Vandebron Review: energie van de bron van jouw keus!

Vandebron ervaringen van (ex-)klanten zorgen voor een fraai beoordelingscijfer!

Wanneer je nadenkt om energie af te nemen bij Vandebron wil je misschien eerst weten wat de ervaringen zijn van (ex-)klanten. In deze Vandebron review delen we een beoordelingscijfer uit en benoemen we 3 veel voorkomende positieve recensies en 3 veel voorkomende negatieve ervaringen met Vandebron. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw Vandebron ervaringen zijn.

Wil jij 100% Nederlandse groene stroom van de bron die je zelf kunt kiezen?

Kies duurzame energie bij jou uit de buurt!

Ja, ik wil weten waar mijn energie vandaan komt en zelf de energiebron kiezen

Vandebron review: Groen en Goed?

In deze Vandebron review willen we je informeren over Vandebron. Het doel is dat je na het lezen van de review een goed beeld hebt van deze energieleverancier en zo een weloverwogen keuze kan maken of je bij Vandebron energie wilt afnemen. Vandebron gaat voor transparantie en groene energie. We vertellen je eerst meer over de missie van Vandebron en de mogelijkheid om de Vandebron laadpas te kiezen wanneer je een elektrische auto hebt.

Zoals in al onze reviews over energieleveranciers zetten we de uitgedeelde cijfers van (ex-)klanten op een rij. Door deze te verzamelen is deze review gebaseerd op duizenden ervaringen. Dat maakt de review sterker en het gemiddelde eindcijfer die we uitdelen waardevoller. Naast de cijfers die mensen hebben gegeven aan Vandebron beschrijven ze ook hun mening.

We hebben de Vandebron ervaringen doorgespit en zijn een aantal punten vaker tegengekomen. We benoemen 3 positieve punten en 3 negatieve punten. Zo weet je op basis waarvan Vandebron zijn eindcijfer aan te danken heeft. Wanneer je meer wilt weten hoe goed Vandebron het doet in vergelijking met andere energieleveranciers raden we je aan om de Energieleveranciers Nederland Ranglijst te bekijken. Hierin vind je de tabel met de energieleveranciers waar wij een review over hebben geschreven met het eindcijfer.

Vandebron energie: platform met een missie.

Vandebron is een bekende energieleverancier in Nederland. Ze behoorden met ruim 200.000 klanten niet bij de allergrootste leveranciers, maar vallen wel op door hun missie. De missie van Vandebron is de energiemarkt duurzamer, eerlijker en transparanter maken.

Dit doet Vandebron door duidelijk aan te geven waar de energie vandaan komt. Sterker nog: Je kunt zelf kiezen van welke bron jij energie wilt ontvangen. Deze transparantie is uniek. Je kunt kiezen uit vele bronnen die windenergie, bio-energie en zonne-energie opwekken.

Hierdoor kun je kiezen om energie te ontvangen van een energiebron die vlak bij jou in de buurt staat. Bij andere energieleveranciers is de herkomst niet altijd even duidelijk en wordt er van grijze stroom door handel in GVO-certificaten op papier groene stroom gemaakt. Wil je echt zorgen voor duurzaamheid dan ben je bij Vandebron aan het juiste adres. Je hebt keuze uit ruim 250 energiebronnen in Nederland.

Vandebron laadpas: Is elektrisch rijden goedkoper?

Vandebron heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Elektrisch rijden is beter voor het milieu vanwege de veel lagere uitstoot van CO2 in vergelijking met een auto die op een fossiele brandstof rijdt. Laat benzine, diesel en gas liggen en kies voor een elektrische auto wanneer je het milieu een groot plezier wilt doen.

De vraag die bij je opkomt zal waarschijnlijk de volgende zijn: Is elektrisch rijden goedkoper dan bijvoorbeeld op benzine of is elektrisch rijden duurder? In dit artikel hebben we al een berekening gemaakt: Elektrisch rijden is goedkoper dan op een fossiele brandstof. Ook worden de auto’s steeds goedkoper.

De voor en nadelen van elektrisch rijden is dat het goedkoper is en beter is voor het milieu, maar dat je wel minder lang op een volle accu kunt rijden en dat je afhankelijk bent van laadpalen. Hoewel daar wel steeds meer in Nederland van geplaatst worden kan het soms even rekenen zijn waar je de auto moet opladen.

Nog een voordeel: Als je elektrisch rijdt, krijg je bijvoorbeeld vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en heb je een lagere fiscale bijtelling. Als je zakelijk rijdt of een eigen bedrijf hebt, zijn de voordelen nog groter.

Vandebron juicht elektrisch rijden toe. Met de Vandebron laadpas kun je in heel Nederland en in een groot deel van Europa zonder extra kosten opladen bij openbare laadpalen. De Vandebron laadpas is met €3,50 per maand goedkoop. Helemaal wanneer je bij Vandebron energie afneemt. Je betaalt voor de Vandebron laadpas dan slechts €1,50 per maand zonder extra kosten per laadsessie.

Vandebron app voor elektrisch rijden.

Vandebron heeft een app voor elektrisch rijden. Met deze app, genaamd Slim Laden,  kun jij gemakkelijk beschikbare laadpalen vinden. De laadtarieven worden ook getoond, waardoor jij een goede afweging kunt maken waar je je auto oplaadt. In een overzicht vind je al je laadsessies en laadkosten terug.

Gebruik je ook de Parkmobile? De Vandebron app voor elektrisch rijden kun je aan je parkeeraccount van Parkmobile. Laden en parkeren kun je zo betalen met 1 handeling.

Met de app kun je ook slim laden. Hiermee wordt vraag en aanbod wat betreft laden op elkaar afgestemd. Beter voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met slim laden kun je tot wel €250 per jaar verdienen. Bekijk de video hieronder voor de volledige uitleg.

Vandebron laadpaal: 100% groen laden.

Naast de laadpas en de app biedt Vandebron ook laadpalen om duurzaamheid verder te vergroten. Met de Vandebron laadpaal kun je je energietarieven invoeren, waardoor je een goed overzicht hebt van je laadkosten. De kosten worden automatisch verrekend en zijn terug te vinden in het online overzicht. Je kunt met een Vandebron laadpaal ook gebruik maken van slim laden om tot wel €250 per jaar te verdienen.

Wanneer je zonnepanelen hebt wordt de energie die wordt opgewekt meteen gebruikt indien je de auto aan de laadpaal hebt. Zo laad je je auto wel heel voordelig op.

Hier vind je meer informatie over de Vandebron laadpaal en kun je een offerte aanvragen!

Vandebron energie app.

Naast de Slim Laden app is er ook nog de Vandebron energie app. Net zoals veel andere energieleveranciers kun je met deze app inzicht krijgen in je energiezaken en kun je ook je termijnbedrag veranderen.

Met de Vandebron energie app heb je de volgende mogelijkheden:

  • Bekijk je energieverbruik en je verwachte energieverbruik voor de maand.
  • Pas je persoonlijke gegevens aan.
  • Bekijk je energiefacturen.
  • Bekijk hoeveel stroom je teruglevert.
  • Pas de hoogte van je termijnbedrag aan.

Uitgelicht

Review Vandebron Energie: beoordeling op basis van ervaringen.

Vandebron heeft als doel om verduurzaming te bevorderen met 100% groene stroom uit Nederland. Met de beschikbare energiebronnen en slim laden slaagt Vandebron hier zeker in. Voor deze Vandebron review kijken we naar de ervaringen van klanten en voormalige klanten en zullen we ook opmerkingen die meedere keren genoemd worden beschrijven.

Vandebron ervaringen : wat zeggen (ex-)klanten?

We hebben over vele sites gezocht naar Vandebron ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Vandebron. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. De onderstaande tabellen zijn geüpdatet op 19-3-2023.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
8,54738Klantenvertellen.nl
3,4251nl.trustpilot.com
8,02198gaslicht.com
7,3120Easyswitch.nl
5,450Nederlandreview.nl
8,332Energievergelijk.nl
6,622Energievergelijker.nl
7,51029Pricewise.nl
4,86Ervaringensite.nl
7,412reviews.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddeld cijfer Vandebron
84588,1

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. We hebben ingeschat dat mensen sneller geneigd zijn om beoordelingen te plaatsen wanneer ze ontevreden zijn dan wanneer ze tevreden zijn. Capterra heeft onderzocht dat er juist meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Bij de resultaten van gaslicht.com hebben we de klantscore gebruikt met de geverifieerde ervaringen.

3 pluspunten van Vandebron.

Vandebron scoort een prima beoordelingscijfer. Om meer waarde toe te voegen aan deze Vandebron review hebben we gezocht naar specifieke Vandebron ervaringen die regelmatig zijn gedeeld. Hier zijn 3 pluspunten die we meerdere keren zijn tegengekomen in de ervaringen van mensen.

#1 Goede informatievoorziening.

Veel mensen schrijven dat ze tevreden zijn over de informatievoorziening van Vandebron. Via de website kun je gedetailleerd lezen over de missie en de werking van deze energieleverancier. Ook de nieuwsbrieven vallen in de smaak. Veel mensen vinden het belangrijk om goed op de hoogte gehouden te worden en niet voor verrassingen komen te staan.

Vandebron geeft de klant ook tips rondom energie via de mail. Bespaartips kunnen je ook behoorlijk wat geld opleveren. Kijk hier naar onze bespaartips.

#2 Vandebron is uniek.

Vandebron ervaringen review Energie Besparen Info

Een geprezen pluspunt van Vandebron is het unieke concept. Bij Vandebron kun je zelf kiezen van welke bron jij energie wilt afnemen. Zo kies je voor windenergie , energie uit biomassa of zonne-energie en kun je dit doen bij een aanbieder bij jou uit de buurt. Zo weet je precies waar je energie vandaan komt en waar je geld naar toe gaat. Hiermee stimuleer je direct de opwekking van duurzame energie in Nederland en steun je de missie van Vandebron. Het kiezen van de energiebron waar jij je energie van krijgt is uniek en dus alleen bij Vandebron.

#3 Vandebron klantenservice

We lezen meerdere ervaringen over de Vandebron klantenservice. Deze wordt behulpzaam, correct, vriendelijk en deskundig genoemd. Problemen zijn bij meerdere schrijvers van ervaringen via telefonisch contact opgelost. Er wordt tijd genomen om een zo goed mogelijke service te verlenen.

Een ervaring beschrijft bijvoorbeeld: ‘De medewerker beantwoordt mijn vragen en denkt verder mee op eigen initiatief.’

Een mooi compliment, want als je hulp nodig hebt dan wil je ook graag goed geholpen worden. Dit lijkt Vandebron goed te doen.

Negatieve recensies Vandebron.

Om een compleet beeld te geven van Vandebron zijn we ook op zoek gegaan naar negatieve ervaringen. Er zijn 3 punten waarover meerdere mensen hebben geklaagd.

#1 Vandebron contact verloopt moeizaam

We noemde als positief punt dat de klantenservice echt hun best doet om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Je moet dat wel eerst contact met Vandebron zien te krijgen en volgens meerdere (ex-)klanten is dit een flinke opgave. We lezen over lange wachttijden van soms wel meer dan een half uur wanneer je belt.

Ook mailtjes worden geregeld niet beantwoord, zo maken we op uit verschillende recensies. Veel mensen zijn hier gefrustreerd over. Vooral omdat je na een mail een geautomatiseerde respons krijgt waarin een antwoord op je mail wordt beloofd binnen 5 werkdagen. Met Vandebron contact hebben bevalt veel mensen goed; met Vandebron contact krijgen een stuk minder.

#2 Vandebron – Essent

Een reactie die we ook meerdere keren zijn tegengekomen is de teleurstelling dat Vandebron door Essent is overgenomen in 2019. Essent staat laag wanneer het gaat om de duurzaamheid van energieleveranciers. In de reacties lezen we dat mensen dit geen fijn idee vinden, omdat ze voor Vandebron kiezen vanwege de 100% Nederlandse groene stroom.

Vandebron opereert echter nog steeds ongewijzigd aan haar missie.

Je kunt nog steeds de bron kiezen waar je energie van krijgt en krijgt dus geen ‘sjoemelstroom’.

Wij zien geen problemen in de overname van Vandebron door Essent.

#3 Problemen met de facturen.

Bij het doorlezen van de reacties komen we tegen dat veel mensen hebben ervaren dat Vandebron fouten maakt in de facturen. Wanneer dit gecorrigeerd of eerst onderzocht moet worden valt op dat beschreven wordt dat het erg lang duurt. Zo lezen we dat de welkomstkorting niet altijd op de jaarrekening terug te vinden is. Krijg je geld terug op de jaarrekening? Het blijkt dat het wordt verrekend met het nieuwe contractjaar.

Ook is een aantal mensen niet tevreden met hoe lang de jaarrekening of eindafrekening op zich laat wachten.

Positieve en negatieve recensies: Moet ik kiezen voor Vandebron?

Vandebron krijgt met 7,5 een mooi cijfer en heeft het unieke concept van het kiezen van de energiebron waarvan jij stroom wilt ontvangen. Dit zou een reden kunnen zijn om voor Vandebron te kiezen. Bij de 3 veel genoemde positieve punten en 3 veel genoemde minpunten kun je zelf kijken wat voor jou belangrijk is.

Wil je weten hoe Vandebron zich verhoudt ten opzichte van andere energieleveranciers? Bekijk dan de Energieleveranciers Nederland Ranglijst. Hier vind je overzichtelijk alle beoordelingscijfers van energieleveranciers waar wij een review over hebben geschreven. In de ranglijst vind je daarbij ook de links naar de andere reviews. Ook van andere energieleveranciers hebben we 3 positieve en 3 negatieve ervaringen die meerdere keren zijn geschreven. Wat ons betreft kun je gewoon zonder zorgen voor Vandebron kiezen.

Mensen vragen ook: FAQ.

Waar komt de energie van Vandebron vandaan?

De energie van Vandebron komt van Nederlandse bodem. Je kunt zelf kiezen waar de gas of stroom vandaan komt: uit een windbron, zonnebron of waterbron. Bij Vandebron krijg je echte groene energie die duurzaam is en dus geen sjoemelstroom met gekochte certificaten uit het buitenland. Je kiest zelf de bron en weet zo de exactie locatie van de herkomst van de energie die jij gebruikt!

Is Vandebron betrouwbaar?

Ja, Vandebron is zeer betrouwbaar. Het krijgt een 8,1 als rapportcijfer op basis van ruim 8000 ervaringen! Er zijn geen grote schandelen of oplichtingspraktijken van Vandebron bekend.

Hoe is de solvabiliteit van Vandebron

De solvabiliteit van Vandebron is goed. Net als Essent en Energiedirect is het onderdeel van de E.On Groep. Deze staan financieel sterk. De kans dat Vandebron failliet gaat is klein.

Heeft Vandebron een app?

Ja, Vanderbon heeft een app. Sterker nog: Vandebron heeft 2 apps. 1 app helpt je gegevens en termijnbedragen aan te passen en geeft inzicht in je energieverbruik. De andere app is voor het bekijken van de laadpalen en tegen welke tarieven je jouw elektrische auto kunt opladen. Je ziet ook jouw laadsessies.

Kies je zelf de energiebron die jou 100% Nederlandse groene stroom levert.

Wil jij precies weten waar jou stroom vandaan komt en waar jouw geld naar toe gaat? Vandebron maakt dit mogelijk en geeft jou de regie in handen. Met het aangaan van een contract bij Vandebron bevorder je de opwekking van duurzame energie. Klik hieronder op de blauwe knop om te zien wat Vandebron jou kan bieden.

Wil jij 100% Nederlandse groene stroom van de bron die je zelf kunt kiezen?

Kies duurzame energie bij jou uit de buurt!

Ja, ik wil weten waar mijn energie vandaan komt en zelf de energiebron kiezen

Met de Vandebron laadpas en een elektrische auto kun jij flink besparen op je kosten voor vervoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten