Isolatiebedrijf vinden? Gratis 4 offertes van bedrijven bij jou uit de buurt!

Weet snel de prijs van spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie en kruipruimte isolatie!

Energie besparen kan op veel manieren. Zuinige apparaten, het aanpassen van de manier waarop je met energie omgaat en nog een aantal andere manieren. Een van de besparingen kun je realiseren met isolatie. Dit vergt in veel gevallen een behoorlijke investering, maar het is wel een hele goede investering. Afhankelijk van je huidige situatie zou het je een besparing van duizenden euro’s kunnen opleveren! Vind nu het goedkoopste en beste isolatiebedrijf bij jou in de buurt voor alle soorten isolatie!

Krijg DIRECT 4 gratis offertes van bedrijven bij jou uit de buurt.

Voor alle soorten isolatie heb je snel een indicatie van de kosten.

Ja, ik wil gratis berekeningen van de kosten en het geld dat ik kan besparen met isolatie

Inhoudsopgave

Welke soorten isolatie zijn er?

We beschrijven in dit artikel vijf verschillende soorten isolatie. De besparingen die je kunt verwachten zijn lastig te noemen, want dit hangt af van je stookgedrag, het type woning en nog een aantal zaken. Een rijtjeshuis of een vrijstaande woning maakt nogal een verschil in investering en natuurlijk ook in het geld dat je je bespaart.

We vertellen je in dit artikel over 5 isolatiemogelijkheden:

  • Dakisolatie
  • Muurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Glasisolatie
  • Leidingsisolatie

Besparen met dakisolatie

Besparen met dakisolatie. Dit is vooral erg interessant als je een verwarmde zolder hebt. De hoogte van de besparing hangt af van een aantal zaken:

  • Heb je schuin dak of een plat dak?
  • Verwarm je de zolder wel of niet?
  • Wat voor soort ketel heb je? CV of HR?
  • Wat voor soort isolatiemateriaal kies je?
  • Welke isolatiemethode laat je toepassen? Binnenzijde of buitenzijde?
Isolatie Gratis 4 offertes Isolatiebedrijf Dakisolatie Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Isolatieglas

Qua besparing maakt het helemaal niet uit of je een schuin dak of plat dak hebt. Dit is vrijwel gelijk. De kosten van het aanbrengen van het isolatiemateriaal zijn bij een plat dak wel hoger dan bij een schuin dak en verschilt natuurlijk ook per isolatiebedrijf. Dakisolatie verlaagt jaarlijks je gasverbruik met zo’n 9 tot 11 m3 gas per m2 dakisolatie.

Afhankelijk van je stookgedrag en dakoppervlak kun je uitgaan van een besparing van ongeveer €500 per jaar! De kosten van het aanbrengen van isolatie kost je voor een schuin dak ongeveer €45 er m2 en bij een plat dak €55 per m2. Na een jaar of 6 a 7 heb je je investering terugverdient en maak je vanaf dan elk jaar pure winst!

Krijg hier gratis 4 offertes voor dakisolatie!

Besparen met muurisolatie

Je kunt ook met muurisolatie behoorlijk besparen op je energierekening. Voor 1980 werden huizen met twee rijen stenen gemaakt. Je hebt zo een binnenmuur en een buitenmuur. Er zit tussen deze twee rijen een ruimte. Deze heet een spouw en daarom noemen we muurisolatie meestal spouwmuurisolatie. De spouw is niet altijd even breed. De breedte van de spouw bepaald welk isolatiemateriaal er kan worden toegepast.

Bij woningen die na 1980 zijn gemaakt is steeds vaker gelijk bij de bouw ook spouwmuurisolatie toegepast. Heb je dit niet dan kan dit alsnog toegepast worden. Er worden dan gaatjes in het voegwerk geboord. Hierdoor wordt isolatiemateriaal gespoten en daarna worden de gaatjes weer dichtgemaakt. Zo is er geen grote verbouwing nodig en zie je niets van de werkzaamheden terug, maar verneem je het wel in de energierekening.

Krijg hier 4 gratis offertes voor muurisolatie!

Uitgelicht

Wat kost spouwmuurisolatie?

Dat ligt aan de oppervlakte die geïsoleerd moet worden en welk materiaal gebruikt wordt. Glaswol is het goedkoopst en kost gemiddeld €15 à €20 per vierkante meter. Iets duurder dan glaswol zijn EPS-parels die een gemiddelde prijs van €20 à €25 euro per vierkante meter hebben. Ten slotte is er ook nog PUR-schuim dat het duurst is: €25 à €30 euro per vierkante meter. Alle drie hebben ze een prima isolatiewaarde wat betreft het bezuinigen op je stookkosten. De schuim en de parels voorkomen ook vochtproblemen, waar de glaswol wat beter is in het dempen van geluid van buiten.

Wat kun je ongeveer verwachten als besparing met isoleren? Je kunt uitgaan van een rendement dat vergelijkbaar is met een 10% rente op je spaarrekening. Behoorlijk hoog dus. Stookgedrag, de grootte van de woning en andere zaken zijn van invloed op het bedrag dat je kunt besparen. Voor de gemiddelde woning met een gemiddeld verbruik kun je rekenen op een besparing van ongeveer €250 tot €300!

Krijg hier 4 gratis offertes voor muurisolatie!

Besparen met vloerisolatie

Ook de vloer isoleren levert je comfort op waarbij je ook nog eens flink geld kunt besparen. Deze isolatie is makkelijk te realiseren wanneer je een kruipruimte hebt van minimaal 35 centimeter hoog. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie, namelijk: thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol. De schuim en wol zijn meer milieu belastend dat de andere opties. Hier zie je de voor- en nadelen van verschillende materialen:

Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen. Veel mensen doe dit dan ook zelf i.p.v. een isolatiebedrijf in te schakelen. Daarmee bespaar je ongeveer de helft in kosten.

VloerisolatieKostenJe bespaart ieder jaar
Tussenwoning1.400 euro190 euro
Hoekwoning / 2-1 Kap1.600 euro220 euro
Vrijstaande woning2.800 euro380 euro

Het rendement van vloerisolatie is gelijk aan ongeveer 7 procent rente op een spaarrekening. Is je kruipruimte kleiner dan de eerder genoemde 35 centimeter dan is het een optie om de kruipruimte dieper uit te graven. Bodemisolatie is ook een optie, maar daarbij wordt niet de vloer maar de bodem geïsoleerd waardoor je toch warmte verliest. Bij bodemisolatie worden bolletjes of stukjes piepschuim door een slang in de kruipruimte gespoten en met een opzetstuk gelijkmatig over de vloer verdeeld. Bodemisolatie bespaart ongeveer 25% minder dan vloerisolatie.

Je bespaart niet alleen geld, maar een vloer die niet koud aanvoelt is natuurlijk ook comfortabel. Daarbij verhoog je de waarde van je huis, net zoals bij de andere isolatiemogelijkheden het geval is.

Krijg hier 4 gratis offertes voor vloerisolatie!

Besparen met glasisolatie

Misschien denk je niet zo snel aan de ruiten wanneer je het hebt over isolatie, maar ook hier valt weer veel geld te besparen. Natuurlijk is hier geen sprake van het gebruik van schuim, glaswol of andere materialen. Glasisolatie is het verbeteren van enkel glas (als je dat nog hebt dan zal je dat waarschijnlijk na het lezen meteen willen veranderen.) naar meer glaslagen. Veel mensen weten dat dubbel glas, met dus 2 glasplaten, veel energie bespaart. Toch zijn er heel veel mensen die niet weten dat dubbel glas helemaal niet zo zuinig is.

Glasisolatie Gratis 4 offertes Enerige Besparen Info

Er zijn namelijk betere opties die HR tm HR+++ heten. HR+++ wordt ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd. Hierbij zijn er 3 glasplaten met in de tussenruimtes lucht of gas. Dit energiezuinige glas bespaart je wel 2,5 keer zoveel aan gas als je het vergelijkt met gewoon dubbel glas.

De kosten van triple glas zijn, als we uitgaan van een 2-onder-1-kap woning waarbij je dubbel glas laat vervangen voor triple glas, ongeveer €3500. De besparing zal rond de €200 liggen. Heb je nog enkel glas dan bespaar je je zo’n 80% extra!

Krijg hier 4 gratis offertes voor glasisolatie!

Besparen met leidingsisolatie

De laatste manier van isoleren die we in dit artikel bespreken is het toepassen van isolatie op verwarmingsbuizen. Dit is een manier die goedkoop is en je kunt het heel makkelijk aanbrengen. Je hebt hier geen isolatiebedrijf voor nodig, omdat het zo eenvoudig is. Wanneer er warm water door de buizen naar jouw verwarmingen toestroomt verliest het wat van zijn warmte. Dit is vooral zo in onverwarmde ruimtes, zoals een onverwarmde zolder, bergruimtes, de kruipruimte of de garage.

De kosten voor buisisolatie is afhankelijk van de dikte van de leidingen, maar het verschilt niet veel of je leidingen van 15mm of 35mm hebt. Per meter kost het ongeveer 2 tot 3 euro. Elke meter leiding die je gaat isoleren bespaart je zo’n 2 euro! In een gemiddelde woning kun je al snel 20 meter isoleren. Dat komt neer op een besparing van 40 euro per jaar.

Kijk hier op bol.com naar buisisolatie om ook ontzettend makkelijk energie en geld te gaan besparen.

Subsidie voor isolatie in 2021

Isolatie laten toepassen is behoorlijke investering. Tot 31 december 2020 was er de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Wanneer je vanaf 19 augustus 2019 minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen liet uitvoeren kon je een subsidie aanvragen.

Je kunt nog steeds een (lagere) subsidie aanvragen, omdat isolatie is toegevoegd aan Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

De subsidie daadwerkelijk aanvragen kun je pas doen nadat je de isolatiemaatregelen hebt laten toepassen. Lees meer over de subsidies op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner

Gratis offerte voor isolatie van bedrijven uit jouw buurt!

We kunnen ons voorstellen dat je enthousiast bent geworden om een goede investering te doen in isolatie. Het is comfortabel en winstgevend. Wil jij graag precies weten hoeveel kosten je hebt bij het goedkoopste en beste isolatiebedrijf bij jou in de buurt? Je kunt heel makkelijk 4 gratis offertes krijgen van bedrijven uit jouw buurt. Zo heb je direct concrete informatie voor jouw situatie.

Krijg DIRECT 4 gratis offertes van bedrijven bij jou uit de buurt.

Voor alle soorten isolatie heb je snel een indicatie van de kosten.

Ja, ik wil gratis berekeningen van de kosten en het geld dat ik kan besparen met isolatie

Wil je meer weten over het besparen op je gaskosten? Lees dan verder over de warmtepomp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *