Pure Energie ervaringen: Duurzaamste energieleverancier van Nederland!

Pure Energie review: duurzaamste energieleverancier van Nederland!

Wanneer je kiest voor een energieleverancier wil je dat deze alles goed regelt. Je wil vast geen rompslomp, fouten die gecorrigeerd moeten worden en met een gerust gevoel energie afnemen. Uit de tientallen energieleveranciers één kiezen is dan ook best lastig, want welke kun je het beste kiezen? In de Pure Energie review kijken we naar de ervaringen van mensen met Pure Energie. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaringen met deze energieleverancier zijn.

Wil jij échte groene energie uit Nederland?

Pure Energie is beoordeeld als groenste energiebedrijf van Nederland en scoort heel hoog onder klanten!

Ja, ik wil echte groene energie van Pure Energie

Pure Energie review: dit kom jij te weten over deze energieleverancier.

In deze Pure Energie review vertellen we je eerst iets over Pure Energie. Wanneer je echt iets wilt bijdragen aan de duurzaamheid in Nederland is Pure Energie een energieleverancier waar je zeker in geïnteresseerd zal zijn. Andere energieleveranciers verkopen ook groene stroom, maar deze sjoemelstroom is regelmatig helemaal niet zo groen. Het afnemen van sjoemstroom bevordert ook ook niet de duurzame energie opwekking in Nederland. Wanneer je je energie afneemt bij Pure Energie stimuleer je juist de opwekking van duurzame energie, want Pure Energie ontwikkelt steeds nieuwe projecten.

Daarna laten we je zien hoe vele mensen Pure Energie beoordelen met een cijfer tussen de 1 en de 10. Door duizenden beoordelingen te gebruiken komen we tot een gemiddeld rapportcijfer die een goede indicatie geeft van het handelen van Pure Energie. Op basis van de Pure Energie ervaringen scoort deze energieleverancier een prachtig cijfer. We kunnen stellen dat ze over het algemeen de zaken goed voor elkaar hebben.

Naast het rapportcijfer voor Pure Energie hebben we ook geprobeerd 3 pluspunten en 3 minpunten te benoemen die in meerdere recensies van (ex-)klanten te lezen zijn. Dit heeft als doel om je meer inzicht te geven in de tot stand koming van het rapporcijfer. Dit lukte niet voor de minpunten. Er waren simpelweg te weinig negatieve recensies over Pure Energie om meer dan 2 minpunten te kunnen benoemen.

Pure Energie is betrouwbaar en scoort al jaren een 10 in het duurzaamheidsonderzoek van WISE Nederland, de Consumentenbond en Natuur & Milieu. Het is daarmee al jaren (gedeeld met enkele andere energieleveranciers) de duurzaamste energieleverancier van Nederland.

Pure Energie: 100% duurzame energie.

Pure Energie is een energieleverancier die ook zelf energie opwekt. Dit doen ze op een duurzame manier en daarom is Pure Energie in 2020 voor de 8e keer op een rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. De stroom is 100% groene stroom opgewekt in Nederland door middel van wind en zon. Je hebt daardoor gegarandeerd echte groene stroom en geen sjoemelstroom.

In 1995 werd moederbedrijf Raedthuys opgericht. De focus lag op windenergie projecten. In 1998 werd de de eerste eigen windmolen gebouwd. Inmiddels zijn dit er 74. Sinds 2011 worden er zonneparken ontwikkeld en worden er grootschalig zonnepanelen op bedrijfsdaken geplaatst. Sinds 2013 wordt er stroom geleverd van de eigen energiebronnen onder de naam Pure Energie. Vanaf 2019 heet Raedthuys Pure Energie. Er staan 10 nieuwe windparken op de planning met in totaal ruim 50 windmolens.

Lees hier meer over duurzame energie, sjoemelstroom en het onderzoek waar Pure Energie werd uitgeroepen tot meest groene energieleverancier.

Review Pure Energie: beoordeling op basis van ervaringen.

Review Pure Energie Ervaringen Beste Energieleverancier Beoordeling

We weten nu wat meer over het ontstaan van Pure Energie. Tijd om wat meer te weten te komen over hoe dit redelijk jonge energiebedrijf presteert volgens mensen die op internet Pure Energie hebben beoordeeld. We kijken naar de gemiddelde cijfers op websites waarop mensen een beoordeling kunnen achterlaten, naar welke positieve en negatieve ervaringen we vaak tegenkomen.

Pure Energie ervaringen : wat zeggen (ex-)klanten?

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Pure Energie. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
8,62145Klantenvertellen.nl
4,3338Energieervaringen.nl
8,438Nederlandreview.nl
9,91Overstapervaringen.nl
8,918Energiewereld.nl / gaslicht.com
7,32Energievergelijk.nl
10,01Energievergelijker.nl
8,2219Pricewise.nl
9,56Onlineenergievergelijken.nl
7,123Ervaringensite.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Pure Energie
               27918,0

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Capterra heeft onderzocht dat er meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Op het moment van schrijven hebben we nog niet zoveel artikelen over de ervaringen met energieleveranciers gemaakt. We denken wel dat Pure Energie met een 8,0 een prachtige score heeft gehaald. Opmerkelijk is het lage aantal ervaringen op verschillende sites. Ongeveer 77% van het totaal aantal ervaringen komt van Klantenvertellen.nl.

Positieve recensies Pure Energie.

Pure Energie scoort een heel goed cijfer en we zijn benieuwd waarom veel mensen deze energieleverancier zo hoog hebben beoordeeld. Wat zijn de sterke punten die Pure Energie zo goed maken?

Hier zijn 3 punten die we meerdere keren zijn tegengekomen in de ervaringen van mensen.

#1 Geen gesjoemel, maar 100% groene stroom.

Groene stroom wordt aangeboden door vele energieleveranciers. Deze groene stroom is echter niet altijd daadwerkelijk groene stroom. Deze nep groene stroom, ook wel sjoemelstroom genoemd, is eigenlijk grijze stroom met een certificaat waardoor het groene stroom genoemd kan worden! Lees in dit artikel meer over het verschil tussen groene en grijze stroom en over de sjoemelstroom door handel in GVO’s.

Veel energieleveranciers bieden dus groene stroom aan wat geen echte groene stroom is, maar Pure Energie doet daar niet aan mee. Mensen geven aan het heel fijn te vinden om zekerheid te hebben over de herkomst van de groene stroom. Het geeft een vertrouwd gevoel dat Pure Energie zelf in Nederland groene stroom opwekt en alleen deze verkoopt. Geen gesjoemel dus. Pure energie wordt door veel mensen duurzaam, betrouwbaar en deskundig genoemd.

#2 De klantenservice is heel erg goed.

We lezen vele reacties over de klantenservice van Pure Energie. Deze wordt beoordeeld als deskundig en betrouwbaar. Het betekent niet dat er nooit iets fout gaat, maar het wordt (zo lezen wij) wel tot de bodem uitgezocht. De communicatie is duidelijk en rustig, waardoor klanten niet na het gesprek een gevoel hebben dat ze iets toch niet begrijpen. Daarnaast wordt dit ook nog heel vriendelijk gedaan door de klantenservice.

#3 Aantrekkelijk tarieven

Voor 100% groene stroom verwachten mensen duurder uit te zijn, maar we lezen meerdere ervaringen van klanten die vertellen dat dit flink meevalt. Het scheelt niets tot bijna niets, terwijl je wel daadwerkelijk meehelpt aan het verduurzamen. Er zijn zelfs reacties dat mensen bij Pure Energie goedkoper uit zijn in vergelijking met hun vorige leverancier.

Uitgelicht

Negatieve recensies Pure Energie.

Om een compleet beeld te geven van Pure Energie zijn we ook op zoek gegaan naar negatieve ervaringen.

#1 Misleidende terugleververgoeding

Heb je zonnepanelen (wat een zeer verstandige investering is) en leveren die meer op dan dat je verbruikt? Je kunt dan stroom terugleveren. Voor de stroom die je teruglevert krijg je een bedrag van Pure Energie. Elke energieleverancier betaalt een andere terugleververgoeding per kWh. Pure Energie geeft op het moment van schrijven een vergoeding van 10,52 cent per kWh.

We lezen meerdere reacties dat dit misleidend is, omdat deze prima vergoeding alleen geld voor de eerste 1500 kWh die je teruglevert. Over het de kilowatturen stroom boven de 1500 kWh vertelt Pure Energie dat ‘De resterende kWh wordt verrekend conform jouw contractuele leveringstarieven ‘normaal’ (inclusief btw, exclusief wettelijke EB en OBE).’ Mensen vertellen dit misleidend te vinden. Op de pagina over de terugleververgoeding van Pure Energie zien wij echter duidelijk een melding over de grens van 1500 kWh.

Pure Energie Terugleververgoeding tot 1500 kWh

#2 Verbruiksmanager App

We lezen enkele reacties waarin er negatief wordt gesproken over de app van Pure Energie. Waar veel energieleveranciers al een tijdje zo’n app hebben wordt er geklaagd dat dit bij Pure Energie nog in de ontwikkelingsfase zit. Je hebt om inzicht te krijgen in je verbruik via de app een Pure Energie Meter nodig en die is beperkt beschikbaar. Je krijgt dit kastje, die je kunt aansluiten op je slimme meter, bij het aanschaffen van Pure Energie zonnepanelen in combinatie met het zon-collectief of het afsluiten van een energiecontract.

Bestaande klanten moeten nog geduld hebben voordat ze de Pure Energie Meter kunnen bestellen. Eind september 2020 is er een reactie geplaatst van een medewerker van Pure Energie die zegt dat er hard wordt gewerkt aan de app om ervoor te zorgen dat je geen Pure Energie Meter meer nodig hebt. Op dit moment kun je wel via Mijn Pure Energie je dagelijkse verbruik zien.

We wilden ook van de negatieve ervaringen een top 3 maken, maar er waren niet meer negatieve punten die vaker gedeeld zijn.

Is Pure Energie de beste energieleverancier?

Een 8,0 is natuurlijk een prachtig cijfer. De vraag is dan ook of Pure Energie de beste energieleverancier van Nederland is. Wanneer je dit wil meten op basis van onze artikelen zul je nog even geduld moeten hebben. We gaan andere leveranciers zeker nog onder de loep nemen. We denken wel dat het moeilijk zal worden voor andere energieleveranciers om een 8,0 te overtreffen.

Natuurlijk is ‘de beste’ niet zo makkelijk te bepalen, omdat iedereen andere punten belangrijk vindt waar een energieleverancier aan moet voldoen. Hecht je veel waarde aan een goede klantenservice en pure groene stroom? Dan zal Pure Energie voor jou een goede keuze zijn. Misschien wel de beste. Heb je vooral behoefte aan een vlekkeloos werkende app? Dan ben je er in dit artikel achter gekomen dat je daar bij Pure Energie (nog even?) op moet wachten.

Daarbij komt dat deze beoordeling tot stand is gekomen door de ervaringen van nog geen 3000 mensen, terwijl Pure Energie natuurlijk veel meer klanten heeft (gehad).

Al met al zijn er heel veel mensen dik tevreden over Pure Energie. Het blijkt een energieleverancier die doet wat het beloofd. Over elke energieleverancier zijn positieve en negatieve ervaringen, al zijn negatieve ervaringen over Pure Energie amper te vinden.

De beste houvast die je hebt zijn daarom onze artikelen waarin we ervaringen met alle energieleveranciers bundelen tot een totaalcijfer.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is Pure Energie betrouwbaar?

Ja, Pure Energie is betrouwbaar. Veel klanten zijn enthousiast over Pure Energie en er zijn weinig klachten bekend. Er is rondom Pure Energie nooit sprake geweest van oplichting of andere schandalen. Pure Energie krijgt op basis van zo’n 2800 ervaringen een 8,0 en staat daarmee hoog op de lijst van nog actieve energieleveranciers in Nederland.

Wie is eigenaar van Pure Energie?

De eigenaar van Pure Energie is Pure Energie zelf. Het valt niet onder een grote groep met meerdere bedrijven. Pure Energie viel vroeger onder de Raedthuys Groep, maar inmiddels is de naam Raedthuys vervangen voor Pure Energie.

Hoe is de solvabiliteit van Pure Energie?

Volgens de laatste berichten is de solvabiliteit van Pure Energie goed. Er zijn echter nog geen cijfers van de effecten van de Coronacrisis en de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande stijging van de energieprijzen bekend. De solvabiliteit in 2018 was een hoge 63%. Op dit moment is dat nog 38% volgens de website van Pure Energie. Wanneer dit is bijgewerkt is echter niet bekend.

Ga voor Pure Energie: de duurzaamste energieleverancier van Nederland.

Een 8,0 als beoordeling. Welke energieleverancier kan dat nazeggen? Wil je meehelpen aan het een beter milieu door het gebruiken van echte groene stroom zonder dat je bedonderd wordt met sjoemelstroom? Ga dan voor Pure Energie dat windenergie en zonne-energie opwekt met 100% eigen energiebronnen in Nederland.

Wil je graag je huis energiezuinig maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Krijg hier gratis en vrijblijvend advies op maat Slimster. Zo weet jij welke energiebesparende maatregelen voor jouw specifieke situatie écht winstgevend zijn.

Wil jij échte groene energie uit Nederland?

Pure Energie is beoordeeld als groenste energiebedrijf van Nederland en scoort heel hoog onder klanten!

Ja, ik wil echte groene energie van Pure Energie

Wil je weten wat de beoordelingscijfers van andere energieleveranciers zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten