Zonnepanelen kopen online: GoVolt review op basis van 1933 ervaringen.

Zonnepanelen online offerte die beter is dan andere aanbiedingen!

Kun je zonnepanelen kopen online? Bij GoVolt (voorheen Zonnepanelencentra) kan dit en kies je uit een ruim assortiment. We kijken naar de mening van consumenten in deze GoVolt review en vertellen je wat ze te bieden hebben. Vraag nu je vrijblijvende zonnepanelen online offerte aan die goedkoper is als van andere bedrijven!

Krijg binnen 24 uur een GRATIS OFFERTE OP MAAT voor zonnepanelen.

GoVolt geeft jou de laagste prijs garantie!

Ja, ik wil een gratis offerte waarmee ik weet hoeveel geld de zonnepanelen mij kosten én opleveren

Zonnepanelen online offerte aanvragen: de beste deal!

Een zonnepanelen online offerte aanvragen is ook in 2023 nog steeds slim om te doen. We vertellen in dit artikel dat je makkelijk de goedkoopste en beste deal vinden door voor zonnepanelen een online offerte aan te vragen via Zonnepanelencentra/GoVolt. Tot mei 2023 kon je zowel op de website van Zonnepanelencentra als GoVolt terecht. Sinds 8 mei 2023 zijn de activiteiten volledig overgegaan naar GoVolt. Zij bieden namelijk een scherpe prijs en een gratis en vrijblijvende complete offerte voor zonnepanelen aan die je binnen 24 uur in je mailbox ontvangt. Investeren in zonnepanelen blijft winstgevend.

Het liefste zorg je er wel zo snel mogelijk voor dat je zonnepanelen hebt. Je kan namelijk in 2023 en 2024 voor 100% salderen, waardoor je veel meer geld bespaart dan wanneer het salderingspercentage terug loopt. De stroomprijs zou in de toekomst weer kunnen stijgen, waardoor je het liefst zoveel mogelijk zelf opwekt. Zonnepanelen kopen is altijd verstandig en dat is helemaal zo wanneer je bijvoorbeeld een elektrische auto hebt of je huis verwarmt met een product dat op elektriciteit werkt. Denk hierbij aan een hybride warmtepomp of een airco als verwarming. Zo’n product bespaart flink op gaskosten en met zonnepanelen wek je stroom op om de kosten van deze producten te dempen.

Neem daarom nu 1 minuut de tijd voor een gratis en vrijblijvende zonnepanelen online offerte en wees verzekerd van een lage prijs.

Zonnepanelen kopen online: GoVolt.

Zonnepanelen kopen: online is dit mogelijk bij GoVolt Het bedrijf bestaat sinds 2011 en is gegroeid tot een partij waar je een ruime keuze hebt in zonnepanelen en omvormers. Je kunt daarbij aangeven of je de installatie zelf wilt doen of dat je inclusief installatie door GoVolt wilt aanschaffen.

Voorloper zonnepanelencentra.nl had tot mei 2023 een zonnepanelenassortiment van 10 verschillende merken online staan:

 • Canadian Solar
 • Suntech
 • Jinko
 • Denim
 • LG Solar
 • Trina Solar
 • Panasonic
 • Longi Solar
 • JA Solar
 • QCELLS

Zoals gezegd bestonden Zonnepanelencentra en GoVolt naast elkaar. Ze waren in principe hetzelfde bedrijf. Sinds mei 2023 is alleen govolt.nl nog actief en is besloten op deze nieuwere naam door te gaan. De website van GoVolt is echter wel minder uitgebreid. Er zijn geen verschillende zonnepanelen en omvormers te bekijken. Je zal de dakscan moeten doen om te zien uit welke zonnepanelen en omvormers je kan kiezen.

Niet iedereen vindt zwarte of blauwe zonnepanelen mooi op het dak. Bij GoVolt kun je kiezen tussen zwarte en blauwe zonnepanelen, maar het assortiment is overwegend zwarte zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn ook in te delen in monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Bij de monokristallijne zonnepanelen, die meestal zwart zijn, zie je de lijnen van ruitvormige vlakken tussen de cellen veel minder duidelijk dan de rasterlijnen van de blauwe polykristallijne zonnepanelen. De opbrengst van de mono zonnepanelen is iets groter ten opzichte van de poly zonnepanelen met hetzelfde oppervlak. Ze zijn ook net iets duurder. Bij bewolking presteren de mono zonnepanelen iets beter en bij heel heet weer de poly zonnepanelen.

De voornaamste reden voor veel mensen om voor de monokristallijne zonnepanelen te kiezen is de minder opvallende kleur. Er bestaan ook All-Black monokristallijne zonnepanelen waarbij er geen lijnen zichtbaar zijn. Deze zijn ook te verkrijgen via GoVolt.

De omvormer is zeer belangrijk in de stroomopbrengst van de zonnepanelen. Voor meer informatie over omvormers is ons artikel ‘Hoe vind je de beste omvormer voor zonnepanelen?’ een aanrader.

Bij GoVolt heb je keuze uit 5 merken omvormers:

 • GoodWE
 • Growatt
 • Huawei
 • SolarEdge
 • SMA

Er is ook voldoende keus uit 1-fase omvormers en 3-fase omvormers. 1-fase omvormers zijn goedkoper, maar hebben 1 dikkere (en duurdere) kabel nodig voor het transport. 3-fase omvormers kunnen de stroomtransport over 3 dunnere (en goedkopere) kabels verdelen. GoVolt kan advies geven welke omvormer voor jouw specifieke situatie de beste keuze is.

Zonnepanelen kopen: waarom is dit verstandig?

Zonnepanelen Offertes Aanvragen Gratis Offertes Energie Besparen Info

Zonnepanelen kopen is verstandig. Je bespaart op je vaste lasten en maakt na het terugverdienen van je investering jaarlijks pure winst. Met zonnepanelen investeer je geld waarbij je gegarandeerd veel geld bespaart. Je kunt de btw terugkrijgen, waardoor je al snel €600 per jaar kunt besparen met een investering van zo’n €4500. Dat zou betekenen dat je in 7,5 jaar je geld terugverdient. Bij een levensduur van 25 jaar zou je nog 17,5 jaar €600 per jaar besparen. Dit is een totale besparing van €10500!

Natuurlijk is het wel afhankelijk van de salderingsregeling minder gunstig wordt. Daarentegen is de besparing van €600 nog berekend op een stroomprijs van zo’n 22 cent per kWh. Op het moment van schrijven is de stroomprijs zo’n 40 cent per kWh, bijna een verdubbeling. Hoe dan ook: veel winstgevender dan zonnepanelen kun je je geld niet investeren waarbij je de garantie hebt dat je flinke winst maakt. Bekijk wel in je energiecontract of bij jouw energieleverancier salderen per maand of per jaar gebeurt. Maandelijks is minder gunstig en kost je geld.

Zonnepanelen berekenen van opbrengst, kosten en aantal panelen in enkele seconden!

Wil je niet direct een offerte op maat, maar wil je het aantal zonnepanelen berekenen die op jou dak past op basis van de afmetingen van het dak? Binnen enkele seconden kan dat.

Bij Zonnepanelencentra.nl kun je aangeven of je een plat dak of hellend dak hebt en wat de lengte en breedte in meters is. De berekening van het aantal zonnepanelen die op het dak passen  is op basis van een dak zonder obstakels, zoals: dakkapellen, dakramen en/of dakdoorvoeren. Het is mogelijk om minder panelen af te nemen.

Naast de berekening van het aantal zonnepanelen zie je ook razendsnel het aantal kWh dat per jaar opgewekt wordt, de besparing in 1 jaar, de verminderde CO2-uitstoot per jaar en de opbrengst in 25 jaar. Natuurlijk is een gratis en vrijblijvende offerte een betere keuze waarbij je informatie krijgt die meer betrouwbaar is, maar deze snelle berekening geeft je al een behoorlijk inzicht in de mogelijkheden.

Let Op! Sinds het offline gaan van de website van Zonnepanelencentra.nl en de volledige focus op GoVolt.nl is bovenstaan optie niet meer beschikbaar.

 

Je zal de dakscan moeten doen om de opbrengst, kosten en terugverdientijd te weten te komen.

Uitgelicht

Zonnepanelen offertes vergelijken: stuur een offerte van een andere partij en krijg een betere deal van GoVolt!

Heb je ook bij een andere partij een offerte aangevraagd voor complete zonnepanelen systemen, installaties, losse zonnepanelen of losse omvormers? Stuur deze dan eens naar GoVolt.

Zo kun je bij GoVolt zonnepanelen kopen tegen de gunstigste prijs! Dit geldt ook voor installaties en omvormers. Zonnepanelen offertes vergelijken is dus makkelijk en zorgt ervoor dat je niet teveel betaalt. GoVolt geeft op haar website aan dat je het verschil in prijs terug krijgt wanneer je ergens anders een betere deal vindt.

Bij GoVolt betaal je altijd de laagste prijs, doordat ze gelijk vanuit de fabriek zelf zorgen voor de route van fabriek naar jou dak. Zonder tussenpersonen.

GoVolt review

We kunnen ons goed voorstellen dat je enthousiast geworden bent over GoVolt door de laagste prijs garantie en de dakscan. In deze GoVolt review kijken we ook naar de meningen van klanten. Hierbij gebruiken we ook de reviews over Zonnepanelencentra. Het bedrijf is in 10 jaar tijd bekend geworden onder de naam Zonnepanelencentra.nl en de website was in gebruik tot 8 mei 2023, maar sinds 2 april 2021 heet Zonnepanelen Centra GoVolt.

Sinds 8 mei 2023 is alleen nog onder deze nieuwe naam een website in gebruik, maar deze is minder uitgebreid.

We vonden de volgende bronnen waar klanten Zonnepanelencentra/GoVolt hebben beoordeeld. Onderstaande tabel is geüpdatet op 11 mei 2023.

BronBeoordelingAantal ervaringen
reviews.nl6,453
nl-be.trustpilot.com7,6224
ervaringensite.nl5,56
reviewgorilla.nl7,03
feedbackcompany.com8,71068
opiness.nl8,917
reviewxl.com10,01
solvari.nl7,818
realreviews.nl4,04
nl.trustpilot.com6,412
trustoo.nl8,4527

Op sommige websites wordt een 5-sterren systeem gebruikt. Deze sterren zijn omgerekend naar een cijfer tussen de 1 en 10.

Aantal ervaringenTotaalcijfer
19338,4

Een fantastisch cijfer voor GoVolt op basis van 100’en ervaringen. We kijken naar positieve en negatieve ervaringen van mensen met GoVolt om meer te weten te komen waar de 8,4 op gebaseerd is.

GoVolt ervaringen: 3 positieve punten.

We kijken eerst naar 3 positieve punten die door meerdere mensen zijn gedeeld. Wat zijn de sterke punten van GoVolt die een reden voor jou kunnen zijn om voor hun te kiezen?

#1 Zonnepanelen kopen: prijs lager dan bij andere partijen.

We lezen veel reacties dat GoVolt een ‘scherpe prijs’ heeft wat betreft de zonnepanelen. We kunnen ons voorstellen dat bij zonnepanelen kopen prijs en kwaliteit zeer belangrijk is. Meerdere mensen geven aan dat de prijs bij GoVolt lager is dan bij andere bedrijven.

Er kan 100’en euro’s verschil zitten tussen de aanbiedingen van verschillende bedrijven, dus het is de moeite waard om te kiezen voor GoVolt. Ze schrijven op GoVolt.nl:

Altijd de beste deal

Betaal altijd de laagste prijs. Ergens goedkoper gezien? Krijg het verschil terug.

Zonnepanelen kopen online is makkelijk en voordelig!

#2 Goede service en nette installateurs.

De service is goed zo schrijven veel mensen. Zonnepanelencentra.nl / GoVolt heeft nette installateurs die de bewoners op de hoogte houden tijdens de installatie. Dit wordt zeer gewaardeerd. De rommel wordt keurig opgeruimd en de installateurs zijn vriendelijk en beleefd.

Ze zijn ook bij de klantenservice meedenkend schrijven meerdere ervaringendelers. Het legplan kan worden besproken en aangepast. Er is kennis van zaken en veel mensen geven aan dat het ‘van offerte tot oplevering top’ is.

#3 Veel mensen raden GoVolt aan.

Het gemiddelde cijfer geeft het al aan: veel mensen zijn (zeer) tevreden over de producten, de prijzen, installatie en de service van GoVolt. Op één van onze bronnen voor deze review kunnen mensen aangeven of ze het bedrijf aan anderen aanbevelen. Maar liefst 92% doet dit.

Punt wat verbeterd zou kunnen/moeten worden.

Zoals bij elk bedrijf zijn er ook nog punten die mensen graag verbeterd zien worden bij GoVolt. Voor de volledigheid van de review vertellen we je een punt die meerdere keren genoemd wordt waarin de schrijvers van de ervaringen graag verbetering in zien.

Zonnepanelencentra communicatie verbeterpunt Energie Besparen Info

#1 Betere communicatie

We lezen berichten dat er nog wel eens wat fout gaat in de communicatie. Zo schrijft er iemand dat hij duidelijk had aangegeven dat er zowel op een schuin dak én een plat dak gewerkt moest worden. De monteurs hadden alleen installatiemateriaal voor het schuine dak bij zich. Iemand anders geeft aan pas van de monteur te horen hebben gekregen dat er problemen waren met de levering van de zonnepanelen die de klant heeft uitgekozen, terwijl dit waarschijnlijk ook wel voor de dag van installatie had gekund.

Ook zijn er meerdere ervaringen dat op de dag van installatie pas aan het einde van de dag gebeld wordt dat het die dag niet gaat lukken. Afspraken blijken nog wel eens uit te lopen. Klanten nemen echter vaak een dag vrij en vinden het niet alleen vervelend dat het ze voor niets vrij hebben genomen. Een hele dag niets horen waarom de monteurs er nog niet zijn wekt extra ergernis op. Uit het hoge gemiddelde cijfer blijkt gelukkig dat dit redelijk zeldzaam is.

Zoals we al eerder schreven in deze GoVolt Review is zonnepanelen kopen online via Go Volt een goed idee, want meerdere klanten geven aan dat ze doen wat ze beloven: De laagste prijs bieden.

Zonnepanelen prijs installatie door GoVolt.

GoVolt biedt jou de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen met installatie door ervaren en erkende installateurs. De prijs van de installatie en de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer en de meterkast is afhankelijk van het aantal zonnepanelen die je aanschaft. De prijzen medio 2022 zijn in de onderstaande tabel te zien en komen van de transparantere voorloper van GoVolt: Zonnepanelencentra.nl

Zonnepanelen kopen: prijs installatie

Aantal zonnepanelenPrijs volledige installatie
1 tm 12€958,68
13€1000,00
14€1041,32
15€1082,64
16€1123,97
17€1165,29
18€1202,48
19€1239,67
20€1276,86
Meer dan 20€0

Met de volledige installatie krijg je het volgende:

 • De monteurs installeren de zonnepanelen op het dak.
 • Ophangen en installeren van de omvormer. Ook het monteren van micro-omvormers is mogelijk.
 • Het aanleggen van de bekabeling met een maximale lengte van 25 meter van het dak tot aan de meterkast.
 • Aansluiten van de installatie en plaatsing van een aparte groep in de meterkast, inclusief aardlekbeveiliging.
 • Systeem om te monitoren hoeveel de zonnepanelen opwekken.

Graafwerk of frezen om bekabeling in de muur weg te werken wordt niet gedaan. De installatie wordt alleen gedaan in combinatie met zonnepanelen die gekocht zijn bij GoVolt.

Zonnepanelen kopen of huren?

Je kunt zonnepanelen kopen of huren. Wat is de beste keuze? Je kunt zowel zonnepanelen kopen online regelen als het huren van zonnepanelen, maar uiteindelijk zit er een behoorlijk prijsverschil in beide mogelijkheden. Huren is een stuk duurder dan kopen, maar je zit niet met de forse investering vooraf.

Bij een huurcontract ga je een overeenkomst aan van bijvoorbeeld 15 jaar. Verandert je inkomen of wil je verhuizen dan is dat een probleem. Voor zonnepanelen huren betaal je al snel €50 tot €60 per maand voor 12 zonnepanelen. Wanneer je ze koopt betaal je omgerekend bijna de helft minder! Je kunt bij aankoop van zonnepanelen ook de btw terugvragen.

Heb je toch interesse in het huren van zonnepanelen? Lees dan eens ons artikel ‘zonnepanelen huren of kopen‘ en vind daar meerdere bedrijven waar je een dakscan kan doen, advies of gratis offertes kan aanvragen en natuurlijk daadwerkelijk de zonnepanelen kan huren..

Zonnepanelen btw terugvragen in 3 stappen.

Voor zonnepanelen btw terugvragen kan in 3 stappen:

Met het gebruiken van zonnepanelen wordt je ondernemer, omdat je stroom zal terugleveren aan het stroomnet. In feite verkoop je dan stroom aan de energiemaatschappij. Je kunt meedoen aan de kleineondernemersregeling (KOR). Als je meedoet aan de KOR, vraagt je om vrijstelling van de btw. De meeste particulieren kiezen ervoor om mee te doen.

Meer informatie over de 3 stappen en het wel of niet meedoen met de KOR lees je hier op de website van de belastingdienst.

Mensen vragen ook: FAQ.

Waar kan ik het beste zonnepanelen kopen?

Je kunt het beste zonnepanelen kopen bij een partij die goedkoop is én goede kwaliteit levert wat betreft de zonnepanelen, de omvormer en de installatie. Met een beoordeling van 8,4 is GoVolt een uitstekende keus en heb je goede kwaliteit voor een lage prijs.

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen kosten gemiddeld €250 tot €400 per stuk. Wil je zonnepanelen kopen tegen een lage prijs, dan kun je het beste hier een offerte aanvragen.

Moet je zonnepanelen schoonmaken?

Ja, je moet zonnepanelen schoonmaken wanneer je de maximale opbrengst wilt. Stof of vuil kan de opbrengst verlagen, vooral wanneer de zonnepanelen gekoppeld zijn door een string-omvormer. Bij een string-omvormer brengt elk zonnepaneel net zoveel energie als het paneel met de minste opbrengst.

Kan ik zonnepanelen schoonmaken met kraanwater of autoshampoo?

Ja, met kraanwater kun je zonnepanelen schoonmaken. Autoshampoo is absoluut at te raden. Zonnepanelen moet je niet met shampoo of schoonmaakmiddelen schoonmaken. Hierdoor kunnen de cellen van de zonnepanelen beschadigd raken. Gebruik altijd een zachte doek of spons voor het schoonmaken.

Zelf zonnepanelen schoonmaken: wat is het beste?

Hoewel kraanwater te gebruiken is kun je zelf zonnepanelen schoonmaken het beste doen met osmosewater. In tegenstelling tot kraanwater zit hier geen kalk in dat kan achterblijven op de zonnepanelen. In osmosewater zit ook geen zout of nitraten en het laat geen strepen op vlekken achter. Osmosewater is te koop als particulier. Sommige autowasstraten waar je zelf je auto kunt wassen hebben ook osmosewater. Dit zou je ook in een jerrycan kunnen meenemen.

Hoe vaak is zonnepanelen schoonmaken verstandig?

Maak elk jaar je zonnepanelen schoon voordat de zonnige periode begint. Maart of april is een prima tijd om elk jaar je zonnepanelen schoon te maken. Hoe vaak je je zonnepanelen wilt schoonmaken is echter aan jou. Gebruik wel osmosewater en een zachte doek of spons om de zonnepanelen niet te beschadigen en geen vlekken achter te laten.

Hoeveel kosten 12 zonnepanelen inclusief installatie?

Hoeveel kosten 12 zonnepanelen inclusief installatie? Dit kost ongeveer €4500 inclusief 21% btw die je weer kunt terug krijgen. Voor 12 zonnepanelen inclusief installatie kun je hier gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen!

Waar moet je je zonnepanelen aanmelden en is dit verplicht?

Je moet je zonnepanelen aanmelden via energieleveren.nl om niet strafbaar te zijn. Het is wettelijk verplicht om je zonnepanelen aan te melden. Doe je dit niet dan kan de energieleverancier besluiten dat de stroom die je niet opwekt je stroomverbruik niet compenseert. In dat geval krijgt de energieleverancier gratis energie.

Is GoVolt betrouwbaar?

Ja, GoVolt is betrouwbaar. GoVolt en Zonnepanelencentra zijn hetzelfde bedrijf en scoren in deze review een 8,4 als beoordeling. Sinds 8 mei 2023 is Zonnepanelencentra offline en gaan alle acitiviteiten alleen nog maar via govolt.nl.

Waar krijs ik de goedkoopste online offerte zonnepanelen?

Online offerte zonnepanelen aanvragen kun je het beste doen bij GoVolt. Lees hier in deze review de ervaringen en de voordelen van online zonnepanelen kopen.

Zonnepanelen online offerte aanvragen.

Een zonnepanelen online offerte aanvragen is een verstandige keuze. Het is namelijk gratis en vrijblijvend, terwijl je veel specifiekere informatie krijgt over de mogelijkheden, kosten en geldbesparing ten opzichte van informatie die op internet te vinden is. Die informatie is niet gericht op jouw situatie. Denk daarbij aan het dak en de ligging ten opzichte van de zon.

Het rapportcijfer voor GoVolt is erg hoog, waardoor we je aanraden om in ieder geval een offerte bij hun aan te vragen. Zonnepanelen kopen online is makkelijk biedt jou de kans om snel offertes met elkaar te vergelijken. GoVolt biedt de laagste prijs garantie.

Aangezien de salderingsregeling per 2025 veranderd wordt is het aan te raden zo snel mogelijk zonnepanelen te kopen en zo lang mogelijk te profiteren van de huidige regeling.

Krijg binnen 24 uur een GRATIS OFFERTE OP MAAT voor zonnepanelen.

GoVolt geeft jou de laagste prijs garantie!

Ja, ik wil een gratis offerte waarmee ik weet hoeveel geld de zonnepanelen mij kosten én opleveren
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!