Wat is een gasmeter?

Met de slimme variant kan de energieleverancer de gasmeter op afstand aflezen.

Wil jij gratis offertes van de beste bedrijven bij jou in de buurt voor een zonneboiler?

Gratis en vrijblijvend binnen 1 minuut geregeld via Slimster!

Ja, ik wil gratis 5 offertes van bedrijven uit mijn buurt

Dit is een gasmeter.

Een gasmeter is een meetinstrument die bepaalt hoeveel ga je verbruikt. Hij bevindt zich meestal in de meterkast. Hij heeft een hoekige vorm, waardoor hij niet aangezien kan worden voor de ronde watermeter. Beide meters meten namelijk in kubieke meter, kortweg m3.

Gasmeters zijn er in verschillende groottes. De aansluitcapaciteit varieert tussen G4 en G25. Lees hier meer over welke aansluitcapaciteit bij jouw verbruik past. Des te groter de aansluitcapaciteit des te hoger het capaciteitstarief is.

Uitgelicht

Hoe moet je een gasmeter aflezen?

Wanneer je een slimme gasmeter hebt hoef je niks te doen. De energieleverancier kan de meter op afstand uitlezen.

Wanneer je de meterstanden van je traditionele gasmeter moet doorgeven hoef je alleen de cijfers voor de komma door te geven. De getallen die in het rood vak staan hoef je niet door te geven.

Heb je een digitale meter dan moet je op een knop drukken om de meterstanden te zien. Een digitale meter is niet altijd een slimme meter, ondanks dat ze op elkaar lijken.

De gasmeter piept. Is er een probleem?

Er is eigenlijk nooit een probleem wanneer de gasmeter een piepend of fluitend geluid maakt. In de meter zitten bewegende delen en daar kan er geluid geproduceerd worden. De kans hierop wordt nog groter in de wintermaanden. Wanneer je echt last hebt van dit geluid zou je de meter kunnen laten vervangen. Informeer bij je netbeheerder naar de mogelijkheden en de kosten van een nieuwe gasmeter.

Wil jij je gaskosten verlagen? Minder gaskosten met een zonneboiler!

Gas is best duur en je hebt het nodig voor het verwarmen van water. Voor je verwarming bijvoorbeeld. Je kunt met deze tips die kosten wel flink verlagen, maar je blijft altijd kosten voor gas houden. Tenzij je kiest voor een zonneboiler. Daarmee gebruikt je zonne-energie om warm water te produceren i.p.v. gas. Lees hier meer over de zonneboiler, waarmee je honderden euro’s per jaar kunt besparen of kijk hieronder naar kwalitatief goede zonneboilers.

Wil jij gratis offertes van de beste bedrijven bij jou in de buurt voor een zonneboiler?

Gratis en vrijblijvend binnen 1 minuut geregeld via Slimster!

Ja, ik wil gratis 5 offertes van bedrijven uit mijn buurt
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!