Review Remeha Tzerra M 28c Plus CW4.

De voorganger van de behoorlijk vergelijkbare Remeha Tzerra Ace.

Het kan een flink verschil maken in je dagelijks leven: Een cv-ketel die steeds uitvalt, lekt of niet goed genoeg is en een ketel die precies doet wat je van hem verwacht. Hier in dit artikel lees je over onze ervaringen met de Remeha Tzerra M 28c Plus. Deze slimme CV-ketel kan in combinatie met een slimme thermostaat ervoor zorgen dat de temperatuur CV ketel verlagen niet handmatig hoeft. Laat onderaan dit artikel even wat jou ervaringen zijn met de Tzerra ketels van Remeha. Om fors op onze energierekening te besparen hebben wij inmiddels gekozen voor een airconditioning die kan verwarmen, omdat verwarmen met airco goedkoper dan gas is.

Weet jij niet precies welke ketel bij jouw woon- en gezinssituatie past?

Gebruik dan de ketelkiezer om hier snel achter te komen.

Ja, ik wil weten welke ketel ik nodig heb

Review Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 ervaring.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe ketel dan kom je al snel het merk Remeha tegen. Andere grote merken zijn bijvoorbeeld Atag, Vaillant, Nefit en Intergas. Over elk merk vind je op internet vele reviews. Over vrijwel elke ketel zijn hele positieve beoordelingen, maar ook negatieve beoordelingen. Weet je nog niet zeker welke ketel bij jou past? Verderop in dit artikel geven vertellen we hoe je tot de juiste keuze komt voor jouw woon- en gezinssituatie met de cv-ketel kiezer. Overigens is Remeha ook de maker van een slimme thermostaat die je helpt energie en geld te besparen met het gebruik van je cv-ketel. Lees de review van de Remeha eTwist in dit artikel.

De Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 is een ketel die met de afmetingen 65 x 37 x 27 vrij compact is. Heb je op dit moment een wat oudere ketel dan is de kans groot dat die ketel een stuk groter is. Het zorgt ervoor je met de Remeha Tzerra waarschijnlijk geen problemen ondervindt wat betreft ruimte tekort. Ondanks zijn kleine formaat is deze Remeha Tzerra een krachtige ketel die weinig geluid maakt.

Zijn maximumcapaciteit ligt rond de 26 kW en als CW4 is het mogelijk op meerdere plekken warm water te gebruiken. Hij kan 13 liter water per minuut leveren van 40 graden Celsius. De Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 heeft een modulerende pomp wat ervoor zorgt dat de ketel in een besparende stand staat wanneer hij niet direct warm water moet leveren. Dit bespaart flink wat energie. De Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 bezit drie keurmerken:

  • HR107. Dit betekent een rendement van 107%. Dit is hoog en modern, want alle nieuwere ketels hebben dit rendement of zelfs nog iets hoger.
  • SV. Dit is het Schone Verbranding keurmerk dat aangeeft dat de ketel weinig stikstof oxiden uitstoot.
  • NZ. Dit staat voor Naverwarming Zonne-energie, waardoor hij gecombineerd kan worden met een zonneboiler.

Deze Remeha ketel heeft OpenTherm technologie. Hiermee kan hij communiceren met de slimme thermostaat. Wil je de cv-ketel temperatuur verlagen niet steeds handmatig hoeven doen en wil je dat er automatisch het voordeligste stookgedrag gekozen wordt? Dat kan met de OpenTherm technologie. Wanneer jij bijvoorbeeld 20 graden instelt op de slimme thermostaat dan geeft deze het signaal naar de CV-ketel hoe er gestookt moet worden.

Standaard staat het verwarmingswater en tapwater na installatie van een CV-ketel op 80 graden (en soms zelfs 90 graden). Dit is onnodig hoog en kost energie. Met de OpenTherm technologie van de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 wordt de optimale watertemperatuur en stookvermogen gekozen, terwijl de kamer tochj 20 graden wordt zoals aangegeven.

Op twee punten tegelijk warm water gebruiken.

Wat voor veel mensen belangrijk is aan een ketel is dat deze genoeg warm water produceert. Met de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 sta je niet onder een koude douche. Ook na 4 jaar kunnen we stellen dat het nog nooit is voorgekomen dat er te weinig warm water beschikbaar was voor een douchebeurt. Ook niet wanneer deze douchebeurt wel 20 minuten duurt. Dit is trouwens iets wat je kunt voorkomen met een douchetimer.

Kraan aan en Douchen tegelijk Energie Besparen Info

Kun je ook douchen en tegelijk de warme kraan gebruiken zonder dat het douchewater koud wordt? Ja, het douchewater wordt niet echt koud. Onze ervaring is wel dat het water wat koeler wordt, maar voor ons nog aangenaam om te douchen. Met een CW5 ketel zou het mogelijk moeten zijn om warm water uit de kraan te krijgen en ondertussen te douchen met warm water. Bedenk goed voor jezelf hoe belangrijk je het vindt dat je warm water kunt gebruiken, terwijl iemand doucht.

Zijn er vaak problemen met de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4?

Natuurlijk is dit niet zo gemakkelijk te concluderen. Iedereen die deze ketel heeft zal een ander antwoord geven. Wij hebben nooit problemen gehad met de ketel. Hij geeft via een kleurcode aan wanneer er een probleem voordoet. De lampjes op de ketel knipperen in een bepaalde kleur en bepaald patroon. Op de bijgeleverde storingskaart kun je gemakkelijk zien welke melding bedoeld wordt. De ketel gaf bij ons aan wanneer hij toe was aan een servicebeurt. Deze melding kregen we te zien in op onze slimme thermostaat. In dit artikel kun je lezen waarom onderhoud aan de ketel zo belangrijk is.

Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 handleiding.

Bij de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 hebben we geen handleiding kunnen ontdekken. Gelukkig is deze ook online te vinden. Zo kun je lezen over de installatie, het vullen van de ketel, over controle en onderhoud en meer. De handleiding kun je hier bekijken en ook downloaden. Dit raden we aan, want je weet nooit of de handleiding online blijft staan:

https://www.gebruikershandleiding.com/Remeha-Tzerra-M-28c-CW4/preview-handleiding-577890.html

Uitgelicht

Oorzaak storing herkennen met de storingkaart.

Hieronder zie je een foto van de storingskaart. Wanneer de lampjes in een bepaald ritme knipperen en daarbij een bepaalde kleur hebben kun je op de storingskaart zien onder welke groep de oorzaak van de storing valt. Installateurs weten voor welk concreet probleem de code staat.

Storingkaart Remeha Tzerra

Conclusie Remeha Tzerra M 28c Plus CW4

Deze ketel is wat ons betreft een betrouwbare ketel die geschikt is voor een gezin van 3 personen. Hij levert vrij snel warm water en is betrouwbaar gebleken. De Tzerra ketels zijn dan ook de populairste serie van Remeha. De kostprijs is relatief best laag en met het product wat je krijgt kun je spreken van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Onderaan dit artikel lees je meer over het kopen van een Remeha Tzerra ketel.

Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 CV Ketel HR Ketel Energie Besparen Info

Welke ketel heb ik nodig?

Het is aan te raden om goed na te denken over de aankoop van een cv-ketel. Je wilt één met genoeg vermogen waarmee je comfortabel warm water hebt en de verwarming niet koud blijft. Te veel vermogen zorgt voor overbodig veel energiekosten. In dit artikel ‘Cv-ketel kopen, huren en onderhoud’ kun je meer informatie vinden over de CW klassen.

Kom je er echt niet uit welke ketel bij jouw woon- en gezinssituatie past? Gebruik de ketelkiezer en weet binnen 2 minuten welke ketels bij jou situatie passen. Daarna kun je mocht je dat willen een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet jij zonder twijfel welke ketel een goede aankoop zou zijn en ben je direct op de hoogte van kosten met installatie of zonder installatie.

Opvolger Remeha Tzerra M 28c Plus : Remeha Tzerra Ace 28c CW4

Ben je al meer overtuigd dat een Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 ook een goede ketel voor jou is? Helaas is dit model inmiddels niet meer te koop, want hij is opgevolgd door de Remeha Tzerra Ace 28c CW4. De Ace is vrijwel gelijk aan de M. De Ace is de meest compacte en duurzame HR-ketel van Remeha en levert net als de M 13 liter warm water per minuut.

De Tzerra ACE CW4 heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Een ketel voor minder dan €1000 die toch krachtig is.

Ja, ik wil meer weten over de Tzerra ACE CW4

Op zoek naar een product dat veel warmteverlies tegen gaat?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!