MKB energie vergelijken: scherpe energieprijzen snel gevonden!

MKB energie tarief kan per energieleverancier flink verschillen.

Wil jij de goedkoopste MKB energie vinden? Je hoeft niet zelf allemaal aanbiedingen door te spitten om te kijken bij welke energieleverancier je de beste deal krijgt. MKB energie vergelijken is namelijk in 2 minuten te doen en bespaart je veel uitzoekwerk. Dit is hebben we ook beschreven in het artikel over zakelijk energie vergelijken. Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel jij hebt kunnen besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier voor MKB energie via de zakelijke energievergelijker.

Heb je 2 minuten de tijd om de goedkoopste MKB energie te vinden?

Bespaar veel geld met MKB energie vergelijken met deze gespecialiseerde zakelijke energievergelijker!

Ja, ik neem nu 2 minuten tijd om goedkope gas en stroom te vinden.

MKB energie vergelijken: weinig werk voor een grote besparing.

Zoals gezegd is MKB energie vergelijken weinig werk voor een grote besparing. Met een zakelijke energievergelijker is het een kwestie van gegevens invullen en de knop aanklikken om een aantal seconden later een keurig overzicht te krijgen van alle energieleveranciers die een energiecontract aanbieden. Zoek je voor MKB stroom en gas? Beide energie worden meegenomen in de vergelijking.

Je geeft bij het invullen van de gegevens aan hoeveel stroom en gas je (naar schatting) verbruikt, of je zonnepanelen hebt en wat voor soort meter je hebt. Bij het zakelijk energie vergelijken krijg je de aanbiedingen te zien exclusief btw. Dit kun je veranderen met één klik op de knop. Je zal zien dat de bedragen bij elk aanbod nu verhoogd wordt met de btw. In 2023 zag je ook de knop ‘prijzen inclusief prijsplafond 2023.’ Aan de linkerkant zie je nog enkele filteropties die je nog niet kon aanvinken bij het invullen van je gegevens.

Door te klikken op ‘details’ bij elk aanbod zie je precies welke tarieven worden aangeboden, de terugleververgoeding, opzegtermijn en andere informatie.

MKB energie tarief Energie Besparen Info

Het vergelijken van energie zorgt ervoor dat je niet de websites van energieleveranciers hoeft af te struinen en zelf alle aanbiedingen naast elkaar hoeft te leggen. Via de energievergelijker kan je ook het overstappen makkelijk en vertrouwd regelen.

Wanneer heb je een contract voor MKB energie nodig?

Misschien twijfel je of je een contract voor MKB energie nodig hebt. Je bent een MKB-klant met aansluitingen voor kleinverbruik. Voor stroom is dit 3x 80 ampère of kleiner en voor gas 40 m3 gas per uur of kleiner. Dit is G25 of kleiner. Als MKB-er (en ZZP’er) val je onder de kleinzakelijke markt. Wanneer je MKB energie afneemt zal de energieleverancier ook de kosten van het netbeheer bij je in rekening brengen. Dat betekent dat je 1 factuur krijgt waar de netbeheerkosten én de energie verbruikskosten op staan. Net als bij particulieren betaal je elke maand een voorschotbedrag. Op de jaarrekening worden de betaalde termijnfacturen verrekend met de energiekosten die je werkelijk hebt gemaakt.

Heb je minstens één aansluiting van groter dan 3x 80 ampère en/of 40 m3 gas per uur? Dan ben je geen MKB (of ZZP) klant, maar val je onder de grootzakelijke markt.

MKB energie of particuliere energie?

Voor MKB en ZZP gebruik je dezelfde energievergelijker. Maar wanneer moet je nou voor MKB energie/ZZP energie of particuliere energie kiezen om te vergelijken?

Voor zowel MKB, ZZP of particuliere energie geldt dat je een kleinverbruiker bent. We noemden eerder al de aansluitingen die hierbij passen en verschillen van de grootverbruikers.

Heb je een kantoor of bijvoorbeeld kapsalon aan huis? Dan is particuliere energie kiezen meestal gebruikelijk. Heb je een verbruik van meer dan 5000 kWh stroom en 5000 m3 gas? Dan geeft de particuliere energievergelijker van Overstappen.nl aan dat je mogelijk een zakelijke klant bent.

Een zakelijke klant kan je alleen zijn wanneer je een KvK-inschrijving hebt gedaan. In het geval van MKB heb 1 tot 250 werknemers in dienst. Je bent hierdoor automatisch MKB’er en kan niet meer voor een particulier energiecontract kiezen.

Bij het MKB energie vergelijken raden we je aan goed de voorwaarden bij de energiecontracten te lezen. Zo is de opzegvergoeding anders dan bij particuliere energie. Het ACM schrijft over de opzegboete voor MKB energie:

‘De opzegvergoeding kan op 3 manieren berekend worden:

  • De opzegvergoeding is maximaal 15% van wat u verbruikt zou hebben als u klant was gebleven.
  • De opzegvergoeding is het verschil tussen: de marktprijs van het contract toen u overstapte en de verwachte opbrengst van het contract als u klant was gebleven. Plus een vergoeding van administratiekosten van maximaal 50 euro.
  • De opzegvergoeding is maximaal 100 euro voor elk jaar dat u eerder opzegt.

Bij het aangaan van uw contract moet uw leverancier aangeven welke van de 3 methoden hij gebruikt. Doet uw leverancier dit niet? Dan mag hij geen opzegvergoeding vragen.’

De opzegboete wordt waarschijnlijk per 1 april 2023 het bedrag aan energie dat je tot aan het einde van het contract zou hebben verbruikt volgens een schatting.

Het voordeel van MKB energie is dat je de btw op de energie terug kunt vragen. Gebruik je de zakelijke energievergelijker dan krijg je een seintje wanneer je energiecontract afloopt. Zo kan je op tijd opnieuw de beste deal vinden.

Uitgelicht

Is er een mkb energie prijsplafond?

Het MKB energie prijsplafond is voor kleinverbruikers gelijk aan de prijsplafond voor de particulier. Tot een verbruik van 1.200 m3 gas, 2.900 kilowattuur (kWh) elektriciteit en 37 gigajoule (GJ) stadsverwarming gelden in 2023 maximale tarieven. Deze tarieven zijn (inclusief belastingen):

  • € 0,40 per kWh elektriciteit;
  • € 1,45 per m3 gas;
  • € 47,38 per GJ stadswarmte.

Voor het MKB met hoge energiekosten is het RVO bezig met een speciale regeling. Deze regeling heet het TEK (Tegemoetkoming EnergieKosten) en is bedoeld voor bedrijven binnen het MKB die minimaal 7% van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten. Je bent dan een energie-intensieve MKB’er.

Je kan de TEK aanvragen voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Het meximum ligt op €160.000. Op deze pagina van het RVO kun je hier meer over lezen.

MKB energie collectief of contract via zakelijke energievergelijker?

Je kan een zakelijk energiecontract direct bij een energieleverancier afsluiten, een zakelijke energievergelijker gebruiken én er bestaat ook een zogeheten MKB energie collectief. Een MKB energie collectief is een grote groep MKB’ers die een energiecontract afsluiten. Door met zoveel MKB bedrijven dit te doen zou je een lagere prijs betalen voor energie. Een energieleverancier zou dit mogelijk willen doen om zo in één keer veel klanten binnen te halen.

Een MKB energie collectief gaat wel uit van een gemiddeld gebruiksprofiel en niet van jouw verbruiksprofiel. Bij een zakelijke energievergelijker wordt er wel met jouw specifieke verbruik rekening gehouden. Zo krijg je een aanbod op maat. Ga je MKB energie vergelijken dan heb je het voordeel dat de aanbiedingen tot stand gekomen zijn door energieleveranciers die met elkaar concurreren om bovenaan in de vergelijker te komen. Bij MKB collectieven doen vaak minder energieleveranciers mee.

Via de zakelijke energievergelijker kan je ook direct een energiecontract afsluiten, terwijl bij een MKB energie collectief eerst gewacht wordt op een specifiek aantal deelnemers.

Mensen vragen ook: FAQ.

Energieprijzen vergelijken mkb: met welke energievergelijker kan dit?

Energieprijzen vergelijken mkb kan je het beste doen met een gespecialiseerde zakelijke energievergelijker. We raden een MKB energie vergelijker aan, omdat je hiermee een aanbod op maat krijgt en de goedkoopst MKB energie kan vinden.

Wanneer zakelijke energie?

Wanneer zakelijke energie en wanneer niet? Wanneer je meer dan 5000 kWh stroom en/of 5000 m3 gas verbruikt geeft de energievergelijk aan dat je mogelijk zakelijke energie nodig hebt. Je hebt zakelijke energie nodig wanneer je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en minimaal 1 werknemer in dienst hebt.

MKB energie vergelijken: in 2 minuten de goedkoopste gas en stroom gevonden!

MKB energie vergelijken is makkelijk, overzichtelijk en biedt jou scherpe prijzen voor gas en stroom. Neem eens een kijkje met de MKB energievergelijker en zie hoeveel goedkoper jij uit kan zijn voor energie. De vergelijker is ook te gebruiken als ZZP’er.

Heb je 2 minuten de tijd om de goedkoopste MKB energie te vinden?

Bespaar veel geld met MKB energie vergelijken met deze gespecialiseerde zakelijke energievergelijker!

Ja, ik neem nu 2 minuten tijd om goedkope gas en stroom te vinden.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!