Wat is een spoedaansluiting?

Kun je een spoedaansluiting aanvragen zonder borg?

Wil je niet zonder energie komen te zitten?

Vraag nu met spoed energie aan bij Engie!

Ja, ik wil zo snel mogelijk energie in huis

Dit is een spoedaansluiting.

Een spoedaansluiting, ook wel spoedaanmelding genoemd, is een contract voor levering die met spoed geregeld wordt. Wanneer je zonder energie dreigt te komen te zitten kun je een spoedaansluiting aanvragen bij elke energieleverancier. Bij de ene leverancier kun je binnen 24 uur al levering van stroom en gas verwachten, terwijl het bij een andere leverancier enkele dagen duurt. Je zult op websites van energieleveranciers moeten kijken om er achter te komen wie het snelste kan leveren.

Wel is het zo dat er vaak een borg gevraagd wordt. Deze borg is een geldbedrag tot maximaal €1000. De reden voor energieleveranciers om eerst een borg te ontvangen voordat ze energie leveren is dat een spoedaansluiting aanvraag is de zekerheid van inkomsten. Vaak wordt een spoedaansluiting aangevraagd vanwege een dreigende afsluiting door een betalingsachterstand. Mensen die financieel in zwaar weer zitten zijn natuurlijk risicovol voor energieleverancier, omdat ze niet zeker weten of de energierekening wel betaald wordt.

Daarom wordt je betaalgedrag vaak getoetst. Externe onderzoeksbureaus gebruiken ‘openbare bronnen’ om te checken of je betalingsachterstanden hebt. Is dit zo dan moet je een waarborgsom betalen voordat de energielevering start.

Uitgelicht

Spoedaansluiting zonder borg.

Kun je ook een spoedaansluiting aanvragen zonder borg? Dat kan wanneer je betaalgedrag altijd goed is geweest en wanneer je door een verhuizing of een fout nog geen energie hebt. Heb je problemen gehad met betalingen? Wij hebben geen energieleveranciers kunnen vinden die dan een spoedaansluiting doen zonder borg. Veel energieleveranciers hebben een borgsom van minimaal €350.

Bij Engie betaal je €200 als borgsom. Daarbij is Engie een grote internationale energieleverancier en hoef je niet bang te zijn dat ze plots failliet gaan.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!