5 bespaartips om energie te besparen met huishoudelijke apparaten.

Praktisch energie bespaar advies om kosten voor gas en stroom te verlagen.

We hebben 5 korte bespaartips op een rij gezet die jou geld zullen besparen. Download ook ons gratis e-book met 57 energie bespaar tips om de energierekening te verlagen. Laat onderaan het artikel even weten welke tip jij het handigst vindt.

Wil jij zo min mogelijk energie verbruiken?

Haal dan nu het zuinigste witgoed in huis!

Ja, ik wil energiezuinig witgoed bekijken

Bespaartips energie: 5 keer besparen met huishoudelijke apparaten.

Tip 1 : Eten in de diepvries en de koelkast.

Heb je warm eten dat je wilt invriezen? Laat het dan eerst afkoelen. Wanneer je warm eten in de diepvries doet zal het apparaat harder moeten werken om de temperatuur laag te krijgen. Wanneer je eten wilt ontdooien kun je dat beter ruim van tevoren in de koelkast zetten. De kou die van het bevroren eten afkomt zorgt ervoor dat de koelkast minder energie nodig heeft om de temperatuur op 7 graden te krijgen.

Tip 2 : Laat de deur van de oven open.

Heb je net een maaltijd bereidt in de oven (of combimagnetron)? Wanneer je de deur open laat staan voor het afkoelen trekt de warme lucht de keuken in. Zo hoeft je verwarming iets minder te verwarmen en dat spaart op je gaskosten.

Uitgelicht

Tip 3 : Gebruik de eco-knop.

Veel apparaten hebben een eco-knop. Hiermee bespaar je vaak tientallen procenten energie! Wel duurt het programma vaak wat langer. Toch wordt je vaat en de was net zo schoon als anders en maakt de droger de was helemaal droog.

Tip 4 : Voorkom sluipgebruik.

Sluipverbruik Energie Besparen Info

Sluipverbruik is het verbruiken van energie terwijl je het niet eens door hebt. De stand-by stand is vaak de boosdoener. Een apparaat uitzetten is beter voor je portemonnee. Ook opladers in het stopcontact laten zitten is iets wat veel mensen ‘overkomt’ terwijl het apparaat niet meer aan de lader ligt of al is opgeladen. In Nederland verspelen we gemiddeld zo €90 aan energie.

Tip 5 : Neem je eigen verbruik onder de loep.

Is zo lang douchen echt nodig? Kook jij de aardappelen zonder de deksel op de pan? En zet jij de verwarming pas lager wanneer je de ruimte verlaat? Wanneer je alle artikelen leest op onze site leer je steeds meer over het besparen op energiekosten. De zojuist gestelde vragen vind je bijvoorbeeld onder de categorie bespaartips. Je bent je natuurlijk niet altijd bewust van hoeveel energie je verbruikt.

Weet jij niet zo goed hoeveel je huidige apparatuur aan energie verbruikt? Een simpele en goedkope energieverbruiksmeter kan veel ophelderen. Zo weet je of je wel of niet een energiezuinig apparaat wilt aanschaffen of dat je huidige apparaten helemaal niet veel meer energie verbruiken. Energieverbruiksmeters kun je al voor €10 krijgen. Je vindt ze hier.

Energiezuinige apparaten voor meer energiebesparing.

Wil je meer bespaartips? Lees dan dit artikel met 10 bespaartips. Wil je naast bespaartips toe te passen meer doen om een lagere energierekening te krijgen? Naast het overstappen op de goedkoopste energieleverancier is het nemen van hele zuinige huishoudelijke apparaten ook een manier om flink te besparen. Lees daar meer over in dit artikel. Wil je meteen het aanbod van zuinig witgoed bekijken? Klik hieronder op de knop om een kijkje te nemen bij witgoedspecialist Witgoedhuis voor witgoed met het meest gunstige energielabel.

Wil jij zo min mogelijk energie verbruiken?

Haal dan nu het zuinigste witgoed in huis!

Ja, ik wil energiezuinig witgoed bekijken

Wil jij meer weten over de voordelen van energiezuinige huishoudelijke apparaten?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!