Elektrische kachel: zuinig alternatief voor het verwarmen met de cv-ketel en radiatoren op gas?

Wat is de beste elektrische kachel die aan jouw wensen voldoet?

Een elektrische kachel wordt door veel mensen gezien als goedkoop alternatief voor het verwarmen met de cv-ketel en de radiatoren. Dat systeem verbruikt gas en de gasprijs is een stuk hoger dan die van stroom. In ons artikel over elektrische verwarmen beschreven we de opties om te verwarmen op stroom, maar nu bekijken we specifiek naar de elektrische kachel. Wat is de beste elektrische kachel, is de elektrische kachel goedkoper dan gas en waarom is hij zo populair?

Wil jij makkelijk meer warmte in huis krijgen?

Een verplaatsbare elektrische kachel zorgt heel snel voor warmte!

Vind hier op bol.com een elektrische kachel die aan al jouw wensen voldoet!

Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een apparaat dat elektrische energie omzet in warmte om een ruimte te verwarmen. Het gebruikt stroom om warmte te genereren, meestal met behulp van een verwarmingselement zoals een spiraal of een weerstandsdraad.

Wanneer je de kachel inschakelt, begint de elektriciteit door het verwarmingselement te stromen. De weerstand van het element zorgt ervoor dat elektrische energie wordt omgezet in warmte. Deze warmte wordt daarna afgegeven aan de omringende lucht in de kachel. Afhankelijk van het type kachel kan de warmte rechtstreeks worden uitgestraald of via een ventilatiesysteem worden verspreid.

Er zijn ook elektrische kachels die een thermostaat gebruiken om de temperatuur te regelen. Deze thermostaat meet de temperatuur in de ruimte en schakelt de kachel in of uit om een bepaalde temperatuur te bereiken en in stand te houden.

In dit artikel beschrijven we een elektrische kachel. Verwar dit niet met een elektrische radiator die aan de muur bevestigd wordt net zoals een radiator die op gas werkt. Wij beschrijven de verplaatsbare elektrische kachels.

Waarom overwegen veel mensen om te verwarmen met een elektrische kachel?

Elektrische kachels worden door heel veel winkels aangeboden. Veel mensen overwegen een elektrische kachel, maar waarom is dat? Zo wordt er maandelijks ruim 4000 keer op Google gezocht naar ‘elektrische kachel action’ en zijn ‘beste elektrische kachel’ en ‘elektrische kachel zuinig’ ook termen waar duizenden keren op gezocht worden.

Door het aanbod aan elektrische kachels van vele winkels en het gegeven dat stroom per eenheid goedkoper is dan een eenheid gas wordt de interesse gewekt. In folders wordt het verwarmen op stroom aangeprezen. We kijken naar de plus- en minpunten. Zo kan je beter inschatten of een elektrische kachel kopen iets voor jou is.

Voordelen elektrische kachel.

Er wordt natuurlijk niet voor niets zoveel gezocht naar informatie over elektrische kachels. Heeft de elektrische kachel voordelen die ze interessant maken voor veel mensen en wegen deze voldoende op tegen de nadelen?

We benoemen eerst de voordelen van de elektrische kachel:

 • Gebruiksgemak: Elektrische kachels zijn draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere. Dit zorgt ervoor dat je flexibel bent in het verwarmen van verschillende ruimtes. Je kan de kachel zo meenemen wanneer je je bijvoorbeeld van de woonkamer naar de studeerkamer verplaatst.

 • Eenvoudige bediening: Elektrische kachels zijn vaak eenvoudig te bedienen met knoppen voor aan/uit en soms temperatuurregeling. Je hebt geen gedoe met moeilijke instellingen en zal de kachel snel kunnen gebruiken zonder eerst een handleiding door te moeten lezen.

 • Warmte in een handomdraai: Elektrische kachels bieden snel warmte na het aanzetten van het apparaat. Er hoeft niet eerst lang opgewarmd te worden zoals bij sommige andere verwarmingssystemen wel het geval is.

 • Veiligheid in gebruik: Elektrische kachels hebben steeds vaker ingebouwde veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling om brandgevaar te voorkomen. Valt een elektrische kachel bijvoorbeeld om dan zal het uitgeschakeld worden.

 • Apparaat zonder verbrandingsgassen: Elektrische kachels verbranden niet en stoot daardoor geen verbrandingsgassen zoals koolmonoxide uit. Dit zorgt ervoor dat ze veiliger zijn voor gebruik in gesloten ruimtes zonder ventilatie.

 • Milieuvriendelijk energieverbruik mogelijk: Als de stroom uit duurzame bronnen komt als zonne-energie of windenergie heb je met een elektrische kachel een milieuvriendelijker alternatief voor de cv-ketel en radiatoren die op gas werken. Wanneer je zonnepanelen hebt kan je de opgewekte stroom nuttig inzetten. Met de afbouw van de salderingsregeling per 2025 is het beter om de opgewekte stroom zoveel mogelijk direct te verbruiken.

 • Geen gedoe met een installatie: Elektrische kachels hebben geen installatie nodig. Je steekt gewoon de stekker in het stopcontact en kunt meteen de ruimte verwarmen. Bij andere alternatieven moet je mogelijk allerlei aanpassingen (laten) doen en is de installatie een flinke klus.

 • Goedkoop in aanschaf: Een belangrijk punt waarom veel mensen interesse hebben in een elektrische kachel is de aankoopprijs. Elektrische kachels zijn al voor een paar tientjes te koop. Geen andere alternatief voor verwarmen is in aanschaf zo goedkoop als een elektrische kachel.

Uitgelicht

Nadelen van de elektrische kachel.

Naast de vele voordelen zijn er ook nadelen van de elektrische kachel te noemen. Deze maken de aanschaf van een elektrische kachel misschien minder interessant, dus bekijk of jij deze nadelen als bezwaar voor de aankoop beschouwd.

De nadelen van een elektrische kachel zijn:

 • Hoog energieverbruik: Wanneer je de hele woonkamer wil verwarmen moet je een krachtige elektrische kachel op vol vermogen aan laten staan.

 • Niet krachtig genoeg voor een ruime woonkamer: Een elektrische kachel kan geen ruime woonkamer goed verwarmen. Verderop in dit artikel zie je een tabel met het benodigde vermogen om een kleinere woonkamer goed te verwarmen met een elektrische kachel.

 • Verplaatsing van lucht: De elektrische kachels verwarmen lucht net als een radiator. De ventilatorkachel blaast deze nog eens krachtig de kamer in. Hierdoor verplaatst stof zich ook door de kamer. Dit is voor mensen met ademhalingsproblemen of huidproblemen niet fijn. De lucht wordt ook droger door het gebruik van een elektrische kachel.

 • Houd oog voor de veiligheid: Sommige elektrische kachels kunnen warm worden aan de buitenkant, wat brandwonden kan veroorzaken als ze worden aangeraakt. Kies voor de veiligheid voor een kachel met oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging.

Elektrische kachels: 5 verschillende mogelijkheden.

Elektrische kachels zijn er in verschillende soorten. Er zijn kachels die voor warme lucht zorgen en kachels die warmte uitstralen. We bekijken 5 mogelijkheden waar jij uit kan kiezen.

Elektrische kachel met warme lucht: de ventilatorkachel en de keramische kachel.

De eerste 2 soorten elektrische kachels die we beschrijven zijn de ventilatorkachel en de keramische kachel. Deze kachels lijken behoorlijk op elkaar.

Ventilatorkachel

Een ventilatorkachel is een elektrische kachel dat warmte creëert met behulp van een gloeidraad als verwarmingselement. Het heeft een ingebouwd ventilatorsysteem. Een ventilatorkachel gebruikt deze ventilator om de warme lucht actief door de ruimte te blazen.

De ventilator trekt koele lucht vanuit de omgeving aan en laat deze langs de gloeidraad gaan. De warme lucht wordt vervolgens versneld door de ventilator en terug de ruimte in geblazen. Zo voel je een warme bries door de kamer gaan zoals je bij de ingang van winkels kunt voelen.

Een ventilatorkachel is een kachel die snel warmte in een kamer verspreidt. Deze kachels worden vaak gebruikt voor het verwarmen van een kantoorruimte of een kleine kamer. De lucht wordt warm geblazen en zal geleidelijk aan opstijgen. Je hebt vlak boven de vloer daardoor al snel een lagere temperatuur dan meer richting het plafond.

Reken bij een ventilatorkachel op behoorlijke energiekosten om een woonkamer warm te krijgen. Het geluid van de ventilator is goed hoorbaar en kan als storend worden ervaren.

Een keramische kachel werkt hetzelfde als een ventilatorkachel. Het verschil is dat een keramische kachel geen gloeidraad als verwarmingselement heeft, maar een keramische plaat. In vergelijking met het gloeidraad houdt een keramische plaat warmte beter vast en kan de warmte zo geleidelijker verspreiden. Ze zijn dan ook iets zuiniger dan ventilatorkachels.

Keramische kachel

Convectorkachel met of zonder olie.

Een convectorkachel is een kachel die koude lucht aanzuigt en dit langs een verwarmingelement laat gaan. Er is geen ventilator aanwezig zoals bij de ventilatorkachel en de keramische kachel. De warmte komt geleidelijk aan de kamer in. Hierdoor behoudt je een comfortabele temperatuur. Dit zorgt ervoor dat het lijkt op een radiator.

Je hebt met een convectorkachel geen last van het geluid van een ventilator, maar zal wel langer moeten wachten op de verspreiding van de warmte. De warmte wordt gelijkmatig verspreid in de ruimte. Convectorkachels zijn vaak draagbaar. Zo heb je de mogelijkheid de warmte te verplaatsen naar de ruimte waar jij bent.

Je hebt voor een convectorkachel de keuze uit het exemplaar zonder olie of met olie. De olieradiator is zwaarder en dus moeilijker verplaatsbaar. De olie in de radiator wordt met een verwarmingselemten opgewarmd. Olieradiatoren kunnen een constante en gelijkmatige warmte leveren. Ze zijn net als de convectorkachel zonder olie stil en hebben geen ventilator. Ideaal voor de slaapkamer of andere plekken waar je geen geluid van je verwarmingssysteem wil hebben.

Convectorkachel

Bovendien behoudt de olie lang de warmte. Zelfs nadat een convectorkachel met olie is uitgeschakeld geeft het nog een tijd lang warmte af. Een nadeel is dat een oliekachel nog wat meer tijd nodig heeft om op te warmen.

Infrarood kachel met stralingswarmte: infraroodpanelen.

Infraroodkachel

Een infrarood kachel ziet er uit als een dunne plaat. Dit wordt dat ook wel een infraroodpaneel genoemd en hebben we al eerder beschreven in ons artikel over infrarood verwarming. Deze infrarood kachels zijn te bevestigen aan de muur of het plafond, maar zijn ook op pootjes te krijgen. Hierdoor zou je ze kunnen verplaatsen.

Een infrarood kachel geeft stralingswarmte. Waar de ventilatorkachel, de keramische kachel en de convectorkachel lucht warm maken zal de infrarood kachel met zijn straling objecten verwarmen. Zo is er geen warme lucht maar verwarmt de straling jou zoals de zon dat doet. Deze infraroodstraling is een lange golf infraroodstraling. Ook het meubilair en de muren worden wat verwarmd door deze straling, waarna ze alsnog wel lichtelijk de lucht verwarmen. Verwacht hier echter niet teveel van. Je moet in het bereik van een infrarood kachel zijn om de aangename warmte te vernemen.

Veel mensen vinden de infraroodstraling een heerlijke warmte. Doordat er geen lucht verwarmd wordt is verwarmen met infrarood nog interessanter voor mensen die niet goed tegen droge en warme lucht kunnen. Heb je last van een droge huid of ademhalingsproblemen bij deze lucht dan is infrarood verwarming nog fijner dan het verwarmen met de cv-ketel en radiatoren.

Een infraroodpaneel is wel duurder in aanschaf dan andere mogelijkheden voor het elektrisch verwarmen die we in dit artikel noemen. Een voordeel is wel dat je geen last van geluid hebt. Het energieverbruik is ook lager dan bij andere elektrische kachels. De energie wordt niet ‘verspild’ door lucht te verwarmen, maar jij wordt verwarmd en dat bespaart energie. Het wattage van een infrarood kachel is ongeveer de helft van een andere elektrische kachel, terwijl je genoeg warmte ervaart wanneer je in zijn bereik bent.

Straalkachel: krachtige infrarood met oranje licht.

Een straalkachel is ook nog een optie voor het verwarmen. De straalkachel, ook wel heater genoemd, heeft een kenmerkend element in de vorm van een gloeidraad dat oranje oplicht bij gebruik. De straalkachel straalt korte- of middengolf infraroodstraling uit en wordt door een reflector de ruimte in gekaatst.

De korte- of middengolf infraroodstraling is een diepe straling die krachtiger is dan de lange golf straling van infrarood panelen. Deze straling wordt vaak gebruikt bij een terrasheater. De lange golfstraling van infrarood panelen is milder en wordt daardoor vaker gebruikt om thuis uren in te zitten.

De korte- of middengolf infraroodstraling is een diepe straling die krachtiger is dan de lange golf straling van infrarood panelen. Deze straling wordt vaak gebruikt bij een terrasheater. De lange golfstraling van infrarood panelen is milder en wordt daardoor vaker gebruikt om thuis uren in te zitten.

Het gebeurt daarom vaak dat de straalkachel ook wordt beschreven als een infraroodkachel. Zoek je op ‘infraroodkachel’ dan zie je ook straalkachels in de zoekresultaten. Kijk dus vooral naar het kenmerkende oranje zichtbare licht om een straalkachel te kopen.

De lampen geven warmte af door straling, maar er zit regelmatig ook een ventilator in de straalkachels. Daarmee wordt de lucht langs het gloeidraad geblazen en zal je ook door convectie warmte voelen.

Welke elektrische kachel voor in de woonkamer is het beste?

We nemen aan dat veel mensen kijken naar een alternatief voor het verwarmen op gas via de cv-ketel en radiatoren. De woonkamer is de ruimte waar je waarschijnlijk het meest bent en die je wil verwarmen met een elektrische kachel. Welke elektrische kachel voor in de woonkamer het beste is hangt af van wat jij belangrijk vindt.

We vergelijken de ventilatorkachel, de keramische kachel, de convectorkachel, de infraroodkachel en de straalkachel op verschillende punten. Zo kan jij zelf bepalen wat voor jou de beste kachel is.

KachelWarmteDuur van opwarmenGeluidVerplaatsbaarAanschafprijs vanafKan hele kamer verwarmen
VentilatorkachelWarme lucht2 minutenVeelJa€15Ja
Keramische kachelWarme lucht2 minutenVeelJa€18Ja
ConvectorkachelWarme lucht15 minutenWeinigJa€20Ja
InfraroodkachelStraling10 minutenGeenJa€45Nee
StraalkachelStraling + soms warme lucht5 secondenGeenJa€20Nee

Heb je snel warmte nodig? Alle opties zijn vrij snel, maar de straalkachel biedt je vrijwel direct warmte.

Heb je last van een droge huid of allergieën? Dan is een infraroodkachel het best, omdat die geen lucht verwarmt en verplaatst. Een straalkachel zonder ventilator kan ook. Deze verwarmt de lucht ook enigszins, maar laat die niet zo rond blazen als andere opties. Tenzij je een straalkachel met ventilator neemt natuurlijk.

Wil je de hele kamer verwarmen? Dan is een ventilatorkachel, keramische kachel of convectorkachel de beste optie. Let wel op de energiekosten voor het verwarmen van een woonkamer met een elektrische kachel. Daar vertellen we straks meer over.

Wil je geen last hebben van geluid? Een infraroodkachel en straalkachel is stil, terwijl de convectorkachel wel wat geluid maakt. Deze zou echter stil genoeg moeten zijn om er bij te kunnen slapen.

Hoef je niet een hele kamer te verwarmen, maar een gedeelte waar je (lang) zit? Dan is een infrarood kachel de beste keuze, omdat die jou verwarmd en niet de lucht die zodra die warm is zal opstijgen.

Op zoek naar een expert in elektrische verwarming?

Vind elektrische radiatoren. elektrische kachels, elektrische handdoekradiatoren voor in de badkamer en meer!

e-verwarming.nl biedt producten van topkwaliteit en goede en snelle service! Bekijk nu het aanbod!

Zuinige elektrische kachel goedkoper dan verwarmen met gas?

Een elektrische kachel wordt vooral door mensen overwogen, omdat de gasprijs een stuk hoger is dan de stroomprijs. Is een elektrische kachel goedkoper dan verwarmen met gas?

Eerst kijken we naar het verbruik per uur van een verwarming op gas. We gebruiken het gemiddelde gasverbruik in Nederland van 1200 m3. Ongeveer 75% hiervan wordt verbruikt voor het verwarmen van een woning. Dit zou 900 m3 aan gasverbruik betekenen en die worden verbruikt een heel jaar. We gaan ervan uit dat je de verwarming 8 uur per dag aan hebt staan.

We maken nu niet de deelsom 900m3 : 365 dagen, omdat je in de warmere maanden geen verwarming gebruikt. Gemiddeld gezien heb je de verwarming 210 dagen per jaar aan. We delen 900m3 door 210 dagen en komen dan op een gasverbruik van 4,29 m3 gas per dag.

We gebruiken voor de gasprijs €1,20 en voor de stroomprijs €0,27. Deze zijn op het moment van schrijven in januari 2024 gangbaar. Kijk, als je dit artikel op een later moment leest, naar de actuele gasprijs en stroomprijs voor een betere inschatting van de energiekosten.

We gaan hiermee uit van 900m3 x €1,20 = €1080 aan gasverbruik voor de verwarming per jaar. Dat betekent dat je 4,29m3 x €1,20 = €5,15 aan gasverbruik per dag hebt wanneer je de verwarming aan hebt.

Een elektrische kachel verbruikt vaak tussen 1000 en 3000 watt. Dit is een verbruik van 1 kWh tot 3 kWh verbruik per uur. Bekijk de specificaties van de elektrische kachel die jij overweegt om beter het energieverbruik in te schatten. Heb je een kachel nodig om een woonkamer te verwarmen? Dan kies je voor het vermogen van zeker 2500 watt.

Met 8 uur lang een verbruik van 2,5 kWh per uur zou je 20 kWh per dag verbruiken. Dit komt neer op 20 kWh x €0,27 = €5,40 per dag.

In dit voorbeeld is het verwarmen op gas nog goedkoper dan elektrisch verwarmen, maar er zijn wat punten waar je op moet letten:

 • De afmetingen van de woonkamer: bij de specificaties van elektrische kachels staat beschreven tot welke maximale oppervlakte  ze een ruimte warm krijgen. Met bijvoorbeeld een oppervlakte van 30m2 krijg je misschien de woonkamer toch niet op de gewenste temperatuur. Daarom wordt een elektrische kachel vaak beschreven als geschikt voor bijverwarming. Met het verwarmen via de cv-ketel en radiatoren krijg je een woonkamer van elke grote wel op temperatuur. Verderop in dit artikel vind je de tabel met het vermogen dat een elektrische kachel nodig heeft om een bepaalde ruimte helemaal te verwarmen.
 • Bovenstaande berekening afhankelijk van allerlei factoren: In de bovenstaande berekening zie je dat verwarmen op gas nog iets aantrekkelijker is dan met een elektrische kachel. Dit verschil was voorgaande jaren nog wat groter, maar door belastingen wordt gas gebruiken steeds minder aantrekkelijk gemaakt. De berekening houdt echter geen rekening met de grootte van de ruimte, de isolatie, wat voor cv-ketel je hebt, een ander aantal uren dat je de verwarming aan hebt staan en de manieren om het hierboven genoemde verbruik te beïnvloeden.
 • Verlaag je gasverbruik met de cv-ketel en radiatoren: Het genoemde gemiddelde gasverbruik is waarschijnlijk anders dan jouw verbruik. Je kan je gasverbruik verlagen door bijvoorbeeld een lagere temperatuur op de thermostaat in te stellen. Je kan ook de temperatuur van de cv-ketel verlagen, fors gasverbruik besparen met de radiator ventilator, tot wel 96% warmteverlies voorkomen met de beste radiatorfolie en buisisolatie gebruiken.
 • Kleinere ruimte of plaatselijk verwarmen: Misschien wil je helemaal geen woonkamer verwarmen, maar een kleine ruimte zoals een slaapkamer of een badkamer. Als je deze dan ook nog kort wil verwarmen is een elektrische kachel een goed idee, omdat deze sneller warmte biedt dan traditionele verwarming op gas. Misschien wil je het in de woonkamer wel warm hebben, maar alleen maar op een plek waar jij bent. Zit je de hele avond op de bank, dan vind je het misschien onnodig om de ruimte bij de eettafel te verwarmen.
 • Zonnepanelen voor lagere kosten: Wanneer je zonnepanelen hebt kan je energie opwekken om de kosten van de elektrische kachel te verlagen. Gas opwekken voor een cv-ketel op gas met radiatoren is niet mogelijk. Dit zorgt ervoor dat, samen met de steeds hoger wordende belasting per m3 gas, dat elektrisch verwarmen steeds interessanter wordt. Lees ook het artikel ‘Zonnepanelen huren of kopen‘ wanneer je nog geen zonnepanelen hebt.

Wanneer elektrisch verwarmen en wanneer verwarmen op gas?

Elektrisch verwarmen is goedkoper dan gas wanneer je een kleine ruimte wil verwarmen of met zonnepanelen de kosten kan verlagen. Ook het de plek waar je voor lange tijd zit verwarmen is goedkoper wanneer je met een infraroodkachel jezelf opwarmt met stralingswarmte. Gericht een plek verwarmen met de cv-ketel en radiatoren is niet mogelijk. Bovendien stijgt de warme lucht op.

Wil je een hele woonkamer verwarmen? Dan is verwarmen op gas waarschijnlijk nog goedkoper én weet je dat je daadwerkelijk de hele woonkamer kan verwarmen. Voor een inschatting van het benodigde vermogen van een elektrische kachel kun je onderstaande tabel raadplegen.

Verwarmbare oppervlakteVerwarmbaar volumeBenodigd vermogen
8-14 m²20-25 m³1.000 Watt
12-18 m²30-45 m³1.500 Watt
16-22 m²40-55 m³2.000 Watt
20-26 m²50-65 m³2.500 Watt
24-32 m²60-80 m³3.000 Watt

Dit gaat om de ventilatorkachel, de keramische kachel en de convectorkachel. Een straalkachel en infraroodkachel is sowieso niet geschikt om een hele woonkamer te verwarmen.

We kijken nog eens naar verschillende situaties en de keuze voor de manier om te verwarmen:

SituatieWelke manier van verwarmen?
Hele woonkamer verwarmen en op dezelfde temperatuur hebbenCv-ketel met radiatoren met radiatorfolie en radiator ventilator.
Slaapkamer/studeerkamer verwarmen voor bijvoorbeeld enkele uren.De ventilatorkachel, keramische kachel, convectorkachel en infraroodkachel.
Snelle warmte.Straalkachel
Zonder geluid verwarmen.Infraroodkachel en straalkachel
Verwarmen zonder verplaatsing van lucht.Infraroodkachel
Verwarmen met minimale verplaatsing van lucht.Convectorkachel en straalkachel
Hele woonkamer verwarmen, zonnepanelen aanwezig en wanneer het niet erg is als een ingestelde temperatuur niet overal gehaald wordtVentilatorkachel, keramische kachel en de convectorkachel.
Bepaalde plek in de woonkamer verwarmen waar je langere tijd bent.Infraroodkachel

Wanneer je voor een elektrische kachel kiest is het aan te raden om een te kopen met een ingebouwde thermostaat. Zo voorkom je dat de elektrische kachel op vol vermogen blijft verwarmen, terwijl de beoogde temperatuur al gehaald is.

Goedkoop elektrisch verwarmen: het alternatief voor de elektrische kachel.

Ben je nog niet overtuigd van een elektrische kachel? Er is een manier van elektrisch verwarmen die interessante kan zijn. Een elektrische kachel zet 1 kWh stroom om in 1 kWh warmte. Een warmtepomp gebruikt 1 kWh stroom om tot wel 6 kWh aan warmte te genereren. De extra energie haalt hij uit de omgeving.

Voor het verwarmen van de woonkamer is de lucht-lucht warmtepomp een goede keuze. Dit is een airco die ook het proces dat je kent voor in de zomer om kan draaien en juist warmte in de kamer kan blazen. Deze kan tot hele lage temperaturen de hele woonkamer verwarmen, terwijl het energieverbruik door de goede COP veel lager is dan de warmte die hij levert.

Met de airco kan je honderden euro’s per jaar besparen in vergelijking met het verwarmen met de cv-ketel op gas. Wil je hier meer over weten dan is het ons artikel over het verwarmen met airco een must read.

Mensen vragen ook: FAQ.

Wat is een zuinige elektrische kachel?

Wanneer je zoekt naar een zuinige elektrische kachel is de infrarood kachel de beste keuze. Deze verwarmt jou en objecten zoals stoelen en banken en voelt met een laag aantal watt comfortabel aan. Je moet dan wel in het bereik van de infrarood kachel blijven om de warmte te ervaren. Andere elektrische kachels verwarmen de ruimte en dus ook de delen van die ruimte waar je niet bent. Een infrarood kachel is een zuinige elektrische kachel, omdat de energie die hij verbruikt ingezet wordt om jou direct te verwarmen.

Welke elektrische kachel is het beste voor in de badkamer?

In de badkamer ben je waarschijnlijk niet zo lang. We veronderstellen dat je tijdens het wassen of voor/na het douchen het niet koud wilt hebben en kort de kachel aan wil hebben. In dat geval heb je snel krachtige warmte nodig. Een straalkachel die geschikt is voor de vochtige badkamer is de beste elektrische kachel voor in de badkamer.

Wat is de beste elektrische kachel?

De beste elektrische kachel is één die voldoet aan jouw wensen. Je kan dus niet zomaar zeggen wat de beste elektrische kachel is, omdat iedereen andere wensen heeft. Denk aan wel of geen geluid, verwarming van de lucht in de ruimte of het direct verwarmen van mensen en andere wensen. Als je met de beste elektrische kachel bedoelt welke de zuinigste is dan zal je de infrarood kachel nemen. Daarvoor moet je wel binnen het verwarmingsbereik van de kachel zijn.

Elektrische kachel kopen.

Een elektrische kachel kopen zal je weinig geld kosten. Voor enkele tientjes heb jij een elektrische kachel die helpt het comfortabel warm te houden. Zelfs als je niet van plan bent om te stoppen met het verwarmen op gas via de cv-ketel is het kopen van een elektrische kachel een goed idee. Een cv-ketel kan last hebben van storingen en een onderhoudsmonteur is niet altijd direct beschikbaar. Dan is het maar wat fijn als je een elektrische kachel achter de hand hebt.

Bekijk bij onderstaande winkels het aanbod in elektrische kachels en gebruik de filterknoppen links om makkelijker het soort kachel te vinden waar jij naar op zoek bent.

Wil jij makkelijk meer warmte in huis krijgen?

Een verplaatsbare elektrische kachel zorgt heel snel voor warmte!

Vind hier op bol.com een elektrische kachel die aan al jouw wensen voldoet!

Afbeelding header: Image by Freepik

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!