Tuinverlichting op zonne energie kopen: 0 euro aan stroomkosten!

Goedkope buitenverlichting met de solar tuinlamp.

Met wat lampen in de tuin ziet het er erg gezellig uit en is het niet zo duister als je naar buiten kijkt. Vooral in de winter is het fijn dat je licht om het huis hebt die ervoor zorgt dat je weet waar je loopt. Toch kost dit je elke avond stroom, terwijl het veel goedkoper kan. Tuinverlichting op zonne energie is de oplossing. Laat onderaan het artikel even weten of je tuinverlichting op zonne energie hebt aangeschaft en wat je ervaringen zijn.

0 euro aan stroomkosten voor je tuinverlichting?

Kostenbesparend en makkelijk te installeren!

Ja, ik wil ook kostenbesparende tuinlampen.

Hoe werkt tuinverlichting op zonne energie?

Tuinverlichting aanleggen is normaal gesproken een behoorlijk karwei. Je zit met de elektriciteitskabels en die wil je natuurlijk liever niet in het zicht hebben. Je hoeft ook geen last te hebben van die kabels. Tuinverlichting op zonne-energie, ook wel solar tuinlampen genoemd,  is een makkelijke oplossing waarbij je geen werk hebt om het te installeren.

De zon is een energiebron waar je gratis gebruik van kan maken. Veel mensen doen dit door zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Daardoor betalen ze niets voor stroom en soms verdienen ze zelfs nog wat bij. De tuinverlichting heeft ook een klein zonnepaneeltje waarmee hij de energie van de zon opvangt en gebruikt om licht te geven.

De energie die wordt opgevangen met het zonnepaneeltje wordt opgeslagen in een batterij. De lamp gaat automatisch branden wanneer het donker wordt. Je kunt de lampen zo neerzetten of ophangen.

Wat zijn de voordelen van de solar tuinlampen?

Als je kiest voor tuinverlichting kun je kiezen tussen de reguliere lampen die met een stekker aan het stroomnet aangesloten moeten worden of de lampen die je alleen maar op juiste plek hoeft te zetten of te hangen. Maar waarom zou je nou solar tuinlampen kopen? Hier zijn de voordelen:

 • Geen geknoei met draden. Je hoeft alleen maar de lamp uit de verpakking te halen en een plek te kiezen waar je licht wilt hebben. Er zijn solar tuinlampen die je in de grond kunt steken, kunt neerzetten of ophangen. Bij het ophangen moet je nog wel een beetje werk verrichten.
 • Verplaatsbaar dus je kunt de positie ook zo vaak als je wilt aanpassen. Je kunt makkelijk kijken waar de lamp mooi staat of hangt en na een tijdje een andere positie kiezen. Met verlichting die afhankelijk is van stroom via de stekker kan dat niet zo makkelijk en zullen er ook plekken onbereikbaar zijn.
 • Geen geld uitgeven aan elektriciteit! Je kunt je energierekening flink verlagen met tuinlampen op zonne energie. Je ziet hieronder de kosten van gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen en led lampen. We gaan uit van 5 lampen in je tuin/om je huis en een levensduur van 15 jaar.
Soortlampen (5 stuks)    Kosten per jaar.Kosten na 15 jaar.
Gloeilampen 25 watt€117€1750
Halogeenlampen 10 watt€50€750
Spaarlampen 7 watt€33€500
Led lampen 5 watt€7€108
Lampen op zonne energie€0€0
 • Dankzij de zon gebruiken de solar tuinlampen groene energie. Dit is goed voor het milieu.

Zoals je ziet zit er een groot verschil in de bedragen die je kunt besparen. Als je 1 gloeilamp gebruikt en die vervangt voor een solar tuinlamp dat kun je in 15 jaar €350 besparen! Heb je een led lamp dan bespaar je per lamp in 15 jaar tijd een kleine €22. Is de aankoopprijs voor je solar tuinlamp lager dan €22 dan is het nog steeds een winstgevende investering.

Solar Tuinlampen Energie Besparen Info

Ben jij enthousiast over gratis stroom dankzij de zon? Lees dan dit artikel over zonnepanelen. Met zonnepanelen op je dak kun je je honderden euro’s per jaar besparen. Veel bezitters van zonnepanelen betalen 0 euro aan stroomkosten per jaar. Het is één van de beste investeringen die je kunt doen voor je woning.

Wat zijn de nadelen van tuinlampen op zonne energie?

Nadat je enkele voordelen hebt gelezen van tuinlampen op zonne energie vraag je je vast af of alles zo geweldig is aan deze lampen. Nadelen zijn er ook:

 • Wanneer het een bewolkte dag is kan het zijn dat de accu niet helemaal opgeladen wordt. Dit betekent dat de lamp minder lang kan branden. De meeste lampen kunnen wanneer ze helemaal opgeladen zijn wel 8 tot 12 uur branden. In de winter kan dit zo enkele uren zijn. Solar tuinlampen zijn daardoor vooral geschikt als sfeerverlichting.
 • Batterijen kunnen ‘slijten’, waardoor er steeds minder energie bewaard wordt. Hierdoor geeft de lamp minder (lang) licht. Er zijn ook lampen op zonne energie waarbij je de batterij kunt vervangen.

Uitgelicht

Welke soorten tuinlampen op zonne energie zijn er?

Er zijn dus tuinlampen waarbij je de batterij kunt vervangen en waar dit niet bij kan. Wanneer je wel de mogelijkheid hebt om een nieuwe batterij te plaatsen kun je langere tijd van meer licht genieten.

Er zijn ook tuinlampen op zonne energie die een bewegingssensor hebben. Zo gaat het licht alleen branden wanneer er beweging door de lamp gedetecteerd wordt en raakt de batterij ook minder snel leeg.

Er zijn verschillende soorten tuinlampen op zonne energie:

Tuinlampen op zonne energie welke soorten zijn r Energie Besparen Info
 • Wandlampen.
 • Staande lampen.
 • Spots en schijnwerpers.
 • Lampen die je in de grond kunt prikken.
 • Plafondverlichting.
 • Complete sets van de hierboven genoemde soorten.
 • Solar lampionnen.
 • Solar verlichte huisnummers.

Mensen vragen ook: FAQ.

Kan een solar lamp tegen regen?

Ja, een solar lamp kan tegen regen. Lampen worden waterdicht gemaakt. Ook het zonnepaneeltje kan tegen regen. Het is wel verstandig om deze af en toe schoon te maken voor een hogere opbrengst. Dit is ook verstandig wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Kraanwater kan vlekken achterlaten. Osmosewater voorkomt dit.

Kan een solar tuinlamp tegen vorst?

Er zijn solar tuinlampen die bestand zijn tegen al het mogelijke buitenweer en dus ook vorst. Er zijn ook decoratieve solar tuinlampen die niet vorstbestendig zijn. Tuinverlichting op zonne energie is eenvoudig op te tillen en te verplaatsen, dus we raden aan om de tuinlampen op zonne-energie binnen te zetten bij vorst.

Welke batterijen zitten in solar tuinverlichting?

De batterijen die in solar tuinverlichting zitten zijn meestal 1.2 Volt Solar batterijen type AA of AAA. Deze batterijen hebben een lage capaciteit en zijn geschikt om elke dag door zonne-energie opgeladen te worden.

Waar kun je solar tuinlampen kopen?

Er zijn vele winkels waar je solar tuinlampen kunt kopen. Op bol.com heb je ook vele verschillende soorten tuinlampen op zonne-energie die goedkoop zijn en een goede kwaliteit hebben.

Buitenlamp op zonne energie kopen?

Ben je nieuwsgierig naar al die stroombesparende tuinlampen? Op bol.com vind je alle soorten tuinlampen die jou geld gaan besparen.

0 euro aan stroomkosten voor je tuinverlichting?

Kostenbesparend en makkelijk te installeren!

Ja, ik wil ook kostenbesparende tuinlampen.

Wil je nog meer profiteren van zonlicht? Zonnepanelen besparen je honderden euro’s per maand!

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!