Greenchoice Ervaringen Review: De goede (groene) keuze?

Greenchoice Review met 3 veel voorkomende positieve en 2 veel voorkomende negatieve recensies.

Het kiezen van een energieleverancier is soms een moeilijke opgave. Met tientallen partijen waar jij gas en stroom kunt afnemen kunnen we ons voostellen dat je de menig van (ex-)klanten wilt weten. In dit artikel lees je over Greenchoice ervaringen van honderden mensen. Greenchoice betekent letterlijk ‘groene keuze’. We kijken in deze Greenchoice review of Greenchoice een goede keuze is en hoe groen ze zijn. Is Greenchoice de goede (groene) keuze? Laat onderaan dit artikel weten wat jouw ervaringen zijn met Greenchoice.

Kies jij voor groene duurzame energie?

Maak de groene keuze en kies voor Greenchoice.

Ja, ik wil weten wat Greenchoice mij kan bieden

Greenchoice ervaringen en meer in deze Greenchoice review.

In deze Greenchoice review vertellen we je over de Greenchoice ervaringen van duizenden mensen. Ze hebben contact gehad met Greenchoice of zijn er klant geweest. Er zijn online verschillende platformen waar je een bedrijf kan beoordelen met een cijfer tussen 1 en 10. We hebben al deze beoordelingen verzameld en gebruikt om een gemiddeld eindcijfer te berekenen.

Voordat je over de Greenchoice ervaringen leest vertellen we je eerst meer over Greenchoice. Over de missie en de duurzaamheid van een energieleverancier met het woord ‘groen’ in haar naam. Greenchoice helpt klanten ook met besparen en heeft de windvangers waar je in kan investeren om je energierekening te verlagen.

Na de informatie over Greenchoice zie je de tabel met beoordelingen via verschillende websites en de tabel met het totaal aantal ervaringen en de eindbeoordeling. Daar stopt de review nog niet. Je bent vast nieuwsgierig waarom Greenchoice het cijfer krijgt dat we hebben berekend. Mensen laten niet alleen ee beoordeling in de vorm van een cijfer achter, maar hebben ook beschreven wát hun ervaring met Greenchoice was. Hoe was de klantenservice of de overstap geregeld? En is er een Greenchoice app die goed werkt?

Het doel is dat jij een duidelijk beeld van Greenchoice hebt na het lezen van deze review. Je kan dan voor jezelf bepalen of je een contract bij Greenchoice wilt afsluiten of dat je lever kiest voor een andere energieleverancier.

Greenchoice energie sinds 2001.

Greenchoice is een energieleverancier die sinds de oprichting in 2001 richt op het leveren van groene stroom. Een groene keuze dus. Greenchoice wil met groene energie helpen in de wereldwijde missie om te verduurzamen. Duurzame energie is veel beter voor het milieu dan grijze energie. De stroom van Greenchoice wordt volgens het stroometiket voor 100% opgewekt dankzij de zon, de wind en biomassa. Je kunt hier het stroometiket bekijken:

https://www.greenchoice.nl/media/6270/gc_stroometiket_2020_totaaloverzicht.pdf

De energietransitie steunen is een belangrijke missie van Greenchoice. Daarom wordt er geinvesteerd in projecten die duurzaamheid als topprioriteit hebben. Zo werd in 2019 samen met Delen Duurzame Energie zonnestroomprojecten gerealiseerd op de daken van woningcorperaties. Ook werd de Energie Transitie Groep per 1 januari 2020 overgenomen om de positie van marktleider in groene energie te versterken.

Naast groene stroom kun je ook voor de levering van gas bij Greenchoice terecht. Dit is CO2-gecompenseerd gas. Hierbij wordt er voor elke kubieke meter gas die geleverd wordt een bedrag geïnvesteerd in het planten van bomen. Deze compenseren de CO2 die bij de verbranding van gas uitgestoten wordt. Bomen nemen in hun groeiproces CO2 op en geven zuurstof terug.

Overigens helpt Greenchoice ook mee in het tot stand houden van natuurgebieden:

Hoe duurzaam is Greenchoice?

De beoordeling van de duurzaamheid van Greenchoice en andere energieleveranciers wordt jaarlijks door 3 partijen samengesteld. Natuur & Milieu, Consumentenbond en WISE Nederland publiceren elk najaar het onderzoek over de duurzaamheid van energieleveranciers. De beoordeling is gebaseerd op drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering.

Duurzaamheid Greenchoice:

  • Investeringen. Wordt beoordeeld met een 10 en is verantwoordelijk voor 32% van het eindcijfer.
  • Inkoop. Dit onderdeel behaalt een 9,8 en is voor 53% bepalend voor het eindcijfer.
  • Levering. Greenchoice krijgt hiervoor een 9,8. Het bepaalt voor 15% het eindcijfer.

Het onderzoek meldt hierbij: ‘Om een 10 te scoren zou Greenchoice 100% duurzame stroom moeten inkopen bij de bron en de levering dekken met 100% zon en wind GvO’s.’

Greenchoice scoort op duurzaamheid een 9,9. Een fantastisch cijfer, hoewel er wel 5 energieleveranciers een 10 scoren.

Besparen met Greenchoice.

Greenchoice helpt mee met besparen. Je kunt via Greenchoice zonnepanelen op je dak laten leggen. Hiermee bespaar je flink op je stroomkosten en kun je die zelfs naar €0 brengen.

Ook voor een warmtepomp kun je bij Greenchoice terecht. Met een hybride warmtepomp haal je warmte uit de lucht en bespaar je op je stookkosten. Dit kan een besparing van honderden euro’s opleveren.

Weet je niet wat een goede investering is in jouw situatie? De woningscan van partner HomeQgo en laat binnen vijf minuten zien welke maatregelen de beste zijn. Je krijgt inzicht in de kosten, de besparing en wat het je oplevert.

Voor isolatie kun je ook bij Greenchoice terecht. Met isolatie verhoog je meestal het energielabel van je woning en heb je altijd meer comfort in huis. Daarbij verlies je minder warmte, waardoor de energiekosten zullen dalen.

Greenchoice windvangers.

Bij Greenchoice heb je nog een mogelijkheid om te investeren in duurzame energie. Met de Greenchoice windvangers investeer je in een stukje windmolen en deel je mee in de opbrengst. Met de aankoop van windvangers ontvang je jaarlijks 125 kWh aan groene stroom, die wordt afgetrokken van je jaarnota.

Je kunt in meerdere windvangers investeren. De exacte voorwaarden lees je op deze pagina.

Uitgelicht

Wat zijn de ervaringen met Greenchoice?

We weten nu meer over Greenchoice en hun missie. Het gaat om duurzaamheid en Greenchoice draagt daar al een behoorlijk steentje aan bij. We willen meer weten over de tevredenheid van (ex-)klanten over Greenchoice. Hierbij zijn we op zoek gegaan naar Greenchoice ervaringen die zijn geplaatst op internet.

We waren ervan overtuigd dat mensen sneller geneigd zijn om negatieve ervaringen dan positieve te plaatsen. Capterra heeft dit onderzocht en het bleek juist andersom te zijn:

‘Er worden meer reviews geschreven om positieve ervaringen te delen (31%) dan negatieve ervaringen (18%)’ schrijft Capterra in de hoogtepunten van hun onderzoek. Volgens het onderzoek is het zo dat veel mensen reviews/ervaringen meer vertrouwen dan een oordeel van een deskundige. Lees hier meer over het onderzoek: https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Greenchoice ervaringen : beoordeling van duizenden (ex-)klanten.

We kijken eerst naar de ervaringen die met een cijfer zijn beschreven. Hieronder zie je de cijfers, het aantal reviews en de bron. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. De onderstaande tabel is geüpdatet op 4-12-2022.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
3,2398nl.trustpilot.com
7.96820Feedbackcompany.com
4,315Ervaringen.nl
7,01Ervaringendelen.nl
6,041Nederlandreview.nl
4,2244Overstapervaringen.nl
8,8120Easyswitch.nl
8,275Energievergelijk.nl
6,923Energievergelijker.nl
6,318Ervaringensite.nl
8,17148Gaslicht.com
8,069Consumentenbond.nl
8,42494Pricewise.nl

Voor een gemiddeld cijfer gaan we alle cijfers vermenigvuldigen met het aantal ervaringen. Het totaal aantal ‘punten’ delen we door het totaal aantal ervaringen. Van Gaslicht.com gebruiken we de klantwaardering en alle ervaringen die op de site zijn geschreven.

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Greenchoice
174667,9

Greenchoice scoort een fraaie ruim voldoende op basis van ruim 17000 ervaringen. We willen natuurlijk ook weten hoe deze cijfers tot stand zijn gekomen. Wat zijn nou de sterke en zwakke punten van Greenchoice? We zijn in de geschreven ervaringen gedoken en zijn 3 veelvoorkomende positieve recensies en 3 veelvoorkomende negatieve recensies tegengekomen.

Positieve recensies Greenchoice.

Met het mooie cijfer dat Greenchoice behaald heeft zullen er veel punten zijn waar mensen tevreden over zijn. Wat zijn de onderdelen waar Greenchoice voor tevredenheid zorgt bij haar klanten? We vonden 3 veelgenoemde positieve punten uitspraken over Greenchoice.

#1 Greenchoice app werkt fijn.

Zoals veel energieleveranciers heeft ook Greenchoice een app. Klanten vinden de app fijn werken. We lezen vooral dat het zo gemakkelijk is om inzicht te krijgen. De functies van de app zijn erg praktisch. De Greenchoice app biedt de volgende functies:

  • Overzicht van het aantal zonuren en de tijd dat de zon opkomt en onder gaat.
  • Gedetailleerd overzicht van je energieverbruik. Zo zie je hoeveel energie je verbruikt met bijvoorbeeld koel en vries, verlichting en sluipverbruik. Dit wordt ook in een percentage ten opzichte van het totale energieverbruik getoond, evenals de kosten.
  • Bespaartips.
  • Staafdiagram met afname energie en teruglevering.
  • Vergelijken van jouw verbruik met vergelijkbare huishoudens.
  • Het doorgeven van de meterstanden.
  • Makkelijk aanpassen van je termijnbedrag.

#2 Greenchoice klantenservice is correct.

We lezen vele berichten over de Greenchoice klantenservice. We zien daarin een kentering. Oudere recensies van 2 jaar en ouder zijn een stuk vaker negatief dan de recentere ervaringen in 2020 en in de eerste maanden van 2021. Waarschijnlijk heeft Greenchoice energie gestoken in het verbeteren van de klantenservice. UPDATE: De klantenservice benoemen we ook bij de negatieve punten.

De klantenservice wordt in vele ervaringen omschreven als klantvriendelijk, eerlijk, behulpzaam en duidelijk. Er zijn ook veel reacties als ‘Prima service’.

#3 Greenchoice is betrouwbaar.

Klanten noemen regelmatig dat Greenchoice betrouwbaar is. Veel mensen zullen dit belangrijk vinden, want op internet zijn nog regelmatig ervaringen te lezen van mensen die zich benadeeld voelen door hun energieleverancier.

De betrouwbaarheid van Greenchoice wordt gewaardeerd zonder dat daar een uitgebreide uitleg bij gegeven wordt. In ons artikel over klachten over energieleveranciers komt Greenchoice niet voor in het overzicht van energieleveranciers waar regelmatig over geklaagd wordt. Een goed teken.

Negatieve recensies Greenchoice.

Voor de volledigheid van deze review en om jou een duidelijk beeld van Greenchoice te geven zijn we op zoek gegaan naar negatieve recensies. Waar zijn (ex-)klanten niet tevreden over en welke van deze punten vind jij belangrijk in je overweging om wel of niet te kiezen voor Greenchoice? 

#1 Klantenservice laat het de laatste maanden afweten.

Greenchoice Klantenservice Bellen Mailen Energie Besparen Info

Na het schrijven van de positieve punten en het daarin benoemen van de klantenservice is de laatste maanden een oud patroon teruggekeerd. Klanten die klagen over klantenservice van Greenchoice. We lezen diverse ervaringen op vooral Trustpilot waarin de wachttijden, klachtafhandeling en het gebrek aan reacties op e-mails en WhatsApp berichten genoemd worden.

Zo worden wachttijden tot zelfs een uur genoemd en is de klachtafhandeling een stuk minder goed dan in het begin van 2021 en in 2020. Er wordt gesproken over standaard berichten waar je niet op kunt reageren en een klantenservice die ‘dreigt’ met incassokosten.

#2 Wachten op uitbetalingen duurt te lang.

Krijg je geld terug op je jaarrekening of eindafrekening? Per energieleverancier is het verschillend hoe lang het duurt voordat je je geld daadwerkelijk op je bankrekening hebt staan. Dit duurt meestal tussen de 2 en 4 weken na de factuurdatum.

Enkele schrijvers van de ervaringen geven aan dat ze langer wachten op het geld dat ze terug krijgen. 2 maanden en 3 maanden worden genoemd als verstreken tijd tussen de factuurdatum en het moment van het schrijven van de ervaringen. De achtergrond van deze situaties is onbekend, maar het is niet wenselijk dat je maanden op geld moet wachten dat je teveel hebt betaald aan energie.

Een derde veelvoorkomend probleem hebben we niet kunnen ontdekken bij Greenchoice.

Switchen naar Greenchoice of een andere energieleverancier?

Met een 7,7 scoort Greenchoice een mooie beoordeling. Je hebt deze Greenchoice review misschien gelezen, omdat je op het punt staat je keuze te maken voor het overstappen naar een andere energieleverancier. De Greenchoice ervaringen van duizenden mensen hebben je misschien geholpen in het kiezen voor Greenchoice.

We hebben ook reviews gemaakt van andere energieleveranciers gebaseerd op duizenden ervaringen van (ex-)klanten. Je kunt hier alle reviews vinden. Wil je niet alle reviews lezen, maar overzichtelijk in een tabel kunnen zien welke beoordeling elke energieleverancier heeft gekregen? Bekijk dan onze Energieleveranciers Nederland Ranglijst.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is Greenchoice financieel gezond?

Ja, Greenchoice is financieel gezond. Het heeft een solvabiliteit van boven de 20%. Er zijn nog geen signalen dat de coronacrisis of de gestegen energieprijzen tot fininaciële problemen hebben geleid.

Hoe betrouwbaar is Greenchoice?

Greenchoice is betrouwbaar. Er zijn geen grote schandalen bekend zoals misleiding of oplichting. Er gaat natuurlijk wel af en toe is mis, zoals bij alle energieleveranciers wel kan gebeuren. Greenchoice krijgt op basis van ruim 17.000 ervaringen een 7,9 als rapportcijfer.

Hoe duurzaam is Greenchoice?

Greenchoice is 3e in de lijst van meest duurzame merken van Nederland. In de sector energie ziet de Nederlandse consument Greenchoice als het meest duurzame merk volgens de Sustainable Brand Index 2022. Greenchoice scoort een 9,9 in het onderzoek van meest duurzame energieleveranciers, dat elk jaar door WISE Nederland, Natuur en Milieu en de Consumentenbond wordt gepubliceerd.

Overstappen naar Greenchoice.

Wil jij graag overstappen naar Greenchoice of in ieder geval bekijken wat zij op dit moment kunnen bieden? Ga dan direct naar de website om je postcode en je (geschatte) verbruik in te voeren. Zo weet je snel wat het aanbod is en kun jij in enkele minuten tijd naar Greenchoice overstappen.

Kies jij voor groene duurzame energie?

Maak de groene keuze en kies voor Greenchoice.

Ja, ik wil weten wat Greenchoice mij kan bieden
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!