Radiatorfolie: Voorkom 96% aan warmteverlies.

Beste radiatorfolie: besparing van enkele tientjes per jaar!

Één van de producten om energie te besparen is radiatorfolie. We kijken hoe je dit kunt aanbrengen, wat de kosten en baten zijn van dit product en wat de beste radiatorfolie is. Kijk jij na het lezen van dit artikel of je eigenlijk wel radiatorfolie hebt aangebracht? Lees over de voordelen en de radiatorfolie nadelen. Laat onderaan dit artikel even weten of jij radiatorfolie aanbrengen al op jouw to-do lijst hebt staan. Lees ook ons artikel over onze radiatorventilator ervaringen, waarin we vertellen over de besparing van de radiator ventilator en welke ventilator bij jouw radiator past. Hiermee kan je in combinatie met radiatorfolie veel geld besparen.

Energie en geld besparen was nog nooit zo makkelijk.

Met deze radiatorfolie bespaar je 96% warmteverlies!

Ik wil radiatorfolie om warmteverlies flink te verlagen

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie is een folie die je kunt aanbrengen om warmte die je radiator afgeeft in huis te houden. Veel van de warmte trekt in de muren en deze warmte wordt weer door de muren naar buiten afgegeven.

Radiatorfolie kun je aanbrengen op de muur of aan de achterkant van de radiator. Deze twee plekken brengen het warmteverlies met 70% tot 90% terug. Radiatorfolie is een soort zilverfolie die de warmte weer terugkaatst. Hierdoor zal de verwarming minder vaak aanslaan om de ruimte te verwarmen en bespaar je dus op gaskosten.

Met radiatorfolie verzorg je voor je radiator isolatie. Het is weinig werk om isolatie op je verwarming aan te brengen. Net zoals andere vormen van isolatie is radiator isolatie een zeer verstandige investering. Isolatie levert een hoog rendement op. Lees hier meer over meer isolatiemogelijkheden en hoe je gratis 4 vrijblijvende offertes kunt krijgen van bedrijven bij jou uit de buurt.

Naast radiatorfolie is een radiator ventilator ook een energiebesparend product om geld te besparen. Je hoeft minder gas te gebruiken, omdat de warmte sneller verspreid wordt. In dit artikel benoemen we de voordelen en kijken we of radiatorfolie nadelen heeft. We noemen ook de in onze ogen beste radiatorfolie.

Welke radiatorfolie is de beste?

Er zijn dus twee plekken om radiatorfolie aan te brengen. Daarnaast zijn er ook twee soorten folies. We vergelijken ze met elkaar en kunnen hier duidelijk een conclusie uit trekken welke de titel ‘beste radiatorfolie’ verdient.

Radiatorfolie tegen de muur.

Een van de soorten radiatorfolie is de folie die je tegen de muur aan plakt. De folie zorgt ervoor dat de warmte niet in de muur trekt en kaatst het weer terug. Plaats je de folie tegen de muur dan kun je echter niet de complete achteroppervlakte van de radiator afdekken. Er zal wat warmte omhoog gaan naar het raam. Hierdoor kom je bij radiatorfolie dat tegen de muur geplaatst is vaak uit tussen de 70% en 75% vermindering van warmteverlies. Dit is een standaard radiatorfolie.

Radiatorfolie aan de achterkant van de radiator.

Radiatorfolie aanbrengen op de radiator Energie Besparen Info

Het plaatsen van radiatorfolie is mogelijk door het aanbrengen van kleine magneten. Het voordeel is dat je met deze methode meer oppervlakte van de radiator kunt afdekken. De folie straalt hierdoor veel meer warmte terug dan bij een plaatsing tegen de muur. Daarbij is de folie ook niet zichtbaar. Wil je de folie toch op de muur plaatsen en net zoveel oppervlakte aan warmte laten terugkaatsen dan zal de folie op de muur in het zicht hangen.

Je ziet op de foto dat de radiatorfolie strak op de radiator zit. Het aanbrengen van de radiatorfolie is zelfs bij weinig ruimte zoals in deze situatie een eenvoudige klus.

Radiatorfolie op muur of radiator?

Wanneer je kiest voor radiatorfolie moet je ook kiezen voor de plek waar je het aanbrengt. De keuze tussen radiatorfolie op de muur of op de radiator is naar onze mening duidelijk. Hoewel het wat moeilijker is om de folie op de radiator aan te brengen is het wel veel energiebesparender dan op de muur. En het besparen van energie is toch de reden dat je radiatorfolie aanbrengt. Daarbij kan de muur achter de radiatorfolie zo koud worden dat in vochtige ruimtes schimmel kan ontstaan.

Kijk goed op de verpakking of de folie warmteweerstand bevat. Radiatorfolie zonder warmteweerstand kun je op de radiator aanbrengen, maar met warmteweerstand niet. Gewone radiatorfolie heeft warmteweerstand en breng je dus aan op de muur. HR-radiatorfolie heeft geen warmteweerstand en kun je ook op de radiator aanbrengen. De HR-radiatorfolie voorkomt veel meer warmteverlies dan de gewone radiatorfolie, mede door de plek waar het geplaatst wordt.

Volgens Ecosavers is hun product zo goed dat er maar liefst 96% aan warmteverlies wordt voorkomen. Het wordt geleverd met magneettape waardoor je het makkelijk kunt bevestigen aan de radiator.

Dit kwalitatief uitmuntende product kun je hier kopen.

Uitgelicht

Hoe moet je radiatorfolie aanbrengen?

Radiatorfolie aanbrengen is iets wat je zelf kunt doen. Neem de volgende stappen en start met energie besparen.

Benodigde tijd: 30 minuten.

Radiatorfolie aanbrengen in 4 stappen:

 1. Meten van de radiator.

  Meet de hoogte en breedte van de radiator op.

 2. Knip de folie op maat.

  Knip de folie op maat. Wanneer je ervoor kiest om de folie op de muur aan te brengen is het aan te raden 5 tot 10 centimeter korter te knippen dat de gemeten afmetingen. Zo heb je de folie niet in het zicht. Wanneer je de folie op de radiator aanbrengt knip je ongeveer 2 centimeter korter dan de afmetingen. Je zal stukjes weg moeten knippen op de plek van de ophangbeugels.

 3. Plak de tape.

  Plak tape op de folie. Aluminiumtape of magneettape is een tape die bestand is tegen warmte van de verwarming.

 4. Radiatorfolie aanbrengen.

  Plak de folie eerst met de bovenkant aan de radiator of muur en werk naar beneden.

Wanneer je de tape wilt plakken op folie dat je tegen de radiator aanbrengt is het verstandig de helft uit te laten steken. Bekijk de volgende video:

Radiatorfolie aanbrengen: onze ervaring met het plaatsen van radiatorfolie op de radiator.

In een video of stappenplan ziet het radiatorfolie aanbrengen er makkelijk uit. We hebben natuurlijk zelf ook radiatorfolie op de radiator aangebracht. We hebben Ecosavers radiatorfolie gekozen vanwege het hoge percentage aan besparing van warmteverlies. Deze lijkt wat dunner als de folie op het filmpje, maar doet dus uitstekend zijn werk. Bij Ecosavers radiatorfolie hoef je niet met een aluminiumtape te plakken. Dit is radiatorfolie met magneettape.

Na het openen van de verpakking is het belangrijk om te onthouden welke kant de zijde is die je tegen de radiator moet plaatsen. De zijdes van de radiatorfolie zijn met het blote oog niet te onderscheiden. We laten verderop in dit artikel zien welke nadelen radiatorfolie heeft. Het knippen van de radiatorfolie van Ecosavers ging vlot. Het voelde stevig genoeg om niet bang te zijn dat het zou scheuren, maar het is wel een klusje dat je voorzichtig moet aanpakken. Ook de magneettape is eenvoudig te knippen en aan te brengen. Het plakt goed vast aan de folie en er is voldoende meegeleverd. Na het knippen van de magneettape en de radiatorfolie is het tijd voor het moeilijkste deel: de radiatorfolie aanbrengen op de radiator.

Radiatorfolie aanbrengen Radiatorfolie magneettape Energie Besparen Info

Radiatorfolie plaatsen lijkt een moeilijke klus. Zeker wanneer de radiator zich vlak onder een vensterbank bevindt. Vooraf hebben we ook onderaan de radiatorfolie magneettape bevestigd. De folie is niet stijfjes, maar redelijk goed in een hoek van 90 graden te krijgen. Zo kun je radiatorfolie aanbrengen onder de vensterbank en valt het achteraf mee hoe lastig het is.

De radiatorfolie aanbrengen was dus veel makkelijker dan gedacht. Dit komt ook doordat je het nog wel wat kan verschuiven. Zelfs wanneer je boven én onder magneettape heb bevestigd kun je nog een beetje schuiven met de folie. Toch zit de folie ook goed op zijn plek en zal het er zeker niet af vallen.

Onze radiatorfolie ervaringen zijn zeer positief. We deden er wel een ruim half uur over om de radiatorfolie op maat te knippen en het aan te brengen. Wil je radiatorfolie kopen, maar twijfelde je nog of het teveel gedoe zou zijn? Radiatorfolie aanbrengen is heel eenvoudig en gaat jou jaar in jaar uit geld besparen.

Radiatorfolie besparing.

De radiatorfolie van Ecosavers is met de door hun genoemde 96% een topper onder de radiatorfolie. Maar wat levert je 96% bespaarde warmteverlies nou op in euro’s? Is het de moeite waard om radiatorfolie aan te schaffen en aan te brengen?

We gaan rekenen met de volgende cijfers:

Soort muur     Gemiddelde besparing in m3 gas per m2 folie
ongeïsoleerde steensmuur35 m3
ongeïsoleerde spouwmuur25 m3
geïsoleerde spouwmuur10 m3
zeer goed geïsoleerde spouwmuur4 m3

Veel woningen in Nederland hebben geïsoleerde spouwmuren. We nemen dit mee in onze verdere berekening. We rekenen met 6 radiatoren: 2 grote (1 m2) en 1 kleine (0,5 m2) in de kamer, 1 kleine in de hal, 1 grote in de keuken en 1 grote in een werk- of studeerkamer. Dit maakt met elkaar 5 m2 folie die we nodig zijn. Ecosavers levert 2,5 m2 aan folie voor €20. We besteden dus €40, omdat we 2 pakken nodig zijn.

Kosten folieBesparing per jaar.Besparing in 15 jaar.
€40 voor 5 m250 m3 gas. 50 m3 x €1,75 (gemiddelde gasprijs) = €87,50€40,70 x 15 = €1312,50

Let Op! De bovenstaande besparing is op 13-2-2022 aangepast. Met de gasprijs van 1 jaar geleden zou je in 15 jaar €610 besparen. Radiatorfolie is met de huidige gasprijs nog veel winstgevender!

De berekening is gebaseerd op een gemiddelde besparing van 10 m3 gas per jaar voor elke m2 aan radiatorfolie. Is je verbruik hoger dat het gemiddelde in Nederland, heb je meer of minder radiatoren die je veelvuldig aan hebt staan of verandert de gasprijs in de toekomst dan zal de besparing er iets anders uit gaan zien.

We kunnen in ieder geval concluderen dat je met radiatorfolie een goede investering kunt doen, waarbij je makkelijk geld verdient zonder dat je moeite hoeft te doen om het te onderhouden. Het is een kwestie van de folie aanbrengen en meer is het niet.

Radiatorfolie besparing met verschillende gasprijzen.

Zoals we hierboven in de ‘Let op!’ al beschreven zijn de gasprijzen flink veranderd sinds de eerste publicatie van dit artikel. De gasprijs van het voorjaar 2021 van 81 cent per kubieke meter is nu bijna niet meer voor te stellen. Hieronder zie je de radiatorfolie besparing op basis van verschillende gasprijzen met een geïsoleerde spouwmuur:

GasprijsBesparing per jaar.Besparing in 15 jaar.
€0,814 (Gemiddelde gasprijs voorjaar 2021)€40,70€610,50
€1,20€60€900
€1,65€82,50€1237,50
€1,95€97,50€1462,50
€2,20€110€1650

Voordelen radiatorfolie.

Dat radiatorfolie voordelen heeft is duidelijk. We zetten ze nog even allemaal voor je op een rij:

 • Het bespaart energie en dus geld.
 • Je hoeft het maar 1 keer aan te brengen en kan dan levenslang van de voordelen genieten.
 • Sneller een heerlijke temperatuur in de ruimte.
 • Besparing van energie betekent is ook gunstig voor het milieu
 • Je kunt de folie op een manier aanbrengen zodat het niet zichtbaar is.

Radiatorfolie nadelen.

Naast de energiebesparende voordelen heeft radiatorfolie nadelen die wat ons betreft niet opwegen tegen de voordelen:

 • Radiatorfolie op de muur kun je nog zien zitten. Wil je dit niet dan moet je een minder groot stuk aanbrengen en verlies je meer warmte.
 • Montage aan de radiator is best een moeilijk klusje.
 • De folie kan gaan scheuren bij het op maat knippen of het aanbrengen.
 • Heb je een radiator met één plaat en lamellen? Voor een goede warmteafgifte is het dan niet aan te raden om aan de achterzijde van de radiator radiatorfolie te plakken.

Mensen vragen ook: FAQ.

Is radiatorfolie zinvol?

Ja, radiatorfolie is zinvol. Je voorkomt tot wel 96% warmteverlies en bespaart hiermee enkele tientallen euro’s per jaar bij 5 m2 aan radiator. Je hoeft het maar 1 keer aan te brengen en het blijft tientallen jaren zitten. Je gasverbruik daalt met 4 m3 tot 35 m3 per jaar per vierkante meter radiatorfolie. De precieze besparing is afhankelijk van welke (spouw)muurisolatie je hebt.

Hoeveel besparing met radiatorfolie?

We gaan uit van een geïsoleerde spouwmuur en 5 m2 aan radiator in de woonkamer. Radiatorfolie bespaart jaarlijks 50 m3 aan gas. Met de huidige gasprijzen van ongeveer €1,80 per m2 gas is dat een besparing van €90 per jaar! De radiatorfolie blijft zijn werk jaar in jaar uit doen. Na 15 jaar heb je al €1450 bespaart met radiatorfolie.

Wat is de beste radiatorfolie?

Wij vinden de folie van EcoSavers de beste radiatorfolie, omdat deze wel 96% warmteverlies voorkomt en met de magneettape makkelijk aan te brengen is. De folie doet goed zijn werk en blijft goed zitten. Het is stevig genoeg om te knippen zonder kapot te scheuren.

Hoe lang gaat radiatorfolie mee?

Hoe lang gaat radiatorfolie mee? Radiatorfolie gaat levenslang mee en bespaart je dus tientallen jaren geld op energie. Na 30 jaar bespaart radiatorfolie gemiddeld €2900! Het is zeker de moeite waard om radiatorfolie aan te brengen.

Kun je radiatorfolie knippen?

Ja, radiatorfolie kun je knippen. Met een gewone keukenschaar knip je makkelijk door de radiatorfolie. De folie scheurt niet wanneer je voorzichtig te werk gaat. Radiatorfolie kun je in elke gewenste maat knippen en bevestigen aan de radiator.

Kan radiatorfolie achter elke radiator?

Radiatorfolie kan niet achter elke radiator. Om de radiator aan te brengen aan de achterkant van de radiator heeft deze platen nodig. Een kolomradiator heeft niet genoeg oppervlak om de folie aan te bevestigen. Je kunt het wel aan de muur achter de radiator bevestigen, maar soms staan radiatoren voor een laag raam.

Radiatorfolie nadelen: waarom geen radiatorfolie?

Radiatorfolie nadelen zijn bijna niet te noemen. Radiatorfolie op de radiator heeft geen nadeel. Radiatorfolie op de muur heeft als nadeel dat je het zou kunnen zien zitten. Het aanbrengen zou een lastig klusje kunnen zijn wanneer je radiatorfolie aanbrengen onder de vensterbank moet uitvoeren.

Beste radiatorfolie: voldoet aan alle eisen.

Veel mensen zoeken op Google naar ‘Beste radiatorfolie‘, omdat er veel verschillende radiatorfolies bestaan. Je kunt het krijgen van het merk TonZon, of van een huismerk zoals van Gamma, Karwei of Praxis. Wat is de beste radiatorfolie volgens ons? Wij hebben gekozen voor die van Ecosavers als beste radiatorfolie. Deze folie heeft het hoogste percentage aan warmteweerstand waardoor je maarliefst 96% warmteverlies voorkomt. Wat betreft de radiatorfolie ervaringen die we hebben met het aanbrengen en of de radiatorfolie blijft zitten zijn we dik tevreden.

De beste radiatorfolie moet in onze ogen aan een aantal eisen voldoen:

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk om de radiatorfolie aan te brengen.
 • Kwalitatief goed.
 • Blijft goed zitten.
 • Makkelijk te verwijderen.
 • Hoge energiebesparing.

De radiatorfolie van Ecosavers heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding zo vinden wij. Het verdient zich in 1 winter al terug en we vinden het niet te duur voor wat je krijgt. Met 1 of 2 pakken kunnen je waarschijnlijk alle radiatoren in je woonkamer voorzien van de beste radiatorfolie. Daarnaast hebben we ervaren dat deze radiatorfolie aanbrengen helemaal niet zo moeilijk was. Het is flexibele folie waardoor je kunt buigen en in krappe situaties kunt aanbrengen deze radiatorfolie aanbrengen onder de vensterbank is goed te doen.

De kwaliteit is niet alleen goed in verhouding tot de prijs. De kwaliteit is gewoon zo goed dat we ook niet meer geld willen betalen voor andere folie. Met het knippen en aanbrengen is er bij onze ervaring niets gescheurd. Het is dunne radiatorfolie, maar heeft toch het hoogste percentage wat betreft het voorkomen van warmteverlies. Het blijft daarnaast ook goed zitten. Wij hebben het met de bijgeleverde magneettape aangebracht op de achterkant van de radiatoren. De magneettape plakken is makkelijk en er is genoeg om de hele 2,5 m2 radiatorfolie aan de bovenkant en de onderkant te voorzien van de tape.

Daarbij is de folie ook weer makkelijk te verwijderen. Koop je andere radiatoren of ga je de verwarming van een nieuwe kleur voorzien dat pak je de folie er makkelijk af en kun je het zo weer aanbrengen. Met de magneettape is het verschuiven van de folie ook mogelijk. Toen wij de radiatorfolie moesten aanbrengen onder de vensterbank zat het (natuurlijk) niet in één keer goed. Schuiven, rechttrekken, weer strak krijgen en dat allemaal terijwijl de radiatorfolie al met de bovenkant en de onderkant ‘vastplakte’ aan de radiator. Wanneer je rustig en beheerst de folie verschuift zal het niet scheuren en kun je het nog zo aanpassen.

Tot slot is de hoge energiebesparing natuurlijk belangrijk, want de beste radiatorfolie moet wel de energierekening omlaag brengen. Nu hebben we dit niet wetenschappelijk onderzocht, maar zo daalde ons gasverbruik met ruim 15% na het aanbrengen van de radiatorfolie én het plaatsen van de radiator ventilator. Dit gebeurde eind januari, dus deze 2 producten besparen nog meer in de totale ‘koude periode’ van november tm april. Daarbij zijn we ook door de coronacrisis meer thuis geweest en heeft de verwarming meer uren verwarmd in vergelijking met het jaar ervoor. Al met al durven we te zeggen dat je inderdaad enkele tientjes per jaar bespaart met radiatorfolie.

Eindconclusie: Ecosaver is de beste radiatorfolie, want het voldoet aan al onze eisen.

Koop hier nu de beste radiatorfolie en zorg voor meer comfort en energiebesparing.

Radiatorfolie kopen.

Wil jij ook graag energie en geld besparen? Radiatorfolie is ideaal, want je hebt er maar één keer kort werk van en de investering verdien je in een jaar al terug! Naast folies die slechts 70% van het warmteverlies beperken heeft Ecosavers een HR-radiatorfolie ontwikkeld die wel 96% van het warmteverlies voorkomt.

Ga voor topkwaliteit om maximaal te besparen! Radiatorfolie kopen is een verstandige beslissing.

Energie en geld besparen was nog nooit zo makkelijk.

Met deze radiatorfolie bespaar je 96% warmteverlies!

Ik wil radiatorfolie om warmteverlies flink te verlagen

Wil jij nog meer besparen met je verwarming? Lees dan tips hoe je direct energie en geld kunt besparen.

Met speciale dank aan https://wonen.allepaginas.nl/

Met speciale dank aan https://energiebesparen.jouwpagina.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten