Review EasySwitch energie vergelijken: Ruim 9000 ervaringen!

Easy switch energie vergelijken zorgt voor veel tevredenheid.

Na eerder al een artikel te hebben geschreven over energievergelijker Pricewise is het nu tijd voor een artikel waarin we ervaringen met EasySwitch beschrijven. Deze EasySwitch review geeft jou meer inzicht of je energie vergelijken met EasySwitch wilt doen. We delen een beoordelingscijfer uit en noemen de pluspunten en minpunten volgens gebruikers van EasySwitch.  Laat onderaan dit artikel even weten of jij met EasySwitch energie vergelijken als fijn hebt ervaren.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden

Easy Switch energie vergelijken: alles wat je moet weten over deze energievergelijker!

Met Easy Switch energie vergelijken is makkelijk en werkt snel. we vertellen je eerst meer over EasySwitch en de garanties die zij biedt. Je wilt vast weten over EasySwitch onafhankelijk en betrouwbaar is. Een onafhankelijke energievergelijker zorgt ervoor dat er geen voordeel is voor een energieleverancier, maar dat je daadwerkelijk de goedkoopste energiedeal krijgt. Je ziet overigens dat we op onze website doorverwijzen naar Overstappen als energievergelijker, maar EasySwitch en Overstappen werken precies hetzelfde en tonen dezelfde aangeboden energiecontracten.

We laten na de informatie over EasySwitch zien wat de ervaringen zijn van duizenden gebruikers. Ze hebben recensies achtergelaten en voorzien van een cijfer. Dit cijfer tussen 1 en 10 geeft aan hoe tevreden ze zijn over EasySwitch. Hierdoor weet jij over mensen positieve EasySwitch ervaringen hebben en of deze energievergelijker haar werk goed doet. EasySwitch is niet alleen een vergelijker voor energie, maar ook voor autoverzekeringen, zorgverzekeringen en internet, TV en bellen.

Het eindcijfer dat we uitdelen is het gemiddelde van de ervaringen van duizenden mensen. Maar waar zijn de cijfers van deze schrijvers van de ervaringen op gebaseerd? We laten de 3 veel genoemde pluspunten en 3 veel genoemde minpunten zien. Kijk goed of je deze punten belangrijk vindt en ervoor zorgen dat je EasySwitch wel of juist niet wilt gebruiken. Zo weet jij na het lezen van deze EasySwitch review alles over EasySwitch!

EasySwitch energie vergelijken met laagste prijsgarantie.

EasySwitch is een van de bekendere energievergelijkers van Nederland. Het werd in 2009 opgericht door 3 vrienden die vernamen dat prijsvergelijkers populair waren in Engeland.

Verder is er weinig te vinden over de geschiedenis van EasySwitch. Waar we in onze reviewartikelen over energieleveranciers vaak een gedetailleerde beschrijving van de ontwikkelingen zijn tegengekomen blijft het bij EasySwitch zeer beperkt. EasySwitch valt onder Overstappen.nl BV. Overstappen.nl is een andere behoorlijk bekende vergelijker. We vinden Overstappen net iets fijner, waardoor we die op onze site kiezen om naar door te verwijzen. EasySwitch is dus net zo goed in al haar functies en aanbiedingen als Overstappen. Het is maar welke ‘look and feel’ je fijner vindt.

EasySwitch levert een switchgarantie. Het overstappen naar een andere energieleverancier kan soms een probleem door bijvoorbeeld miscommunicatie opleveren. EasySwitch geeft aan dat ze altijd het probleem zullen oplossen. Ook wanneer de fout niet bij hun ligt, maar bij de energieleverancier.

Daarnaast noemen ze op de website ook de laagste prijsgarantie. EasySwitch geeft aan dat je de goedkoopste energiedeals aanbieden. Daarom betalen ze, als je hetzelfde product toch ergens goedkoper vindt, het verschil terug. De voorwaarden worden genoemd op de ‘over ons’-pagina. Overigens hebben we Easyswitch ook in dit vergelijkingsartikel vergeleken met 5 andere energievergelijkers.

In 2018 is EasySwitch in de verkiezing ‘Website van het Jaar’ verkozen tot populairste website in de categorie Energie.

Is EasySwitch betrouwbaar en onafhankelijk?

De betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van een vergelijker is voor veel mensen belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je overstap goed geregeld wordt en dat je gewoon de energie geleverd krijgt tegen een gunstige prijs. EasySwitch heeft het thuiswinkel waarborg keurmerk. Deze geeft aan dat EasySwitch eerlijk handelt. We zijn ook geen persberichten tegengekomen die ons aan de betrouwbaarheid doet twijfelen.

Onafhankelijkheid is ook iets waar vaak naar gezocht wordt bij vergelijkers. Je wilt natuurlijk niet dat een vergelijker een bepaald bedrijf gunstiger laat uitkomen in de vergelijkingsresultaten, omdat er bijvoorbeeld een deal met dat bedrijf is gesloten.

Hier is bij EasySwitch geen sprake van. Er is geen energeleverancier die gunstiger uitkomt in de resultaten.

Andere vergelijkers van EasySwitch.

EasySwitch is vooral bekend van de energievergelijker, maar er zijn ook nog enkele andere vergelijkers beschikbaar. Wat je kunt vergelijken is:

Naam dienst.        Link naar vergelijkingspagina.
Energie vergelijken particulierBespaar hier op je kosten voor gas en stroom.
Internet vergelijken Internet + TV vergelijken Internet + Bellen vergelijken Alles-in-1 vergelijkenVergelijk en bespaar op de kosten voor internet, tv en bellen.
Zakelijk Energie vergelijkenNu vergelijken en besparen op je zakelijke energiekosten.
Zorgverzekering vergelijkenNu vergelijken en de zorgverzekering die bij jouw wensen aansluit vinden tegen de laagste kosten.

We raden je aan om alle vergelijkers van diensten die je afneemt te gebruiken. Het is een kleine moeite en kan je tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen.

EasySwitch Ervaringen

Het is tijd om te kijken wat mensen in Nederland van EasySwitch vinden. In deze EasySwitch review kijken we naar beoordelingen van mensen die EasySwitch hebben gebruikt en/of nog steeds gebruiken. Deze beoordelingscijfers tellen we bij elkaar op en zorgt ervoor dat we een rapportcijfer tussen de 1 en de 10 kunnen geven op basis van duizenden EasySwitch ervaringen. Deze tabel is geüpdatet op 19-11-2022.

Cijfer         Aantal beoordelingenBron
9,09397nl.trustpilot.com
1,011Opiness.nl
8,03ervaringenreview.nl
7,623Nederlandreview.nl

Voor deze review hebben we de beoordeling met een 5-sterren systeem die op trustpilot gebruikt wordt omgerekend naar een rapportcijfer tussen 1 en 10.

Totaal aantal beoordelingenGemiddeld Eindcijfer Easyswitch
94349,0

Een prachtig cijfer voor EasySwitch op basis van vele ervaringen.

Uitgelicht

Positieve ervaringen EasySwitch.

Met zo’n hoog cijfer zijn we erg nieuwsgierig naar de pluspunten. Waarom stappen mensen zo graag over met EasySwitch? We noemen 3 positieve punten die veelvuldig genoemd worden in de ervaringen.

#1 Soepel overstappen energie

Er zijn veel mensen die hebben ervaren dat het overstappen voor energie soepel geregeld wordt bij EasySwitch.  EasySwitch heeft een vergelijker waarvan veel gebruikers vinden dat hij erg duidelijk is. Het switchen van energieleverancier werkt makkelijk en veelal zonder problemen.

De enkeling die toch aangeeft een probleem te hebben ervaren met de overstap geeft aan dat dit bij de energieleverancier ligt en niet bij EasySwitch. Er zijn honderden ervaringen die kort maar krachtig zijn, zoals ‘Prima geregeld’ en ‘Alles verliep vlekkeloos’.

#2 Je krijgt een seintje wanneer je weer kunt overstappen naar een andere energieleverancier.

In een flink aantal ervaringen lezen we over een melding van EasySwitch wanneer je kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Het is zonde wanneer je contract is afgelopen en je niet opnieuw overstapt. Je krijgt dan automatisch een contract zonder looptijd met variabele tarieven. Je bent zo eigenlijk altijd duurder uit.

Een reminder van EasySwitch dat je weer kunt overstappen wordt zeer gewaardeerd, omdat de kans een stuk kleiner wordt dat je vergeet om over te stappen. Zo loop je geen welkomstbonussen mis, omdat je per ongeluk je na afloop van je huidige contract niets hebt ondernomen.

#3 EasySwitch krijgt vaak 5 sterren op Trustpilot

Ook een geweldig compliment voor EasySwitch: veel mensen geven 5 sterren als beoordeling op Trustpilot. Dit is de maximale score. Deze hoge scores worden vaak begeleid met kort geschreven ervaringen zoals:

EasySwitch Trustpilot Review Ervaringen Beoordeling Energie Besparen Info
  • Alles naar super naar wens.Het ging eigenlijk allemaal vanzelf.
  • Goed geregeld. Geen enkel probleem.
  • Voor de 7e keer via EasySwitch overgestapt en zoals gewoonlijk weer vlekkeloos. Goede nazorg vanuit Easyswitch.
  • Snel en makkelijk overstappen. Duidelijk welke de goedkoopste is voor jouw situatie.
  • Uitstekende service ,zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.

Het lijkt er dus op dat heel veel mensen over eigenlijk alles tevreden zijn wat EasySwitch betreft.

De verbeterpunten van EasySwitch.

Zelfs met een hoog cijfer zoals een 9,0 zullen er zo af en toe wel eens dingen verkeerd gaan. We kijken naar de 2 meest genoemde punten waarin EasySwitch zich nog kan verbeteren volgens gebruikers.

#1 Ander maandbedrag in energiecontract dan in de energievergelijker.

Meerdere mensen klagen over na het gebruiken van de energievergelijker van EasySwitch. Ze hebben een ander maandbedrag gekregen dan in de vergelijker werd aangegeven. Dit zorgt voor teleurstelling, wanneer je bij het energie vergelijken een maandbedrag ziet dat uiteindelijk hoger blijkt te zijn na het afsluiten van het energiecontract.

Het maandbedrag die je ziet bij EasySwitch is de berekende jaarlijkse kosten gedeeld door 12 maanden. Hier wordt de welkomstbonus nog afgetrokken. Je ziet zo je daadwerkelijke kosten wanneer je zoveel verbruikt als dat je bij EasySwitch in de vergelijker aangeeft.

Het maandbedrag die de energieleverancier berekend is een geschat verbruik op basis van de verbruikshistorie op jouw adres. Hebben er voordat jij in de woning kwam wonen mensen gewoond die meer energie verbruikten? Dan zie je dat in het maandbedrag terug. Deze zal dan hoger zijn. EasySwitch of een andere energievergelijker kan hier niets aan doen.

Je kunt het maandbedrag aanpassen door te bellen naar de energieleverancier of via je persoonlijke online omgeving. In onze ogen een kleine moeite. Daarbij komt dat je uiteindelijk alleen maar betaalt voor je energieverbruik. Wanneer het maandbedrag wat te hoog bleek te zijn zul je dus geld terugkrijgen op de jaarrekening.

#2 Overstap naar andere energieleverancier niet op tijd.

In een aantal ervaringen lezen we dat mensen ontevreden zijn over de overstap met EasySwitch. Deze zou te lang duren. Daardoor zijn ze na het aflopen van het vaste contract nog enkele weken bij hun oude leverancier geweest met een (duurder) variabel contract.

De klantenservice van EasySwitch reageert goed op deze ervaringen door duidelijkheid te scheppen. Een overstap kost namelijk behoorlijk wat tijd.

De klantenservice zorgt met hun antwoord op deze ervaringen voor helderheid. Ze vertellen dat de totale verwerking van een overstap tussen de 4 en 6 weken duurt. De redenen dat het zo lang duurt zijn de wettelijke bedenktijd van 14 dagen waar de nieuwe energieleverancier op moet wachten en een maand opzegtermijn. Daarom adviseren we ook dat je al 2 maanden voordat je contract af loopt een nieuwe aanmelding doet bij een andere energieleverancier. Zo hebben ze de tijd om alles goed te verwerken.

Een 3e veelvoorkomend minpunt hebben we niet kunnen ontdekken.

EasySwitch review conclusie: Wat zeggen deze ervaringen over EasySwitch?

Wanneer je kijkt naar het cijfer voor EasySwitch op basis van het aantal beoordelingen zegt dat wat ons betreft genoeg. EasySwitch is een prima vergelijker om te zoeken naar de goedkoopste energiecontracten.

Wat we vooral zien in de lage beoordelingen voor EasySwitch zijn problemen die niet toe te schrijven zijn aan EasySwitch. Denk hierbij aan de overheid die belastingen verhoogt. Hierdoor betalen mensen in het nieuwe jaar meer aan energie of ze nou een contract met vaste tarieven hebt of niet. Sommige mensen denken dat EasySwitch ze niet goed heeft voorgelicht.

Mensen vragen ook: FAQ.

Waarom kiezen om met Easyswitch energie te vergelijken?

Waarom zou je ervoor kiezen om met Easyswitch energie te vergelijken? Easyswitch is al vele jaren een grote energievergelijker in Nederland. Via Easyswitch overstappen naar een andere energieleverancier levert je de beste deal en vaak een welkomstbonus van wel 100’en euro’s op. Easyswitch heeft haar zaken goed voor elkaar: de overstap verloopt vrijwel altijd vlekkeloos en het veranderen van energieleverancier is makkelijk en snel geregeld.

Hoe zijn de ervaringen met Easyswitch?

In onze Easyswitch review beschrijven we de ervaringen met Easyswitch van ruim 9400 mensen. Deze Easyswitch ervaringen zijn zeer goed. Welke positieve en negatieve recensies worden vaker beschreven? Bekijk hier het zeer hoge rapportcijfer voor Easyswitch en start met energie vergelijken.

Is Easyswitch betrouwbaar?

Ja, Easyswitch is betrouwbaar. Ze zijn al meer dan 13 jaar een zeer betrouwbare energievergelijker en de ervaringen van klanten in onze Easyswitch review vormen een 9,2 als rapportcijfer. Easyswitch kun je vertrouwen: het overstappen naar een andere energieleverancier verloopt vrijwel altijd vlekkeloos, gemakkelijk en snel.

EasySwitch energievergelijker: in 2 minuten goedkope energie vinden.

Veel mensen veranderen jarenlang niet van energieleverancier. Vaak omdat ze ‘goed zitten bij….’ of niet weten dat je veel geld kunt besparen door even 2 minuten tijd te nemen om energie te vergelijken. Wanneer je een energievergelijker gebruikt is het wel aan te raden om dit artikel eerst door te nemen over de details waar je op moet letten. Ben je op zoek naar een zakelijke energievergelijker? Lees dan deze review over de specialist in zakelijke energie; Minder. Vergelijk nu de aanbiedingen van energieleveranciers en krijg een welkomstbonus tot wel €400!

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden

Wil jij voordat je overstapt naar een andere energieleverancier eerst weten hoe tevreden (ex-)klanten zijn?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!