Zaklamp met dynamo: nooit meer zonder licht.

Zaklamp zonder batterijen: met jouw energie deze zaklamp zelf opladen bespaart geld.

Een zaklamp in huis is altijd makkelijk. Wanneer er een stroomstoring in de buurt is of wanneer je onder de vloer moet bijvoorbeeld. Het vervelende is dat je veel geld bent aan batterijen wanneer je de zaklamp vaak gebruikt. Dat kun je voorkomen met een zaklamp met dynamo. Je kan hierbij de zaklamp zelf opladen. Laat onderaan dit artikel even weten welke zaklamp jij het fijnst in gebruik vindt. Ga jij ook voor de zaklamp zonder batterijen?

Geen geld meer uitgeven aan batterijen?

Neem een zaklamp met dynamo en je hebt altijd licht!

Ja, Ik wil zo’n handige zaklamp

Zaklamp zonder batterijen nog interessanter door hogere stroomprijs.

Een zaklamp zonder batterijen is nog interessanter dan in april 2021 toen we dit artikel publiceerden. De stroomprijs is van zo’n 22 cent per kWh naar 40 cent per kWh gegaan wanneer we kijken naar de stroomprijs van het energieplafond. De zaklamp zelf opladen zorgt dat je 0 kWh aan stroom kwijt bent voor een zaklamp. Je bespaart niet alleen geld voor batterijen, maar bent er ook niet meer afhankelijk van. Niet is vervelender dan een zaklamp nodig hebben en zonder batterijen te zitten.

Misschien gebruik je een zaklamp helemaal niet zo vaak. Toch verdient een zaklamp met dynamo zich wel terug in zijn levensduur. De terugverdientijd is verschillend per gebruiker en het aantal batterijen dat je zou moeten aanschaffen bij een zaklamp die werkt op batterijen.

We vertellen je in dit artikel meer over de zaklamp zonder batterijen. Dit is niet alleen een zaklamp met dynamo, maar ook een zaklamp die werkt op zonne-energie. De zaklamp zelf opladen kan ook heel leuk zijn: er is een zaklamp die je moet slingeren als een lasso om energie op te wekken. Een zaklamp met dynamo is ook helemaal niet duur. Vaak zijn ze goedkoper dan de zaklampen op batterijen.

Zaklamp zonder batterijen: wek energie op met een dynamo.

Een zaklamp zonder batterijen is ideaal. Je hebt vast al wel eens een moment gehad dat de batterijen van de zaklamp leeg was en dat er geen nieuwe beschikbaar waren. Lastig bij stroomuitval in huis of wanneer je bijvoorbeeld mee doet aan een vossenjacht of speurtocht in het donker.

Een zaklamp met dynamo is een ideale oplossing. Deze kun je overal mee naar toe nemen zonder dat je aan batterijen hoeft te denken. Makkelijk voor op reis, maar ook voor bij jou thuis.

Bij een zaklamp met dynamo zorg je zelf voor energie. Dit kun je vergelijken met een fietslamp, waarbij de lamp gaat draaien wanneer je de dynamo tegen je fietsband aan laat ‘wrijven’. Er zijn 3 soorten zaklampen met een dynamofunctie. Daarover lees je meer onder het kopje ‘Welke soorten zaklampen met dynamofunctie zijn er?’

Zaklamp met dynamo vs oplaadbare zaklamp.

Een reden om een zaklamp met dynamo te kopen is dat je geen batterijen meer hoeft te kopen. Wanneer je een zaklamp vaak gebruikt zal dit na vele jaren ook een behoorlijke uitgave aan batterijen betekenen. Met een oplaadbare zaklamp bedoelen we een zaklamp die werkt op oplaadbare batterijen. Wanneer je batterijen kunt opladen scheelt je dit óók veel geld aan batterijen.

Dus waarom zou je voor een zaklamp zonder batterijen kiezen? Of is een zaklamp die werkt op oplaadbare batterijen toch fijner? We gaan ze in ieder geval vergelijken en de eindconclusie is aan jou.

 Zaklamp zonder batterijen (met dynamo)Zaklamp op oplaadbare batterijen
AanschafkostenGemiddeld €22Gemiddeld €45
Kosten opladen€0€15 – €30
Lichtopbrengst1 minuut inspanning = 6 X zolang licht. (gemiddeld)Uren
Gebruiksgemak thuisHeel goedHeel Goed
Gebruiksgemak overige plekken.Heel goedGoed

Het is absoluut nodig dat we bovenstaande informatie uitleggen. De gemiddelde aanschafkosten zijn genomen uit het grote aanbod van bol.com. Dit is in het voordeel van de zaklamp met dynamo.

De kosten van het opladen zijn moeilijk te berekenen bij de zaklamp met oplaadbare batterijen. We hebben oplaadbare batterijen, een oplader en (geschatte) stroomkosten gerekend.

De lichtopbrengst is per zaklamp en merk verschillend. Bij de zaklamp met dynamo wordt veel aangegeven dat je inspanning 6 keer zoveel licht oplevert. Met de zaklamp met oplaadbare batterijen kun je flink wat uren fel licht verwachten. Een precieze schatting is moeilijk te maken.

Het gebruiksgemak is zowel thuis als buitenshuis Goed tot Heel Goed. De zaklamp met dynamo heeft altijd stroom wanneer je je inspant, terwijl de andere zaklamp de oplaadbare batterijen heeft. Ben je lang op een plek zonder stroom dan zit je met het probleem dat je de batterijen niet kunt opladen. Daar tegenover staat dat je veel langer goed licht hebt dan met de zaklamp met de dynamo.

Al met al is de zaklamp zonder batterijen, maar met een dynamo de betere keuze, tenzij je uren lang fel licht nodig hebt. Het licht van een zaklamp die op batterijen werkt is feller.

Uitgelicht

Zaklamp zelf opladen: Welke soorten zaklampen met dynamofunctie zijn er?

Wanneer we het hebben over een zaklamp met dynamo dan kunnen we het hebben over 3 verschillende soorten zaklampen waarbij je zelf energie op kunt wekken om zo de zaklamp licht te laten geven. Een zaklamp zelf opladen kan met:

  • Zaklamp met hendel.
  • Zaklamp met knijpfunctie: de knijpkat.
  • Zaklamp die je moet slingeren.

Zaklamp met hendel

De zaklamp met hendel is een zaklamp waarbij je een hendel uit de zaklamp kunt halen. Deze is verbonden met de dynamo. Je produceert energie door een draaiende beweging met de hendel te maken alsof je aan een draaiorgel draait. De meeste zaklampen die geen batterijen nodig hebben bezitten een hendel. Het draaien is comfortabel en niet echt vermoeiend.

Zaklamp met knijpfunctie: de knijpkat.

Bij deze zaklamp moet je een knijpende beweging maken om energie op te wekken. Veel mensen vinden het geluid die de zaklamp dan maakt op een jankende kat lijken. Daarom wordt deze zaklamp ook wel knijpkat genoemd. In de 2e wereldoorlog was de knijpkat populair tijdens de verduistering. Tegenwoordig geven de led lampen minutenlang licht na enkele keren knijpen.

Zaklamp die je moet slingeren.

Een zaklamp die energie opwekt als je ermee slingert. Dit type zaklamp met dynamo vind je nog niet heel veel, maar bestaat echt. Kijk maar eens naar deze zaklamp met slingerfunctie. Je trekt een deel van de zaklamp los en slingert het rond alsof je een lasso in je hand hebt. Met 1 minuut slingeren heb je 6 minuten lang licht opgewekt.

Zaklamp op zonne-energie.

Een zaklamp die werkt zonder afhankelijk te zijn van batterijen is wat ons betreft ideaal. Met de dynamofunctie kun je altijd energie opwekken en kom je nooit zonder licht te zitten. Maar er is nog een zaklamp die dit ook kan.

Een zaklamp die op zonne-energie werkt maakt gebruik van zonlicht en zet dit om in bruikbare energie voor de zaklamp. Goed voor het milieu en er is vrijwel altijd een mogelijkheid om de zaklamp op te laden. Niet als je bezig bent met een klusje onder de grond natuurlijk.

Wil jij meer voordeel uit gratis zonne-energie halen? Lees dan dit artikel over zonnepanelen, waarmee je 100’en euro’s per jaar kunt verdienen!

Zaklamp op zonne-energie Energie Besparen Info

Met een volgeladen accu heb je enkele uren aan licht en soms zit er bij een zaklamp op zonne-energie ook een dynamofunctie. Dit is meestal met een hendel.Het volledig opladen van een zaklamp op zonne-energie duurt vaak wel een handvol uren. Is het niet zo zonnig dan is dit nog langer. Wanneer zon niet schijnt zal de zaklamp zich wel opladen, maar een flink stuk langzamer.

Mensen vragen ook: FAQ.

Werkt een zaklamp die stroom opwekt met een dynamo net zo goed als een zaklamp op batterijen?

Een zaklamp die stroom opwekt met een dynamo werkt heel goed, maar de lichtsterkte is zwakker dan een zaklamp op batterijen of oplaadbare accu. Voor de lichtsterkte kijk je naar het aantal lumen. Een zaklamp met dynamo geeft genoeg licht om in het donker een looppad zichtbaar te maken of in een donkere tent spullen te zoeken. Ga je een grot in of loop je op een plek die je niet goed kent dan kunnen we ons voorstellen dat je meer lumen aan lichtsterkte wilt.

Is een solar led zaklamp met dynamo kopen verstandig?

Een solar led zaklamp met dynamo kopen is verstandig voor gebruik in en om het huis, op de camping of plekken waarbij je je met een redelijke hoeveelheid licht kunt redden. Ga je een onbekend bos of grot in? Dat kunnen we ons voorstellen dat je een grotere lichtsterkte wilt dan dat een solar led zaklamp met dynamo kan bieden. De solarfunctie van led zaklampen werken vaak prima. Ook bij bewolkt weer krijgt de zaklamp energie en kun je vele minuten van de zaklamp gebruik maken.

Zaklamp zonder batterijen: hoe werkt dat?

Een zaklamp zonder batterijen werkt op energie dat opgewekt wordt met een dynamo of door zonne energie. De dynamo wekt energie door te knijpen (knijpkat zaklamp), te draaien aan een hendel of zelfs ermee te zwaaien als een lasso.

Zaklamp kopen.

Wil jij ook graag een zaklamp zonder batterijen hebben die het altijd doet? Geen gewissel van batterijen meer en ook geen zorgen of je ze nog wel in huis hebt? Bespaar jezelf veel geld door geen cent aan stroomkosten voor de zaklamp te betalen. Op bol.com zijn vele zaklampen met een dynamo. Verschillende merken, prijzen en soorten zoals met een hendel, de knijpkat of die je kunt slingeren. Neem een kijkje en wees verzekerd van licht met 0 euro aan stroomkosten!

Geen geld meer uitgeven aan batterijen?

Neem een zaklamp met dynamo en je hebt altijd licht!

Ja, Ik wil zo’n handige zaklamp

Wil je nog meer energie en geld besparen? Veel mensen hebben nog steeds niet overal led lampen in gebruik, terwijl je hier veel geld mee kunt besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten