Wat is groen gas?

Gas waar het milieu blij van wordt!

Wil jij weten welke energiebesparende maatregel jou het meeste oplevert?

Doe nu de GRATIS energiescan en weet waar jij het best in kunt investeren!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen

Wat is groen gas?

Groen gas is een stuk milieuvriendelijker dan grijs gas. Uit o.a. slib, afval, koeienmest en restanten groente en fruit wordt gas gewonnen. Dit gas heet biogas. Biogas kan in tegenstelling tot grijs gas niet voorgoed op raken, want de genoemde bronnen zullen altijd blijven bestaan. Dit duurzame biogas wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd. Na enkele bewerkingen zal de kwaliteit net zo hoog zijn als bij grijs gas (wat uit de aarde komt en daardoor ook wel aardgas wordt genoemd) en mag het groen gas worden genoemd.

Er is ook nog CO2 gecompenseerd gas. Dit is grijs gas waarbij er bomen geplant wordt om de CO2-uitstoot te compenseren.

Is groen gas duurder dan grijs gas/aardgas?

Jaren geleden was groene energie en dus ook groen gas een stuk duurder dan gewoon grijs gas. Tegenwoordig is dat verschil te verwaarlozen. Er worden subsidies uitgekeerd om groene energie te stimuleren.

Het verschil in prijs tussen groen gas en grijs gas is nu ongeveer 2 cent per m3. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Dit betekent dat je per jaar €30 meer betaalt voor groen gas dan voor grijs gas.

Wanneer je op zoek bent naar het goedkoopste energiecontract kun je het beste een energievergelijker gebruiken. Wanneer wij onze gegevens invoeren is het verschil tussen de goedkoopste deal met grijs gas en de goedkoopste deal met groen gas slechts €16 per jaar. Lees in dit artikel meer over het gebruiken van de energievergelijker en het kijken naar de details van energiecontracten.

Uitgelicht

Groen gas tanken.

Je kunt ook groen gas tanken. Er zijn op het moment van schrijven 485 locaties waar je dit kunt doen. Kijk hier voor een kaart van Nederland met daarop de tankstations met groen gas: https://orangegas.nl/tanklocaties

Milieuvriendelijk en beter voor jouw portemonnee: verduurzaamadvies!

Groen gas is veel beter voor het milieu dan grijs gas. Wil je het milieu en je portemonnee helemaal een groot plezier doen dan kies je voor energiebesparende maatregelen. Met ons artikel ‘huis verduurzamen advies‘ hebben we al laten zien dat je veel geld kan besparen en dat je niet zelf uit hoeft te zoeken welke maatregel de beste keus is.

Wil jij weten welke energiebesparende maatregel jou het meeste oplevert?

Doe nu de GRATIS energiescan en weet waar jij het best in kunt investeren!

Ja, ik wil weten waarmee ik het meeste energie en geld kan besparen
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!