen zijn over Welkom Energie? Dan is dit artikel hetgeen dat je zoekt. In deze Welkom Energie review vertellen we je over de sterke en zwakke punten die (ex-)klanten hebben ervaren. Op basis van vele Welkom Energie ervaringen maken we een rapportcijfer op. Komt Welkom Energie positief of negatief uit de bus? Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaring is met deze energieleverancier.

LET OP: Welkom Energie heeft vanaf 1 november 2021 geen vergunning meer voor het leveren van elektriciteit en gas. Eneco (lees ook de Eneco Review) neemt de circa 90.000 klanten van Welkom Energie over. Lees meer op de site van het ACM : https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-trekt-leveringsvergunning-welkom-energie

Welkom Energie: de sociale energieleverancier.

Welkom Energie is een energieleverancier die zich presenteert als een sociale energieleverancier. Er wordt gewerkt vanuit 3 pijlers:

  • Scherpe tarieven
  • 100% groene energie
  • Sociaal betrokken

Welkom Energie is een nog jonge energieleverancier die bestaat sinds 2019. In 2020 wonnen ze de Energie Awards van Pricewise. Deze worden uitgereikt aan de leveranciers die het beste scoren op een combinatie van klantbeoordeling (50%), prijsstelling (25%) en aantal verkopen (25%).

Over de groene energie schrijft Welkom Energie op haar website: ‘Om je te kunnen voorzien van groene energie kopen we allereerst GvO’s Europese wind voor het vergroenen van je stroomverbruik.’

Welkom Energie is nog niet opgenomen in het laatste onderzoek van duurzame energieleveranciers. Dit onderzoek, elk jaar gepresenteerd in oktober, laat zien hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Welkom Energie koopt GVO’s waardoor er grijze stroom als groene stroom verkocht kan worden. We zijn nieuwsgierig naar het volgende onderzoek, waarin zal blijken hoe duurzaam Welkom Energie nou echt is.

Op de website van Welkom Energie wordt het punt ‘sociaal betrokken’ beschreven: ‘Welkom Energie staat voor sociale verbondenheid. Daarom steunen wij maandelijks goede doelen, initiatieven en projecten die dat bevorderen.’

Een mooi initiatief waarbij er via financiële bijdragen steun gegeven wordt aan de volgende projecten:

  • Stichting Het Vergeten Kind
  • Kanjerwens Nederland
  • Stichting met je hart
  • Stichting Heerlijk Avondje

Review Welkom Energie: ervaringen van klanten en ex-klanten.

We weten nu meer over Welkom Energie en haar doelen. We kunnen ons voorstellen dat het financieel steunen van de genoemde stichtingen een reden zou kunnen zijn waarom je bij Welkom Energie een energiecontract wilt afsluiten. Het is vast ook fijn om te weten te komen wat (ex-)klanten van Welkom Energie vinden. Wordt deze energieleverancier goed beoordeelt of scoort ze onvoldoende?

Welkom Energie ervaringen : Meer dan 6000 beoordelingen.

Welkom Energie is zoals gezegd een nog jonge energieleverancier. Toch zijn er al genoeg ervaringen te vinden. Met ruim 6000 beoordelingen kunnen we een goed onderbouwd rapportcijfer uitdelen. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
8,6389nl.trustpilot.com
8,0327Energieervaringen.nl
3,88Nederlandreview.nl
8,2120Easyswitch.nl
8,45185Klantenvertellen.nl
(Reviewpagina sinds 1-11-2021 niet meer beschikbaar)
6,012goedkopenergieengas.nl
3,99Energievergelijk.nl #
7,742Energiewijzer.nl
8,3460Pricewise.nl
8,03reviewgo.nl
8,25Ervaringensite.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Welkom Energie
65608,4

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Alle punten zijn bij elkaar opgeteld en daarna gedeeld door 6551. Welkom Energie scoort een geweldig cijfer. Op het moment van schrijven staan ze bovenaan in onze Energieleveranciers Nederland Ranglijst

# = Met het faillisement van Welkom Energie heeft Energievergelijk.nl zijn pagina met beoordelingen verwijderd. We hebben de Welkom Energie reviews die eerder nog op hun website zichtbaar waren wel meegeteld voor onze totale beoordeling.

Wat vinden klanten fijn aan Welkom Energie?

Met een geweldig rapportcijfer zullen er een aantal sterke punten zijn die opvallen bij Welkom Energie. We zijn 2 positieve punten meerdere keren tegengekomen in de recensies van(ex-)klanten.

#1 Overstap naar Welkom Energie is vlekkeloos verlopen.

Het gebeurt regelmatig dat een overstap naar een andere energieleveranciers voor problemen zorgt. Zo kan het contract te vroeg of te laat ingaan. Er kunnen ook fouten zijn met de naam- of adresgegevens en in het ergste geval wordt de overstap door de nieuwe energieleverancier niet gemeld, waardoor de oude leverancier nog steeds denkt de huidige leverancier te zijn.

We lezen ontelbaar veel berichten dat de overstap naar Welkom Energie vlekkeloos, makkelijk en soepel is verlopen. Dat is fijn, want een goed begin is het halve werk. Je wilt niet (meteen) met rompslomp zitten, omdat er iets fout gaat. Als tip wordt aan Welkom Energie meegegeven dat ze hun welkomstmails wel wat meer mogen bundelen. Je schijnt namelijk 8 e-mails met informatie te krijgen. Volgens de recensies is dit wel zeer complete informatie.

Uitgelicht

#2 De service en duidelijkheid wordt gewaardeerd.

Een goede service en duidelijkheid over de te betalen bedragen en het moment van uitkeren van de welkomstkorting van Welkom Energie. Deze worden vaak genoemd, maar zijn helaas niet uitvoerig uitgelegd in de ervaringen. Vooral de goede service is een beetje gissen. Wat zorgt ervoor dat mensen ervaren dat Welkom Energie een goede service heeft? We hebben wel 2 negatieve reviews gezien die zijn aangepast na het oplossen van het probleem door Welkom Energie.

Normaal gesproken beschrijven we in onze reviews 3 positieve punten die veel genoemd worden. Dit is voor Welkom Energie niet gelukt. Het overgrote deel van de positieve reactie van mensen zijn kort en voornamelijk gericht op het overstapproces.

Waar zijn mensen minder tevreden over bij Welkom Energie?

Naast de positieve punten zijn er ook dingen waar mensen minder enthousiast over zijn. Deze hebben effect op het rapportcijfer voor Welkom Energie. We kwamen de volgende 3 opmerkingen meerdere keren tegen. 

#1 Welkom Energie App ontbreekt.

In de huidige tijd verwachten klanten een app waarmee je inzicht hebt in je energieverbruik. Welkom Energie heeft geen gratis app waarmee je je energieverbruik kunt inzien. Dit is een tegenvaller blijkt uit meerdere ervaringen. Je krijgt wel een mail waarin je maandelijkse energieverbruik wordt weergegeven.

Welkom Energie App Energie Besparen Info

Wil je wel realtime inzicht in je energieverbruik? Voor 99 euro kun je de Welkom Thuis verbruiksmanager aanschaffen. Dit meetkastje is eenvoudig te koppelen aan je slimme meter. Er is dus geen Welkom Energie app, maar wel een Welkom Thuis app. Realtime inzicht betekent dat je meteen ziet wat je energieverbruik is wanneer je bijvoorbeeld een lamp aan doet. De verbruiksmanager helpt je inzicht te krijgen in je energieverbruik onafhankelijk van welke energieleverancier je hebt.

Wil je geen 99 euro betalen, maar toch meer inzicht dan het maandelijkse overzicht dat Welkom Energie je mailt? Op Slimmemeterportal.nl kun je je gratis aanmelden. Slimmemeterportal heeft ook een app waarmee verbruiksgegevens nauwkeurig worden weergegeven. Elektriciteit wordt per kwartier bijgewerkt en bij gas is dit per uur.

#2 Klachten over de klantenservice Welkom Energie.

Vooropgesteld: Welkom Energie is niet de enige energieleverancier waar over geklaagd wordt als het gaat om de klantenservice. Her en der zijn berichten te vinden over lange wachttijden aan de telefoon en enkele niet vriendelijke medewerkers.

Daarnaast stellen sommige schrijvers in hun ervaringen dat er op mails niet gereageerd wordt. Deze berichten zijn we meerdere keren tegengekomen, maar kun je eigenlijk over bij elke energieleverancier vinden. Toch willen we je het niet onthouden.

#3 Lieve mevrouw/meneer.

Een opvallende ervaring die door een behoorlijk aantal mensen worden geschreven. Welkom Energie spreekt haar klanten aan met lieve meneer of lieve mevrouw. Geachte of beste is gebruikelijker en de schrijvers van de ervaringen hadden dit ook graag bij Welkom Energie gezien.

Voor sommige mensen voelt het niet fijn om aangesproken te worden alsof je een vriend of vriendin bent. Bedenk zelf hoe vervelend je dit vindt en of dit een reden zou zijn om geen energiecontract af te sluiten bij Welkom Energie.

Is Welkom Energie de beste keuze?

Je hebt vast belangstelling gehad voor deze review, omdat je wilde inschatten of het verstandig is om over te stappen naar deze energieleverancier. Is Welkom Energie de beste keuze? Afgaande op het rapportcijfer wel. Welkom Energie heeft op dit moment het hoogste cijfer, zoals je kunt zien in onze Energieleverancier Nederland Ranglijst.

Daarnaast zijn er ook veel ervaringen geschreven met zinnen als ‘Ik ben nog maar net overgestapt, dus kan Welkom Energie nog niet beoordelen’ of iets soortgelijks. Bij deze ervaringen wordt veelal een 5 als beoordelingscijfer gegeven. Een onvoldoende, terwijl de schrijver niet per definitie een onvoldoende uitspreekt voor Welkom Energie vanwege een te korte ervaring. Dit beïnvloedt het cijfer in deze Welkom Energie review wel.

Wil je ook de reviews over andere energieleveranciers lezen? Je vindt ze allemaal op deze pagina.

Nu overstappen naar Welkom Energie.

Overstappen naar Welkom Energie is niet meer mogelijk. Kijk gerust bij leveranciers die nog wel actief zijn.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!