Powerpeers review: ruim 1500 ervaringen!

Powerpeers review met pluspunten en minpunten genoemd door (ex-)klanten.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier is het fijn om te weten of een leverancier goed functioneert en de klant tevreden houdt. In deze Powerpeers review vertellen we je over de ervaringen van honderden mensen. Zo weet je of je een contract zou willen afsluiten bij Powerpeers of dat je toch liever kiest voor een andere energiemaatschappij. Hoe tevreden zijn (ex-)klanten over Powerpeers?

Wil jij weten welke energieprijzen Powerpeers jou kan bieden?

Vul je postcode en huisnummer in en laat je termijnbedrag berekenen!

Ja, ik wil zien wat Powerpeers mij kan bieden.

Powerpeers review: energieleverancier onder de loep.

In deze Powerpeers review nemen we deze energieleverancier onder de loep. We vertellen eerst over Powerpeers en het feit dat zij een dochteronderneming zijn van een van de grootste energieleveranciers van het land. Dit zou consumenten een veiliger gevoel kunnen geven, omdat er in het verleden een aantal energieleveranciers failliet zijn gegaan. Bij Powerpeers lijk je je geen zorgen te moeten maken, omdat het zelf in 2022 nog beschikte over genoeg financiële weerbaarheid. De Powerpeers solvabiliteit lag tussen de 20 en 60 procent. Hiermee viel het in de categorie energieleveranciers in Nederland met de hoogste solvabiliteit.

In deze Powerpeers review zetten we beoordelingen van (ex-)klanten voor je op een rij. Op basis van ruim 1500 Powerpeers ervaringen kunnen we een rapportcijfer uitdelen. Hiermee kan je goed inschatten hoe Powerpeers functioneert. We vertellen je ook over de meest genoemde positieve en negatieve punten die door de schrijvers van de ervaringen worden genoemd. Zo weet jij hoe het rapportcijfer tot stand is gekomen. We hopen dat je na het lezen van deze review een weloverwogen keuze kan maken of je een contract aan wilt gaan bij Powerpeers of niet. Lees ook zeker onze reviews over andere energieleveranciers.

Powerpeers: dochter van Vattenfall.

Powerpeers is een energiemaatschappij die zich richt op groene energie. Wanneer je groene stroom wilt afnemen krijg je deze van andere klanten van Powerpeers die juist stroom opwekken met zonnepanelen, maar dit niet allemaal zelf verbruiken. Is er niet genoeg groene stroom van andere klanten beschikbaar? Dan kies je zelf een lokale energiebron voor de overige stroom.

Het gas is bij Powerpeers standaard CO2-gecompenseerd gas. Powerpeers steunt duurzame projecten om de CO2-uitstoot van gas te compenseren. Zo heb je duurzame energie wat beter is voor het klimaat. Wanneer het aanbod het toelaat is het mogelijk om voor 25% of zelfs 100% groen gas af te nemen bij Powerpeers.

Als dochteronderneming van Vattenfall heeft Powerpeers alle kennis en kunde in huis. Powerpeers biedt een variabel contract en een vast contract van 1 of 3 jaar aan. Zo kan je zelf voor flexibiliteit of vastigheid en zekerheid kiezen.

Powerpeers dashboard: vervanger van de app?

Je energieverbruik bijhouden en inzicht hebben in de kosten is iets dat veel mensen helpt om bewuster met energie om te gaan. Veel energieleveranciers hebben een app, waardoor je via je smartphone zo je verbruik en kosten kan monitoren. Je kan vaak ook je termijnbedrag aanpassen en details van je contract inzien. We zochten naar de Powerpeers app, maar kwamen op het moment van schrijven (november 2023) een melding op de website tegen. Powerpeers heeft de app niet meer beschikbaar, omdat deze verouderd is en de gegevens niet helemaal juist weergeeft.

Als alternatief heb je het Powerpeers dashboard. Dit is de online omgeving die je via de Powerpeers website kan bereiken. Je kan bij Powerpeers inloggen om vergelijkbare informatie te zien als dat je vaak via een app ziet. Je contractgegevens, de dagelijks verbruikte energie en het kostenoverzicht zijn via het dashboard in te zien. Je kan ook zelf de energiebronnen kiezen waarvan jij energie wilt ontvangen. Je kan zien welke energiebronnen hebben bijgedragen aan jouw energievoorziening.

Het ontbreken van de Powerpeers app zal voor de één niet belangrijk zijn en voor de ander wel. Met de online omgeving via de Powerpeers website kan je een vergelijkbaar aantal energiezaken regelen of bekijken als via een app. Uit de informatie op de website van Powerpeers is niet op te maken of er wel wordt gewerkt aan een vernieuwde app.

Je zou voor het gemak een knop op je smartphone kunnen plaatsen die je doorstuurt naar de online omgeving. Zo voelt het energiedashboard net zo gemakkelijk aan als een app. Dit doe je door op je telefoon naar het energiedashboard te gaan en dan op een knop in je internetbrowser te klikken waarbij je verschillende mogelijkheden van de browser ziet. Bij Google Chrome bereik je dit door op de 3 stippen rechts bovenin te klikken. Je kunt dan ‘Toevoegen aan startscherm’ kiezen om een knop naar het energiedashboard op je telefoon te krijgen.

Powerpeers review: ruim 1500 ervaringen vormen dit rapportcijfer.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Powerpeers. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
6,0107Google.nl **
7,032Nederlandreview.nl
5,036nl.trustpilot.com
8,0795Energiewereld.nl / gaslicht.com *
8,02Energievergelijk.nl
7,711Energievergelijker.nl
8,0478Pricewise.nl
8,4110easyswitch.nl
8,76Ervaringensite.nl
10,02123klantervaringen.nl
8,29Reviews.nl
7,06consumentenbond.nl

* hier is uitgegaan van het totaalcijfer en de alle klantervaringen.

** zichtbaar door te zoeken op ‘Powerpeers’ met Google. Aan de rechterkant staat bedrijfsinformatie met daarbij ook de beoordeling.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Powerpeers
15947,8

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Capterra heeft onderzocht dat er meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Positieve ervaringen Powerpeers.

Met een 7,8 scoort Powerpeers een mooie beoordeling van bijna 1600 (ex-)klanten. Wat zorgt ervoor dat het cijfer behoorlijk hoog is geworden? Je wil vast weten wat er zo goed is aan Powerpeers en welke punten genoemd worden door de schrijvers van de ervaringen. We kijken naar 3 veel genoemde positieve ervaringen met Powerpeers.

#1 Met Powerpeers contact hebben verloopt naar wens.

Als je een vraag hebt kan je terecht bij de klantenservice. Veel energieleveranciers ontvangen de beller met een keuzemenu. Dit wordt niet altijd als prettig ervaren. Wanneer je met Powerpeers contact zoekt via de telefoon heb je direct een klantenservicemedewerker aan de lijn en dit valt bij sommige schrijvers van de ervaringen goed in de smaak.

De Powerpeers klantenservice wordt meerdere keren omschreven als kundig, geduldig en vriendelijk. Je wordt snel geholpen op een deskundige en accurate manier. Je zit zo niet veel langer dan nodig aan de telefoon en krijgt doeltreffende en concrete hulp of een antwoord op je vraag.

#2 Powerpeers terugleververgoeding: goede beloning voor zonnepanelenbezitters.

Heb je zonnepanelen en lever je stroom terug, omdat je meer opwekt dan verbruikt? Dan is het de moeite waard om te kijken naar de terugleververgoeding van een energieleverancier. Deze kan namelijk behoorlijk verschillen. Sommige energieleveranciers geven je 3 keer zoveel geld voor de teruggeleverde stroom dan anderen. In ons artikel over de hoogste terugleververgoeding kan je hier meer over lezen. Let wel op dat deze terugleververgoeding zo nu en dan veranderen. De Powerpeers terugleververgoeding stond op het moment van schrijven van dat artikel op een 3e plaats met 11 cent per kWh.

Het genoemde artikel zal halfjaarlijks worden geüpdatet. Powerpeers biedt dus een goede terugleververgoeding en dat merken we ook in de geschreven ervaringen. Een hoge terugleververgoeding kan je 100’en euro’s schelen.

Uitgelicht

#3 Powerpeers website is vernieuwd.

Terwijl we werkten aan deze Powerpeers review is de Powerpeers website vernieuwd. De nieuwe website heeft, zo is onze mening, een nog professionelere uitstraling. Over de oude website waren enkele ervaringen te lezen waarin men klaagde over dat het niet goed functioneerde. We gaan ervan uit dat de vernieuwde website ook betekent dat er op andere punten wordt gewerkt aan verbeteringen.

We lezen op de pagina veelgestelde vragen al dat het nieuwe energiedashboard is afgerond en wordt getest. Het huidige dashboard is al verbeterd en toont de teruglevering en het verbruik is weer zichtbaar tot 2 dagen terug. We zijn benieuwd naar de ervaringen met het binnenkort te lanceren Powerpeers dashboard.

Negatieve ervaringen Powerpeers.

Om een compleet beeld te geven van Powerpeers zijn we ook op zoek gegaan naar negatieve ervaringen. Zoals bij elk bedrijf gaat niet altijd alles vlekkeloos en zijn er ook verbeterpunten te noemen. In negatieve recensies van (ex-)klanten zijn we de volgende 3 punten meerdere keren tegengekomen.

#1 Informatie over het verbruik loopt achter of klopt niet.

Powerpeers dashboard informatie klopt niet Energie Besparen Info

We lezen in meerdere ervaringen dat het volgen van je energieverbruik niet goed verloopt. De gegevens lopen achter of blijken niet te kloppen. Zo zijn er mensen die zich hebben afgesloten van gas en toch een verbruik te zien krijgen. Deze ervaringen zijn vooral geschreven in 2022 en in de jaren daarvoor. Misschien zorgen de vernieuwingen bij Powerpeers er voor dat de informatie actueler en betrouwbaarder wordt.

We zijn nieuwsgierig of Powerpeers ervoor kan zorgen dat het verbruik nog actueler in te zien is dan bij de laatste vernieuwingen aan het oude dashboard. Zoals eerder geschreven is het meest recente verbruik dat je kan inzien 2 dagen oud. Dit zou nog actueler kunnen.

#2 Onverklaarbare hoge rekeningen.

We lezen enkele reacties dat mensen een hoge rekening ontvangen. Wat de reden van deze hoge rekeningen is wordt niet duidelijk, maar het is wel even schrikken. Zo geeft iemand aan slechts 29 m3 gas en 136 kWh verbruikt te hebben en een eindafrekening van €1000 te krijgen. Dit zou echter verklaard kunnen worden door een opzegboete.

Iemand anders schrijft:

‘Powerpeers krijgt geld van mij, ik krijg geld van Powerpeers, dus ik verwacht een verrekening. Het blijft stil rond Powerpeers. Tot ik ineens een mail krijg dat ik binnen 4 dagen een bedrag dat 4x zo hoog is als dat er daadwerkelijk te vorderen is.’

We kunnen alleen gissen naar de reden en weten ook de afloop van deze situaties niet. Doordat het aantal reacties met dit soort situaties op 1 hand te tellen is gaan we er van uit dat dit niet heel vaak gebeurd en dat het een plausibele reden heeft of opgelost wordt.

Een derde negatieve ervaring die meerder keren beschreven wordt konden wij niet vinden.

Powerpeers tarieven: dit kunnen ze jou bieden.

Ben je nieuwsgierig hoe laag de Powerpeers tarieven op dit moment zijn? Bereken je maandbedrag bij Powerpeers en kies voor 100% groene stroom via de onderstaande knop. Wil je weten hoe goed Powerpeers bevalt in vergelijking met andere energieleveranciers? Bekijk dat de Energieleveranciers Nederland Ranglijst met daarin de beoordelingscijfers van alle energieleveranciers waarover wij een review hebben geschreven.

Wil jij weten welke energieprijzen Powerpeers jou kan bieden?

Vul je postcode en huisnummer in en laat je termijnbedrag berekenen!

Ja, ik wil zien wat Powerpeers mij kan bieden.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!