Review Overstappen.nl ervaringen: goedkoop stroom en gas in 2 minuten gevonden.

Overstappen.nl: Energietarieven vergelijken scheelt je tot wel 100'en euro's!

Goedkoop stroom en gas vinden is een fluitje van een cent. Met een energievergelijker kun je energie vergelijken en heb je in nog geen 2 minuten een perfect overzicht van de tarieven voor stroom en gas met daarbij alle overige kosten. Zo vind jij snel de beste energiedeal. In deze Overstappen.nl review lees je over de ervaringen van mensen met de energievergelijker van Overstappen.nl. Laat onderaan dit artikel even weten wat jouw Overstappen.nl ervaringen zijn.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden

Overstappen.nl Review: vergelijken met een goed gevoel.

In deze Overstappen.nl review vertellen we je meer over deze prijsvergelijker en de meningen van vele mensen. Je kan met Overstappen.nl vaste lasten vergelijken. Je vindt dus niet alleen de laagste prijzen voor energie. We vertellen eerst over Overstappen.nl. Waarvoor kan je de vergelijker gebruiken? En is Overstappen.nl betrouwbaar en onafhankelijk? Veel mensen vinden dit belangrijk en dat lijkt ons wel terecht. Je wil natuurlijk geen gedoe met het overstappen en in de onafhankelijkheid kunnen vertrouwen. Een onafhankelijk prijsvergelijker heeft er geen baat bij wanneer een partij die een contract/dienst aanbiedt hoger in de resultaten komt te staan.

We laten daarna de resultaten zien van de resencies van gebruikers. Ze hebben bij het beschrijven van hun bevindingen ook een cijfer tussen 1 en 10 uitgedeeld aan Overstappen.nl. Deze hebben wij verzameld en uiteindelijk gebruikt om het eindcijfer te berekenen. Overstappen.nl heeft een prachtig rapportcijfer verdiend.

We hebben in de geschreven Overstappen.nl ervaringen ook enkele punten gezien die meerdere keren werden benoemd. We hebben 3 goede punten en 1 verbeterpunt gevonden die door verschillende mensen is beschreven. We raden je aan gebruik te maken van Overstappen.nl, want prijzen vergelijken gaat makkelijk en snel. Energie vergelijken of andere vaste lasten vergelijken is ook gratis, dus je kan makkelijk kijken hoe goedkoop jij uit kan zijn.

Overstappen.nl : prijsvergelijker voor lage vaste lasten.

Overstappen.nl is een bekende prijsvergelijker. Door prijzen te vergelijken weet jij snel waar je kunt besparen op je vaste lasten. Overstappen.nl is één van de bekendste prijsvergelijkers van Nederland. Sinds 2021 valt het onder Kizi. Hier vallen o.a. autoverzekering.nl en EasySwitch ook onder.

Wanneer we op de energiepagina van Overstappen.nl kijken zien we de stelling dat ze al 11 jaar de beste energievergelijker zijn. Waarop deze stelling is gebaseerd weten we niet. De besparing die je jaarlijks kunt realiseren wordt geschat op €450.

Tot op 17 maart 2023 zijn de volgende cijfers bekend van Overstappen.nl.

1.421.003 Overstappers via Overstappen.nl
€ 390.775.825 aan besparing door prijzen te vergelijken via Overstappen.nl

Bij Overstappen.nl kun je niet alleen op je kosten voor stroom besparen en gas besparen, maar ook andere vaste lasten kun je vergelijken in enkele minuten. Wanneer je niet elk jaar prijzen vergelijkt zal je meer betalen aan vaste lasten dan nodig. Hier volgt een overzicht van de beschikbare vergelijkers:

Naam vergelijker.
Energie vergelijken
MKB Energie vergelijken
Grootzakelijk Energie vergelijken
Internet vergelijken
Internet + TV vergelijken
Internet + Bellen vergelijken
Alles-in-1 vergelijken
Sim-only vergelijken
All Risk autoverzekering vergelijken
Beperkt casco autoverzekering vergelijken
WA-autoverzekering vergelijken
Geld lenen
Vergelijken van leningen
Zakelijke leningen vergelijken
Zorgverzekering vergelijken
Uitvaartverzekering vergelijken
Begrafenisverzekering vergelijken

We raden je aan om alle vergelijkers van diensten die je afneemt te gebruiken. Het is een kleine moeite en kan je tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen.

De verschillende vergelijkingen van internet, tv, bellen en alles-in-1 kun je met één vergelijker maken. Hiervoor hoef je alleen maar diensten aan te klikken of juist niet te selecteren.

Is Overstappen betrouwbaar en onafhankelijk?

Wat veel mensen terecht belangrijk vinden is de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van een energievergelijker. Je wilt niet bij een onbetrouwbare partij gegevens invullen. Tegenwoordig zijn er steeds meer websites van internetcriminelen die jouw gegevens willen hebben.

Overstappen.nl is een betrouwbare en veilige energievergelijker. Het heeft een ‘Thuiswinkel Waarborg’-keurmerk en met https een beveiligde website. Er zijn op klachtenkompas.nl slechts 2 klachten over Overstappen.nl. Deze zijn van 2 jaar en 8 jaar geleden! Overstappen.nl bestaat sinds 2009 en is groot en bekend, terwijl er in al die jaren geen zaken aan het licht zijn gekomen die ze onbetrouwbaar zou maken.

Naar onafhankelijkheid van prijsvergelijkers zoals Overstappen.nl wordt ook vaak gezocht. Je wilt natuurlijk niet een energievergelijker gebruiken die in handen is van een energieleverancier. Overstappen.nl is niet in handen van een energieleverancier en geeft zelf aan volledig onafhankelijk te zijn. Het maakt bij alle vergelijkers voor Overstappen.nl niet uit welke aanbieder je kiest. Er is voor Overstappen.nl geen voordeel in een bepaalde keuze die je maakt. Er is dus geen reden om een leverancier hoger in de resultaten te laten verschijnen.

Uitgelicht

Overstappen.nl Ervaringen

Om een goed beeld te krijgen van de tevredenheid (of ontevredenheid) van gebruikers over Overstappen.nl verzamelen we vele beoordelingen. Met cijfers kunnen mensen aangeven hoe ze het handelen van Overstappen.nl beoordelen. Deze beoordelingscijfers tellen we bij elkaar op en zorgt ervoor dat we een rapportcijfer tussen de 1 en de 10 kunnen geven op basis van honderden Overstappen.nl ervaringen. De tabel is geüpdatet op 19-11-2022.

Cijfer Aantal beoordelingenBron
8,82393nl.trustpilot.com
2,24nederlandreview.nl
10,02realreviews.nl
9,52reviewgorilla.nl

Voor deze review hebben we de beoordeling met een 5-sterren systeem die op trustpilot gebruikt wordt omgerekend naar een rapportcijfer tussen 1 en 10.

Totaal aantal beoordelingenGemiddeld Eindcijfer Overstappen.nl
24018,8

Een heel mooi cijfer voor Overstappen.nl op basis van vele ervaringen.

Positieve ervaringen met Overstappen.nl

We noemen 3 positieve ervaringen die veelvuldig genoemd worden in de reviews van gebruikers.

#1 Makkelijk overstappen energie

In veel reacties lezen we terug dat het overstappen naar een andere energieleverancier via Overstappen.nl makkelijk is verlopen. Veel van deze ervaringen zijn kort en bondig. We lezen vaak de woorden ‘makkelijk’, ‘snel’ en ‘eenvoudig’.

Dat zijn fijne reacties wanneer je nog twijfelt over het overstappen, omdat je bang bent voor veel gedoe en rompslomp. Natuurlijk gaat er wel eens wat fout bij een overstap, maar de meeste switches gaan vlekkeloos.

#2 Service na de overstap.

Iets wat we erg fijn vinden om te lezen is dat mensen blij zijn met de service na de overstap. Iemand vertelt dat ze de welkomstbonus van haar vorige energieleverancier dreigde mis te lopen door een te vroege overstap. Overstappen.nl heeft meegeholpen dit te voorkomen. De goede service voorkwam een financiële domper voor deze klant.

Wanneer de overstap voltooid is betekent het niet dat je niks meer hoort van Overstappen.nl. Meerdere mensen geven aan dat ze na de overstap zijn gebeld met de vraag of alles goed is verlopen. Klanten weten het te waarderen wanneer er nog aan ze gedacht wordt nadat de overstap is voltooid.

#3 De meerderheid is zeer positief over Overstappen.nl

Overstappen.nl scoort een mooi cijfer. Wanneer we op trustpilot de reacties doornemen zien we alleen maar positieve ervaringen. Vaak wordt er 5 sterren gegeven en soms 4 sterren. In totaal zijn 96% van de beoordelingen op trustpilot goed voor 4 of 5 sterren. Dit is natuurlijk overweldigend hoog. Het is niet helemaal duidelijk waarom er soms 4 sterren worden uitgedeeld i.p.v. 5 sterren.

Overstappen.nl doet haar werk goed. De overstap wordt probleemloos, snel en duidelijk afgehandeld. De klantenservice is kundig en vriendelijk en informeert na de overstap of alles goed is verlopen.

Dit zou Overstappen.nl nog kunnen verbeteren.

Overstappen NL Review Energie Besparen Info

Van de 2393 geschreven Nederlandstalige ervaringen op trustpilot zijn er slechts 3% met een beoordeling van 1 of 2 sterren. Er is maar 1 klacht die we meerdere keren tegenkomen. Verder zijn het verschillende klachten die maar 1 keer voorkomen, klachten die in onze ogen niet helemaal duidelijk wordt verwoord of is de klacht op de pagina van Overstappen.nl geplaatst terwijl de klacht eigenlijk over de energieleverancier of een andere bedrijf gaat.

#1 Ander maandbedrag in energiecontract dan in de energievergelijker.

Het enige dat we enkele keren zijn tegenkomen is de klacht dat er een verschil kan zitten in de resultaten in de energievergelijker van Overstappen.nl en de energieprijzen die daadwerkelijk in het contract staan.

Dit zorgt voor teleurstelling, omdat de tarieven hoger zouden zijn dan op Overstappen.nl. Dit kunnen we goed begrijpen, want je vergelijkt natuurlijk om een zo gunstig mogelijk deal af te sluiten. Wanneer deze minder goed blijkt te zijn als gedacht blijkt je werk een beetje voor niets.

Deze klacht zijn we echter maar 3 keer tegengekomen. Dat is erg weinig in vergelijk met het aantal geschreven ervaringen. Het is ook te herstellen. Mocht je namelijk zelf constateren dan de energietarieven in het contract anders zijn dan in de vergelijkingsresultaten dan kun je het zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos annuleren.

Wel of niet overstappen via Overstappen.nl?

De kans is groot dat je deze review over de ervaringen van gebruikers van Overstappen.nl hebt gelezen, omdat je wilde bepalen of je de energievergelijker of andere vergelijkers wilde gebruiken. Is overstappen via Overstappen.nl verstandig of niet?

Dankzij het goede cijfer en het feit dat overstappen vaak de beste keuze is kunnen we hier ‘ja’ op antwoorden. De verschillende tussen Overstappen.nl en andere energievergelijkers zijn niet heel groot. In dit artikel waarin we energievergelijkers met elkaar hebben vergeleken kozen we echter zelf wel eerder voor Pricewise, maar heeft Overstappen.nl het daarna gewonnen door goedkopere contracten te bieden. En dat is voor ons het belangrijkst. In 2024 is Pricewise weer gelijkwaardig geworden wat betreft het bieden van de goedkoopste deal. Het hoogste beoordelingscijfer is echter voor Overstappen.nl

Overstappen.nl energievergelijker: in 2 minuten goedkope energie vinden.

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het energie vergelijken. Lees alles over energie vergelijken in dit artikel. Wil jij nu meteen weten hoeveel geld jij kunt besparen? In nog geen 2 minuten krijg jij een mooi overzicht van de beste energiedeals van verschillende energieleveranciers. Klik hieronder op de knop om de goedkoopste gas- en stroomprijzen te vinden + een eventuele welkomstbonus tot wel €400! Heb je nog vragen over het switchen van energieleverancier? Lees dan ons artikel over het overstappen met energie, waarin 28 vragen beantwoord worden.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden

Wil jij de beste keuze maken bij het vergelijken van energiecontracten?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!