Greenchoice Ervaringen Review: De goede (groene) keuze?

Greenchoice Review met 3 veel voorkomende positieve en 2 veel voorkomende negatieve recensies.

Het kiezen van een energieleverancier is soms een moeilijke opgave. Met tientallen partijen waar jij gas en stroom kunt afnemen kunnen we ons voostellen dat je de menig van (ex-)klanten wilt weten. In dit artikel lees je over Greenchoice ervaringen van honderden mensen. Greenchoice betekent letterlijk ‘groene keuze’. We kijken in deze Greenchoice review of Greenchoice een goede keuze is en hoe groen ze zijn. Is Greenchoice de goede (groene) keuze? Laat onderaan dit artikel weten wat jouw ervaringen zijn met Greenchoice.

Kies jij voor groene duurzame energie?

Maak de groene keuze en kies voor Greenchoice.

Ja, ik wil weten wat Greenchoice mij kan bieden

Greenchoice energie sinds 2001.

Greenchoice is een energieleverancier die sinds de oprichting in 2001 richt op het leveren van groene stroom. Een groene keuze dus. Greenchoice wil met groene energie helpen in de wereldwijde missie om te verduurzamen. Duurzame energie is veel beter voor het milieu dan grijze energie. De stroom van Greenchoice wordt volgens het stroometiket voor 100% opgewekt dankzij de zon, de wind en biomassa. Je kunt hier het stroometiket bekijken:

https://www.greenchoice.nl/media/6270/gc_stroometiket_2020_totaaloverzicht.pdf

De energietransitie steunen is een belangrijke missie van Greenchoice. Daarom wordt er geinvesteerd in projecten die duurzaamheid als topprioriteit hebben. Zo werd in 2019 samen met Delen Duurzame Energie zonnestroomprojecten gerealiseerd op de daken van woningcorperaties. Ook werd de Energie Transitie Groep per 1 januari 2020 overgenomen om de positie van marktleider in groene energie te versterken.

Naast groene stroom kun je ook voor de levering van gas bij Greenchoice terecht. Dit is CO2-gecompenseerd gas. Hierbij wordt er voor elke kubieke meter gas die geleverd wordt een bedrag geïnvesteerd in het planten van bomen. Deze compenseren de CO2 die bij de verbranding van gas uitgestoten wordt. Bomen nemen in hun groeiproces CO2 op en geven zuurstof terug.

Overigens helpt Greenchoice ook mee in het tot stand houden van natuurgebieden:

Hoe duurzaam is Greenchoice?

De beoordeling van de duurzaamheid van Greenchoice en andere energieleveranciers wordt jaarlijks door 3 partijen samengesteld. Natuur & Milieu, Consumentenbond en WISE Nederland publiceren elk najaar het onderzoek over de duurzaamheid van energieleveranciers. De beoordeling is gebaseerd op drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering.

Duurzaamheid Greenchoice:

  • Investeringen. Wordt beoordeeld met een 10 en is verantwoordelijk voor 32% van het eindcijfer.
  • Inkoop. Dit onderdeel behaalt een 9,8 en is voor 53% bepalend voor het eindcijfer.
  • Levering. Greenchoice krijgt hiervoor een 9,8. Het bepaalt voor 15% het eindcijfer.

Het onderzoek meldt hierbij: ‘Om een 10 te scoren zou Greenchoice 100% duurzame stroom moeten inkopen bij de bron en de levering dekken met 100% zon en wind GvO’s.’

Greenchoice scoort op duurzaamheid een 9,9. Een fantastisch cijfer, hoewel er wel 5 energieleveranciers een 10 scoren.

Besparen met Greenchoice.

Greenchoice helpt mee met besparen. Je kunt via Greenchoice zonnepanelen op je dak laten leggen. Hiermee bespaar je flink op je stroomkosten en kun je die zelfs naar €0 brengen.

Ook voor een warmtepomp kun je bij Greenchoice terecht. Met een hybride warmtepomp haal je warmte uit de lucht en bespaar je op je stookkosten. Dit kan een besparing van honderden euro’s opleveren.

Weet je niet wat een goede investering is in jouw situatie? De woningscan van partner HomeQgo en laat binnen vijf minuten zien welke maatregelen de beste zijn. Je krijgt inzicht in de kosten, de besparing en wat het je oplevert.

Voor isolatie kun je ook bij Greenchoice terecht. Met isolatie verhoog je meestal het energielabel van je woning en heb je altijd meer comfort in huis. Daarbij verlies je minder warmte, waardoor de energiekosten zullen dalen.

Greenchoice windvangers.

Bij Greenchoice heb je nog een mogelijkheid om te investeren in duurzame energie. Met de Greenchoice windvangers investeer je in een stukje windmolen en deel je mee in de opbrengst. Met de aankoop van windvangers ontvang je jaarlijks 125 kWh aan groene stroom, die wordt afgetrokken van je jaarnota.

Je kunt in meerdere windvangers investeren. De exacte voorwaarden lees je op deze pagina.

Uitgelicht

Wat zijn de ervaringen met Greenchoice?

We weten nu meer over Greenchoice en hun missie. Het gaat om duurzaamheid en Greenchoice draagt daar al een behoorlijk steentje aan bij. We willen meer weten over de tevredenheid van (ex-)klanten over Greenchoice. Hierbij zijn we op zoek gegaan naar Greenchoice ervaringen die zijn geplaatst op internet.

We waren ervan overtuigd dat mensen sneller geneigd zijn om negatieve ervaringen dan positieve te plaatsen. Capterra heeft dit onderzocht en het bleek juist andersom te zijn:

‘Er worden meer reviews geschreven om positieve ervaringen te delen (31%) dan negatieve ervaringen (18%)’ schrijft Capterra in de hoogtepunten van hun onderzoek. Volgens het onderzoek is het zo dat veel mensen reviews/ervaringen meer vertrouwen dan een oordeel van een deskundige. Lees hier meer over het onderzoek: https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Greenchoice ervaringen : beoordeling van duizenden (ex-)klanten.

We kijken eerst naar de ervaringen die met een cijfer zijn beschreven. Hieronder zie je de cijfers, het aantal reviews en de bron. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. De onderstaande tabel is geüpdatet op 4-12-2022.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
3,2398nl.trustpilot.com
7.96820Feedbackcompany.com
4,315Ervaringen.nl
7,01Ervaringendelen.nl
6,041Nederlandreview.nl
4,2244Overstapervaringen.nl
8,8120Easyswitch.nl
8,275Energievergelijk.nl
6,923Energievergelijker.nl
6,318Ervaringensite.nl
8,17148Gaslicht.com
8,069Consumentenbond.nl
8,42494Pricewise.nl

Voor een gemiddeld cijfer gaan we alle cijfers vermenigvuldigen met het aantal ervaringen. Het totaal aantal ‘punten’ delen we door het totaal aantal ervaringen. Van Gaslicht.com gebruiken we de klantwaardering en alle ervaringen die op de site zijn geschreven.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Greenchoice
174667,9

Greenchoice scoort een fraaie ruim voldoende op basis van ruim 17000 ervaringen. We willen natuurlijk ook weten hoe deze cijfers tot stand zijn gekomen. Wat zijn nou de sterke en zwakke punten van Greenchoice? We zijn in de geschreven ervaringen gedoken en zijn 3 veelvoorkomende positieve recensies en 3 veelvoorkomende negatieve recensies tegengekomen.

Positieve recensies Greenchoice.

Met het mooie cijfer dat Greenchoice behaald heeft zullen er veel punten zijn waar mensen tevreden over zijn. Wat zijn de onderdelen waar Greenchoice voor tevredenheid zorgt bij haar klanten? We vonden 3 veelgenoemde positieve punten uitspraken over Greenchoice.

#1 Greenchoice app werkt fijn.

Zoals veel energieleveranciers heeft ook Greenchoice een app. Klanten vinden de app fijn werken. We lezen vooral dat het zo gemakkelijk is om inzicht te krijgen. De functies van de app zijn erg praktisch. De Greenchoice app biedt de volgende functies:

  • Overzicht van het aantal zonuren en de tijd dat de zon opkomt en onder gaat.
  • Gedetailleerd overzicht van je energieverbruik. Zo zie je hoeveel energie je verbruikt met bijvoorbeeld koel en vries, verlichting en sluipverbruik. Dit wordt ook in een percentage ten opzichte van het totale energieverbruik getoond, evenals de kosten.
  • Bespaartips.
  • Staafdiagram met afname energie en teruglevering.
  • Vergelijken van jouw verbruik met vergelijkbare huishoudens.
  • Het doorgeven van de meterstanden.
  • Makkelijk aanpassen van je termijnbedrag.

#2 Greenchoice klantenservice is correct.

We lezen vele berichten over de Greenchoice klantenservice. We zien daarin een kentering. Oudere recensies van 2 jaar en ouder zijn een stuk vaker negatief dan de recentere ervaringen in 2020 en in de eerste maanden van 2021. Waarschijnlijk heeft Greenchoice energie gestoken in het verbeteren van de klantenservice. UPDATE: De klantenservice benoemen we ook bij de negatieve punten.

De klantenservice wordt in vele ervaringen omschreven als klantvriendelijk, eerlijk, behulpzaam en duidelijk. Er zijn ook veel reacties als ‘Prima service’.

#3 Greenchoice is betrouwbaar.

Klanten noemen regelmatig dat Greenchoice betrouwbaar is. Veel mensen zullen dit belangrijk vinden, want op internet zijn nog regelmatig ervaringen te lezen van mensen die zich benadeeld voelen door hun energieleverancier.

De betrouwbaarheid van Greenchoice wordt gewaardeerd zonder dat daar een uitgebreide uitleg bij gegeven wordt. In ons artikel over klachten over energieleveranciers komt Greenchoice niet voor in het overzicht van energieleveranciers waar regelmatig over geklaagd wordt. Een goed teken.

Negatieve recensies Greenchoice.

Voor de volledigheid van deze review en om jou een duidelijk beeld van Greenchoice te geven zijn we op zoek gegaan naar negatieve recensies. Waar zijn (ex-)klanten niet tevreden over en welke van deze punten vind jij belangrijk in je overweging om wel of niet te kiezen voor Greenchoice? 

#1 Klantenservice laat het de laatste maanden afweten.

Greenchoice Klantenservice Bellen Mailen Energie Besparen Info

Na het schrijven van de positieve punten en het daarin benoemen van de klantenservice is de laatste maanden een oud patroon teruggekeerd. Klanten die klagen over klantenservice van Greenchoice. We lezen diverse ervaringen op vooral Trustpilot waarin de wachttijden, klachtafhandeling en het gebrek aan reacties op e-mails en WhatsApp berichten genoemd worden.

Zo worden wachttijden tot zelfs een uur genoemd en is de klachtafhandeling een stuk minder goed dan in het begin van 2021 en in 2020. Er wordt gesproken over standaard berichten waar je niet op kunt reageren en een klantenservice die ‘dreigt’ met incassokosten.

#2 Wachten op uitbetalingen duurt te lang.

Krijg je geld terug op je jaarrekening of eindafrekening? Per energieleverancier is het verschillend hoe lang het duurt voordat je je geld daadwerkelijk op je bankrekening hebt staan. Dit duurt meestal tussen de 2 en 4 weken na de factuurdatum.

Enkele schrijvers van de ervaringen geven aan dat ze langer wachten op het geld dat ze terug krijgen. 2 maanden en 3 maanden worden genoemd als verstreken tijd tussen de factuurdatum en het moment van het schrijven van de ervaringen. De achtergrond van deze situaties is onbekend, maar het is niet wenselijk dat je maanden op geld moet wachten dat je teveel hebt betaald aan energie.

Een derde veelvoorkomend probleem hebben we niet kunnen ontdekken bij Greenchoice.

Switchen naar Greenchoice of een andere energieleverancier?

Met een 7,7 scoort Greenchoice een mooie beoordeling. Je hebt deze Greenchoice review misschien gelezen, omdat je op het punt staat je keuze te maken voor het overstappen naar een andere energieleverancier. De Greenchoice ervaringen van duizenden mensen hebben je misschien geholpen in het kiezen voor Greenchoice.

We hebben ook reviews gemaakt van andere energieleveranciers gebaseerd op duizenden ervaringen van (ex-)klanten. Je kunt hier alle reviews vinden. Wil je niet alle reviews lezen, maar overzichtelijk in een tabel kunnen zien welke beoordeling elke energieleverancier heeft gekregen? Bekijk dan onze Energieleveranciers Nederland Ranglijst.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is Greenchoice financieel gezond?

Ja, Greenchoice is financieel gezond. Het heeft een solvabiliteit van boven de 20%. Er zijn nog geen signalen dat de coronacrisis of de gestegen energieprijzen tot fininaciële problemen hebben geleid.

Hoe betrouwbaar is Greenchoice?

Greenchoice is betrouwbaar. Er zijn geen grote schandalen bekend zoals misleiding of oplichting. Er gaat natuurlijk wel af en toe is mis, zoals bij alle energieleveranciers wel kan gebeuren. Greenchoice krijgt op basis van ruim 17.000 ervaringen een 7,9 als rapportcijfer.

Hoe duurzaam is Greenchoice?

Greenchoice is 3e in de lijst van meest duurzame merken van Nederland. In de sector energie ziet de Nederlandse consument Greenchoice als het meest duurzame merk volgens de Sustainable Brand Index 2022. Greenchoice scoort een 9,9 in het onderzoek van meest duurzame energieleveranciers, dat elk jaar door WISE Nederland, Natuur en Milieu en de Consumentenbond wordt gepubliceerd.

Overstappen naar Greenchoice.

Wil jij graag overstappen naar Greenchoice of in ieder geval bekijken wat zij op dit moment kunnen bieden? Ga dan direct naar de website om je postcode en je (geschatte) verbruik in te voeren. Zo weet je snel wat het aanbod is en kun jij in enkele minuten tijd naar Greenchoice overstappen.

Kies jij voor groene duurzame energie?

Maak de groene keuze en kies voor Greenchoice.

Ja, ik wil weten wat Greenchoice mij kan bieden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten