Energiedirect.nl ervaringen: Review over deze online prijsvechter.

Energiedirect Review: 3 positieve en 3 negatieve veelvoorkomende ervaringen op basis van ruim 7000 recensies.

We helpen je graag met je keuze voor een energieleverancier. Veel mensen vinden het fijn om te weten hoe (ex-)klanten een energieleverancier beoordelen. In dit artikel vind je ervaringen met energiedirect.nl. In deze Energiedirect review komen we tot een rapportcijfer en kun je de positieve recensies en negatieve recensies lezen die we vaak zijn tegengekomen. Laat onderaan het artikel even weten wat jouw ervaringen met energiedirect.nl zijn.

Bekijk hier het beste bod van energiedirect.nl

EnergieDirect geeft regelmatig cashback wanneer je een energiecontract afsluit.

Ja, ik wil weten wat energiedirect.nl mij kan bieden

Energiedirect Review: de mening van duizenden (ex)-klanten.

In deze Energiedirect review beschrijven we de tevredenheid van mensen over Energiedirect. Eerst vertellen we je over de historie van Energiedirect en het onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers met de score van Energiedirect. Daarna laten we zien hoe vele mensen deze energieleverancier beoordelen. Doordat ze een cijfer tussen de 1 en 10 uitdeelden is het voor ons mogelijk om een rapportcijfer uit te delen op basis van duizenden meningen. Dit geeft je al een behoorlijk indruk hoe goed Energiedirect haar zaakje voor elkaar heeft. De Energiedirect review geeft dus een eindcijfer die je weer kunt vergelijken met de eindcijfers van andere energieleveranciers in de Energieleveranciers Nederland Ranglijst.

We laten ook zien hoe welke pluspunten en minpunten van invloed zijn geweest. We zochten in de Energiedirect ervaringen naar 3 positieve en 3 negatieve punten die we herhaaldelijk tegen zouden komen. We hebben ze in deze review voor je op een rij gezet en sluiten af met een FAQ. We hopen dat je na het lezen van deze review een besluit kan nemen of je wel of niet een energiecontract bij Energiedirect wilt afsluiten.

Energiedirect.nl: niet cheap, maar wel goedkoop.

Energiedirect.nl is een energieleverancier die zich richt op de mensen die hun energiezaken online regelen. Door alles digitaal te doen bespaart energiedirect.nl kosten op papierwerk. Met deze kostenbesparing zegt energiedirect.nl de energieprijzen laag te kunnen houden. De service is niet ‘cheap’, maar energiedirect.nl is met de energieprijzen wel goedkoop.

Energiedirect werd opgericht in 2002 en heeft .nl in haar naam verwerkt: energiedirect.nl dus. Je kunt zowel als particuliere klant als zakelijke klant bij energiedirect.nl terecht. De stroom komt voor 100% van Europese windmolens. Windenergie is duurzame energie en energiedirect.nl meldt dan ook trots op haar website dat ze 100% groene stroom leveren. Goed voor het milieu dus.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen wordt er flink gehandeld in Garanties van Oorsprong. Deze GVO’s bewijzen dat de stroom is opgewekt uit duurzame bronnen. Er worden echter GVO’s uit het buitenland ingekocht, waardoor energieleveranciers in Nederland kunnen zeggen dat ze groene stroom verkopen.

Of dit bij energiedirect.nl ook het geval is wordt ons niet duidelijk. We zien in het duurzaamheidsonderzoek van 2021 dat jaarlijks door WISE Nederland, Natuur & Milieu en de Consumentenbond gedaan wordt dat energiedirect.nl slechts een 4,0 scoort. Volgens het volledige rapport zou energiedirect.nl stroom direct moeten inkopen bij de (duurzame) bron. De inkoop wordt nu betiteld als ‘handelsmix’. Het volledige rapport kun je hier lezen:

https://wisenederland.nl/wp-content/uploads/2021/12/WISE_ODNS_rapport_A4_2021.pdf

Deze handelsmix wordt als volgt in het rapport omschreven:

’Grote volumes elektriciteit worden door stroom­leveranciers ingekocht via de groothandel waarbij de herkomst niet verder is bepaald. Alle stroom die niet te traceren was wordt ‘handelsmix’ genoemd.’

Nu de inkoop van stroom als handelsmix wordt beoordeeld scoort energiedirect.nl een 4,0 in het onderzoek. De handelsmix bestaat voor een groot percentage aan fossiele stroom.

Naast de inkoop wordt ook de levering laag beoordeeld. Dit kan verbeterd worden door zonne-energie en windenergie uit Nederland te leveren.

Het hoge cijfer van 10,0 voor de investeringen in duurzaamheid telt voor minder dan 1% mee, omdat energiedirect.nl maar klein is t.o.v. het moederbedrijf.

Review energiedirect.nl: ervaringen in de vorm van een beoordelingscijfer.

We weten nu meer over energiedirect.nl en het cijfer die is behaald in het duurzaamheidsonderzoek waar Pure Energie al jaren tot duurzaamste energieleverancier van Nederland wordt uitgeroepen. Nu willen we meer weten over de beoordelingen van (ex-)klanten.

Energiedirect.nl ervaringen : het rapportcijfer.

We hebben over vele sites gezocht naar ervaringen van mensen die klant zijn (geweest) bij energiedirect.nl. De cijfers van de beoordelingen vormen een gemiddelde. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

Gemiddelde cijferOp basis van aantal reviewsBron
3,6104nl.trustpilot.com
2,557Ervaringen.nl
6,647Nederlandreview.nl
8,22034Klantenvertellen.nl
7,210Energievergelijker.nl
7,019Reviews.nl
6,1470Energieervaringen.nl
8,2128Energievergelijk.nl
3,4262Overstapervaringen.nl
4,88Ervaringensite.nl
8,2120Easyswitch.nl
7,7699Opiness.nl
9,22123klantervaringen.nl
8,05Goedkopeenergieengas.nl
8,0135Cashback.nl
8,02983Pricewise.nl
Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer energiedirect.nl
               70837,6

Dit cijfer is berekend door elk gemiddelde te vermenigvuldigen met het aantal reviews. Zoals we ook vertellen in onze andere reviewartikelen over energieleveranciers; we dachten dat mensen eerder geneigd zouden zijn om negatieve ervaringen op internet te plaatsen dan positieve. Capterra heeft onderzocht dat er meer positieve dan negatieve reviews geplaatst worden. Lees meer over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Een 7,6 is een mooi cijfer voor energiedirect.nl. Met ruim 7000 ervaringen die het cijfer tot stand laten komen is er genoeg onderbouwing van het cijfer. Om meer te weten te komen welke specifieke ervaringen hebben geleid tot de bovenstaande beoordelingen kijken we naar ervaringen van (ex-)klanten die we meerdere keren zijn tegengekomen.

Wil je weten hoe energiedirect.nl is beoordeeld ten opzichte van andere energieleveranciers? Bekijk dan deze ranglijst.

Uitgelicht

Positieve recensies energiedirect.nl.

We beginnen met positieve recensies over energiedirect.nl. Met het mooie cijfer dat energiedirect.nl heeft gekregen zullen er verschillende punten te noemen zijn die zorgen voor tevredenheid. We noemen 3 positieve punten die we meerdere keren in de ervaringen zijn tegengekomen.

#1 Energiedirect.nl app werkt heel fijn.

Zoals veel bedrijven heeft ook energiedirect.nl een app waarmee je gegevens kunt inzien en aanpassen. We lezen dat de app heel duidelijk is en gebruiksvriendelijk is. De app van energiedirect.nl heet Regelneef en heeft de volgende functionaliteiten:

  • Facturen bekijken en betalen.
  • Het veranderen van je termijnbedrag.
  • Tijdlijn met alle aanpassingen en meldingen uit het verleden.
  • Verbruiksoverzichten. Deze kun je per maand of per jaar bekijken voor stroom en/of gas. Je kunt je energieverbruik makkelijk vergelijken met je verbruik in het verleden.
  • Vooruitkijker. Deze functie berekend het bedrag dat je waarschijnlijk bij de jaarafrekening moet terugbetalen of juist terug krijgt. Er zit een advies bij voor een bij jouw verbruik passend maandbedrag.
  • Chatfunctie om contact te krijgen met de klantenservice.

Energiedirect.nl Tankey app: Besparen op brandstof.

Energiedirect.nl heeft ook nog een andere app: Tankey. Met deze app krijg je bij ruim 500 tankstations tot 5 eurocent korting op de literprijs. Daarnaast krijg je ook korting op online aankopen bij verschillende winkels en op diverse contracten. Een mooie manier om wat extra geld te besparen. Mensen zijn tevreden over de Tankey app. Het aantal tankstations waar je de app kunt gebruik voor de korting op brandstoffen is de laatste jaren flink toegenomen.

#2 Energiedirect.nl tarieven zijn laag.

We lezen meerdere reacties waarin staat dat energiedirect.nl als goedkoopste energieleverancier uit de bus is gekomen. Dit is voor veel mensen belangrijk wanneer ze voor een leverancier kiezen. De lagere energietarieven kunnen gerealiseerd worden door te besparen in de kosten van correspondentie via brieven. Hoe fijn de ervaringen van deze mensen ook zijn; het kan natuurlijk wel zo zijn dat energiedirect.nl op dit moment niet de goedkoopste energieleverancier is.

#3 Energiedirect.nl contact met klantenservice is prima.

We lezen heel veel berichten over het contact met de klantenservice van energiedirect.nl. De service wordt vaak goed en snel genoemd. We lezen ook dat je netjes te woord gestaan wordt en dat de klantenservice geduldig is.

Naast de klantenservice blijkt ook de chat prima zijn werk te doen. De chatfunctie verbind je ook met de klantenservice. Dit werkt heel gemakkelijk en wordt zeer gewaardeerd.

De overstap wordt ook vaak vlekkeloos geregeld. Er zijn vele ervaringen waarin kortweg ‘vlekkeloze overstap’, ‘overstappen ging soepel’ en ‘overgang is prima verlopen’ is geschreven.

Negatieve recensies energiedirect.nl.

Het zijn niet alleen maar positieve ervaringen die we tegenkomen. Er zijn ook mensen die niet tevreden zijn over energiedirect.nl. De 3 negatieve recensies die we het meest zijn tegengekomen zijn:

#1 Verkopers energiedirect.nl bellen vaak.

Energiedirect Ervaringen Review bellen telefoon

Meerdere mensen laten weten dat ze herhaaldelijk door verkopers van energiedirect.nl gebeld worden. Na enkele telefoontjes ervaren ze dit meer als lastig vallen. Hierbij ook wordt ook gemeld dat ze aan energiedirect.nl hebben doorgegeven niet meer gebeld te willen worden. We lezen zelfs dat er mensen zijn die het telefoonnummer van energiedirect.nl hebben geblokkeerd, maar dan door een andere nummer door hun gebeld worden.

#2 Verbruiksoverzicht in de app werkt niet goed.

Over de Regelneef app blijken de meningen behoorlijk verdeeld. We hebben zoveel positieve ervaringen gevonden dat je het terugvindt in de 3 veelgenoemde positieve ervaringen, maar er zijn ook veel minder positieve geluiden over de app.

Dit gaat over het onderdeel ‘Verbruik’. Hier krijg je inzicht in hoeveel gas en/of stroom je hebt verbruikt. Meerdere schrijvers van ervaringen geven aan dat het verbruik soms een dagje wordt aangegeven en dan weer enkele dagen niet. Dit vinden we vooral terug in ervaringen die geschreven zijn rond februari 2021.

#3 Problemen met de opzegvergoeding .

Het betalen van een opzegvergoeding om zo klanten aan te sporen om over te stappen is niets nieuws. In de ervaringen lezen we meerdere problemen met de opzegvergoeding die mensen krijgen van hun leverancier wanneer ze naar energiedirect.nl overstappen. Volgens de schrijvers van de ervaringen beloofd energiedirect.nl deze boete te betalen, maar er blijkt niets van terecht te zijn gekomen.

Wel of niet overstappen naar energiedirect.nl?

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van deze energiedirect.nl review enthousiast bent geworden over het rapportcijfer en de veelvoorkomende positieve ervaringen. Uiteraard is het ook goed om te weten waar mensen ontevreden over zijn geweest. De afweging of je naar energiedirect.nl moet overstappen moet je uiteindelijk zelf maken.

In onze andere reviewartikelen over energieleveranciers hebben we ook een rapportcijfer berekend en 3 veelvoorkomende positieve én negatieve ervaringen. Over bijna elke energieleverancier kun je minpunten noemen, dus ook in dit geval over energiedirect.nl.  

Het kan best zijn dat je eens bij een energieleverancier die in één van onze reviews een geweldig cijfer krijgt energie hebt afgenomen en dat je daar veel miscommunicatie of andere fouten bent tegengekomen. Andersom kun je ook probleemloos energie hebben afgenomen bij een energieleverancier die in één van onze reviews een wat lager cijfer krijgt.

Deze energiedirect.nl review geeft je meer inzicht, maar garanties heb je nooit. Persoonlijk hebben zijn onze energiedirect.nl ervaringen altijd goed geweest.

Mensen vragen ook: FAQ.

Hoe betrouwbaar is Energiedirect?

Energiedirect is betrouwbaar. Er zijn geen grote schandalen bekend en Energiedirect scoort in onze review een 7,6 op basis van 1000’en ervaringen.

Is Energiedirect een grote leverancier?

Energiedirect is een behoorlijk grote leverancier. Ze horen bij de E.On Group net als Essent en Vandebron. De E.On Group levert aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland energie.

Is de solvabiliteit van Energiedirect positief?

Ja, met een solvabiliteit van 20% tot 60% is Energiedirect zeer solvabel en hoef je je geen zorgen te maken dat ze failliet zullen gaan.

Hier vind je de huidige energietarieven van energiedirect.nl.

Ben je nieuwsgierig wat energiedirect.nl jou te bieden heeft op dit moment? Neem dan een kijkje op de website. Je vindt er meer informatie en aanbiedingen met vaak een cashbackactie. Je kunt jouw energiedirect.nl ervaringen onderaan dit artikel met iedereen delen. Klik hieronder op de knop om te kijken welke aanbieding energiedirect.nl op dit moment heeft.

Bekijk hier het beste bod van energiedirect.nl.

Energiedirect.nl geeft regelmatig cashback wanneer je een energiecontract afsluit.

Ja, ik wil weten wat energiedirect.nl mij kan bieden

Wil je ook weten wat andere energieleveranciers jou kunnen bieden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten