Wat is een grootverbruiker energie?

Wat is de grens tussen een kleinverbruiker en een grootverbruiker energie?

Op zoek naar de goedkoopste zakelijke energie?

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden!

Ja, ik wil graag zo goedkoop mogelijk zakelijke energie

Wat is een grootverbruiker energie?

Een grootverbruiker verbruikt meer energie dan een kleinverbruiker. Wanneer je een elektriciteitsaansluiting hebt die groter is dan 3×80 ampère ben je voor de Elektriciteitswet een grootverbruiker. De meeste Nederlandse huishoudens hebben 3×25 ampère als aansluiting.

Bij gas ben je grootverbruiker wanneer de capaciteit van je aansluiting groter is dan G25 met een doorlaatwaarde van meer dan 40m3 per uur.

Als grootverbruiker ben jij vrijwel altijd een zakelijke klant. Omgekeerd ben je niet altijd een grootverbruiker wanneer je een zakelijke klant bent. Wil je meer uitleg over zakelijke energie dan raden we je aan dit artikel te lezen.

Wanneer moet je een aansluiting  voor een grootverbruiker hebben?  

Een grootverbruiker ben je dus wanneer je een een groot capaciteitstarief hebt. Je aansluiting is dan zo groot dat je meer energie per uur kunt verbruiken dan bij een kleine aansluiting. Het heeft dus niks te maken met hoe groot je bedrijf is in kantoorpand, in omzet of in personeel.

Wanneer je jaarlijks meer dan 30.000 m3 gas verbruikt heb je een aansluiting nodig die groter is dan G25 met een hogere doorlaatwaarde dan 40m3 per uur.

Wanneer je denkt meer dan 100.000 kWh elektriciteit te gebruiken heb je een aansluitcapaciteit van 3×80 ampère nodig en ben je grootverbruiker.

Zakelijke energievergelijker minder.nl schrijft op haar website:

‘Een MKB-contract is voordelig als u minder dan 10.000 kWh stroom en 5.000 m3 gas verbruikt. Boven deze hoeveelheden, bent u in de meeste gevallen beter af met een grootzakelijk energiecontract.’

Twijfel je tussen een MKB contract of een particulier energiecontract? Lees dan eens het artikel over MKB energie vergelijken.

Uitgelicht

Hoe hoog zijn de grootverbruikersaansluiting kosten?

Als grootverbruiker betaal je veel meer voor de gasaansluiting en elektriciteitsaansluiting dan wanneer je een MKB bedrijf hebt of voor je aansluitingen die je als particulier hebt. Een grootzakelijke aansluiting is ongeveer 9 keer zo duur als een particuliere!

Hier zie je de kosten voor verschillende aansluitcapaciteiten.

Vind hier de goedkoopste energieprijzen voor grootverbruikers.

Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk je energie afnemen. Met deze zakelijke energievergelijker kun je gemiddeld 20% besparen op je energiekosten! Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het gebruiken van een zakelijke energievergelijker.

Klik hieronder op de knop op grootzakelijke energie te vergelijken. Je kunt zelf vergelijken, 5 offertes toegestuurd krijgen of een expert spreken. Wil je eerst meer weten over de ervaringen van klanten die jou voor zijn gegaan? Lees dan hier de review over de zakelijke energievergelijker van Minder.

Op zoek naar de goedkoopste zakelijke energie?

Voor ZZP, MKB en Grootzakelijk in 2 minuten snel gevonden!

Ja, ik wil graag zo goedkoop mogelijk zakelijke energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!