Wat is een energiewijzer?

Energie vergelijken met een energiewijzer levert je veel geld op en kost maar 2 minuten tijd!

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Dit is een energiewijzer.

Een energiewijzer is een tool op internet die uitrekent bij welke energieleverancier jij het goedkoopste uit bent. Dit bespaart jou als klant enorm veel werk, want je hoeft niet meer bij elke energieleverancier uit te zoeken welke tarieven ze hanteren. Daarnaast vormen ook andere kosten de energierekening, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Een energiewijzer wordt ook wel een energievergelijker genoemd. Om te weten welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is moet je enkele gegevens invullen. Doorgaans zijn dit je postcode en huisnummer, stroomverbruik, gasverbruik, gezinsgrootte en je huidige energieleverancier. Wanneer je je verbruik niet meer weet en ook niet goed kunt inschatten wordt er een gemiddelde genomen dat past bij je gezinsgrootte.

Wanneer je de gegevens hebt ingevoerd wordt binnen enkele seconden berekent welke energiedeal voor jou de goedkoopste is. Hier zitten alle kosten in en ook de eventuele welkomstbonus is er in opgenomen. Zo heb je geen verrassingen van onzichtbare kosten. De beste energiedeal is voor iedereen anders, omdat sommige leveranciers een lagere gasprijs hebben en een hogere stroomprijs dan andere leveranciers. Sommige mensen nemen helemaal geen stroom af van een energieleverancier, omdat ze dit zelf opwekken met zonnepanelen. Over deze zeer winstgevende investering kun je hier lezen.

Wanneer je gegevens invult die niet in de buurt komen van je verbruik kun je een deal op de 1e plek zien staan die eigenlijk niet de goedkoopste voor je is. Daarom is het belangrijk zo goed mogelijk je verbruik in te schatten.

Uitgelicht

Is een energiewijzer onafhankelijk?

Er zijn veel energiewijzers te vinden. Vele mensen vragen zich af of deze energiewijzers onafhankelijk zijn en ook echt de beste deal laten zien. Bij vergelijkingswebsite Independer werden vraagtekens geplaatst, omdat de site werd overgenomen door Achmea. Mensen vroegen zich af of de zorgverzekeringen nog wel objectief worden vergeleken door deze overname.

Voor zover wij weten zijn energiewijzers onafhankelijk. De vergelijkingssites krijgen wel een financiële vergoeding van energieleveranciers wanneer ze een klant aanleveren via hun vergelijker. Doordat alle energieleveranciers een vergoeding betalen is het voor energievergelijkers niet nodig om de ene leverancier meer aan te prijzen dan een ander.

Energiewijzer PriceWise meldt op haar website ook:

“Wij zijn altijd trouw aan onze kernwaarden: transparantie, eerlijkheid en onafhankelijkheid. Daarom zijn we open over onze processen en zullen we nooit een leverancier, verzekeraar of aanbieder voortrekken.”

Wil je graag weten wat mensen hebben ervaren met Minder? Minder is gespecialiseerd in zakelijke energie. Lees hier de ervaringen met de zakelijke energievergelijker.

Waar moet je op letten wanneer je een energiewijzer gebruikt?

Kies je meteen voor de energiedeal die je bovenaan ziet verschijnen of moet je nog even verder kijken dan je neus lang is? Uiteraard dat laatste, want er zijn redenen waarom je niet voor de goedkoopste deal kiest. Dat kan afhankelijk zijn van de genoemde energietarieven en de mogelijkheid dat je toch meer energie zal verbruiken dan dat je hebt ingevuld. Ook de duur van het contract kan een overweging zijn.

Lees in dit artikel waar je allemaal op moet letten wanneer je de energievergelijker gebruikt voor particuliere contracten.

Lees in dit artikel waar je als zakelijke klant op moet letten wanneer je de zakelijke energievergelijker gebruikt.

De goedkoopste energietarieven in 2 minuten gevonden!

Ben jij ook nieuwsgierig geworden hoeveel euro jij kunt besparen door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier? Vaak kun je 100’en euro’s overstappen door lagere energietarieven en een flinke welkomstbonus. Binnen 2 minuten weet jij hoeveel jij kunt besparen op je energiekosten.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!