Wat is een certificaat van oorsprong (CVO)?

Meer duidelijkheid over de herkomst van grijze stroom.

Wil je echte 100% groene stroom  uit Nederland?

Kies voor Pure Energie, al 9 keer op rij verkozen tot meest groene energieleverancier!

Ja, ik wil échte groene stroom uit Nederland.

Dit is een certificaat van oorsprong voor energie.

Een certificaat van oorsprong (CvO) is een bewijs van herkomst van producten. In de energiesector vertelt een certificaat van oorsprong energie waar de stroom opgewekt is. De CvO geldt voor grijze energie. Deze wordt opgewekt uit steenkool, aardgas, aardolie en overige fossiele brandstoffen. De CvO voor energie is ingevoerd per 1 januari 2020 en moet voor transparantie zorgen op de energiemarkt.

De GVO is al langer in gebruik. Dit is de Garantie van Oorsprong. Die geeft de herkomst van duurzame groene stroom aan. Zowel de CvO als de GVO worden uitgegeven per 1000 Kwh stroom door Certiq, een dochteronderneming van netbeheerder TenneT.

Full disclosure energie.

Met de invoering van het certificaat van oorsprong voor energie is er volledige transparantie bereikt over de herkomst van al het stroom dat verkocht wordt. Samen met de GVO’s voor groene energie zorgen de CvO’s voor een full disclosure.

De herkomst van groene energie weten is belangrijk, omdat er ook gehandeld wordt in GVO’s. Daardoor kunnen energieleveranciers zeggen dat ze groene stroom leveren, terwijl ze gewoon grijze stroom inkopen met daarbij een GVO uit het buitenland.

Meest duurzame energieleverancier van Nederland!

Wil je liever duurzame groene energie afnemen, omdat dit beter is voor het milieu? Aan duurzaamheid bijdragen kan door échte groene stroom af te nemen bij de meest duurzame energieleverancier van Nederland.

Wil je echte 100% groene stroom  uit Nederland?

Kies voor Pure Energie, al 9 keer op rij verkozen tot meest groene energieleverancier!

Ja, ik wil échte groene stroom uit Nederland.
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!