Besparen Kan review: online bespaarcoach energie.

Besparen Kan betrouwbaar of niet? Lees het in de Besparen Kan ervaringen!

Wil je graag stroom besparen in huis en ook je gasverbruik verlagen, maar heb je daar hulp bij nodig? Met deze Besparen Kan review willen we je meer informatie geven over deze online bespaarcoach voor energie. Wat vinden (ex-)klanten van de diensten van Besparen Kan? Laat onderaan dit artikel weten wat jouw ervaringen zijn met dit adviesbureau.

Een bespaarcoach die voor jou uitzoekt waar jij het goedkoopste uit bent?

Besparen Kan helpt je kiezen van een energieleverancier, internetprovider en verzekeringen.

Ja, ik wil weten wat deze bespaarcoaches mij kunnen bieden

Besparen Kan review: is Besparen Kan betrouwbaar en onafhankelijk?

In deze Besparen Kan review lees je meer over deze online bespaarcoach. We zien dat veel mensen zich afvragen of Besparen Kan betrouwbaar is. Je leest straks meer over de betrouwbaarheid. Eerst vertellen we je meer over Besparen Kan en voor welke diensten je hun kan gebruiken. Lees deze review goed door, want er zijn enkele dingen die ons opvallen. Verder wordt er ook op internet gezocht of Besparen Kan onafhankelijk is. Ook hier geven we een antwoord op.

Nadat we informatie hebben gegeven over Besparen Kan bekijken we de ervaringen van gebruikers en/of (ex-)klanten. Wat is hun indruk en hoe beoordelen zij Besparen Kan. Op basis van de beoordelingscijfer die zij hebben achtergelaten hebben we een eindcijfer kunnen berekenen. Dit cijfer vertelt de algemene indruk. We zoemen ook verder in. In de Besparen Kan ervaringen zijn we sommige punten vaker tegengekomen. We hebben daarom 2 positieve punten en 3 negatieve punten beschreven. Deze helpen je om te weten te komen hoe het eindcijfer mede tot stand is gekomen en of jij Besparen Kan betrouwbaar vindt of niet.

Uiteindelijk geven we aan waarom wij niet voor Besparen Kan kiezen, maar voor andere vergelijkers. Je kan natuurlijk zelf ook het aanbod van Besparen Kan vergelijken met die van andere vergelijkers.

Bespaarcoach voor energie: Besparen Kan.

Besparen Kan is een adviesbureau die mensen adviseert over het besparen op vaste lasten. Voor het besparen op de kosten voor energie zijn er twee opties: een energievergelijker en een telefonisch adviesgesprek met één van de bespaarcoaches. We lezen op de website van Besparen Kan dat er ‘meer dan 15 energieleveranciers vergelijken worden’ met de vergelijker. Helaas is op het moment van schrijven de energievergelijker niet beschikbaar.

Besparen Kan, dat ook in België actief is, kan dus via telefoon of e-mail jouw vragen beantwoorden en een aanvraag afhandelen wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Bij telefonisch advies over het overstappen is het aantal leveranciers dat met elkaar en jouw huidige leverancier vergeleken wordt een stuk kleiner. Het advies bevat een vergelijking van deze 5 energieleveranciers:

Besparen Kan geeft aan dat ze bij deze energieleveranciers speciale tarieven hebben bedongen. Deze tarieven worden vergeleken met de tarieven die jouw energieleverancier hanteert op haar website. We nemen aan dat de speciale tarieven bij Besparen Kan altijd lager zullen zijn dan de tarieven op de website van de energieleverancier.

Besparen op verschillende vaste lasten.

Besparen Kan Review Energie Internet TV Bellen Verzekering Energie Besparen Info

Besparen Kan is niet alleen een bespaarcoach voor energie. Op hun website zien we nog meer diensten staan waar je op kunt besparen. Er is een pagina getiteld ‘Internet-TV-telefonie’, maar daar valt geen verder informatie op te vinden. Er is een korte opsomming wat Besparen Kan voor je kan doen en een knop om een terugbelverzoek in te dienen. Er is ook een pagina getiteld ‘Verzekeringen’ op de website aanwezig. Ook hier is een korte opsomming aanwezig en een knop om je te laten bellen voor advies. Er is een samenwerking met SAA verzekeringen. Deze samenwerking is met licentiehouder Verzekerenkan; een kopie van Besparen Kan die alles rond de verzekeringen regelt.

Er valt dus weinig informatie te vinden op de website van Besparen Kan. Op de pagina van Internet, TV en telefonie staat in de opsomming: ‘Vergelijking op prijs, service en snelheid.’ Daaronder schrijft Besparen Kan:

Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel onderdeel van Budget Thuis.
Aanbieder van Internet, TV & Bellen via het betrouwbare KPN-netwerk.

Wanneer we op de pagina van de veelgestelde vragen kijken zien we op de vraag naar welke providers je voor internet (+ bellen) kunt overstappen het volgende antwoord: ‘Besparenkan heeft voor u een selectie gemaakt van providers naar wie u kunt overstappen.‘ Is het nou op basis van alle providers of niet?

De pagina over verzekeringen werkt helemaal niet op 12 maart 2023. Eerder werkte deze wel, maar stond er weinig informatie. Om welke verzekeringen gaat het eigenlijk? Op de website van SAA verzekeringen zien we de volgende verzekeringen staan:

Particulier:

 • Auto
 • Bromfiets
 • Inboedel
 • Opstal
 • Aansprakelijkheid
 • Financiering
 • Hypotheek
 • Overlijdensrisico
 • Reis
 • Zorg

Zakelijk:

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Bedrijfsauto
 • Bedrijfsschade
 • Cyber risk
 • Gebouwen
 • Inkomen
 • Inventaris en goederen
 • Pensioen
 • Zorg

Via de contactpagina zien we een link naar de website van Verzekeren Kan. We krijgen overigens in de adresbalk van onze internetbrowser te zien dat de website van Verzekeren Kan niet beveiligd is. De opvallende groene knop ‘WW-opvangpolis’ aanklikken heeft geen zin; je komt terecht op een lege pagina. Dat geeft ons geen goede indruk.

Uitgelicht

Is Besparen Kan onafhankelijk?

Besparen Kan geeft zelf aan dat ze niet onafhankelijk zijn wanneer het gaat om telefonisch advies over energie. Dit komt door de samenwerking met de eerder genoemde 5 energieleveranciers. Besparen Kan geeft aan dat ze speciale tarieven hebben bedongen bij deze energieleveranciers. Wellicht krijgt Besparen Kan ook een (hogere) commissie bij deze energieleveranciers voor elke klant die via hun aangemeld wordt dan bij energieleveranciers die wel in de vergelijkingstool (wanneer deze weer beschikbaar is) zichtbaar zijn.

Voor internet, tv en bellen kijken we op de pagina van veelgestelde vragen. Over tv wordt niets gezegd, maar over internet en bellen wordt aangegeven dat er een selectie van providers is gemaakt op basis van prijsvoordeel evenals service.

Met verzekeringen wordt je uiteraard doorverwezen naar de samenwerking met SAA Verzekeringen.

Besparen Kan is geen eigendom van een energieleverancier, verzekeraar of provider. In die zin is het een zelfstandig onafhankelijk bedrijf. Besparen Kan is niet onafhankelijk in de zin van dat je alle energieleveranciers (naar eigen zeggen wel met de vergelijkingstool), providers en verzekeraars met elkaar kunt vergelijken om zo tot de goedkoopste en beste deal te komen. Er zijn samenwerkingen waardoor je gestuurd wordt naar 1 van de 5 energieleveranciers, SAA Verzekeringen of één van de geselecteerde providers.

Besparen Kan review ervaringen.

Om te bepalen of je een product of dienst wilt kopen/afnemen zijn ervaringen van andere mensen het mooi hulpmiddel. Zijn kopers tevreden of zijn er veel klachten. In onze reviews van energieleveranciers en onze reviews van energievergelijkers bundelen met de ervaringen van (ex-)klanten die te vinden zijn op verschillende websites tot één rapportcijfer. Dat gaan we nu ook doen in deze Besparen Kan review. Bij het cijfer van Trustpilot is het 5-sterrensysteem omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. De onderstaande tabel in geupdatet op 7-1-2023.

Aantal reviews    Gemiddeld cijferBron
29,5ervaringensite.nl
522,0opiness.nl
2847,4nl.trustpilot.com

Op internet zijn niet heel veel ervaringen te vinden waarbij ook een cijfer wordt gegeven. Er zijn nog wel enkele sites met enkele ervaringen zonder cijfersysteem. De bovenstaande cijfers levert het volgende gemiddelde op:

Totaal aantal reviewsEindcijfer
3386,9

Het eindcijfer is berekend door elke gemiddelde cijfer te vermenigvuldigen met het aantal reviews op die website en daarna alles op te tellen en te delen door 338 reviews. Besparen Kan scoort voldoende met een 6,9.

Wat mensen fijn vinden aan deze bespaarcoach.

Naast de gegeven cijfers willen we natuurlijk nog meer weten. Welke ervaringen zitten achter deze cijfers? Eerst kijken we naar datgene wat door meerdere mensen wordt genoemd als positief punt.

#1 Goede informatievoorziening.

We lezen enkele ervaringen waarin men tevreden is over de informatievoorziening. Duidelijke uitleg, informatie via e-mail waardoor je het nog eens goed door kunt nemen en het samen doornemen van de informatie wordt meerdere keren genoemd. Vooral dit laatste punt hoort bij een goede bespaarcoach is onze mening.

#2 Besparen op energie, internet, TV en bellen.

Waarschijnlijk de belangrijkste reden om een bespaarcoach te nemen is het besparen van geld op je vaste lasten. We zien enkele reacties met concrete bedragen. Let op! Het zal per situatie en per persoon/gezin verschillen hoeveel je kunt besparen. De genoemde bedragen ter indicatie wat mogelijk is:

 • 11 euro per maand op energie.
 • 35 euro per maand op energie + internet + TV + bellen.
 • Meer dan 25 euro per maand. Op welke dienst(en) er wordt bespaard staat niet vermeld.
 • 180 euro per jaar op energie.

Negatieve ervaringen met Besparen Kan.

Op een completer en eerlijker beeld te geven van de ervaringen van (ex-)klanten kijken we nu naar negatieve ervaringen die we meerdere keren zijn tegengekomen.

#1 Onbeschoft behandeld aan de telefoon.

Naast een behoorlijk aantal positieve reacties over diverse medewerkers van Besparen Kan zijn er ook een behoorlijk aantal zeer negatieve ervaringen te lezen.

Meerdere mensen hebben ervaren dat medewerkers van Besparen Kan zich qua taalgebruik van hun meest onbeschofte kant laten zien. We lezen dat de schrijvers van de ervaringen zijn uitgescholden wanneer ze lieten blijken geen interesse te hebben of graag wat bedenktijd wilden hebben. Medewerkers van Besparen Kan zijn blijkbaar ook in staat om zo de verbinding te verbreken wanneer je aangeeft geen interesse te hebben.

Besparen Kan zou er een dwingende manier van klantenwerving op na houden, waarbij mensen zich in een hoekje gedrukt voelen.

#2 Herhaaldelijk gebeld worden.

Iets wat we ook meerdere keren gelezen hebben in de ervaringen is dat Besparen Kan schijnbaar niet weet van ophouden. Er wordt gesproken van een aantal keer gebeld worden tot zelfs tientallen keren. Daarbij schijnt Besparen Kan ook met verschillende telefoonnummers te bellen, waardoor het moeilijk wordt om te weten dat je door hun gebeld wordt.

Besparen Kan Klantenservice Bellen Energie Besparen Info

#3 Onjuiste informatie leidt tot goedkoper energiecontract.

Een negatieve ervaring die door meerdere mensen geschreven is gaat over de mogelijke besparing op je energiekosten. Er wordt klaarblijkelijk onjuiste informatie ingevoerd. Er wordt aangegeven dat medewerkers van Besparen Kan vertellen dat je goedkoper uit kunt zijn, maar dat ze een lager verbruik voor de berekening hebben ingevoerd dan dat de schrijvers van de ervaringen hadden aangegeven.

Ook informatie over dat je geen opzegboete hoeft te betalen aan je huidige energieleverancier klopte een aantal keer niet zo lezen we.

Besparen Kan betrouwbaar? Wat zeggen deze ervaringen?

Veel mensen vragen zich af of Besparen Kan betrouwbaar is. Met een 6,9 scoort Besparen Kan een voldoende en lijkt Besparen Kan betrouwbaar. Zoals bij elk bedrijf zijn er positieve en negatieve ervaringen. Een bespaarcoach die informatie overziet en jou daadwerkelijk coacht in het maken van de meest gunstige beslissing is volgens meerdere mensen iets dat Besparen Kan kan leveren.

Daarentegen zijn de negatieve ervaringen niet mals. Verkeerde informatie en niet netjes te woord gestaan worden wanneer je als potentiële klant aangeeft van het aanbod af te zien of er eerst nog over na wilt denken getuigd niet van professionaliteit in onze ogen. Of Besparen Kan betrouwbaar is moet je zelf ervaren. Ze scoort een cijfer waaruit tevredenheid blijkt, maar er zijn wel degelijk minpunten.

Wat zeggen deze ervaringen nou eigenlijk? Doe je er wel of niet verstandig aan om gebruik te maken van Besparen Kan? Wat we zien in de geplaatste ervaringen is dat de laatste maanden er veel meer positieve ervaringen zijn geplaatst. Het overgrote deel van de negatieve reacties is al wat ouder. Meer informatie over de reviews op Trustpilot vind je hier: https://nl.trustpilot.com/review/besparenkan.nl/transparency

Het is mogelijk dat Besparen Kan heeft gewerkt aan de mindere punten en daardoor beter is gaan scoren. Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken of je advies wilt inwinnen of een contract wilt afsluiten via Besparen Kan. Schat je in dat Besparen Kan niet betrouwbaar is dan kan je altijd nog via de bekende vaste lasten vergelijkers besparen.

Bespaarcoach Besparen Kan of energievergelijker: Wat is de beste keuze voor lagere vaste lasten?

Voor het vinden van een goedkoper energiecontract en contracten van andere vaste lasten kun je terecht bij een bespaarcoach zoals Besparen Kan, maar ook bij een energievergelijker voor het energie vergelijken. Wij kiezen zelf voor een energievergelijker, omdat je daarbij keuze hebt uit veel meer energieleveranciers.

Je zou natuurlijk het aanbod van Besparen Kan zelf kunnen vergelijken met het aanbod van een energievergelijker. Bovenaan dit artikel is de knop naar de website van Besparen Kan. Hieronder vind je een link om naar de energievergelijker te gaan.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!