Wat is een boiler?

Boiler kopen bij boilerspecialist Boilermarkt: krijg advies op maat!

Een boiler is een toestel waar water in wordt verwarmd en opgeslagen. Het water wordt verwarmd en warm gehouden in het boilervat. We vertellen meer over de elektrische boiler en adviseren voor de aankoop van een boiler een bedrijf gespecialiseerd in boilers. Klik hier wanneer je uitleg wilt over welke boiler je nodig hebt.

Bekijk nu het grote aanbod in boilers van dé boilerspecialist.

Voorzien van duidelijke en uitgebreide handleiding, maar de montagedienst staat ook paraat!

Ja, ik wil graag het aanbod boilers bekijken

Waarom nemen mensen een boiler?

Met een boiler kun je warm water klaar hebben staan voor gebruik. Naast de elektrische boiler is er ook een gasboiler, warmtepompboiler en een zonneboiler. In dit artikel hebben we het over de meest voorkomende boiler: de elektrische boiler.

Het water dat warm gehouden wordt staat klaar voor gebruik in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Een CV-ketel zorgt voor warm water voor de verwarming, maar niet voor ander gebruik. De VR-ketel of HR-ketel is een combinatie van een CV-ketel en een boiler. Daarmee wordt al het water dat je nodig hebt voor verwarming en ander warm water gebruik verwarmd. Lees hier meer over de cv-ketel/hr-ketel.

Je hebt dus een boiler nodig wanneer je een CV-ketel hebt. Er zijn ook mensen die een kleine boiler nemen terwijl ze een HR-ketel hebben. Ze nemen dan een keukenboiler, omdat het soms lang duurt voordat het warme water uit de kraan komt. Met een kleine keukenboiler hoef je niet lang te wachten op warm water.

Uitgelicht

Waar kun je een boiler plaatsen?

Zolang je ruimte hebt voor het boilervat zijn veel plekken mogelijk. Op zolder, in de badkamer en in de keuken zijn de meest logische en veelgebruikte plekken om een boiler te plaatsen. Kijk dus goed naar de afmetingen van het boilervat en meet in de woning of deze past op de plek waar jij hem wilt hebben.

Behalve ruimte kun je een boiler alleen op een plek plaatsen waar een waterleiding, stopcontact en afvoermogelijkheid is. Kijk de onderstaande video voor het plaatsen van een elektrische boiler.

Onderhoud van de boiler.

Een elektrische boiler is nagenoeg onderhoudsvrij. Een zonneboiler of een gasboiler moet je wel laten onderhouden. Bij boilers die slecht onderhouden zijn kan er koolmonoxide vrijkomen en dat is erg gevaarlijk. Wanneer je geen onderhoud aan de gasboiler laat plegen is het natuurlijk ook mogelijk dat hij minder goed of zelfs helemaal niet meer gaat werken. Hierdoor kun je zonder warm water komen te zitten.

Neem een kijkje naar een onderhoudscontract voor jouw gasboiler, zonneboiler of warmtepompboiler om te voorkomen dat je zonder warm water komt te zitten.

Hoe en wanneer moet je een boiler vervangen?

Wanneer de boiler kapot gaat zul je hem moeten vervangen, maar dat moment wil je natuurlijk voor zijn. Het duurt even voordat je een nieuwe boiler hebt uitgezocht en voordat hij geïnstalleerd is ben je weer enkele dagen verder. Een boiler heeft een levensduur van 12 tot 15 jaar. Oude boilers zijn ook veel minder zuinig dan moderne boilers.

Wanneer jouw boiler 8 jaar of ouder is kan het zijn dat het verschil in verbruikskosten zo hoog is dat het loont om al een nieuwe boiler aan te schaffen. De investering in de nieuwe boiler heb je in ongeveer 2 jaar terugverdient.

Boiler kopen? Kies voor de boilerspecialist.

Wanneer je een boiler wil kopen is wil je dat natuurlijk bij een echte specialist doen. Boilermarkt biedt keukenboilers, doorstroomboilers, staande boilers en vele ander elektrische boilers. Je vindt hier de uitleg welke boiler het beste bij jouw wensen past.

Wil jij weten welke boiler het beste bij jouw wensen past?

Lees de uitlegpagina over alle boilers om precies te weten welke boiler jij nodig hebt.

Ja, Ik wil graag weten welke boiler bij mijn wensen past

Meer weten over de zonneboiler die jou met gratis zonlicht voorziet van warm water? Voorkom daardoor flinke gaskosten!

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!