Wat zijn fossiele brandstoffen?

Fossiele brandstoffen raken op. Zorg voor het milieu en kies voor duurzame energie!

Zelf energie opwekken zonder CO2-uitstoot?

Bewijs je portemonnee en het milieu een goede dienst met zonnepanelen!

Ja, ik wil weten hoeveel winst ik met zonnepanelen kan maken.

Wat zijn fossiele brandstoffen?

Fossiele brandstoffen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. Dieren- en plantenresten die versteend zijn kwamen in de grond terecht en zijn door de druk van de aarde omgezet in kolen, aardolie of aardgas. Deze grondstoffen worden gebruikt voor het opwekken van energie.

Bij dit opwekken komt er CO2 vrij, omdat de fossiele brandstoffen verbrand moeten worden. Dit is de bekendste oorzaak voor het opwarmen van de aarde. Dit noemen we het broeikaseffect en is zeer schadelijk voor het milieu. De stroom die wordt opgewekt heet grijze stroom.

80% van de wereldwijde energieproductie komt van fossiele brandstoffen. Het is belangrijk dit zo snel mogelijk te verlagen. Het is slecht voor het milieu en fossiele brandstoffen blijven niet eeuwig bestaan.

Uitgelicht

Hoe ontstaan fossiele brandstoffen?

Dieren en planten die in de natuur gestorven zijn bleven liggen en kwamen in de grond terecht, omdat ze naar de bodem van de zee zonken. Ze werden onderdeel van de grond en kwamen onder hoge druk te staan omdat het weer platgedrukt wordt door een nieuwe laag grond die zich bovenop vormt. Zie de onderstaande video:

Fossiele brandstoffen raken op.

80% van de energiewinning komt van fossiele brandstoffen, maar dit kan niet zo doorgaan. Fossiele brandstoffen raken op en het duurt miljoenen jaren totdat er nieuwe gevormd wordt. Groene stroom van duurzame energiebronnen is al jaren in het nieuws. Het gaat nog niet heel snel, maar de energietransitie zal doorzetten om zo niet zonder energie te zitten wanneer de fossiele brandstoffen op zijn.

Zelf energie opwekken zonder fossiele brandstoffen.

Wil je ook meehelpen aan een beter milieu en daarbij ook honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening? Lees hier meer over de zonneboiler om je gasverbruik te verminderen.

Een hele populaire manier in Nederland op zelf duurzaam energie op te wekken en dus geen fossiele brandstoffen te gebruiken zijn zonnepanelen. 10 zonnepanelen levert gemiddeld per €650 op! Per kWh bespaar je het milieu 0,46 kilo CO2-uitstoot!

Zelf energie opwekken zonder CO2-uitstoot?

Bewijs je portemonnee en het milieu een goede dienst met zonnepanelen!

Ja, ik wil weten hoeveel winst ik met zonnepanelen kan maken.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!