Buisisolatie: een warm jasje voor cv leidingen.

Besparing buisisolatie loopt op tot vele tientjes per jaar! Vind hier ook witte buisisolatie!

Wanneer je denkt aan isolatie zal je waarschijnlijk denken aan de verschillende soorten isolatie die een behoorlijke investering vergen. Buisisolatie, ook wel leidingisolatie genoemd, is ook een manier om ervoor te zorgen dat je geen warmte verliest. Een goede manier om je energierekening te verlagen, terwijl de investering een stuk lager ligt dan bij andere soorten isolatie, waarvan je gratis isolatie offertes kunt krijgen. Laat onderaan dit artikel even weten hoeveel meter buis jij hebt kunnen isoleren. Verwarmingsbuizen isoleren levert een mooie besparing op! Je vindt hier ook buisisolatie wit van kleur.

Geef jouw cv leidingen een warm jasje en bespaar geld.

Koop buisisolatie om warmteverlies te voorkomen!

Ja, ik wil warmteverlies voorkomen met buisisolatie

Wat is buisisolatie?

Buisisolatie is het isoleren van cv buizen. De isolatie van cv leidingen kan je realiseren door isolerend foam, oftewel schuim, om de buizen te bevestigen. Verwarmingsbuizen isoleren levert een energiebesparing op, omdat de warmte niet wordt kwijt geraakt tijdens het transport van warm water.

In elke woning zijn meters verwarmingsbuis te vinden en deze leidingen transporteren warm water van de cv-ketel naar de kraan in de keuken, de badkamer en natuurlijk de verwarming. Onder de vloer van de begane grond zul je veel meters aan buis vinden die je kunt isoleren. Je kunt hiermee je gasverbruik verminderen wanneer je je woning verwarmt met gas.

Welke buisisolatie is voor jou de juiste keus?

Leidingisolatie Buisisolatie Energie Besparen Info

Wanneer je buisisolatie neemt voor het isoleren van cv leidingen kun je kiezen uit twee verschillende soorten. Er is buisisolatie met sluiting en zonder sluiting. De sluiting is in feite een plakstrip waarmee je de foam dicht kan plakken. Wanneer je kiest voor de iets goedkopere verwarmingsbuis isolatie zonder sluiting heb je extra tape nodig.

Verder zul je ook moeten kijken naar de maten van de leidingen. Hiervoor meet je de diameter. De diameter kun je meten met een meetlint. Meet de omtrek en deel deze door 3,14 om de diameter te weten. Isolatie voor je leidingen is te krijgen voor de volgende maten waterleidingen:

 • 12mm
 • 15mm
 • 16mm
 • 20mm
 • 22mm
 • 25mm
 • 26mm
 • 28mm
 • 30mm
 • 35mm
 • 38mm
 • 45mm
 • 48mm
 • 57mm
 • 63mm
 • 64mm
 • 75mm
 • 80mm
 • 89mm
 • 110mm

Natuurlijk bespaart dikkere isolatie meer dan dunnere isolatie. De dikte van de isolatielaag varieert tussen de 4mm en 15mm.

Hier vind je alle bovengenoemde maten buisisolatie voor alle maten waterleidingen.

Buisisolatie wit: verwarmingsbuizen met witte buisisolatie voor een mooiere aanblik.

Zoek je witte buisisolatie? Veel mensen zoeken op Google naar ‘buisisolatie wit’, terwijl de meeste buisisolatie grijs van kleur is. Wellicht willen mensen witte buisisolatie, omdat het beter past bij de omgeving waar de te isoleren buis zich bevindt. Buisisolatie wit van kleur is moeilijk te verkrijgen, maar je kunt het hieronder via de groene knop kopen. Verwarmingsbuis isolatie wit van kleur heeft een plakstrip waarmee je de leidingisolatie makkelijk dicht kunt plakken.

Hoe moet je buisisolatie aanbrengen?

Buisisolatie aanbrengen is heel eenvoudig in enkele stappen:

 • Maak een keuze voor buisisolatie met sluitstrip of zonder sluitstrip. Wanneer je kiest voor isolatie zonder sluitstrip zul je isolatietape nodig hebben om het isolatiemateriaal dicht te plakken.
 • Bedenk wat je wilt doen met bochten en splitsingen. Wil je deze zelf maken of koop je bochten kant en klaar en koop je t-splitsing stukken kant en klaar?
 • Nadat je de juiste lengte hebt afgesneden doe je de isolatie om de leiding en plak je het dicht met de sluitstrip of de isolatietape.

Bekijk hier het assortiment isolatietape van Installatie Vakwinkel.

Besparing buisisolatie verwarmingsbuizen: hoeveel bespaart dit?

Nu we meer weten over isolatie voor verwarmingsbuizen en hoe je dit kunt aanbrengen willen we weten wat je nou aan energie en geld bespaart met buisisolatie. Het totaal aan is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid meters aan leidingen je hebt kunnen isoleren. De besparing buisisolatie is wel zo hoog dat je het in 1 jaar terugverdient.

Cv buis isolatie levert een besparing op van ongeveer 3 m3 per meter buis die je isoleert. Met gasprijzen van 80 cent per kubieke meter gas is dat een besparing van €2,40. In oktober 2021 zijn de gasprijzen explosief gestegen. Wanneer we uitgaan van een gasprijs van €1,50 per m3 komt besparing uit op €4,50. Er zijn vele meters cv leidingen in elke woning, waarvan ongeveer 15 tot 20 meter te isoleren is. Daardoor kun je behoorlijk wat geld besparen met leiding isolatie.

Verwarmingsbuizen isoleren besparing:

 15 meter leiding met buisisolatie x 3 m3 besparing.20 meter leiding met buisisolatie x 3 m3 besparing.
Gasprijs €0,80 per m3€36€48
Gasprijs €1,15 per m3€51,75€69
Gasprijs €1,50 per m3€67,50€90

De isolatie van verwarmingsbuizen levert je dus enkele tientjes per jaar op. Vind je het weinig geld? Bedenk dan goed dat je er één keer werk van hebt en dat de genoemde besparing jaarlijks is. Blijf je bijvoorbeeld nog 20 jaar in je huidige woning wonen? Dan ligt de besparing tussen de €720 en €1800! Niet gek voor een middagje werk!

Koop hier nu buisisolatie van goede kwaliteit om ook flink te besparen.

Isoleer niet alleen de buizen voor de aanvoer, maar ook de afvoer. De buizen die je isoleert zijn de cv buizen die warmte afgeven in ruimtes waar de afgegeven ruimte niet nuttig is, zoals de kruipruimte, garage of de zolder. Ook voor bergruimtes in de afgifte van warmte niet nuttig.

Verwarmingsbuis isolatie heeft nóg een voordeel.

Een waterleiding isoleren voorkomt niet alleen warmteverlies, maar heeft nog een voordeel: het helpt om te voorkomen dat de cv leiding bevriest. Wanneer waterleidingen bevriezen komt er een flinke druk op ze te staan en kunnen er scheuren ontstaan. Wanneer het ijs weer ontdooit naar water kunnen de leidingen gaan lekken en zul je de leidingen moeten vervangen. Zonde van het geld.

Leidingisolatie Energie Besparen Info

Wat je kunt doen om bevriezing van je waterleiding te voorkomen is:

 • Buisisolatie aanbrengen.
 • Weinig gebruikte leidingen leeg laten.
 • Zet ‘s nachts de temperatuur op minimaal 15 graden en zet alle radiatoren een beetje open.
 • Gebruik tochtwering in huis. Lees hier meer over tocht in huis, hoe je het kunt voorkomen en hoeveel het bespaart.
 • Vergeet de watermeter niet. Een kapotte watermeter laten vervangen kost al snel meer dan 100 euro. Met (oude) dekens kun je de watermeter ‘inpakken’.
 • Buitenkranen kun je het beste inpakken met dekens of bubbelplastic. Laat je kraan eerst even leeg lopen.

Is de waterleiding bevroren? Ontdooi hem door de temperatuur op de (slimme) thermostaat hoog te zetten of doeken die in warm water zijn gedompeld om de bevroren leiding te wikkelen.

Uitgelicht

Leidingisolatie: hittebestendige isolatie voor aanvoer en afvoer.

Buisisolatie is speciaal ontworpen voor het de isolatie van verwarmingsbuizen. Dit is hittebestendige isolatie en wij adviseren om niet grote stukken te isoleren met ander materiaal zoals oud papier. Een waterleiding isoleren met leidingisolatie is heel verstandig en bespaart je geld en mogelijk veel gedoe vanwege bevroren waterleidingen. Zie je namelijk (nadat de leidingen bevroren zijn) scheuren in de leidingen dan zal je een loodgieter moeten inschakelen.

Bespaar dus niet op het lage aankoopbedrag van hittebestendige isolatie, want verwarmingsbuizen isoleren is zeker belangrijk. Buisisolatie kan tegen temperaturen van tot wel 95 graden!

Buis isolatie verbeteren: bespaar nog meer door bandagefolie aan te brengen!

Wil je je buis isolatie verbeteren? Naast de foam buisisolatie die we hebben beschreven in dit artikel kun je nog meer energie besparen door om de buis isolatie aan te brengen bovenop de schuimisolatie! Dit is warmte reflecterende aluminium isolatiefolie en wordt ook wel HR-bandagefolie genoemd. Hoewel de buisisolatie van schuim al een behoorlijk deel warmteverlies beperkt kun je je leidingisolatie upgraden door om deze isolatie de folie te wikkelen. Deze kaatst de warmte weer terug, zoals dat ook bij radiatorfolie gebeurt.

Til je buis isolatie naar een hoger niveau en bespaar nog meer geld door isolatiefolie te gebruiken. In het artikel over isolatiefolie beschrijven we niet alleen de bandagefolie, maar ook andere isolatiefolies voor ramen, de CV-ketel, het bad en de radiatorfolie. Daarmee kun je nog meer gas besparen en de warmte op de plek houden waar het hoort! Lees hier het artikel over isolatiefolie!

Mensen vragen ook: FAQ.

Wat is de beste buisisolatie?

Wat is de beste buisisolatie? Armacell en Climaflex bieden goede kwaliteit. Voor de beste buisisolatie maakt het merk echter niet veel uit, maar is het belangrijk om naast de schuim buisisolatie ook aluminium isolatiefolie te gebruiken: HR-Bandagefolie. Deze wikkel je op de foam buisisolatie voor meer besparing.

Welke isolatie voor cv leidingen?

Welke isolatie voor cv leidingen je kiest maakt weinig uit. Je kunt kiezen uit de schuim buisisolatie met of zonder plakrand. Met een plekrand kun je de buisisolatie makkelijk dichtplakken om een opening te voorkomen. Zonder plakrand is buisisolatie goedkoper. Je kunt met hittebestendige isolatietape de kieren dichtplakken.

Welke tape voor buisisolatie?

Welke tape voor buisisolatie moet je gebruiken? Gebruik hittebestendige isolatietape. Deze is hittebestendig en de tape isoleert zelf ook. Perfect om naden van de buisisolatie mee dicht te plakken.

Ik wil de buisisolatie wit van kleur hebben. Waar kan ik witte buisisolatie kopen?

Wil je witte buisisolatie kopen? Meestal is buisisolatie donkergrijs van kleur, maar buisisolatie wit van kleur is hier te koop.

Verwarmingsbuizen isoleren besparing: hoeveel levert het op?

Verwarmingsbuizen isoleren: besparing van 3 m3 gas per geïsoleerde meter buis. Met de gasprijs van het energieplafond levert 5 meter verwarmingbuizen isoleren een besparing op van €21,75 per jaar. In veel huizen is wel 15 meter (met name in de kruipruimte) te isoleren. In dat geval is de besparing buisisolatie €65,25 per jaar. Makkelijk verdiend!

Buisisolatie kopen

Zoek jij winkel waar je buisisolatie kunt kopen? Online kun je terecht bij Installatie Vakwinkel voor buisisolatie van hoge kwaliteit. Klik hieronder op de blauwe knop om naar het assortiment buisisolatie van Installatie Vakwinkel te gaan. Je kunt ook hier op bol.com buisisolatie kopen als je dat fijn vindt.

Geef jouw cv leidingen een warm jasje en bespaar geld.

Koop buisisolatie om warmteverlies te voorkomen!

Ja, ik wil warmteverlies voorkomen met buisisolatie

Isoleren levert een flink besparing op. Behalve het isoleren van leidingen zijn er nog veel meer plekken in huis om te isoleren. Hierbij is de besparing nog vele malen groter dan bij buisisolatie.

2 reacties op “Buisisolatie: een warm jasje voor cv leidingen.

 1. Hallo,

  Een vraag over de buisisolatie.
  Wat is de dikte van de isolatie? Het gaat om een buis van 28mm.
  Alvast bedankt voor het antwoord.
  Mvg
  Harry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies om deze website goed te laten functioneren, te optimaliseren en personaliseren Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring. Meer informatie

COOKIEVERKLARING Op onze website maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die door je bezoek aan onze website op jouw telefoon/laptop worden geplaatst. Cookies zijn niet schadelijk voor je computer of je opgeslagen bestanden. Lees ook onze privacyverklaring: http://energiebespareninfo.nl/privacyverklaring-energiebespareninfo/ Gebruik van cookies Dankzij cookies kunnen wij jouw browser herkennen wanneer je een volgende keer onze website bezoekt. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak van onze website voor je vergroten en optimaliseren wij hiermee de werking van onze website. Tevens gebruiken wij cookies om onze affiliate diensten aan te kunnen bieden en de effectiviteit van onze affiliate diensten bij te houden. Behalve je IP-adres slaan wij geen naam- en adresgegevens of andere persoonlijke gegevens op. De langs deze weg verzamelde persoonsgegevens zijn in beginsel anoniem en worden niet door ons verkocht aan derden. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/veilig-online/kan-ik-altijd-cookies-uitzetten. Derden De meeste cookies worden niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen, maar door derde partijen. Dat zijn bijvoorbeeld Google Analytics en social media. Wij hebben geen volledige controle over wat deze aanbieders met de cookies doen, wanneer zij ze uitlezen. Voor meer informatie verwijzen over deze verwerkingen, verwijzen wij je dan ook door naar de privacyverklaring van deze partijen. Social media Wij maken gebruik van verschillende social media kanalen om onze diensten aan te bieden. Lees de Privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan: ● Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ● Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875 ● Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/update-privacy-policy ● Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy Youtube Ter promotie van onze diensten kan het zijn dat wij Youtube filmpjes op onze website plaatsen. Youtube is een services van Google. Google plaatst cookies via Youtube om de advertenties te laten zien die aangepast zijn naar jouw Youtube voorkeuren. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Google Analytics Onze website maakt hiervoor o.a. gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse mogelijk maken van de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Dit helpt om de werking van de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derde partijen de informatie namens Google verwerken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals omschreven in onze Privacyverklaring. Voor de Privacyverklaring van Google verwijzen wij je naar: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Links Op onze website vind je ook links naar andere websites. Onze cookie- en privacyverklaring zijn niet van toepassing op websites van derden die door middel van buttons en/of links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij houden geen toezicht op en zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Cookies weigeren of uitschakelen Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt wordt er een mededeling over de geplaatste cookies getoond. Het staat je vrij om het gebruik van bepaalde cookies weigeren door in je telefoon/laptop/desktop de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Huidige cookieverklaring We kunnen deze cookieverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wijzigingen in ons cookieverklaring worden hier bijgewerkt. Controleer daarom regelmatig deze pagina, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent. Vragen? Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Sluiten