Energiedirect ervaringen: Review over deze online prijsvechter.

Energiedirect Review: 3 positieve en 3 negatieve veelvoorkomende ervaringen op basis van ruim 12000 recensies.

We helpen je graag met je keuze voor een energieleverancier. Veel mensen vinden het fijn om te weten hoe (ex-)klanten een energieleverancier beoordelen. In dit artikel vind je ervaringen met energiedirect. In deze Energiedirect review komen we tot een rapportcijfer en kun je de positieve recensies en negatieve recensies lezen die we vaak zijn tegengekomen. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaringen met energiedirect.nl zijn.

Bekijk hier het beste bod van Energiedirect.

Energiedirect geeft regelmatig cashback wanneer je een energiecontract afsluit.

Ja, ik wil weten wat Energiedirect mij kan bieden

Energiedirect Review: de mening van duizenden (ex)-klanten.

In deze Energiedirect review beschrijven we de tevredenheid van mensen over Energiedirect. Eerst vertellen we je over de historie van Energiedirect en het onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers met de score van Energiedirect. Daarna laten we zien hoe vele mensen deze energieleverancier beoordelen. Doordat ze een cijfer tussen de 1 en 10 uitdeelden is het voor ons mogelijk om een rapportcijfer uit te delen op basis van duizenden meningen. Dit geeft je al een behoorlijk indruk hoe goed Energiedirect haar zaakje voor elkaar heeft. De Energiedirect review geeft dus een eindcijfer die je weer kunt vergelijken met de eindcijfers van andere energieleveranciers in de Energieleveranciers Nederland Ranglijst.

We laten ook zien hoe welke pluspunten en minpunten van invloed zijn geweest. We zochten in de Energiedirect ervaringen naar 3 positieve en 3 negatieve punten die we herhaaldelijk tegen zouden komen. We hebben ze in deze review voor je op een rij gezet en sluiten af met een FAQ. We hopen dat je na het lezen van deze review een besluit kan nemen of je wel of niet een energiecontract bij Energiedirect wilt afsluiten.

Energiedirect: niet cheap, maar wel goedkoop.

Energiedirect is een energieleverancier die zich richt op de mensen die hun energiezaken online regelen. Door alles digitaal te doen bespaart energiedirect kosten op papierwerk. Met deze kostenbesparing zegt Energiedirect de energieprijzen laag te kunnen houden. De service is niet ‘cheap’, maar Energiedirect is met de energieprijzen wel goedkoop.

Energiedirect werd opgericht in 2002 en had lange tijd .nl in haar naam verwerkt: energiedirect.nl dus. Dit is op 23 november 2023 verandert in de naam Energiedirect. Je kunt zowel als particuliere klant als zakelijke klant bij Energiedirect terecht. De stroom komt voor 100% van Europese windmolens. Windenergie is duurzame energie en energiedirect.nl meldt dan ook trots op haar website dat ze 100% groene stroom leveren. Goed voor het milieu dus.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen wordt er flink gehandeld in Garanties van Oorsprong. Deze GVO’s bewijzen dat de stroom is opgewekt uit duurzame bronnen. Er worden echter GVO’s uit het buitenland ingekocht, waardoor energieleveranciers in Nederland kunnen zeggen dat ze groene stroom verkopen.

Of dit bij Energiedirect ook het geval is wordt ons niet duidelijk. We zien in het duurzaamheidsonderzoek van 2021 dat jaarlijks door WISE Nederland, Natuur & Milieu en de Consumentenbond gedaan wordt dat energiedirect.nl slechts een 4,0 scoort. Volgens het volledige rapport zou Energiedirect stroom direct moeten inkopen bij de (duurzame) bron. De inkoop wordt nu betiteld als ‘handelsmix’. Het volledige rapport kun je hier lezen:

https://wisenederland.nl/wp-content/uploads/2021/12/WISE_ODNS_rapport_A4_2021.pdf

Deze handelsmix wordt als volgt in het rapport omschreven:

’Grote volumes elektriciteit worden door stroom­leveranciers ingekocht via de groothandel waarbij de herkomst niet verder is bepaald. Alle stroom die niet te traceren was wordt ‘handelsmix’ genoemd.’

Nu de inkoop van stroom als handelsmix wordt beoordeeld scoort Energiedirect een 4,0 in het onderzoek. De handelsmix bestaat voor een groot percentage aan fossiele stroom.

Naast de inkoop wordt ook de levering laag beoordeeld. Dit kan verbeterd worden door zonne-energie en windenergie uit Nederland te leveren.

Het hoge cijfer van 10,0 voor de investeringen in duurzaamheid telt voor minder dan 1% mee, omdat energiedirect.nl maar klein is t.o.v. het moederbedrijf.

Review Energiedirect: ervaringen in de vorm van een beoordelingscijfer.

We weten nu meer over Energiedirect en het cijfer die is behaald in het duurzaamheidsonderzoek waar Pure Energie al jaren tot duurzaamste energieleverancier van Nederland wordt uitgeroepen. Nu willen we meer weten over de beoordelingen van (ex-)klanten.

Energiedirect ervaringen: het rapportcijfer.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij Energiedirect. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10. Onderstaande tabel is voor laatst geüpdatet op 20-7-2023.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
2,6619nl.trustpilot.com
2,495Ervaringen.nl
6,056Nederlandreview.nl
8,22509Klantenvertellen.nl
7,111Energievergelijker.nl
5,631Reviews.nl
8,1335Energievergelijk.nl
6,013Ervaringensite.nl
7,4120Easyswitch.nl
7,4717Opiness.nl
9,22123klantervaringen.nl
6,05Goedkopeenergieengas.nl
8,0137Cashback.nl
8,03118Pricewise.nl
2,414nl.collected.reviews
9,06reviewgo.nl
7,64824gaslicht.com
6,057consumentenbond.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer Energiedirect
               126697,5

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Zoals we ook vertellen in onze andere reviewartikelen over energieleveranciers; we dachten dat mensen eerder geneigd zouden zijn om negatieve ervaringen op internet te plaatsen dan positieve. Capterra heeft onderzocht dat er meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Een 7,5 is een mooi cijfer voor Energiedirect. Met ruim 12000 ervaringen die het cijfer tot stand laten komen is er genoeg onderbouwing van het cijfer. Om meer te weten te komen welke specifieke ervaringen hebben geleid tot de bovenstaande beoordelingen kijken we naar ervaringen van (ex-)klanten die we meerdere keren zijn tegengekomen.

Wil je weten hoe Energiedirect is beoordeeld ten opzichte van andere energieleveranciers? Bekijk dan deze ranglijst.

Uitgelicht

Positieve recensies Energiedirect.

We beginnen met positieve recensies over Energiedirect. Met het mooie cijfer dat Energiedirect heeft gekregen zullen er verschillende punten te noemen zijn die zorgen voor tevredenheid. We noemen 3 positieve punten die we meerdere keren in de ervaringen zijn tegengekomen.

#1 Energiedirect app werkt heel fijn.

Zoals veel bedrijven heeft ook Energiedirect een app waarmee je gegevens kunt inzien en aanpassen. We lezen dat de app heel duidelijk is en gebruiksvriendelijk is. De app van Energiedirect heet Regelneef en heeft de volgende functionaliteiten:

  • Facturen bekijken en betalen.
  • Het veranderen van je termijnbedrag.
  • Tijdlijn met alle aanpassingen en meldingen uit het verleden.
  • Verbruiksoverzichten. Deze kun je per maand of per jaar bekijken voor stroom en/of gas. Je kunt je energieverbruik makkelijk vergelijken met je verbruik in het verleden.
  • Vooruitkijker. Deze functie berekend het bedrag dat je waarschijnlijk bij de jaarafrekening moet terugbetalen of juist terug krijgt. Er zit een advies bij voor een bij jouw verbruik passend maandbedrag.
  • Chatfunctie om contact te krijgen met de klantenservice.

Energiedirect Tankey app: Besparen op brandstof.

Energiedirect heeft ook nog een andere app: Tankey. Met deze app krijg je bij ruim 500 tankstations tot 5 eurocent korting op de literprijs. Daarnaast krijg je ook korting op online aankopen bij verschillende winkels en op diverse contracten. Een mooie manier om wat extra geld te besparen. Mensen zijn tevreden over de Tankey app. Het aantal tankstations waar je de app kunt gebruik voor de korting op brandstoffen is de laatste jaren flink toegenomen.

#2 Energiedirect tarieven zijn laag.

We lezen meerdere reacties waarin staat dat Energiedirect als goedkoopste energieleverancier uit de bus is gekomen. Dit is voor veel mensen belangrijk wanneer ze voor een leverancier kiezen. De lagere energietarieven kunnen gerealiseerd worden door te besparen in de kosten van correspondentie via brieven. Hoe fijn de ervaringen van deze mensen ook zijn; het kan natuurlijk wel zo zijn dat Energiedirect op dit moment niet de goedkoopste energieleverancier is.

#3 Energiedirect contact met klantenservice is prima.

We lezen heel veel berichten over het contact met de klantenservice van Energiedirect. De service wordt vaak goed en snel genoemd. We lezen ook dat je netjes te woord gestaan wordt en dat de klantenservice geduldig is.

Naast de klantenservice blijkt ook de chat prima zijn werk te doen. De chatfunctie verbind je ook met de klantenservice. Dit werkt heel gemakkelijk en wordt zeer gewaardeerd.

De overstap wordt ook vaak vlekkeloos geregeld. Er zijn vele ervaringen waarin kortweg ‘vlekkeloze overstap’, ‘overstappen ging soepel’ en ‘overgang is prima verlopen’ is geschreven.

Negatieve recensies Energiedirect.

Het zijn niet alleen maar positieve ervaringen die we tegenkomen. Er zijn ook mensen die niet tevreden zijn over Energiedirect. De 3 negatieve recensies die we het meest zijn tegengekomen zijn:

#1 Verkopers Energiedirect bellen vaak.

Energiedirect Ervaringen Review bellen telefoon

Meerdere mensen laten weten dat ze herhaaldelijk door verkopers van Energiedirect gebeld worden. Na enkele telefoontjes ervaren ze dit meer als lastig vallen. Hierbij ook wordt ook gemeld dat ze aan Energiedirect hebben doorgegeven niet meer gebeld te willen worden. We lezen zelfs dat er mensen zijn die het telefoonnummer van Energiedirect hebben geblokkeerd, maar dan door een andere nummer door hun gebeld worden.

#2 Verbruiksoverzicht in de app werkt niet goed.

Over de Regelneef app blijken de meningen behoorlijk verdeeld. We hebben zoveel positieve ervaringen gevonden dat je het terugvindt in de 3 veelgenoemde positieve ervaringen, maar er zijn ook veel minder positieve geluiden over de app.

Dit gaat over het onderdeel ‘Verbruik’. Hier krijg je inzicht in hoeveel gas en/of stroom je hebt verbruikt. Meerdere schrijvers van ervaringen geven aan dat het verbruik soms een dagje wordt aangegeven en dan weer enkele dagen niet. Dit vinden we vooral terug in ervaringen die geschreven zijn rond februari 2021.

#3 Problemen met de opzegvergoeding .

Het betalen van een opzegvergoeding om zo klanten aan te sporen om over te stappen is niets nieuws. In de ervaringen lezen we meerdere problemen met de opzegvergoeding die mensen krijgen van hun leverancier wanneer ze naar Energiedirect overstappen. Volgens de schrijvers van de ervaringen beloofd Energiedirect deze boete te betalen, maar er blijkt niets van terecht te zijn gekomen.

Wel of niet overstappen naar Energiedirect?

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van deze Energiedirect review enthousiast bent geworden over het rapportcijfer en de veelvoorkomende positieve ervaringen. Uiteraard is het ook goed om te weten waar mensen ontevreden over zijn geweest. De afweging of je naar Energiedirect moet overstappen moet je uiteindelijk zelf maken.

In onze andere reviewartikelen over energieleveranciers hebben we ook een rapportcijfer berekend en 3 veelvoorkomende positieve én negatieve ervaringen. Over bijna elke energieleverancier kun je minpunten noemen, dus ook in dit geval over Energiedirect.  

Het kan best zijn dat je eens bij een energieleverancier die in één van onze reviews een geweldig cijfer krijgt energie hebt afgenomen en dat je daar veel miscommunicatie of andere fouten bent tegengekomen. Andersom kun je ook probleemloos energie hebben afgenomen bij een energieleverancier die in één van onze reviews een wat lager cijfer krijgt.

Deze Energiedirect review geeft je meer inzicht, maar garanties heb je nooit. Persoonlijk zijn onze Energiedirect ervaringen altijd goed geweest.

Mensen vragen ook: FAQ.

Hoe betrouwbaar is Energiedirect?

Energiedirect is betrouwbaar. Er zijn geen grote schandalen bekend en Energiedirect scoort in onze review een 7,5 op basis van ruim 12.000 ervaringen.

Is Energiedirect een grote leverancier?

Energiedirect is een behoorlijk grote leverancier. Ze horen bij de E.On Group net als Essent en Vandebron. De E.On Group levert aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland energie.

Is de solvabiliteit van Energiedirect positief?

Ja, met een solvabiliteit van 20% tot 60% is Energiedirect zeer solvabel en hoef je je geen zorgen te maken dat ze failliet zullen gaan.

Hier vind je de huidige energietarieven van Energiedirect.

Ben je nieuwsgierig wat Energiedirect jou te bieden heeft op dit moment? Neem dan een kijkje op de website. Je vindt er meer informatie en aanbiedingen met vaak een cashbackactie. Je kunt jouw Energiedirect ervaringen onderaan dit artikel met iedereen delen. Klik hieronder op de knop om te kijken welke aanbieding Energiedirect op dit moment heeft.

Bekijk hier het beste bod van Energiedirect.

Energiedirect geeft regelmatig cashback wanneer je een energiecontract afsluit.

Ja, ik wil weten wat Energiedirect mij kan bieden

Wil je ook weten wat andere energieleveranciers jou kunnen bieden?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!