United Consumers review: bespaar op energie en op nog 4 vaste lasten.

United Consumers ervaringen met de energieprijzen, de app en de tankpas.

Na meerdere artikelen over energieleveranciers is het tijd voor een artikel over een energiecollectief. In deze United Consumers review vertellen we wat een energiecollectief is en wat (ex-)klanten hebben ervaren bij United Consumers. Er wordt een rapportcijfer uitgedeeld en we beschrijven 3 veelgenoemde pluspunten en minpunten die door meerdere personen zijn ervaren. Laat onderaan dit artikel even weten wat jou ervaring is met United Consumers. Vergelijk de aanbieding met het aanbod die je krijgt wanneer je zoekt vaan de goedkoopste stroom en gas met een energievergelijker!

Krijg 5% korting op de gemiddelde energieprijs en ontvang 100% milieuvriendelijke windenergie.

Kies voor United Consumers en zij betalen jouw eventuele opzegboete!

Ja, ik wil 5% korting op de gemiddelde energieprijs

United Consumers Review: voor vaste lasten juiste partij?

In deze United Consumers review vertellen we je meer over deze partij waar je niet alleen voor energie bij terecht kunt. United Consumers biedt ook autoverzekeringen, zorgverzekeringen, tankkaarten voor korten bij het tanken en mobiele telefoon abonnementen, sim only en losse toestellen. Na het lezen van deze review hopen we dat je met vertrouwen een beslissing kan maken of je wel of niet een dienst bij United Consumers wilt afnemen.

We vertellen eerst over United Consumers als collectief en daarna specifiek over United Consumers Energie. We kijken daarna naar de mening van (ex-)klanten. Ze hebben online hun ervaringen gedeeld en deze voorzien van een cijfer tussen 1 en 10. Door deze United Consumers ervaringen te verzamelen hebben we een gemiddeld rapportcijfer kunnen berekenen die goed onderbouwd is op basis van duizenden United Consumer recensies.

Zoals bij al onze reviews over energieleveranciers hebben we ook de eigenschappen die vaak worden genoemd in de ervaringen voor je beschreven. We hebben 3 pluspunten en 2 minpunten meerdere keren terug gezien in de recensies. Deze geven je een beeld hoe het rapportcijfer tot stand is gekomen.

United Consumers: consumers united in energiecollectief.

United Consumers is niet een energieleverancier, maar een consumentencollectief. United Consumers is dus te beschrijven als ‘consumers united’: Een grote groep klanten worden ingeschreven voor een energiedeal.

United Consumers bestaat sinds het jaar 2000 en heeft als doel om de vaste lasten te verlagen voor heel veel mensen. Het idee is dat wanneer veel mensen in één keer energie afnemen er een lagere prijs bedongen kan worden. Er zijn volgens de website van United Consumers 500.000 deelnemers.

Vergelijk het met wanneer je 1 fles shampoo koopt of een multi-pack van 5 flessen shampoo in één verpakking. De prijs van de 5 flessen shampoo is niet die van 1 fles maal 5. Door het multi-pack te kopen is de winkel verzekerd van een verkoop van 5 flessen. Om je daartoe aan te sporen betaal je als klant minder dan 5 keer de prijs van 1 fles. Dit voordeel heeft United Consumers toegepast in de energiebranche. Door in één keer heel veel klanten aan te leveren krijg je korting op de gemiddelde energieprijs. Slim bedacht!

United Consumers energie: zo werkt het.

Wanneer je je wilt aansluiten bij United Consumers kun je naar deze energiepagina gaan. Je voert je adresgegevens in en kunt aangeven wat je verbruik is, of je stroom én gas wilt of slechts 1 product en of er zonnepanelen op jouw dak liggen. Hierna krijg jij te zien wat je per maand en in totaal per jaar gaat betalen door mee te doen met het energiecollectief.

United Consumers biedt jou 5% korting op de gemiddelde energieprijzen. Je krijgt 100% windenergie en helpt het milieu zo met deze vorm van duurzame energie. Zit je al bij een andere energieleverancier, maar wil je je graag aanmelden bij United Consumers? United Consumers geeft op haar website aan dat zij de opzegboete voor jou betalen! Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. In de onderstaande video zien je meer over United Consumers:

De korting die je krijgt op de energieprijs komt na het eerste jaar in je persoonlijke online portemonnee. Je kunt dit geld dat gemakkelijk vanuit je account op United Consumers uit laten betalen op je bankrekening. De energieleverancier waar United Consumers een duurzame relatie mee heeft is Engie.

United Consumers review : de beoordeling van duizenden (ex-)klanten.

10% korting op de gemiddelde energieprijs is fijn, maar je wilt waarschijnlijk ook met een gerust hart energie ontvangen. Er zijn altijd klachten over energieleveranciers, maar hoe is dat over een energiecollectief? De beoordeling van vele mensen kan je helpen om meer inzicht te krijgen of je goed zit bij United Consumers.

Hieronder zie je de beoordelingen van duizenden mensen. De cijfers liggen tussen de 1 en de 10. Bij een systeem tot en met 5 sterren hebben we dit omgerekend naar een cijfer tussen 1 en 10.

De cijfers van onderstaande bronnen gelden voor heel United Consumers. Sommige bronnen gaat duidelijk over een ander onderdeel dan energie. We denken dat het wel meerwaarde biedt om deze mee te nemen in dit artikel. We krijgen hierdoor een beter beeld over United Consumers en niet alleen over het energiecollectief. Let op! De onderstaande tabellen zijn geüpdate op 11-3-2023.

BronAantal ReviewsGemiddeld cijfer
Gaslicht.com #12467,8
nl.trustpilot.com5278,2
Nederlandreview.nl306,0
Energievergelijker.nl56,5
Energievergelijk.nl1409,0
Easyswitch.nl #1207,7
Ervaringensite.nl58,4
Pricewise.nl #8007,8
Zeker.com (Zorgverzekering)206,7
Zorgwijzer.nl (Zorgverzekering)2118,1

# = bij gaslicht.com hebben we alleen de cijfers gebruikt van de geverifieerde reviews.

# = bij easyswitch.com hebben we alleen de klantervaringen gebruikt en niet het cijfer van EasySwitch zelf.

# = bij Pricewise zie je de beoordeling van energieleveranciers door de energievergelijker te gebruiken, op (in dit geval) United Consumers te klikken

Totaal aantal ervaringenGemiddelde cijfer United Consumers
31047,9

Wanneer je de bronnen niet meetelt die duidelijk niet over energie gaan (zeker.com en zorgwijzer.nl) dan is het gemiddelde cijfer nog steeds afgerond een 7,9. Een prachtig cijfer waar United Consumers trots op kan zijn.

Voorafgaand aan het maken van onze review artikelen dachten we dat mensen meer geneigd zijn negatieve ervaringen en beoordelingen te plaatsen dan positieve. Capterra heeft dit onderzocht en onze verwachting bleek niet te kloppen. Er worden sneller positieve dan negatieve reviews geplaatst. Lees alles over dit onderzoek op https://www.capterra.nl/blog/951/belang-van-online-klantbeoordelingen-op-aankoopgedrag-van-consument

Uitgelicht

Meer besparen met United Consumers.

United Consumers is meer dan alleen een energiecollectief. Je kunt op 5 verschillende vaste lasten besparen. We zullen ook deze diensten voor de volledigheid dit artikel toelichten.

Wil je graag de goedkoopste deal vinden bij partijen die met elkaar concureren? Lees dan ons artikel over de vaste lasten vergelijkers.

United Consumers VGZ Zorgverzekering.

United Consumers biedt ook een zorgverzekering aan. Deze wordt door VGZ mogelijk gemaakt. Dat betekent dat de zorgverzekeringen precies hetzelfde zijn, maar dat je via United Consumers korting krijgt.

De kortingen op je zorgkosten zijn:

 • 5% korting op de basisverzekering.
 • 15% korting op aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering.

Het onderdeel zorgverzekering krijgt op basis van 1445 beoordelingen een 9,1. De klantenservice is prijs winnend staat op de website en kosten kun je makkelijk met de UC Zorg app declareren.

United Consumers Autoverzekering.

Voor een autoverzekering kun je ook bij United Consumers terecht. Je kunt ruim 100 autoverzekeringen vergelijken. Deze worden door zo’n 15 verzekeraars aangeboden. De voordelen van een autoverzekering afsluiten via United Consumers zijn:

 • Altijd minimaal 5% korting, jaar in jaar uit!
 • Bespaar tot wel €125 per jaar.
 • Jaarlijks wordt je op de hoogte gebracht wanneer er een goedkopere autoverzekering beschikbaar is. Zo heb je altijd gegarandeerd de beste deal!

Het onderdeel autoverzekeringen is met 1160 reviews beoordeeld en krijgt maar liefst een 9,2.

United Consumers tanken met een tankpas voor korting.

Een mooie manier om te besparen is het tanken met korting. United Consumers biedt een tankkaart die je kunt gebruiken bij ruim 600 tankstations. Je krijgt niet alleen korting op benzine, maar op alle brandstoffen. Je ziet in het onderstaande filmpje hoe de korting precies werkt.

De voordelen van de tankkaart zijn:

 • Altijd goedkoper tanken: tot 10 cent per liter korting op de landelijke adviesprijs + tot 3 cent per liter extra korting op de pompprijs.
 • Korting geldt altijd, zonder limiet.
 • De tankkaart kost eenmalig €5, tenzij je binnen 6 maanden minimaal 250 liter tankt met de kaart óf binnen 6 maanden na ontvangst van de tankkaart een ander product van United Consumers afneemt. In dat geval is de tankkaart gratis.
 • Te gebruiken bij ruim 600 tankstations. Welke tankstations dat zijn kun je hier vinden: https://www.unitedconsumers.com/tanken/informatie/waar-kan-ik-tanken.asp

Op basis van 897 reviews ontvangt het onderdeel tanken een 8,1.

United Consumers telefoons en abonnementen.

Nog een vaste last die je kunt regelen bij United Consumers is de mobiele telefoon. Je kunt een los toestel kopen, maar ook voor abonnementen of een combinatie van een toestel en een abonnement kun je kiezen uit vele opties. Je kunt kiezen uit de modernste toestellen, 6 verschillende bekende providers en verschillende abonnementen. Zo vind jij de deal die bij je past.

De voordelen van telefoons en abonnementen bij United Consumers:

 • Prijswinnende klantenservice
 • Korting op je maandelijkse abonnementskosten tijdens de gehele contractduur. Bespaar tot wel €60 per jaar!
 • Altijd direct een adviseur aan de lijn.
 • Snelle levering: Een los toestel ontvang je, indien op voorraad, de volgende dag. Een toestel met abonnement ontvang je na verwerking van de gegevens binnen 2 werkdagen en een toestel met nummerbehoud ontvang je binnen 5 werkdagen na verwerking van de gegevens. Hoe lang het duurt om gegevens te verwerken wordt ons echter niet duidelijk.

United Consumers ervaringen.

United Consumers is een zeer bekend consumentencollectief. Met ruim een half miljoen deelnemers is het populair onder de consumenten en het prachtige cijfer van een 8,0 bevestigt dat over het algemeen United Consumers goed bevalt. Hoe komt het dat ze zo goed scoren? Net als in onze andere reviewartikelen over energieleveranciers en de reviewartikelen over energievergelijkers kijken we naar 3 veelgenoemde sterke punten en 2 veelgenoemde mindere punten van United Consumers.

De sterke punten van United Consumers.

Als eerste kijken we naar de kwaliteiten die ervoor zorgen dat United Consumers er bij (ex-)klanten goed op staat. In de beschreven ervaringen zijn we sommige punten vaker dan anderen tegengekomen. Voor deze United Consumers review hebben we 3 positieve kwaliteiten beschreven. Dit bleek best lastig omdat er vaak een 10 als cijfer wordt gegeven met daarbij de opmerking ‘alles is goed’ of andere korte reacties.

#1. Hele goede service.

We lezen heel veel positieve reacties over de service van United Consumers. De klantenservice is goed bereikbaar en heeft kennis van zaken. Geen moeite is ook te veel zo lezen we. Daarnaast worden aanvragen snel en adequaat afgehandeld. Alle elementen van goede service lijken wel beschreven te worden. Er wordt ervaren dat United Consumers klantvriendelijk is. Vriendelijk in de telefoongesprekken en meedenkend naar oplossingen wanneer het moet.

Ook wordt er genoemd dat het gewaardeerd wordt dat United Consumers ook acties heeft voor huidige klanten en niet alleen om nieuwe klanten aan te trekken. Ook de jaarlijkse premie-check is een mooi stukje service. United Consumers kijkt hierbij of je ook goedkoper uit kunt zijn voor een autoverzekering.

#2. Tevreden klanten die meer afnemen bij United Consumers.

United Consumers Tevreden klanten Energie Besparen Info

Er zijn veel kort maar krachtig beschreven ervaringen te vinden over United Consumers waarin wordt gezegd dat ze uitstekend bevallen. Mensen noemen hierbij niet echt concrete punten op, waardoor wij interpreteren dat deze mensen over alle punten tevreden zijn. United Consumers wordt regelmatig een aanrader genoemd en we lezen dat ook meerdere keren dat mensen één vaste last afnemen via United Consumers en dat ze van plan zijn om dit ook met (één van de) andere vaste lasten te doen die je via hun kunt afsluiten. En een groot aantal reacties van mensen die aangeven nu al meerdere diensten af te nemen via United Consumers. Een geweldig compliment!

#3 Een spaarpotje achter de hand.

Een spaarpotje achter de hand. Zo wordt de persoonlijke portemonnee die je als deelnemer hebt bij United Consumers regelmatig genoemd. Mensen vinden het fijn om nog een plek te hebben waar ze geld hebben staan. Een soort buffertje. Het tegoed aan kortingen dat je hebt opgebouwd is elk moment opneembaar. De uitbetaling volgt tussen de 15e en de 20e van de maand, wanneer je voor de 10e de opdracht tot uitbetaling hebt ingediend.

Hier zijn (ex-)klanten nog ontevreden over.

United Consumers levert goed werk, maar scoort een 7,9 en geen 10,0. Dat betekent dat er zaken moeten zijn waar ze zich nog in kunnen verbeteren. Dat is niet erg, want waarschijnlijk is er geen één bedrijf die een 10,0 zou scoren wanneer er duizenden mensen naar hun mening worden gevraagd. We willen graag weten op welke vlakken United Consumers zich nog kan verbeteren.

Bij het doornemen van negatieve ervaringen over United Consumers kwamen we ook veel niet concreet beschreven ervaringen tegen. Op de pagina van nl.trustpilot.com blijken heel veel negatieve reacties door enkele personen geschreven te zijn. Verder hebben we ook wat klachten gezien, waarbij eigenlijk duidelijk is dat de schrijver ervan niet helemaal op de hoogte is van de voorwaarden van United Consumers of het feit dat contracten met vaste prijzen toch duurder kunnen worden wanneer de overheid belastingen en heffingen aanpast.

We noemen 2 verbeterpunten die we meerdere keren tegenkwamen.

#1 Veel reclamemail

We lezen van meerdere mensen dat United Consumers regelmatig een mail stuurt om je te informeren over de andere vaste lasten waarop je via hun kunt besparen. In de ervaringen komt naar voren dat dit behoorlijk vaak gedaan wordt en het wekt bij de schrijvers van de ervaringen irritatie op. We lezen in een reactie op de site van United Consumers zelf dat je om de 3 dagen een mail ontvangt. We snappen dat al die klantenwervingsmails ergerlijk kunnen zijn, maar aan de andere kant is het in onze ogen ook niet echt een heel serieus probleem. Je hoeft de mailtjes natuurlijk niet te lezen en verwijderen is in enkele seconden gedaan.

#2. United Consumers app zou fijn zijn voor meer overzicht.

Naast tevredenheid is er vaak ook nog iets waar mensen niet echt ontevreden over zijn, maar toch graag nog verbeterd zouden zien worden. Een app om gegevens in te zien en eventueel bij te werken van United Consumers bestaat (nog) niet. Er is wel een app voor de zorgverzekering (VGZ via United Consumers) alleen, waarmee je kunt declareren met een foto of pdf, de stand van je eigen risico kunt inzien en kunt makkelijk kunt betalen met iDeal. Maar voor United Consumers zelf is er geen app, waarin je bijvoorbeeld je opgebouwde kortingbedrag kunt bekijken.

United Consumers App Downloaden Energie Besparen Info

Meer overzicht willen sommige mensen ook in het verbruik. Je kunt op dit moment maar 1x per maand zien wat je verbruikt hebt en daarnaast is alles van gas en elektra apart inclusief aparte contracten. Dit vindt niet iedereen even handig.

Een 3e veel voorkomend minpunt hebben we niet kunnen ontdekken.

Verder zijn er nog verschillende ervaringen die een onvoldoende opleveren voor United Consumers. Dit zijn allerlei verschillende problemen die een enkele keer beschreven worden. Het gaat over energie, de zorgverzekering, de autoverzekering of United Consumers in het algemeen. Wat opvalt is dat veel ervaringen worden beantwoord met een reactie van iemand van de helpdesk van United Consumers. Daarin blijkt ook af en toe dat de beschreven ervaring niet helemaal terecht is.

Conclusie na deze review.

Een geweldig cijfer, vele positieve ervaringen en 2 veel voorkomende negatieve ervaringen die in onze opinie niet echt heel belangrijk zijn. Wat ons betreft is er alle reden om een kijkje te nemen op de website van United Consumers bij de verschillende diensten.

Nu besparen bij United Consumers.

We kunnen ons goed voorstellen dat je graag energie wilt afnemen via United Consumers en we raden je aan ook goed te kijken naar de andere vaste lasten waarop je via hun kunt besparen. Klik hieronder op de knop om direct naar de energiepagina van United Consumers te gaan.

Krijg 5% korting op de gemiddelde energieprijs en ontvang 100% milieuvriendelijke windenergie.

Kies voor United Consumers en zij betalen jouw eventuele opzegboete!

Ja, ik wil 5% korting op de gemiddelde energieprijs

Wil je weten hoe goed andere energieleveranciers zijn beoordeeld in vergelijking met United Consumers?

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!