HalloStroom Review: zonnepanelen huren zonder zorgen?

Ruim 1200 HalloStroom ervaringen vormen een mooi rapportcijfer.

Met de hoge energieprijzen loont het meer dan ooit om te besparen op energiekosten. Zonnepanelen kunnen voor jou 100’en euro’s besparen. Voor een voordelige online offerte zonnepanelen om ze te kopen kun je in een ander artikel terecht. Heb je geen duizenden euro’s liggen om zonnepanelen te kopen? Dan is zonnepanelen huren misschien een optie. Bij HalloStroom kan dit. In deze HalloStroom review kijken we naar de HalloStroom ervaringen van klanten zodat jij voor jezelf goed kunt beslissen of je bij hun zonnepanelen wilt huren. Laat onderaan dit artikel even weten wat jouw ervaringen met HalloStroom zijn.

Is zonnepanelen huren voor jou winstgevend?

Doe de dakcheck! Weet hoeveel zonnepanelen op jou dak kunnen, of je dak geschikt is en wat je gaat besparen!

Ja, ik heb wel 1 minuut de tijd voor een dakcheck. Zo weet ik wat zonnepanelen huren mij kan opleveren.

HalloStroom review: betrouwbaar zonnepanelen huren.

In deze HalloStroom review willen we je meer vertellen over dit bedrijf waar je zonnepanelen kan huren. Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op en dat voorkomt dat je veel stroom moet kopen van een energieleverancier. De investering voor zonnepanelen is bij het kopen enkele duizenden euro’s. Wil je wel profiteren van een lagere energierekening door het opwekken van stroom, maar niet de flinke investering? Dan kan zonnepanelen huren een uitkomst zijn.

We vertellen eerst meer over HalloStroom. Hoe werken ze en hoeveel kost het zonnepanelen huren per maand? We raden je aan een dakcheck te doen. Zelfs als je niet direct de intentie hebt om zonnepanelen te huren heb je met de dakcheck informatie over hoeveel panelen op jouw dak passen en wat ze waarschijnlijk zullen opleveren. Je weet hoe ideaal de ligging van jouw dak is. De dakcheck duurt 1 á 2 minuten.

We laten een berekening zien van de besparing door het huren van zonnepanelen en vergelijken dit verderop in het artikel met de besparen door het kopen van zonnepanelen. Voor die vergelijking laten we eerst in een tabel de beoordelingen van (ex-)klanten zien. Op basis van honderden HalloStroom ervaringen hebben we een eindcijfer berekend. Hiermee krijg je een goede indruk hoe goed HalloStroom bevalt en haar taken uitvoert.

Onze HalloStroom review gaat verder met 3 positieve en 3 negatieve ervaringen die we meerdere keren hebben gelezen. Door deze punten te benoemen weet je nog beter hoe het eindcijfer tot stand is gekomen en kan je kijken wat de sterke en zwakke kanten van HalloStroom zijn. Je kan dan zelf beoordelen hoe belangrijk jij deze vindt en of je na het lezen van de review zonnepanelen wilt huren bij HalloStroom. Een dakcheck kan je altijd doen: deze is gratis en vrijblijvend.

HalloStroom: zonnepanelen huren sinds 2017.

HalloStroom is in korte tijd uitgegroeid tot een bekende naam in Nederland. Het begon allemaal met 3 vrienden in 2017 en inmiddels bestaat het team uit 40 medewerkers.

Wanneer je zonnepanelen huurt bij HalloStroom krijg je ‘zonnepanelen van een A-merk’ aldus HalloStroom. Het voordeel van zonnepanelen huren is dat je geen grote investering van duizenden euro’s hoeft te doen om van de zonne-energie te profiteren en jouw energierekening omlaag te krijgen.

Wanneer je zonnepanelen huurt bij HalloStroom krijg je ook altijd hulp wanneer er iets niet goed werkt. Onderhoud zit bij de huurprijs in. Zo heb je snel weer een goed werkend systeem. Bij het huurcontract zit ook de verzekering van de panelen en gratis vervanging van de omvormer in. Je hebt 15 jaar lang deze service, waarna je de zonnepanelen voor een klein bedrag kunt overnemen en er nog jaren voordeel van hebt. De levensduur van zonnepanelen wordt geschat op 25 jaren.

HalloStroom meldt op haar website dat in de toekomst opgewekte stroom gedeeld kan worden aan wie je maar wilt. Zo doe je mee aan de energietransitie en het verduurzamen van Nederland. HalloStroom schrijft: ‘En heb je geen eigen dak? Dan koop je jouw 100% duurzame energie via ons deelplatform bij je buurman of je collega.’ Een mooi initiatief!

HalloStroom kosten: wat betaal je voor zonnepanelen huren?

Zonnepanelen verlagen jouw energierekening. Met de stroomprijzen die jarenlang tussen de 20 en 24 lagen was de besparing gemiddeld €600 per jaar. Met de energieprijzen die nu gangbaar zijn is dat meer dan €1000!

Wanneer je zonnepanelen huurt bij HalloStroom betaal je een prijs afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Wanneer we de website van HalloStroom doorspitten zien we wel verschillende bedragen. Zo zien we voor bijvoorbeeld 12 zonnepanelen op de ene pagina een huurprijs van €72 per maand en op een andere pagina €78. Zo lezen we dat je al vanaf €39 per maand zonnepanelen huurt, terwijl op een andere plek op de website €49 wordt genoemd.

Waarschijnlijk wisselen de prijzen veel met de huidige situatie. Zonnepanelen worden schaarser en de energieprijzen rijzen de pan uit.

Verderop in deze HalloStroom review bekijken we het verschil in kosten bij zonnepanelen huren vs zonnepanelen kopen.

Doe in 1 minuut de dakcheck!

Wil jij weten:

  • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?
  • Hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen?
  • Hoeveel jij gaat besparen dankzij zonnepanelen?

Doe dan de dakcheck. Dit duurt slechts 1 minuut!

Hoeveel bespaart zonnepanelen huren?

Zonnepanelen huren bespaart je dus stroomkosten en daar staat een huurprijs tegenover. Bij de huurprijs zit overigens ook de omvormer, de installatiekosten en mogelijk benodigde reparaties inbegrepen. Maar hoeveel bespaart zonnepanelen huren?

We gebruiken een prijs per kWh van €0,45. Je hebt volgens HalloStroom 12 zonnepanelen nodig om dit op te wekken. Deze kosten €72 per maand.

Totale stroomkosten per jaar4000 kWh X €0,45 = €1800
Huur zonnepanelen per jaar12 X €72 = €864
Besparing per jaar€1800 – €864 = €936

Zonnepanelen huren bespaart dus €936 per jaar wanneer je er 12 huurt. We denken dat dit wel gunstig geschat is van HalloStroom. Afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen en het aantal WattPiek (WP) lijkt het ons realistischer om te stellen dat je zeker 14 zonnepanelen nodig hebt om 4000 kWh op te wekken. De besparing zal waarschijnlijk iets lager zijn.

HalloStroom Review: dit zijn de zonnepanelen huren ervaringen van klanten.

Zonnepanelen huren kan je dus behoorlijk wat geld besparen. Je wilt natuurlijk wel dat alles soepel verloopt, de installatie goed gebeurt en dat je zonnepanelen van goede kwaliteit krijgt. Kortom: je wilt dat HalloStroom goed werk levert en dat alles op rolletjes verloopt. Voor deze HalloStroom review hebben we gezocht naar de ervaringen van klanten. Klanten van HalloStroom hebben na het zonnepanelen huren ervaringen op internet geplaatst. Onderstaande tabel is geüpdatet op 7-1-2023. Het levert de volgende rapportcijfers op:

Cijfer Aantal beoordelingenBron
8,4924Klantenvertellen.nl
8,02Nederlandreview.nl
8,614Solvari.nl
3,73123klantervaringen.nl
8,85Reviews.nl
2,01Consumenten-reviews.nl
6,216nl.revieweuro.com
5,63nl.trustpilot.com
7,6266Google reviews*

*= Voor Google reviews zoek je bijvoorbeeld op ‘HalloStroom reviews’. Aan de rechterkant in de zoekresultaten zie je een venster met bedrijfsinformatie van HalloStroom. Hierin zie je een aantal sterren, het beoordelingscijfer in een 5-sterren systeem en het aantal Google reviews.

Voor deze HalloStroom review hebben we de beoordelingen met een 5-sterren systeem omgerekend naar een rapportcijfer tussen 1 en 10.

Totaal aantal beoordelingenGemiddeld Eindcijfer HalloStroom
12348,2

Een heel mooi cijfer voor HalloStroom op basis van vele ervaringen. Opvallend wat ons betreft is dat er weinig websites zijn met meer dan één of enkele reviews. In onze reviews over energieleveranciers komen we vaak veel meer bronnen tegen met een behoorlijk aantal ervaringen.

HalloStroom ervaringen die zorgen voor tevredenheid.

We noemen eerst 3 positieve ervaringen die veelvuldig genoemd worden in de reviews van gebruikers. Wat zorgt voor tevredenheid bij klanten? Welke punten maken HalloStroom zo goed dat ze een 8,2 als beoordeling verdienen? Klanten hebben na het zonnepanelen huren ervaringen die positief zijn gedeeld.

#1 Ervaringen met HalloStroom: van A tot Z tevreden.

Wanneer je zonnepanelen neemt wil je natuurlijk het liefst dat alles vlekkeloos verloopt. We lezen veel ervaringen waarin het zonnepanelen huren van A tot Z positief wordt beschreven. Van dakinspectie tot installatie en de werking en opbrengst van de panelen. Er worden veel 10’en als cijfer uitgedeeld.

De ervaringen die geschreven worden zijn vaak kort en krachtig, zoals ‘Top bedrijf, alles netjes en goed geregeld.’ maar er zijn ook wat uitgebreidere reacties. Met een totale beoordeling van een 8,2 is het logisch dat veel mensen zeer tevreden zijn over HalloStroom.

#2 Goede informatievoorziening.

Meerdere mensen vertellen dat ze tevreden zijn over de informatie die ze van HalloStroom krijgen. De werkwijze van HalloStroom wordt uitgelegd. Hoe de zonnepanelen worden geïnstalleerd, waar de omvormer het beste geplaatst kan worden en welke opbrengst je in jouw specifieke situatie kunt verwachten.

Er wordt een nauwkeurige dakinspectie uitgevoerd en een legplan gemaakt. Zo kun je jou wensen bespreken. Het zou kunnen zijn dat er misschien passen er wel 14 zonnepanelen op je dak passen, maar dat er voor dat aantal enkele in de breedte gelegd moeten worden. Je kunt bepreken of je dat mooi vindt en of er nog andere opties zijn.

Iemand schrijft: ‘Service verlening met de hoofdletter S, gedurende het hele traject van informatie opvragen tot en met de installatie.’  Een mooi compliment.

#3 Complimenten over de snelheid en het netjes werken.

Uit verschillende ervaringen blijkt dat HalloStroom snel te werk gaat. Je krijgt de zonnepanelen zo snel mogelijk en kunt dus op tijd genieten van een besparing op je energierekening. De snelheid gaat gelukkig niet ten koste van de nauwkeurigheid. We lezen geen reacties dan de zonnepanelen die goed geïnstalleerd zijn of dat ze niet goed op het dak liggen.

Over de monteurs wordt gezegd dat ze netjes werken. Er blijft geen rommel liggen na de installatie van de zonnepanelen en ze zijn ook nog eens vriendelijk. Het zou natuurlijk vervelend zijn wanneer je zelf nog allerlei dingen moet opruimen na de installatie.

Uitgelicht

HalloStroom klachten: welke negatieve ervaringen zijn er?

Het is niet alleen maar positief wat er gezegd wordt over HalloStroom. Logisch, want geen enkel bedrijf in de wereld zal alleen maar positieve reacties krijgen. Zijn er over HalloStroom klachten en negatieve ervaringen die vaker voorkomen? Ja, we hebben enkele mensen gevonden die na het zonnepanelen huren ervaringen hebben gedeeld die negatief zijn.

#1 Met HalloStroom contact krijgen is moeilijk.

Heb je vragen aan HalloStroom? Dan zou het wel een tijdje kunnen duren voordat je geholpen wordt. Diverse schrijvers van de ervaringen geven aan dat met HalloStroom contact krijgen erg moeilijk is. Dit gaat zowel over telefonisch contact als contact per e-mail.

Er wordt niet gereageerd op mailtjes, degene die zou kunnen helpen is er niet en in de dagen daarna blijkt HalloStroom ook niet het initiatief te nemen om weer contact met de klant te zoeken. Zo zijn er mensen die problemen hadden met de omvormer en natuurlijk zo snel mogelijk geholpen willen worden. Iemand schrijft dat er na 4 telefoontjes nog geen oplossing is en dat ze teruggebeld zou worden, maar dat dit niet is gebeurd. Er zijn nog een behoorlijk aantal mensen die teruggebeld zouden worden en niets meer gehoord hebben. Een slechte zaak.

#2 Zonnepanelen HalloStroom kosten meer dan ze opleveren.

Zonnepanelen huren doe je natuurlijk om geld te besparen. Het is de bedoeling dat ze meer opleveren dan dat je aan huurkosten betaalt. Er zijn een handvol reacties dat de zonnepanelen niet genoeg opwekken om de huurkosten te dekken. Iemand schrijft: ‘Waardeloos huur voor 82 euro per maand 16 stuks betaal 984 aan huur per jaar opbrengst 922 dus 62 euro verlies.’

Deze is geschreven in april 2022. De gemiddelde kWh prijs was toen €0,61. Dat zou betekenen dat de zonnepanelen slechts 1511 kWh op hebben geleverd. Dat lijkt niet voor een heel jaar te zijn. Met 16 zonnepanelen moet je makkelijk 4000 kWh halen op jaarbasis.

Zonnepanelen huren Energie Besparen Info

We zien wel dat er ook wat andere reacties hierover geschreven zijn in de maanden december en april. Dan heb je ook niet de meest gunstige maanden achter de rug. Iemand die in september zijn ervaring schrijft zegt 1400 kWh in de afgelopen 4 maanden te hebben opgewekt. In mei tm augustus wordt ongeveer 50% van je jaarlijkse opbrengst met zonnepanelen opgewekt.

In bovenstaand geval zou dat 2800 kWh in een heel jaar zijn. Met de stroomprijs van €0,61 zal dat een besparing van €1708 zijn. Een verschil met de eerder geciteerde ervaring uit april 2022. Natuurlijk weten we niet hoeveel zonnepanelen diegene met de ervaring geschreven in september heeft, maar het kan bijna niet anders dan dat de zonnepanelen winstgevend zijn.

#3 Klachten over de klantenservice.

Hoewel er ook heel veel enthousiaste tevreden reacties over de klantenservice geschreven zijn; we zien ook meerdere negatieve beoordelingen over de klantenservice. Deze wordt onvriendelijk en zelfs arrogant genoemd. Gelukkig zijn er ook veel mensen die de klantenservice juist vriendelijk en geduldig noemen.

Zo geeft er iemand aan dat er problemen zijn met de omvormer, maar dat de klantenservice steeds maar aangeeft dat hij in de handleiding moet kijken. Iemand anders geeft aan dat de klantenservicemedewerker zomaar de verbinding had verbroken, nadat er enkele kritische vragen werden gesteld. Dit is samen met negatieve ervaring #1 geen goed signaal. HalloStroom geeft in reacties op de geschreven ervaringen in februari/maart 2022 aan dat “overspoeld wordt door aanvragen” waardoor er wel eens afspraken of terugbelverzoeken niet uitgevoerd worden. Een verklaring voor een niet vriendelijke klantenservice is er niet en dit kan in onze ogen ook niet goed gepraat worden. Een aandachtspunt voor HalloStroom.

Is bij HalloStroom zonnepanelen huren een goed idee of is kopen beter?

Huren of kopen: wat is beter? Dat is afhankelijk van je financiële situatie. Kopen is een stuk voordeliger dan huren. Zonnepanelen huren is wel een manier om aan zelf stroom op te wekken zonder de investering vooraf. Dat zorgt ervoor dat je ook met een kleine portemonnee kunt genieten van zonne-energie.

Bij de keuze zonnepanelen kopen vs huren is kopen duidelijk voordeliger.

We gaan uit van 12 zonnepanelen en een levensduur van 25 jaar:

 Zonnepanelen kopenZonnepanelen huren
Aankoopprijs incl. Installatie en omvormer€5000€600 (€50 per zonnepaneel na 15 jaar)
Huurprijs€0€12.960
Nieuwe omvormer na 10 á 12 jaar.€2500 per stuk X 2 = €5000€0
Kosten controle 1 keer per 4 jaren.*€150 x 6 = €900€0
Jaarlijks laten schoonmaken*25 X €50 = €1250€1250
Totale kosten in 25 jaar€12.150€14.810

De aankoopprijs in afhankelijk van welke zonnepanelen en omvormer je koopt. Wanneer je voor zonnepanelen kopen overweegt kan je het beste dit artikel lezen. Inmiddels hebben we ook een artikel geschreven over zonnepanelen huren of kopen.

We hebben in het voorbeeld voor de kosten van 2 omvormers gekozen. Zonnepanelen en omvormers zijn het afgelopen jaar in prijs gestegen mede door de Coronacrisis. De onderhoudskosten hebben we op €900 gezet. Het ene bedrijf zegt dat je de zonnepanelen af en toe moet laten controleren of schoonmaken en andere weer niet.

De controle zou zijn als check of de zonnepanelen optimaal werken. Dit zou je best kunnen laten doen, maar met een app zie je ook de opbrengst van je zonnepanelen. Zo kun je zelf zien of er iets mis is en de opbrengst ineens lager is. Bedrijven adviseren zelfs elk jaar een controle, maar daar wordt vooral aan hun eigen portemonnee gedacht. Het is niet noodzakelijk.

Het schoonmaken wordt ook veelal jaarlijks geadviseerd. Hardnekkige vogelpoep of bladeren kunnen inderdaad voor een iets lagere opbrengst zorgen. Geschat wordt dat dit je 3% tot 5% opbrengst kan kosten. Lichte vuiligheid zoals zand of stof zal er meestal door regen wel afgespoeld worden.

Je kunt zonnepanelen ook zelf schoonmaken. Gebruik hier géén schoonmaakmiddel voor. Dit kan de zonnepanelen beschadigen. Kraanwater bevat kalk. Osmosewater laat geen vlekken achter. We hebben de schoonmaakkosten wel meegerekend maar deze zullen niet of slechts een enkele keer nodig zijn in 25 jaar.

Zonnepanelen kopen is dus een iets betere keuze wanneer je kijkt naar de kosten over de totale levensduur.

Je kunt offertes aanvragen voor zonnepanelen kopen, huren of leasen. Je krijgt gratis en vrijblijvend 5 offertes van bedrijven bij jou uit de buurt!

Mensen vragen ook: FAQ.

Is HalloStroom betrouwbaar?

Ja, HalloStroom is betrouwbaar. Er zijn geen meldingen van oplichting of geleverde zonnepanelen die niet werken. Met een 8,2 scoort HalloStroom prima en kun je ze vertrouwen.

Is zonnepanelen huren verstandig?

Ja, zonnepanelen huren is verstandig. Je betaalt huurkosten, maar op jaarbasis leveren de zonnepanelen veel meer op. Je kunt honderden euro’s besparen op je energierekening. Wel is zonnepanelen kopen een betere keuze, maar dan moet je wel eerst duizenden euro’s willen en kunnen investeren.

Wekken zonnepanelen ook stroom op wanneer de zon niet schijnt?

Ja, ook als de zon niet schijnt wekken zonnepanelen nog stroom op. De opbrengst zal wel een stuk lager zijn. In de zonnige maanden april tm september wordt ongeveer 70% van de jaarlijkse stroom opgewekt. In de maanden oktober tm maart wordt zo’n 30% van het totaal opgewekt.

Wat kost het huren van 12 zonnepanelen per maand?

Bij HalloStroom kost het huren van 12 zonnepanelen per maand €72. Dit is inclusief montage, omvormer en service.

Zonnepanelen huren ervaringen: 1200 reviews van klanten.

Veel mensen hebben na het zonnepanelen huren ervaringen achtergelaten. Deze hebben wij verzameld en daarvan deze zonnepanelen huren review geschreven. Het zijn HalloStroom ervaringen, want zonnepanelen huren bij HalloStroom is al sinds jaren een begrip.

Gratis dakcheck: hoeveel euro ga jij per maand besparen?

Heb jij geen budget om zonnepanelen te kopen en wil jij zonnepanelen huren bij HalloStroom? Doe de gratis dakcheck om een inschatting te krijgen hoeveel panelen op jouw dak passen, of jouw dak zo gunstig ligt dat je voldoende rendement haalt en hoeveel jij gaat besparen met zonnepanelen!

Is zonnepanelen huren voor jou winstgevend?

Doe de dakcheck! Weet hoeveel zonnepanelen op jou dak kunnen, of je dak geschikt is en wat je gaat besparen!

Ja, ik heb wel 1 minuut de tijd voor een dakcheck. Zo weet ik wat zonnepanelen huren mij kan opleveren.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!