Review Total Energie ervaringen: Zakelijke energie van een grote speler voor MKB en Grootzakelijke klanten.

Deze zakelijke energieleverancier heeft nog werk aan de winkel.

We hebben al verschillende artikelen geschreven over de ervaringen van energieleveranciers. Deze energieleveranciers leveren energie aan particulieren en zakelijke klanten. In dit artikel vertellen we je meer over een grote energieleverancier die alleen levert aan zakelijke klanten. Als over de Total Energie ervaringen van (ex-)klanten lees je hier. Laat onderaan dit artikel even weten wat jou ervaring is met Total. Vergelijk hun aanbod met de aanbieding die je krijgt bij zakelijke energie vergelijken voor de beste deal!

Let op: Inmiddels heeft Total Energies de acitiviteiten in Nederland gestopt. Je kunt geen klant meer worden om stroom en gas bij Total af te nemen.

Wil jij weten welke tarieven Total G&P Energie jouw kan leveren?

Total richt zich volledig op de MKB’er of Grootzakelijke klant.

Ja, ik wil weten wat Total mij te bieden heeft

Total Energie Review: alles over deze zakelijke energieleverancier.

In deze Total Energie Review lees je meer over deze zakelijke energieleverancier die je misschien kent van de vele tankstations. Total is een groot bedrijf dat wereldwijd bekend is. We vertellen je allereerst meer over Total en bekijken daarna de mening van (ex-)klanten. Ze hebben via verschillende websites een reactie achtergelaten met hun mening over Total Energie en daarbij een cijfer tussen 1 en 10 gegeven.

Door deze cijfers samen te voegen hebben we een gemiddeld eindcijfer kunnen geven aan Total. Ze is ook opgenomen in de Energieleveranciers Nederland Ranglijst, waardoor je Total Energie kan vergelijken met andere energieleveranciers. Daarna lees je over de sterke punten en de punten waarover geklaagd wordt over Total Energie. Deze punten zijn meerdere keren naar voren gekomen in de geschreven ervaringen. Twijfel je of je een MKB energiecontract nodig hebt of in aanmerking komt voor een partivulier energiecontract? Lees dan ons artikel over MKB energie vergelijken.

Total energie: leverancier met veel ervaring.

Total energie heet voluit Total G&P, wat staat voor Total Gas and Power. Total werkt wereldwijd aan de leveren van energie aan de zakelijke markt en andere projecten zoals het opwekken van energie met zonnepanelen, productie en levering van alternatieve brandstoffen en het opslaan van lokale energie samen met hun partners.

Total heeft bijna 100.000 medewerkers, verdeeld over 130 landen. Zoals gezegd kun je niet als particulier energie afnemen bij Total. Lees dit artikel wanneer je twijfelt of je een particulier of zakelijk energiecontract nodig hebt.

Total energie is dag in dag uit al bijna 100 jaar bezig met onderzoeken naar nieuwe energie en het steeds meer opwekken van energie uit duurzame bronnen. Ze wekken zelf het grootste deel van de energie op en geven klanten advies op maat wat betreft de keuze voor energie en het besparen van energie. Daarnaast is Total natuurlijk ook bekend van de vele benzinepompen in ons land.

Review Total Energie: bevalt deze energieleverancier?

Net als bij de andere review artikelen over energieleveranciers zullen we ook over Total kijken naar de meningen van mensen die dit online hebben gedeeld. Naast het rapportcijfer zullen we weer punten opnoemen waar Total Energie sterk in is en waar het volgens (ex-)klanten nog veel te winnen heeft.

Total ervaringen : dit zijn de prestaties volgens (ex-)klanten.

Om een goed beeld te krijgen over de ervaringen van mensen zijn we op zoek gegaan naar de vele reviews die mensen online hebben gedeeld. Hierbij kan aan Total een cijfer worden gegeven tussen de 1 en de 10. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
6,43670nl.trustpilot.com
4,73Energiewijzer.nl
1,9378Overstapervaringen.nl

Op Trustpilot staan de ervaringen met Total verdeeld over de volgende verschillende pagina’s:

Pagina’s Total Energie op Trustpilot.Aantal ReviewsGemiddeld cijfer
Gas-Power.Total.co.uk16,4
Total-Energie.nl16,4
Total.de25,8
Total.nl35,6
Total.direct-energie.com27525,8
Totalgp.com9118,2

Wat direct opvalt in vergelijking met onze andere artikelen over energieleveranciers is dat er over Total Energie veel minder Nederlandstalige ervaringen te vinden zijn. Bij andere energieleveranciers waar de ervaringen vrijwel altijd over particuliere energie gaat zijn er meestal zeker 3000 ervaringen in het Nederlands verspreid over wel 10 websites te vinden.

Op Trustpilot staan voornamelijk Engelstalige en Franstalige ervaringen. Nederlandstalige ervaringen zijn er amper: 16 op het moment van het schrijven van dit artikel. Het is aannemelijk dat de ervaringen in een andere taal vaak over het functioneren van Total in andere landen gaan. Dat betekent dat het eindcijfer vooral wat zegt over Total Energie als volledig bedrijf.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Total
40516

We hebben de cijfers vermenigvuldigd met het aantal ervaringen. Uiteindelijk zijn de punten gedeeld door het aantal ervaringen. Total scoort afgerond een voldoende met een 6.

Zou je van Trustpilot alleen de Nederlandstalige ervaringen gebruiken, dan zou Total de volgende beoordeling krijgen:

Aantal reviews geschreven in het Nederlands op Trustpilot en overstapervaringen.nlCijfer
3942,0

Voordat we begonnen met het maken van onze review artikelen over de ervaringen van mensen met energieleveranciers dachten we dat mensen sneller negatieve ervaringen zouden plaatsen dan bij positieve ervaringen het geval zou zijn.

Uit een onderzoek van Capterra blijkt juist het tegendeel. Er worden meer positieve dan negatieve reviews geplaatst. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Uitgelicht

Pluspunten van Total Energie.

Nu we weten dat er op basis van ruim 4000 ervaringen een positief cijfer uit de bus is gerold willen we meer weten. Welke pluspunten biedt Total aan zijn klanten? We beschrijven de 3 meest genoemde positieve punten.

Let op! We gebruiken voor deze opsomming van pluspunten alleen de Nederlandstalige ervaringen.

Na het doornemen van de websites met ervaringen moeten we concluderen dat het erg moeilijk is om 3 positieve punten te vinden die meerdere keren beschreven worden. Uiteindelijk hebben we slechts 1 gevonden.

#1 De energieprijzen van Total zijn goedkoper.

De enige concrete beschrijving van een positief punt van Total. Volgens enkele mensen zijn ze na hun overstap naar Total een stuk goedkoper uit. De lage energietarieven zorgen voor een besparing van enkele honderden euro’s per jaar, zo schrijft iemand.

Bij deze ervaringen en in enkele andere ervaringen staan opmerkingen over een veel voorkomende klacht die we verderop in dit artikel beschrijven. Er wordt opgemerkt dat de tevreden mensen het contract met Total zonder tussenpersoon hebben afgesloten. Ze vermoeden dat ontevreden reacties over de energiekosten bij Total komen doordat mensen via actiesites of collectieven een contract afsluiten. Deze reacties zijn echte al wel enkele jaren oud. Je hier direct naar de website van Total gaan om zonder tussenpersoon te kijken naar wat ze jou kunnen bieden.

Gedateerd of negatief

Slechts 1 positieve ervaring die vaker gedeeld is. De ervaringen die vertellen over het goedkoper uit zijn bij Total komen uit 2017 en 2018. Van de ruim 4000 ervaringen die het cijfer 6 voor Total vormen zijn er zoals eerder gezegd slechts 16 in het Nederlands op Trustpilot. Helaas zijn deze negatief of niet concreet.

De andere Nederlandstalige ervaringen vinden we op overstapervaringen.nl. Hier vinden we vrijwel alleen maar negatieve ervaringen.

Total Energie Klachten.

Naast de positieve punten beschrijven we ook altijd de mindere kanten van een energieleverancier. Zo kunnen de lezers van dit artikel beter hun mening vormen of ze bij een energieleverancier een contract af willen sluiten. Hier noemen we drie veelgenoemde klachten over Total Energie.

#1 Opgelicht door Total Energie

Oei, dat is schrikken. Wanneer we de ervaringen van (ex-)klanten doornemen komen we vaak krachtige termen tegen zoals ‘boeven’,’oplichters’  en ‘waardeloze organisatie’.

We lezen ervaringen waarin geschreven wordt dat er een contract van 5 jaar is afgesloten, terwijl de contractant ‘niet is voorgelicht’.  Er zijn volgens enkele ervaringen contracten afgesloten zonder dat mensen ermee akkoord zijn gegaan. En zoals er al bij de positieve ervaringen werd gezegd: Veel mensen klagen erover dat ‘de tussenpersonen oplichters zijn’. Tariefcoach en MKB-collectieven worden genoemd.

Ook zijn er klachten over de tankkaart van Total. Je kunt het niet opzeggen, hij werkt niet in het buitenland en problemen met de kaart worden niet (goed) opgelost zo schrijft men.

#2 Tarieven en rekeningen zijn hoog.

50% of zelfs 100% meer betalen in vergelijking bij je vorige energieleverancier. Deze ervaringen zijn ook te lezen van zeer ontevreden (ex-)klanten. We lezen over hoge administratiekosten van 40 tot 400 euro. Schijnbaar worden meterstanden geschat en is het moeilijk om dit te laten corrigeren wanneer je dit opmerkt bij de jaarrekening.

Ook wordt melding gemaakt dat de tarieven niet kloppen. Er is ervaren dat er lage tarieven gecommuniceerd worden via de telefoon en dat later de tarieven veel hoger blijken te zijn. Er zijn ook enkele ervaringen te lezen waarbij gezegd wordt dat je bij Total 15% of 20% korting krijgt op de tarieven van je contract bij je huidige leverancier.

#3 Slechte communicatie en bereikbaarheid

Eigenlijk is vooral de bereikbaarheid het probleem. Vele reacties vertellen dat mails niet beantwoord worden, de chatfunctie geen zin heeft en bellen om verschillende reden geen nut heeft. We lezen vrij weinig over klachten die door de klantenservice zijn opgelost.

Tim Hofman is in januari 2020 met zijn programma #BOOS naar Total gegaan vanwege een ontevreden klant. Onder de video staat ook een link naar de reactie van Total.

Conclusie na deze review.

Tijd voor de conclusie. Wanneer je kijkt naar de mindere kant van Total komen we tot het volgende:

  • Het eindcijfer is zwaar onvoldoende op basis van Nederlandstalige ervaringen.
  • Ontzettend veel klachten over vrijwel alles waar een energieleverancier mee te maken heeft zoals klantwerving, tarieven, communicatie en klantenservice.

Wanneer je op een positieve manier kijkt kun je zeggen dat:

  • Veel ervaringen van 1 jaar geleden of nog ouder zijn. Het zou kunnen zijn dat Total nu (op het moment van schrijven: februari 2021) zijn zaken beter op orde heeft. Hoewel we daar op internet nog niets over lezen.
  • Total als compleet internationaal bedrijf een voldoende scoort.

We willen benadrukken dat wij zelf geen enkele ervaring hebben met Total. Of de beschreven Total Energie ervaringen kloppen kunnen we niet controleren en wij spreken ons niet uit of je nou wel of niet een contract moet afsluiten bij Total.

Wij kiezen zelf echter wel altijd voor producten/diensten die ook op internet veelvuldig positief beoordeeld worden.

Zakelijke energiecontracten vergelijken.

We kunnen ons voorstellen dat je graag goedkoop energie wil afnemen en snel wilt zien bij welke energieleverancier je de laagste energietarieven kunt krijgen. Zakelijke energiecontracten vergelijken kan heel eenvoudig via een energievergelijker. Minder is vergelijker die zich richt op de zakelijk markt en jou van goed, professioneel advies kan voorzien wanneer je dit wenst. Met de vergelijkingstool kun je in 2 minuten zien bij welke energieleverancier jij de beste deal kunt krijgen. Lees hier de review over de ervaringen met de zakelijke energievergelijker van Minder.

Wil je niet langer teveel betalen voor zakelijke energie?

Minder.nl vergelijkt zakelijke energiecontracten. Pak nu de goedkoopste tarieven!

Ja, ik wil graag zo goedkoop mogelijk zakelijke energie

Wil je meer weten over het gebruiken van een zakelijke energievergelijker?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!