Isolatiebedrijf vinden? Gratis 4 offertes van bedrijven bij jou uit de buurt!

Weet snel de prijs van spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie en kruipruimte isolatie!

Energie besparen kan op veel manieren. Energiezuinige apparaten, het aanpassen van de manier waarop je met energie omgaat en nog een aantal andere manieren. Een van de besparingen kun je realiseren met isolatie. Dit vergt in veel gevallen een behoorlijke investering, maar het is wel een hele goede investering. Afhankelijk van je huidige situatie zou het je een besparing van duizenden euro’s kunnen opleveren! Vind nu het goedkoopste en beste isolatiebedrijf bij jou in de buurt voor alle soorten isolatie! Wil je weten welke isolatie het meest bespaart in jouw situatie? Kies dan voor gratis energie besparen advies.

Krijg DIRECT 4 gratis offertes van bedrijven bij jou uit de buurt.

Voor alle soorten isolatie heb je snel een indicatie van de kosten.

Ja, ik wil gratis berekeningen van de kosten en het geld dat ik kan besparen met isolatie

Welke soorten isolatie zijn er?

We beschrijven in dit artikel vijf verschillende soorten isolatie. De besparingen die je kunt verwachten zijn lastig te noemen, want dit hangt af van je stookgedrag, het type woning en nog een aantal zaken. Een rijtjeshuis of een vrijstaande woning maakt nogal een verschil in investering en natuurlijk ook in het geld dat je je bespaart.

We vertellen je in dit artikel over 5 isolatiemogelijkheden:

  • Dakisolatie
  • Muurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Glasisolatie
  • Leidingsisolatie

Wil je graag je huis energiezuinig maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Krijg hier gratis en vrijblijvend advies op maat van Slimster. Zo weet jij welke energiebesparende maatregelen zoals isolatie voor jouw specifieke situatie écht winstgevend zijn.

Let op bij spouwmuurisolatie. Volgens een uitspraak in augustus 2023 moet er onderzoek uitgevoerd worden naar vleermuizen. Bron

Besparen met dakisolatie

Besparen met dakisolatie. Dit is vooral erg interessant als je een verwarmde zolder hebt. De hoogte van de besparing hangt af van een aantal zaken:

  • Heb je schuin dak of een plat dak?
  • Verwarm je de zolder wel of niet?
  • Wat voor soort ketel heb je? CV of HR?
  • Wat voor soort isolatiemateriaal kies je?
  • Welke isolatiemethode laat je toepassen? Binnenzijde of buitenzijde?
Isolatie Gratis 4 offertes Isolatiebedrijf Dakisolatie Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Isolatieglas

Qua besparing maakt het helemaal niet uit of je een schuin dak of plat dak hebt. Dit is vrijwel gelijk. De kosten van het aanbrengen van het isolatiemateriaal zijn bij een plat dak wel hoger dan bij een schuin dak en verschilt natuurlijk ook per isolatiebedrijf. Dakisolatie verlaagt jaarlijks je gasverbruik met zo’n 9 tot 11 m3 gas per m2 dakisolatie.

Afhankelijk van je stookgedrag en dakoppervlak kun je uitgaan van een besparing van ongeveer €500 per jaar! De kosten van het aanbrengen van isolatie kost je voor een schuin dak ongeveer €45 er m2 en bij een plat dak €55 per m2. Na een jaar of 6 a 7 heb je je investering terugverdient en maak je vanaf dan elk jaar pure winst! Wil je meer weten over deze vorm van isolatie? Lees dan over dakisolatie binnenzijde en dakisolatie buitenzijde in ons artikel volledig gericht op dakisolatie.

Krijg hier gratis 4 offertes voor dakisolatie!

Besparen met muurisolatie

Je kunt ook met muurisolatie behoorlijk besparen op je energierekening. Voor 1980 werden huizen met twee rijen stenen gemaakt. Je hebt zo een binnenmuur en een buitenmuur. Er zit tussen deze twee rijen een ruimte. Deze heet een spouw en daarom noemen we muurisolatie meestal spouwmuurisolatie. De spouw is niet altijd even breed. De breedte van de spouw bepaald welk isolatiemateriaal er kan worden toegepast.

Bij woningen die na 1980 zijn gemaakt is steeds vaker gelijk bij de bouw ook spouwmuurisolatie toegepast. Heb je dit niet dan kan dit alsnog toegepast worden. Er worden dan gaatjes in het voegwerk geboord. Hierdoor wordt isolatiemateriaal gespoten en daarna worden de gaatjes weer dichtgemaakt. Zo is er geen grote verbouwing nodig en zie je niets van de werkzaamheden terug, maar verneem je het wel in de energierekening.

Krijg hier 4 gratis offertes voor muurisolatie!

Uitgelicht

Wat kost spouwmuurisolatie?

Dat ligt aan de oppervlakte die geïsoleerd moet worden en welk materiaal gebruikt wordt. Glaswol is het goedkoopst en kost gemiddeld €15 à €20 per vierkante meter. Iets duurder dan glaswol zijn EPS-parels die een gemiddelde prijs van €20 à €25 euro per vierkante meter hebben. Ten slotte is er ook nog PUR-schuim dat het duurst is: €25 à €30 euro per vierkante meter. Alle drie hebben ze een prima isolatiewaarde wat betreft het bezuinigen op je stookkosten. De schuim en de parels voorkomen ook vochtproblemen, waar de glaswol wat beter is in het dempen van geluid van buiten.

Wat kun je ongeveer verwachten als besparing met isoleren? Je kunt uitgaan van een rendement dat vergelijkbaar is met een 10% rente op je spaarrekening. Behoorlijk hoog dus. Stookgedrag, de grootte van de woning en andere zaken zijn van invloed op het bedrag dat je kunt besparen. Voor de gemiddelde woning met een gemiddeld verbruik kun je rekenen op een besparing van ongeveer €250 tot €300!

Krijg hier 4 gratis offertes voor muurisolatie!

Wil je meer weten over hoeveel kosten spouwmuurisolatie met zich meebrengt? Of wil je spouwmuurisolatie nadelen en spouwmuurisolatie voordelen weten? Lees dan ons artikel volledig over spouwmuurisolatie!

Besparen met vloerisolatie

Ook de vloer isoleren levert je comfort op waarbij je ook nog eens flink geld kunt besparen. Deze isolatie is makkelijk te realiseren wanneer je een kruipruimte hebt van minimaal 35 centimeter hoog. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie, namelijk: thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol. De schuim en wol zijn meer milieu belastend dat de andere opties. Hier zie je de voor- en nadelen van verschillende materialen:

Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen. Veel mensen doe dit dan ook zelf i.p.v. een isolatiebedrijf in te schakelen. Daarmee bespaar je ongeveer de helft in kosten. De vloer isoleren levert niet alleen een energiebesparing op, maar je zal ook meer comfort ervaren.

VloerisolatieKostenJe bespaart ieder jaar
Tussenwoning1.400 euro190 euro
Hoekwoning / 2-1 Kap1.600 euro220 euro
Vrijstaande woning2.800 euro380 euro

Het rendement van vloerisolatie is gelijk aan ongeveer 7 procent rente op een spaarrekening. Is je kruipruimte kleiner dan de eerder genoemde 35 centimeter dan is het een optie om de kruipruimte dieper uit te graven. Bodemisolatie is ook een optie, maar daarbij wordt niet de vloer maar de bodem geïsoleerd waardoor je toch warmte verliest. Bij bodemisolatie worden bolletjes of stukjes piepschuim door een slang in de kruipruimte gespoten en met een opzetstuk gelijkmatig over de vloer verdeeld. Bodemisolatie bespaart ongeveer 25% minder dan vloerisolatie.

Je bespaart niet alleen geld, maar een vloer die niet koud aanvoelt is natuurlijk ook comfortabel. Daarbij verhoog je de waarde van je huis, net zoals bij de andere isolatiemogelijkheden het geval is.

Krijg hier 4 gratis offertes voor vloerisolatie!

Besparen met glasisolatie

Misschien denk je niet zo snel aan de ruiten wanneer je het hebt over isolatie, maar ook hier valt weer veel geld te besparen. Natuurlijk is hier geen sprake van het gebruik van schuim, glaswol of andere materialen. Glasisolatie is het verbeteren van enkel glas (als je dat nog hebt dan zal je dat waarschijnlijk na het lezen meteen willen veranderen.) naar meer glaslagen. Veel mensen weten dat dubbel glas, met dus 2 glasplaten, veel energie bespaart. Toch zijn er heel veel mensen die niet weten dat dubbel glas helemaal niet zo zuinig is.

Er zijn namelijk betere opties die HR tm HR+++ heten. HR+++ wordt ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd. Hierbij zijn er 3 glasplaten met in de tussenruimtes lucht of gas. Dit energiezuinige glas bespaart je wel 2,5 keer zoveel aan gas als je het vergelijkt met gewoon dubbel glas.

Glasisolatie Gratis 4 offertes Enerige Besparen Info

De kosten van triple glas zijn, als we uitgaan van een 2-onder-1-kap woning waarbij je dubbel glas laat vervangen voor triple glas, ongeveer €3500. De besparing zal rond de €400 liggen. Heb je nog enkel glas dan bespaar je je zo’n 80% extra! Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over HR glas!

Krijg hier 4 gratis offertes voor glasisolatie!

Wil je op een goedkope manier een raam met enkel glas isoleren? Met raam isolatiefolie kun je heel goedkoop enkel glas veranderen in de isolatiewaarde van dubbel glas.

Besparen met leidingsisolatie

De laatste manier van isoleren die we in dit artikel bespreken is het toepassen van isolatie op verwarmingsbuizen. Dit is een manier die goedkoop is en je kunt het heel makkelijk aanbrengen. Je hebt hier geen isolatiebedrijf voor nodig, omdat het zo eenvoudig is. Wanneer er warm water door de buizen naar jouw verwarmingen toestroomt verliest het wat van zijn warmte. Dit is vooral zo in onverwarmde ruimtes, zoals een onverwarmde zolder, bergruimtes, de kruipruimte of de garage.

De kosten voor buisisolatie is afhankelijk van de dikte van de leidingen, maar het verschilt niet veel of je leidingen van 15mm of 35mm hebt. Per meter kost het ongeveer 2 tot 3 euro. Elke meter leiding die je gaat isoleren bespaart je zo’n 2 euro! In een gemiddelde woning kun je al snel 20 meter isoleren. Dat komt neer op een besparing van 40 euro per jaar. Wil je meer informatie over leidingisolatie? Lees dan ons artikel over buisisolatie.

Kijk hier op bol.com naar buisisolatie om ook ontzettend makkelijk energie en geld te gaan besparen.

Subsidie voor isolatie in 2022

Ben je eigenaar-bewoner dan is het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen wanneer je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten toepassen. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet krijg je bij één isolatiemaatregel tot 15% van de kosten als subsidie terug.

Laat je twee isolatiemaatregelen toepassen of investeer je naast één isolatiemaatregel in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt je tot 30% van de totale kosten als subsidie terug.

Mensen vragen ook: FAQ.

Kan ik een gratis offerte krijgen voor isolatie?

Ja, je kan een gratis offerte krijgen voor isolatie. Met deze offerte check voor isolatie kun je in 2 minuten wel 4 gratis en vrijblijvende offertes voor dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, wandisolatie en plafondisolatie. Deze 4 offertes krijg je van bedrijven bij jouw uit de buurt. Je kunt zo makkelijk de beste aanbieding kiezen!

Offerte isolatie aanvragen: gratis, vrijblijvend en makkelijk?

Een offerte isolatie aanvragen is gratis, vrijblijvend en makkelijk! In 3 stappen krijg jij hier gratis en vrijblijvende isolatie offertes:
1. Kies het soort isolatie, binnen welke tijd je de isolatie wilt laten toepassen en geef aan of je de woning in bezit hebt of niet.
2. Voor je postcode en huisnummer in voor regiobepaling.
3. Druk op de knop om een offerte isolatie aanvragen af te ronden. Krijg tot wel 4 offertes!

Gratis offerte voor isolatie van bedrijven uit jouw buurt!

We kunnen ons voorstellen dat je enthousiast bent geworden om een goede investering te doen in isolatie. Het is comfortabel en winstgevend. Wil jij graag precies weten hoeveel kosten je hebt bij het goedkoopste en beste isolatiebedrijf bij jou in de buurt? Je kunt heel makkelijk 4 gratis offertes krijgen van bedrijven uit jouw buurt. Zo heb je direct concrete informatie voor jouw situatie. Gratis offertes voor zonnepanelen of een woningscan is trouwens ook mogelijk.

Krijg DIRECT 4 gratis offertes van bedrijven bij jou uit de buurt.

Voor alle soorten isolatie heb je snel een indicatie van de kosten.

Ja, ik wil gratis berekeningen van de kosten en het geld dat ik kan besparen met isolatie

Wil je meer weten over het besparen op je gaskosten? Lees dan verder over de warmtepomp.

Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!