Besparen Kan review: online bespaarcoach energie.

Besparen kan ervaringen: is deze bespaarcoach betrouwbaar of niet?

Wil je graag stroom besparen in huis en ook je gasverbruik verlagen, maar heb je daar hulp bij nodig? Met deze Besparen Kan review willen we je meer informatie geven over deze online bespaarcoach voor energie. Wat vinden (ex-)klanten van de diensten van Besparen Kan? Laat onderaan dit artikel weten wat jouw ervaringen zijn met dit adviesbureau.

Een bespaarcoach die voor jou uitzoekt waar jij het goedkoopste uit bent?

Besparen Kan helpt je kiezen van een energieleverancier, internetprovider en verzekeringen.

Ja, ik wil weten wat deze bespaarcoaches mij kunnen bieden

Inhoudsopgave

Bespaarcoach voor energie: Besparen Kan.

Besparen Kan is een adviesbureau die mensen adviseert over het besparen op vaste lasten. Voor het besparen op de kosten voor energie zijn er twee opties: een energievergelijker en een telefonisch adviesgesprek met één van de bespaarcoaches. We lezen op de website van Besparen Kan dat er ‘meer dan 15 energieleveranciers vergelijken worden’ met de vergelijker. Helaas is op het moment van schrijven de energievergelijker niet beschikbaar.

Besparen Kan, dat ook in België actief is, kan dus via telefoon of e-mail jouw vragen beantwoorden en een aanvraag afhandelen wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Bij telefonisch advies over het overstappen is het aantal leveranciers dat met elkaar en jouw huidige leverancier vergeleken wordt een stuk kleiner. Het advies bevat een vergelijking van deze 5 energieleveranciers:

Besparen Kan geeft aan dat ze bij deze energieleveranciers speciale tarieven hebben bedongen. Deze tarieven worden vergeleken met de tarieven die jouw energieleverancier hanteert op haar website. We nemen aan dat de speciale tarieven bij Besparen Kan altijd lager zullen zijn dan de tarieven op de website van de energieleverancier.

Besparen op verschillende vaste lasten.

Besparen Kan Review Energie Internet TV Bellen Verzekering Energie Besparen Info

Besparen Kan is niet alleen een bespaarcoach voor energie. Op hun website zien we nog meer diensten staan waar je op kunt besparen. Er is een pagina getiteld ‘Internet-TV-telefonie’, maar daar valt geen verder informatie op te vinden. Er is een korte opsomming wat Besparen Kan voor je kan doen en een knop om een terugbelverzoek in te dienen. Er is ook een pagina getiteld ‘Verzekeringen’ op de website aanwezig. Ook hier is een korte opsomming aanwezig en een knop om je te laten bellen voor advies. Er is een samenwerking met SAA verzekeringen. Deze samenwerking is met licentiehouder Verzekerenkan; een kopie van Besparen Kan die alles rond de verzekeringen regelt.

Er valt dus weinig informatie te vinden op de website van Besparen Kan. Op de pagina van Internet, TV en telefonie staat in de opsomming: ‘Vergelijking op prijs, service en snelheid van alle providers.’ Wanneer we op de pagina van de veelgestelde vragen kijken zien we op de vraag naar welke providers je voor internet (+ bellen) kunt overstappen het volgende antwoord: ‘Besparenkan heeft voor u een selectie gemaakt van providers naar wie u kunt overstappen.‘ Is het nou op basis van alle providers of slechts een selectie ervan?

Op de pagina over verzekeringen staat zoals gezegd ook weinig informatie. Om welke verzekeringen gaat het eigenlijk? Op de website van SAA verzekeringen zien we de volgende verzekeringen staan:

Particulier:

 • Auto
 • Bromfiets
 • Inboedel
 • Opstal
 • Aansprakelijkheid
 • Financiering
 • Hypotheek
 • Overlijdensrisico
 • Reis
 • Zorg

Zakelijk:

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Bedrijfsauto
 • Bedrijfsschade
 • Cyber risk
 • Gebouwen
 • Inkomen
 • Inventaris en goederen
 • Pensioen
 • Zorg

De link naar de website van Verzekeren Kan werkt niet. Via Google vinden we de juiste link. Op de pagina ‘Diensten’ vinden we een stuk minder verzekeringen. We krijgen overigens in de adresbalk van onze internetbrowser te zien dat de website van Verzekeren Kan niet beveiligd is. De opvallende groene knop ‘WW-opvangpolis’ aanklikken heeft geen zin; je komt terecht op een lege pagina. Dat geeft ons geen goede indruk.

Uitgelicht

Is Besparen Kan onafhankelijk?

Besparen Kan geeft zelf aan dat ze niet onafhankelijk zijn wanneer het gaat om telefonisch advies over energie. Dit komt door de samenwerking met de eerder genoemde 5 energieleveranciers. Besparen Kan geeft aan dat ze speciale tarieven hebben bedongen bij deze energieleveranciers. Wellicht krijgt Besparen Kan ook een (hogere) commissie bij deze energieleveranciers voor elke klant die via hun aangemeld wordt dan bij energieleveranciers die wel in de vergelijkingstool (wanneer deze weer beschikbaar is) zichtbaar zijn.

Voor internet, tv en bellen kijken we op de pagina van veelgestelde vragen. Over tv wordt niets gezegd, maar over internet en bellen wordt aangegeven dat er een selectie van providers is gemaakt op basis van prijsvoordeel evenals service.

Met verzekeringen wordt je uiteraard doorverwezen naar de samenwerking met SAA Verzekeringen.

Besparen Kan is geen eigendom van een energieleverancier, verzekeraar of provider. In die zin is het een zelfstandig onafhankelijk bedrijf. Besparen Kan is niet onafhankelijk in de zin van dat je alle energieleveranciers (naar eigen zeggen wel met de vergelijkingstool), providers en verzekeraars met elkaar kunt vergelijken om zo tot de goedkoopste en beste deal te komen. Er zijn samenwerkingen waardoor je gestuurd wordt naar 1 van de 5 energieleveranciers, SAA Verzekeringen of één van de geselecteerde providers.

Besparen Kan review ervaringen.

Om te bepalen of je een product of dienst wilt kopen/afnemen zijn ervaringen van andere mensen het mooi hulpmiddel. Zijn kopers tevreden of zijn er veel klachten. In onze reviews van energieleveranciers en onze reviews van energievergelijkers bundelen met de ervaringen van (ex-)klanten die te vinden zijn op verschillende websites tot één rapportcijfer. Dat gaan we nu ook doen in deze Besparen Kan review. Bij het cijfer van Trustpilot is het 5-sterrensysteem omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Aantal reviews    Gemiddeld cijferBron
101,2overstapervaringen.nl
461,7opiness.nl
2187,6nl.trustpilot.com

Op internet zijn niet heel veel ervaringen te vinden waarbij ook een cijfer wordt gegeven. Er zijn nog wel enkele sites met enkele ervaringen zonder cijfersysteem. De bovenstaande cijfers levert het volgende gemiddelde op:

Totaal aantal reviewsEindcijfer
2746,4

Het eindcijfer is berekend door elke gemiddelde cijfer te vermenigvuldigen met het aantal reviews op die website en daarna alles op te tellen en te delen door 274 reviews. Besparen Kan scoort voldoende met een 6,4.

Wat mensen fijn vinden aan deze bespaarcoach.

Naast de gegeven cijfers willen we natuurlijk nog meer weten. Welke ervaringen zitten achter deze cijfers? Eerst kijken we naar datgene wat door meerdere mensen wordt genoemd als positief punt.

#1 Goede informatievoorziening.

We lezen enkele ervaringen waarin men tevreden is over de informatievoorziening. Duidelijke uitleg, informatie via e-mail waardoor je het nog eens goed door kunt nemen en het samen doornemen van de informatie wordt meerdere keren genoemd. Vooral dit laatste punt hoort bij een goede bespaarcoach is onze mening.

#2 Besparen op energie, internet, TV en bellen.

Waarschijnlijk de belangrijkste reden om een bespaarcoach te nemen is het besparen van geld op je vaste lasten. We zien enkele reacties met concrete bedragen. Let op! Het zal per situatie en per persoon/gezin verschillen hoeveel je kunt besparen. De genoemde bedragen ter indicatie wat mogelijk is:

 • 11 euro per maand op energie.
 • 35 euro per maand op energie + internet + TV + bellen.
 • Meer dan 25 euro per maand. Op welke dienst(en) er wordt bespaard staat niet vermeld.
 • 180 euro per jaar op energie.

Negatieve ervaringen met Besparen Kan.

Op een completer en eerlijker beeld te geven van de ervaringen van (ex-)klanten kijken we nu naar negatieve ervaringen die we meerdere keren zijn tegengekomen.

#1 Onbeschoft behandeld aan de telefoon.

Naast een behoorlijk aantal positieve reacties over diverse medewerkers van Besparen Kan zijn er ook een behoorlijk aantal zeer negatieve ervaringen te lezen.

Meerdere mensen hebben ervaren dat medewerkers van Besparen Kan zich qua taalgebruik van hun meest onbeschofte kant laten zien. We lezen dat de schrijvers van de ervaringen zijn uitgescholden wanneer ze lieten blijken geen interesse te hebben of graag wat bedenktijd wilden hebben. Medewerkers van Besparen Kan zijn blijkbaar ook in staat om zo de verbinding te verbreken wanneer je aangeeft geen interesse te hebben.

Besparen Kan zou er een dwingende manier van klantenwerving op na houden, waarbij mensen zich in een hoekje gedrukt voelen.

#2 Herhaaldelijk gebeld worden.

Besparen Kan Klantenservice Bellen Energie Besparen Info

Iets wat we ook meerdere keren gelezen hebben in de ervaringen is dat Besparen Kan schijnbaar niet weet van ophouden. Er wordt gesproken van een aantal keer gebeld worden tot zelfs tientallen keren. Daarbij schijnt Besparen Kan ook met verschillende telefoonnummers te bellen, waardoor het moeilijk wordt om te weten dat je door hun gebeld wordt.

#3 Onjuiste informatie leidt tot goedkoper energiecontract.

Een negatieve ervaring die door meerdere mensen geschreven is gaat over de mogelijke besparing op je energiekosten. Er wordt klaarblijkelijk onjuiste informatie ingevoerd. Er wordt aangegeven dat medewerkers van Besparen Kan vertellen dat je goedkoper uit kunt zijn, maar dat ze een lager verbruik voor de berekening hebben ingevoerd dan dat de schrijvers van de ervaringen hadden aangegeven.

Ook informatie over dat je geen opzegboete hoeft te betalen aan je huidige energieleverancier klopte een aantal keer niet zo lezen we.

Wat zeggen deze ervaringen?

Met een 6,4 scoort Besparen Kan een voldoende. Zoals bij elk bedrijf zijn er positieve en negatieve ervaringen. Een bespaarcoach die informatie overziet en jou daadwerkelijk coacht in het maken van de meest gunstige beslissing is volgens meerdere mensen iets dat Besparen Kan kan leveren.

Daarentegen zijn de negatieve ervaringen niet mals. Verkeerde informatie en niet netjes te woord gestaan worden wanneer je als potentiële klant aangeeft van het aanbod af te zien of er eerst nog over na wilt denken getuigd niet van professionaliteit in onze ogen.

Wat zeggen deze ervaringen nou eigenlijk? Doe je er wel of niet verstandig aan om gebruik te maken van Besparen Kan? Wat we zien in de geplaatste ervaringen is dat de laatste maanden er veel meer positieve ervaringen zijn geplaatst. Het overgrote deel van de negatieve reacties is al meer dan een half jaar oud. Meer informatie over de reviews op Trustpilot vind je hier: https://nl.trustpilot.com/review/besparenkan.nl/transparency

Het is mogelijk dat Besparen Kan heeft gewerkt aan de mindere punten en daardoor beter is gaan scoren. Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken of je advies wilt inwinnen of een contract wilt afsluiten via Besparen Kan.

Bespaarcoach Besparen Kan of energievergelijker: Wat is de beste keuze voor lagere vaste lasten?

Voor het vinden van een goedkoper energiecontract en contracten van andere vaste lasten kun je terecht bij een bespaarcoach zoals Besparen Kan, maar ook bij een energievergelijker. Zoals je in dit artikel kunt lezen is PriceWise onze keuze wat betreft energie vergelijken. Wij kiezen zelf voor een energievergelijker, omdat je daarbij keuze hebt uit veel meer energieleveranciers.

Je zou natuurlijk Besparen Kan zelf kunnen vergelijken met het aanbod van een energievergelijker zoals PriceWise. Klik hier om prijzen te vergelijken met PriceWise. Hieronder vind je een link om naar de website van Besparen Kan te gaan.

Een bespaarcoach die voor jou uitzoekt waar jij het goedkoopste uit bent?

Besparen Kan helpt je kiezen van een energieleverancier, internetprovider en verzekeringen.

Ja, ik wil weten wat deze bespaarcoaches mij kunnen bieden

Wij kiezen zelf voor energievergelijker PriceWise om het goedkoopste energiecontract te vinden. Wil je weten wat duizenden mensen van PriceWise vinden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten