Wat is een kleinverbruiker energie?

Wat is de grens tussen een kleinverbruiker en grootverbruiker energie?

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie

Dit is een kleinverbruiker energie.

Wanneer je leest over kleinverbruikers van energie vraag je je misschien ook af of je daar toe behoort. Misschien denk je dat je een grootverbruiker bent wanneer je 1,5 keer zoveel energie verbruikt van het gemiddelde in Nederland. Of je een kleinverbruiker of grootverbruiker bent hangt af van de capaciteit van je aansluitingen.

Wanneer je een aansluiting van 3×80 ampère of lager hebt voor elektriciteit wordt je gezien als een kleinverbruiker. Wat betreft de gasaansluiting ben je een kleinverbruiker als je maximaal een G25 gasmeter hebt die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat.

Wanneer je een te zware aansluiting hebt dan dat je eigenlijk nodig hebt betaal je onnodig veel geld. Hier zie je de tarieven voor aansluitingen die bij kleinverbruikers horen.

Ik heb een eigen bedrijf. Ben ik dan een kleinverbruiker of grootverbruiker?

Het antwoord op deze vraag ligt nog steeds bij de eerder genoemde aansluitingen. Je kunt dus wel een zakelijke klant zijn, maar toch onder de kleinverbruikers vallen. Wil je meer weten over zakelijke vs particuliere energie dan kun je dit artikel lezen.

Uitgelicht

Ik zoek als kleinverbruiker de goedkoopste energietarieven.

Wanneer je de laagste energietarieven wilt hebben is het verstandig een energievergelijker te gebruiken.

Op minder.nl, een zakelijke energievergelijker, kun je als zakelijke kleinverbruiker terecht. Ook als grootzakelijke klant trouwens. Klik op de knop om zakelijke energie te vergelijken. Lees hier op welke details je moet letten wanneer je een zakelijke energievergelijker gebruikt. Wil je eerst nog weten wat anderen hebben ervaringen bij het gebruiken van de zakelijke energievergelijker van Minder? Lees dan hier de review.

Ben je een particuliere kleinverbruiker en op zoek naar de beste energiedeal met een welkomstbonus tot wel €400? Klik hieronder op de knop om de aanbiedingen van vele energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Binnen 2 minuten zie jij de beste energiedeal! Lees in dit artikel op welke details je moet letten wanneer je een energievergelijker voor kleinverbruikers gebruikt.

Energie kan goedkoper: bespaar in 2 minuten 100’en euro’s!

Vind nu de makkelijk de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil minder geld betalen voor energie
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!