Budget Energie Review: zijn de ervaringen top of flop?

Budget Energie Review op basis van ruim 10000 ervaringen!

In deze Budget Energie review kijken we naar de ervaringen van (ex-)klanten met Budget Energie. Hoewel het geen garanties biedt is vinden veel mensen het fijn om te weten wat anderen vinden. Hoe vaak heb jij al naar reviews gezocht om ervaringen van kopers van een televisie of andere apparaat te lezen? Wij kijken ook altijd naar beoordelingen van restaurants wanneer we ergens een hapje willen eten. Een restaurant met een onvoldoende laten we links liggen en we kunnen ons voorstellen dat je op deze pagina gaat kijken naar beoordelingen van andere energieleveranciers om jouw keuze te maken. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaring is met deze energieleverancier.

Op zoek naar een energieleverancier?

Bekijk hier het aanbod van Budget Energie!

Ja, ik wil hier meer over weten

Budget Energie review met duizenden Budget Energie ervaringen.

In deze Budget Energie review vertellen we je eerst meer over Budget Energie. Zo heeft de groep van Budget Energie in 2022 NLE overgenomen. De solvabileit van Budget Energie is goed. Dit betekent dat er geen dreiging is van finaciële problemen. Nadat je meer te weten bent gekomen over de historie van Budget Energie kijken we naar de vele ervaringen van (ex-)klanten. Er zijn verschillende sites om je ervaringen met bedrijven achter te laten. We hebben ze allemaal verzameld, zodat we voor deze review een rapportcijfer hebben berekend op basis van ruim 10000 Budget Energie ervaringen!

Zo heb je een goed beeld van Budget Energie als bedrijf. Budget Energie is namelijk meer dan energie, maar dat lees je ook in de volgende alinea. We hebben ook de ervaringen doorgenomen en wat punten gezien die steeds maar benoemd werden. Deze 3 positieve en 3 negatieve punten hebben we ook beschreven. Bekijk zelf wat je belangrijk vindt aan een energieleverancier. Het zou kunnen zijn dat een energieleverancier met een hoger rapportcijfer juist minpunten heeft die jij nou net heel belangrijk vindt. En misschien vindt je die van Budget Energie juist helemaal niet zo belangrijk. Kijk dus ook verder dan alleen het rapportcijfer.

We sluiten de review af met enkele veelgestelde vragen die veel gezocht worden op het internet.

Budget Energie is meer dan alleen energie: Budget Thuis.

Budget Energie is een nog vrij jonge energieleverancier. Ze is opgericht in 2011 en verkoopt energie en sinds 2019 ook alles-in-1 pakketten. Deze pakketten bevatten internet, tv en bellen. Daarnaast wordt ook nog Budget Mobiel aangeboden.

Budget Energie richt zich op efficiënt werken en goedkoop energie aanbieden. Energiezaken worden voornamelijk via internet geregeld om zo kosten te besparen op briefpost. Er wordt ook zo min mogelijk reclame gemaakt. Met die besparingen wil Budget Energie de scherpste energietarieven kunnen aanbieden.

Budget Energie valt net als energieleverancier De Nederlandse Energie Maatschappij onder de Nuts Groep. Ook de andere onderdelen van Budget horen hier bij: Budget Mobiel, Budget Alles-in-1 en Budget Thuis. Budget Thuis is de naam van de website en is de overkoepelende naam van Budget Energie.

Ook NLE wordt Budget Energie.

NLE maakt in oktober 2022 bekend dat de klanten eind oktober/begin november 2022 onder Budget Energie vallen. Zowel Budget Energie als NLE vallen onder de Nuts Groep en gaan nu dus als 1 energieleverancier verder.

Review Budget Energie: ervaringen van klanten en ex-klanten.

In deze review willen we we je een beeld schetsen van de ervaringen van klanten en ex-klanten met Budget Energie. Uiteindelijk geven we deze energieleverancier een cijfer op basis van de ervaringen die op internet te vinden zijn en kun je Budget Energie zelf vergelijken met energieleveranciers waar we al eerder een soortgelijk artikel over hebben geschreven.

Budget Energie ervaringen : Ruim 10000 meningen maken dit rapportcijfer.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Budget Energie. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. Onderstaande tabel is geüpdatet op 18-8-2022.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
3,2414nl.trustpilot.com
7,8621Opiness.nl
6,81746Energieervaringen.nl
4,4119Nederlandreview.nl
7,4120Easyswitch.nl
1,728Ervaringen.nl
7,4270Overstapervaringen.nl
6,52841Energiewereld.nl / gaslicht.com
7,060Reviews.nl
5,8191Prijsvergelijken.nl
8,048Energievergelijk.nl
6,420Energievergelijker.nl
7,82539Pricewise.nl
5,56Onlineenergievergelijken.nl
5,259Ervaringensite.nl
9,04reviewen.nl
9,06reviewgo.nl
1,02123klantervaringen.nl
8,0106consumentenbond.nl
7,7849kiyoh.nl

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Budget Energie
               100496,8

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Alle punten zijn bij elkaar opgeteld en daarna gedeeld door 10049. Budget Energie scoort met een 6,8 een keurige voldoende.

Uitgelicht

Wat vinden klanten fijn aan Budget Energie?

Met een ruim voldoende als eindcijfer zijn er veel mensen tevreden over Budget Energie. Wat zijn de punten waarmee Budget Energie zorgt voor tevredenheid bij klanten en ex-klanten? Net als in onze andere artikelen waarin we ervaringen met energieleveranciers beschrijven zullen we 3 veelgenoemde positieve punten beschrijven.

#1 Goedkope energie bij Budget Energie.

Goedkope energie bij Budget Energie Energie Besparen Info

We lezen veel reacties waarin verteld wordt dat Budget Energie de goedkoopste energieleverancier is die men kon vinden. Voor veel mensen zijn de laagste energietarieven een reden om naar een andere leverancier over te stappen. Naast de energietarieven speelt een welkomstbonus ook een grote rol in welke energieleverancier de goedkoopste is.

Overigens ligt het aan je energieverbruik welke energieleverancier de goedkoopste is. Bij de één is stroom goedkoper, maar gas wat duurder. Bij een andere leverancier kan die andersom zijn. Zoals we eerder al vertelden maakt Budget Energie weinig reclame en maakt het waarschijnlijk minder kosten dan andere energieleveranciers. Dat verklaart waarom we behoorlijk veel reacties lezen dat Budget Energie voor die mensen de goedkoopste energieleverancier is.

#2 Duidelijke rekeningen.

We lezen dat de duidelijke rekeningen van Budget Energie erg gewaardeerd worden. Het is natuurlijk vervelend wanneer een energierekening opgesteld is op een manier waardoor het moeilijk wordt om te begrijpen wat je al betaald hebt en welke energiekosten je gemaakt hebt. Zoals je in dit artikel kunt lezen zijn er verschillende kosten die de energierekening opbouwen. We lezen verder geen uitleg waarom meerdere mensen de rekeningen of overzichten van Budget Energie zo duidelijk vinden. Er wordt aangegeven dat er voor ondernemers een aparte BTW-pagina is bijgevoegd. Oordeel zelf over de duidelijkheid van de jaarrekening van Budget Energie: https://www.budgetthuis.nl/energie/klantenservice/jaarnota

#3 Goede communicatie

Tussen de ervaringen staan meerdere berichten waarin de communicatie goed bevonden wordt. Zo lezen wij in deze gedeelde ervaring:

‘Ik vind de communicatie erg goed en volledig. Wij ontvangen iedere maand per mail een overzicht van ons energieverbruik. Hierbij wordt ook een vergelijking gemaakt met het gebruik van soortgelijke huishoudens. Zo komen wij aan het eind van het jaar nooit voor verrassingen te staan over ons gebruik.’

Deze maandelijkse mail wordt door meer mensen op prijs gesteld. We lezen verschillende andere ervaringen die de communicatie van Budget Energie beschrijven. Iemand vertelt dat hij keurig is gebeld na het gebruiken van de chatfunctie. Ook het online account waarin je gegevens kunt inzien en je termijnbedrag kunt wijzigen werkt volgens enkele mensen heel fijn.

Welke punten zorgen voor een ontevredenheid over Budget Energie?

Zoals bij elke energieleverancier loopt ook bij Budget Energie niet alles op rolletjes. We noemen natuurlijk niet alleen positieve punten, maar ook de punten die het cijfer van Budget Energie wat naar beneden hebben gebracht.

#1 Verkopers aan de deur en aan de telefoon.

Het is bij meerdere energieleveranciers ervaren: verkopers die zich aan de deur of via de telefoon opdringen om klanten te werven. In de reactie van de energieleverancier op de ervaringen wordt eigenlijk altijd gezegd dat dit niet de bedoeling is, maar schijnbaar werken bij elke energieleverancier verkopers die er alles aan doen om aan het benodigde aantal sales te komen.

In dit geval lezen we ook over verkopers van Budget Energie dat er verkopers beginnen over een onderwerp zoals een metercheck of een telefonische verkoper die zegt van het netwerkbeheer te zijn. Uiteindelijk komt er een ‘geweldig aanbod’ ter sprake in de vorm van een energiecontract. In enkele reacties worden de verkopers irritant en brutaal genoemd. Nee zeggen is niet altijd direct het signaal voor een verkoper om het verkooppraatje af te breken.

#2 Budget Energie Media Markt Aanbieding Contractduur.

Een klacht die we veel zijn tegengekomen is de aanbieding die Budget Energie aanbiedt bij de Media Markt. Volgens een ervaring kreeg/krijg je een tegoedbon van de Media Markt van €150 wanneer je bij een verkoper in een filiaal van Media Markt een contract afsluit bij Budget Energie. Er zijn diverse klachten.

We lezen in deze ervaring dat deze persoon heeft aangegeven dat hij eigenlijk later het contract wilde aangaan, maar ook de tegoedbon niet wilde missen. Op zijn vraag of die waarde later nog verhoogd werd zou het antwoord ‘nee’ geweest zijn. De actie zou alleen maar nog die week duren. Een week later bleek de aanbieding veranderd en was de waarde van de tegoedbon toch verhoogd, naar €200. De actie was dus helemaal niet afgelopen. Op het moment van schrijven van het artikel (december 2020) zien we op de website van Budget Energie staan dat het gaat om een tegoedbon tot €175.

Ook is er bij iemand het contract 12 dagen eerder ingegaan dan afgesproken. Hierdoor moet diegene wegens contractbreuk bij de vorige energieleverancier 2 x €50 betalen plus nog eens 2 x €125 correctievergoeding. Wat deze laatste vergoeding precies betekent is onduidelijk voor ons. Budget Energie weigert volgens deze persoon het contract op de juiste datum in te laten gaan.

We lezen ook iemand die in de Media Markt vraagt om hem meer informatie te sturen via de e-mail. Dit blijkt al een afgesloten contract te zijn.Dit wordt niet gewaardeerd.

Er zijn nog andere klachten die eenmalig genoemd worden. De klacht die de meeste mensen hebben over deze aanbieding is de contractduur. Vele malen lezen we een ervaring waarin gezegd wordt dat het contract 1 jaar zou duren en achteraf voor 3 jaar blijkt te zijn. We lezen ook over situaties waarin de verkoper heeft aangegeven dat het contract voor 3 jaar was, maar dat je ‘er maar 1 jaar aan vast zit’ of ‘het later nog aangepast kan worden naar een 1 jaar contract’.

#3 De Budget Energie klantenservice is slecht (bereikbaar).

Een punt waar we ook negatieve ervaringen over lezen is de (bereikbaarheid van de) klantenservice. We lezen over lange wachttijden van wel 20 minuten of zelfs langer. Mailtjes worden ook niet altijd beantwoord en veel antwoorden lijken volgens de vertellers van de ervaringen vaak op een standaard antwoord. Dit is trouwens bij meerdere energieleverancier het geval, blijkt uit diverse ervaringen.

Budget Energie Klantenservice Beoordeling Ervaringen Energie Besparen Info

Er zijn ook klachten over de klantvriendelijkheid en de behulpzaamheid van de klantenservice. We maken uit reacties op dat de klantenservice stug is en problemen niet oplost. Het veranderen van dubbel naar enkel tarief, aanpassen van een contractdatum of het veranderen van het termijnbedrag blijkt niet te lukken. Over het termijnbedrag die niet aan te passen is lezen we meer vervelende berichten. Er zijn overigens ook positieve berichten over de klantenservice geplaatst.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is Budget Energie betrouwbaar?

Is Budget Energie betrouwbaar of zijn ‘ze’ niet te vertrouwen? Over Budget Energie is geen oplichting of groot schandaal bekend. Met een 7,0 in deze review scoren ze ruim voldoende. Er zijn wel zo nu en dan klachten over Budget Energie, maar 99% van de klachten worden opgelost. We kunnen stellen dat Budget Energie betrouwbaar is.

Wat is de financiële situatie van Budget Energie: is Budget Energie solvabel?

De financiële situatie van Budget Energie is het afgelopen jaar verslechterd. In november 2022 kwam in het nieuws dat Budget Energie één van de energieleveranciers is die qua solvabiliteit in zwaar weer zit.

Positief vs negatief: wel of geen contract nemen bij Budget Energie?

Na het lezen van dit artikel weet je meer over Budget Energie. Het cijfer 6,8 is voldoende en je bent op de hoogte van 3 positieve punten. Toch heb je ook 3 negatieve punten gelezen. Is een contract aangaan bij Budget Energie nou wel of niet datgene wat je moet doen? We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt. Bedenk echter wel dat elke energieleverancier ook veel minder positieve recensies heeft. Bij elke energieleverancier gaan er dingen mis. Klik hier om onze andere artikelen te vinden waarin we ervaringen reviewen over andere energieleveranciers.

Of je wel of niet voor Budget Energie kiest is iets wat je zelf moet beslissen. Je kunt hierbij kijken welke punten het belangrijkste voor jou zijn wanneer je een energieleverancier kiest. Vind je het belangrijk dat je goedkoop energie kunt afnemen (positief punt #1) of hecht je veel waarde aan een goede klantenservice (negatief punt #3)? Daarbij komt dat er enkele klachten waren over de klantenservice, maar ook positieve berichten. Wat iemand anders ervaart hoef jij dus niet zo te ervaren.

We kunnen ons goed voorstellen dat je ook goed gaat kijken naar meer dan energie. Dat kan met Budget Thuis. Zo bespaar je nog meer op je vasten lasten.

Budget Thuis: Budget Energie plus je andere vaste lasten met voordeel.

Wil jij graag met telefonie, tv, internet en energie bij één partij zijn om meer overzicht te hebben én geld te besparen? Neem dan een kijkje op de website van Budget Thuis.

Op zoek naar een energieleverancier?

Bekijk hier het aanbod van Budget Energie!

Ja, ik wil hier meer over weten

Wil je graag een duidelijk overzicht van de beoordelingscijfers van de energieleveranciers waar wij een review over hebben geschreven?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!