Wat is een stroometiket?

Waar komt de energie vandaan?

Wil jij 100% groene stroom uit Nederland?

Pure Energie is al 9 jaar op rij de duurzaamste energieleverancier van Nederland!

Ja, ik wil eerlijke groene stroom uit Nederland

Dit is een stroometiket.

Een stroometiket moet bij elk energiecontract geleverd worden door de energieleverancier. Op het stroometiket staat uit welke bronnen de energie is gewonnen. Sinds 2005 moet energieleveranciers vertellen waar de door hun geleverde energie vandaan komt. Zo weet je de herkomst van de energie die je geleverd krijgt. Het laat ook de gevolgen voor het milieu zien. De CO2-uitstoot en radioactief afval worden keurig aangegeven. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) controleert de stroometiketten.

Kijk hier voor een voorbeeld van het stroometiket van Vattenfall: https://www.vattenfall.nl/producten/stroom/stroometiket/

Uitgelicht

Waarom is een stroometiket zo belangrijk?

Een stroometiket zorgt ervoor dat je 100% zekerheid hebt waar de stroom vandaan komt. Zoals je in dit artikel hebt kunnen wordt er groene stroom verkocht wat eigenlijk grijze stroom is dat niet milieuvriendelijk duurzaam is opgewekt. Er worden GVO’s ingekocht.

Wanneer je bij een contract ziet staan dat het om groene stroom gaat kun je precies zien waar deze stroom vandaan komt en hoe het is opgewekt. Het kan ook uit het buitenland komen, terwijl de meeste mensen graag groene stroom nemen om zo de duurzame energiewinning in Nederland te stimuleren. Door het stroometiket kun je zien hoe groen de stroom daadwerkelijk is en of het in Nederland wordt opgewekt.

Dit is de duurzaamste energieleverancier van Nederland.

Het stroometiket is interessant voor mensen die willen weten waar en hoe de stroom die zij afnemen wordt opgewekt. Vooral consumenten die een steentje bij willen dragen aan het verbeteren van het milieu door duurzame groene stroom te gebruiken vinden dit belangrijk.

Er is een energieleverancier waarbij je 100% zekerheid hebt dat je met het afnemen van stroom meehelpt aan het opwekken van duurzame energie. Pure Energie is al 9 jaar op een rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland en scoort een 10 op duurzaamheid. Alle stroom die zij leveren is groen en opgewekt in Nederland. Betrouwbaar dus!

Wil jij 100% groene stroom uit Nederland?

Pure Energie is al 9 jaar op rij de duurzaamste energieleverancier van Nederland!

Ja, ik wil eerlijke groene stroom uit Nederland
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!