Tibber review: leverancier van dynamische stroom én gas.

Tibber energie steeds populairder door goede Tibber ervaringen!

Met de opkomst van het dynamisch energiecontract en de vraag om een review te schrijven over een dynamische energieleverancier is Tibber energie aan de beurt om onder de loep genomen te worden. De Tibber review is gebaseerd op 961 Tibber ervaringen en helpt jou inschatten of jij een contract wilt afsluiten bij Tibber of niet. Laat onderaan dit artikel even weten wat jouw ervaringen zijn met Tibber energie.

Wil jij stroom en gas tegen marktprijzen?

De prijs wordt niet verhoogd om zo winst te maken!

Ja, ik wil zien hoe goedkoop het aanbod van Tibber is.

Tibber review: wat je te weten komt over Tibber energie.

Deze Tibber review vertelt je meer over Tibber Energie. Wat voor energieleverancier is Tibber en waarom zou dit een interessante optie kunnen zijn? Hoe denken honderden andere mensen over Tibber? Je kan zie welk rapportcijfer Tibber krijgt gebaseerd op de Tibber ervaringen van klanten en we noemen ook 3 positieve punten die we meerdere keren zijn tegengekomen. We konden slechts 1 negatieve ervaring meerdere keren vinden.

We vertellen je over de Tibber app en een handig apparaatje: de Tibber Pulse. Wanneer je enthousiast bent over Tibber kan je bovenaan en onderaan dit artikel op een knop klikken om direct te weten te komen wat Tibber jou kan bieden.

Wat is Tibber energie?

Tibber energie is een energieleverancier die werkt met dynamische energie. Wil je gas én stroom afnemen bij dezelfde energieleverancier dan was Tibber niets voor jou. Het was wel mogelijk om stroom bij Tibber af te nemen en bij een andere energieleverancier een contract voor alleen gas af te sluiten.

De dynamische stroom van Tibber is goedkoop. Je betaalt namelijk de prijs per kWh die ook op de energiebeurs betaald wordt. De stroomprijs wordt dus niet door Tibber verhoogt om zo winst te maken. Tibber helpt je zelfs je stroomverbruik te verlagen met een app. Daarover straks meer.

Tibber is in 2016 opgericht door de Zweedse Daniel Lindén (CPO) en de Noorse Edgeir Vårdal Aksnes (CEO). Sinds 2022 is Tibber ook actief op de Nederlandse markt. In de eerste 6 maanden van dat jaar lag de stroomprijs gemiddeld 41% lager dan bij de grote spelers in Nederland.

Tibber verkoopt dus dynamische stroom tegen de inkoopprijs. De prijs is niet verhoogt om winst te maken. Je betaalt wel een maandelijks bedrag van €5,99 waarmee Tibber haar kosten kan betalen. Een vaste verhoging betaal je ook bij energieleveranciers met een vast of variabel energiecontract en worden de vaste leveringskosten of vastrecht genoemd. Bij elke energieleverancier zijn de bedragen van vaste leveringskosten verschillend. Wanneer je het contract met Tibber wilt opzeggen hoef je alleen met de opzegtermijn van 4 weken rekening te houden. Je betaalt geen opzegboete wanneer overstapt naar een andere energieleverancier.

Naast de 100% groene stroom van Nederlandse energiebronnen kan je ook bij Tibber terecht voor het huren van zonnepanelen. Dit wordt gedaan in een samenwerking met Otovo. Ook is er een online winkel met enkele slimme producten op het gebied van verlichting, verwarming, slim laden en de categorie ‘smart home’.

Nu ook bij Tibber: gas tegen dynamisch tarief!

In maart 2024 werd bekend dat Tibber gas gaat aanbieden. Eerst was Tibber alleen een aanbieder van stroom, maar de roep om gas blijft in Nederland voorlopig nog groot. Voor de vaste leveringskosten van €5,99 per maand heb je van Tibber gas tegen een dynamische prijs. Deze liggen over een heel jaar gezien beduidend lager dan niet-dynamische gasprijzen bij andere energieleveranciers. Was je eerder nog niet van plan om een contract bij Tibber af te sluiten, omdat je dat weer met gas bij een andere energieleverancier zou zijn? Dat is nu niet meer nodig. Via de bovenstaande groene knop kan jij kijken hoeveel je bij Tibber voor stroom en gas kwijt bent. Tibber gas en stroom zou je volgens het onderzoek ‘Energie vast of variabel’ van Roland Berger (2018) flink geld kunnen besparen. Volgens dit onderzoek ben je met dynamische energieprijzen gemiddeld 10% tot 30% goedkoper uit!

Tibber Pulse: meten is weten en weten is energie besparen.

De Tibber Pulse is een handig apparaatje die jou helpt energie te besparen. De Tibber Pulse werkt samen met de slimme meter en de Tibber app. Het geeft jou live inzicht in je stroomverbruik. Elke seconde wordt de duidelijke grafiek bijgewerkt en zie je het verbruik veranderen wanneer je een apparaat aan zet of juist uit zet.

Tibber geeft aan dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 6,4% stroom kan besparen door live inzicht. De Tibber Pulse verbindt je met een kabeltje met de slimme meter via de P1-poort. Via de meter krijgt de Pulse ook stroom, dus een stopcontact is niet nodig.

Met de Tibber Pulse kan je zien hoeveel stroom een apparaat verbruikt en ga je je verbruiksgedrag misschien aanpassen om te besparen. Verder krijg je een seintje wanneer het verbruik hoog is of wanneer de stroom is uitgevallen. Handig wanneer je niet thuis bent en zo op de hoogte wordt gesteld.

Heb je een oplaadpunt voor je elektrische auto via Tibber aangeschaft? Dat wordt overbelasting van de hoofdzekering voorkomen. De Tibber Pulse past de laadsnelheid aan op basis van het vermogen dat op dat moment beschikbaar is.

Tibber App: Inzicht en controle.

De Tibber app zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je energieverbruik. Bekijk je verbruik per uur, dag of maand en vergelijk dit met vergelijkbare huishoudens in Nederland. Het is natuurlijk leuk om te proberen energiezuiniger te zijn dan die andere huishoudens en zo het ‘beter te doen’ wat betreft het energieverbruik.

Je kan slimme apparaten aansluiten op de Tibber app. Sluit je bijvoorbeeld de warmtepomp aan op de Tibber app dan zorgt deze ervoor dat je de gewenste temperatuur in huis krijgt én probeert het zoveel mogelijk stroom te gebruiken op het moment dat dit goedkoop is. Dit is ook zo met Slim Laden. Hiermee wordt je elektrische auto ook zoveel mogelijk opgeladen wanneer de stroomprijs laag is.

Natuurlijk kan je ook je zonnepanelen aansluiten om alle informatie in te kunnen zien en is zoals gezegd de Tibber Pulse ook te koppelen aan de app.

Tibber ervaringen: dit vinden mensen van Tibber.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Tibber. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
6,8664nl.trustpilot.com
9,7181energievergelijk.nl
9,426reviews.nl
9,632energieprijzengids.nl
9,911reviewgorilla.nl
9,447google.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Tibber
9617,7

De Tibber ervaringen zorgen voor een mooi beoordelingscijfer. Tibber lijkt daarmee een goede energieleverancier om stroom af te nemen. Doordat Tibber nog niet zo lang in Nederland actief is hebben we minder ervaringen met Tibber kunnen vinden dan in onze andere reviews van energieleveranciers. Met bijna 1000 ervaringen is deze Tibber review wel voorzien van ruim voldoende draagvlak.

Positieve ervaringen Tibber.

Een mooi rapportcijfer behaal je niet zomaar. Wat zorgt er nou voor dat Tibber goed scoort en er op 5 van de 6 sites met Tibber reviews een gemiddeld beoordelingscijfer van 9,4 of hoger haalt? Zoveel hoge beoordelingen voor een energieleverancier hebben we nog niet eerder meegemaakt. We willen weten welke positieve ervaringen met Tibber door meerdere mensen is ervaren.

#1 Tibber prijzen veel lager dan bij andere energieleveranciers.

De keuze voor een andere energieleverancier wordt veel gemaakt op de tarieven. We lezen veel ervaringen dat Tibber prijzen heeft voor stroom die veel lager zijn dan bij andere energieleveranciers. Dit is mogelijk doordat er geen verhoging aan de beursprijs wordt toegevoegd om winst te maken. Je betaalt zo de laagste stroomprijs. Sinds maart 2024 komt daar ook de gasprijs bij.

Er worden precentages tot wel 30% goedkoper dan andere energieleveranciers genoemd in de Tibber reviews die mensen schrijven. Dit kan zeker kloppen, aangezien we dit ook zelf geschreven hebben in ons artikel over het dynamische energiecontract.

Het aanbod van Tibber wordt zelfs een ‘no-brainer’ genoemd. Dat betekent dat wanneer je de stroomprijs van Tibber vergelijkt met andere leveranciers je niet eens hoeft na te denken of Tibber een goede keus is.

#2 Tibber app is uitstekend.

Tibber App Energie Besparen Info

De Tibber app kan op veel complimenten rekenen. De duidelijkheid wordt geprezen. Je energieverbruik is tot in detail te volgen. Dit zorg voor bewustwording van het energieverbruik en zet je aan tot het verlagen ervan. De app werkt soepeltjes samen met slimme apparaten, zoals de Pulse, laadpaal van Easee en de Athom Homey.

De app laat je ook weten wat de energieprijzen voor die dag zullen zijn en ‘s middags zie je ook de prijzen voor de volgende dag. Je kunt zo je verbruik plannen op de goedkope momenten, waardoor je veel goedkoper uit bent.

We lezen geen enkele reactie over het niet functioneren of het vastlopen van de Tibber app. Op basis van ruim 11.000 beoordelingen scoort de Tibber App in de Google Play Store 4,7 sterren. Omgerekend naar rapportcijfers een 9,4!

#3 Ervaringen Tibber klantenservice uitstekend.

Wanneer je een vraag hebt is het fijn dat je een duidelijk antwoord krijgt. Een antwoord die je begrijpt en heel compleet is, waardoor er geen nieuwe vragen ontstaan. De ervaringen met de Tibber klantenservice beschrijven dat Tibber tijd neemt om de klant zo goed mogelijk te helpen.

Een schrijver van zijn ervaring vertelt:

‘Hierbij verdient hun medewerker Wouter het, om in het zonnetje te worden gezet. Wat een prachtvent!

Hij nam me bij de hand en legde me alles uit over spoedinhuizingen toen ik teveel hooi op mijn vork had, vlak na de verhuizing. En, beantwoordde mijn tachtig verschillende vragen over het aansluiten van een energiecontract, zonder me het gevoel te geven dat ik dom was.’

Veel meer mensen vertellen zeer tevreden te zijn met de vriendelijkheid, het geduld, de bereikbaarheid en de deskundigheid van de Tibber klantenservice.

Uitgelicht

Negatieve Tibber ervaringen.

Bij al onze reviews zoeken we niet alleen naar de punten die goed gaan en tevredenheid oplevert. We willen een compleet beeld geven aan onze bezoekers, zodat je goed geïnformeerd kan beslissen of je wel of niet een contract bij Tibber wilt aangaan. We hebben gezocht naar negatieve Tibber ervaringen en zijn er slechts één meerdere keren tegengekomen.

#1 Tibber telefonisch niet bereikbaar.

Tibber is een digitaal bedrijf. De klantenservice verloopt dan ook vooral digitaal. Via de chat op de website van Tibber en per e-mail. Met de FAQ pagina met vele vragen waar kort en bondig op geantwoord wordt zullen de meeste mensen al geholpen zijn. Er is ook een ‘Support Center’ op de website van Tibber. Hierin staan artikelen die ook je vraag zou kunnen beantwoorden.

Hoewel we enkele reacties lezen dat Tibber niet telefonisch bereikbaar is hebben we toch een telefoonnummer gevonden. Je kan met Tibber contact zoeken via:

Tibber telefonnnummer: 020 809 8888

Tibber e-mail: hello@tibber.com

Het lagere cijfer op Trustpilot komt vooral door de reacties van consumenten uit andere landen. Hier heeft de Nederlandse afdeling van Tibber niets mee te maken.

Mensen vragen ook: FAQ.

Wat zijn de Tibber ervaringen van klanten?

De Tibber ervaringen van (ex-)klanten zijn prima. In onze Tibber review scoort Tibber energie een 7,7 als rapportcijfer op basis van bijna 1000 ervaringen.

Wat is Tibber?

Tibber is een dynamische energieleverancier. De dynamische stroom verandert elk uur van prijs en is gelijk aan de marktprijs. De stroomprijs wordt niet extra verhoogd om winst te maken. De gasprijs verandert per dag.

Is Tibber betrouwbaar?

Ja, op basis van bijna 1000 ervaringen durven we te stellen dat Tibber betrouwbaar is. We zijn geen klachten tegengekomen van klanten die aangeven dat Tibber onbetrouwbaar zou zijn. Tibber scoort een ruim voldoende in de Tibber review.

Hoe is de solvabiliteit van Tibber?

Tibber is een dynamische energieleverancier. Hierdoor zal de solvabiliteit van Tibber goed zijn. Dat komt, omdat je altijd de marktprijs voor energie betaalt en Tibber dus geen energie te goedkoop verkoopt. Energieleverancier die vaste contracten bieden hebben tijdens de flinke prijsstijgingen in 2021 en 2022 heel veel mensen stroom en gas veel goedkoper verkocht als waarvoor ze het moesten inkopen. Dat komt doordat die klanten de prijs vast hadden gezet op een moment dat de tarieven fors lager waren. Hierdoor zou een energieleverancier in de financiële problemen kunnen komen, maar dat is bij Tibber dus niet het geval.

Tibber gas en stroom sinds maart 2024 verkrijgbaar!

Sinds maart 2024 biedt Tibber gas. Eerst kon je alleen nog maar dynamische stroom afnemen, maar nu is het mogelijk bij Tibber gas en stroom tegen een dynamische prijs af te nemen. Je betaalt een lage energieprijs en vaste leveringskosten van €5,99 per product. Lees nu meer in onze Tibber review.

Tibber energie: bekijk nu het aanbod.

Ben je enthousiast geworden over Tibber? Bekijk dan nu het aanbod voor stroom en gas en ga voor dynamische energie!

Wil jij stroom en gas tegen marktprijzen?

De prijs wordt niet verhoogd om zo winst te maken!

Ja, ik wil zien hoe goedkoop het aanbod van Tibber is.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!